|
|
#1081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kosmetyki M.A.C cz. 2
Ten co przy CC był? Temu skunksowi się oparłam
- jakiś taki nieporęczny.
|
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę się nie pochwalić, po dzisiejszej wizycie w MACu krakowski upolowałam Fly-by-Blue, ostatnią sztukę
Oprócz tego nie oparłam się również Nocturnelle i Shale bo Satin Taupe nie było I juz myślę, czym zapełnić te dwa wolne miejsca w mojej drugiej paletce
|
|
#1083 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do kremików musisz dać mi kilka dni, bo kupiłam je dopiero we wtorek jak wracałam i nie miałam jeszcze okazji wypróbować.. dopiero dziś wszystko rozpakowywałam.. na pewno opiszę swoje odczucia za kilka dni za pokrowiec na pędzle zapłaciłam 29,90 funta (na stronce MACa - 35,50 Cytat:
cena rolki j.w. ![]() Cytat:
![]() polecam oba skunksiki a najbardziej polecam pędzel 109.. jest świetny.. pokochałam go od pierwszego pomalowania i to moja obecna miłość |
|||
|
|
|
#1084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, może będę musiała spróbować...http://www.specktra.net/forum/f250/m...p-09-a-142354/ Cytat:
|
|
|
#1086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
Teoretycznie jestem gdzieś w okolicach NC20, w każdym razie im neutralniejszy tym lepiej
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Czy mogę prosic o podpowiedz fajnego ciemniejszego morskiego cienia do oczu?
|
#1089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
edit sprawdziłem kolory poszczególnych cieni z paletki masz tutaj http://www.kryolan.com/en/index.php?...d=531&pageid=1 jeżeli chodzi ci o ten najciemniejszy Dark Green to z tego co pamietam nie jest wciągnięty jako pojedyńczy do oferty polskiej, ale zapytaj może sciagną dla ciebie ![]() a tu masz palete z Serenade, dolny lewy róg, na żywo jest ciemniejszy bardziej granatowy http://www.kryolan.com/en/index.php?...id=36&pageid=1
![]() Edytowane przez KNK Czas edycji: 2009-08-22 o 00:00 |
|
|
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam dzis w sklepie z Kryolanem w Poznaniu i nie mieli nawet tego Serende ![]() A mógłbyś mi podpowiedziec coś MACowego?
|
|
#1093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo wymieszaj pigment Teal z Naval Blue w takim stosunku jak lubisz, tylko ze bedzie ciemny morski ![]() ale mimo wszystko polecam obejrzenie Serenade w sumie mam pokruszony wiec moge ci wysłac do testów troche
![]() Edytowane przez KNK Czas edycji: 2009-08-22 o 00:26 |
|
|
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na początek pobawie się pigmaczami, a potem ewentualnie dorwe cos innego. Serenade to ewentualnie prosiłabym, żebys mi wrzucił juz do zakupów MACowych
|
|
#1095 |
|
Moderator
|
cześć Panie i Panowie!
Wszystkim za gratulacje dziękuję! ![]() trochę napociliście przez te dwa tygodnie jak mnie nie było! ![]() Tanyiu: mam tak samo z tą listą wciąż nie umiem jej zamknąć ostatecznie! Chcę sobie Blota zamówić ale nie wiem który odcień, skłaniałabym się ku najjaśniejszemu... Na jesień/zimę będzie jak znalazł, zwłaszcza na jakiś jasny podkładzik... co Ty sądzisz o tym? KNK: mam nadzieję, że się załapię z tymi listami- niestety w Tunezji pół godziny internetu to 5dinarów czyli jakies 20 zł. byłoby fajnie jakbyś podał jakiś żelazny deadline bo tak to z babami to będzie ciężko widzisz jakie tu niezdecydowanie panuje!Edit: trzy sprawy mam jeszcze ![]() 1. czy ktokolwiek z Was ma blota w odcieniu Light lub Medium ? czy light jest biały??? czy medium jest bardzo ciemny? help! 2. KNK: to doliczasz w koncu 8 czy 10 zł za te "większe" rzeczy? bo się gubię. Teraz sobie liczę tak z grubsza ile mnie ta cała impreza wyniesie, i orientacyjnie chciałabym wiedzieć, wszystko zaokraglam w górę w razie wahania kursu ![]() 3. jakie góra dwa pędzle MACa polecacie jako must have?? dwa ogólne i dwa z tych tylko do oczu....? muszę zrobić sondę jeden, max dwa wybiorę. no i myslę nad klasyczną 217 i co jeszcze? 275?
Edytowane przez kasiaj85 Czas edycji: 2009-08-22 o 14:04 |
|
|
|
#1096 |
|
Kici kici miau miau
|
kasiu wez blota medium - on jest baaardzo jasny a jak wezmiesz light to zobaczysz ze light jest bialy.
dla porownania - w zimie uzywam Kanebo 102 czyli najjasniejszrgo fluidu a blot jest jeszcze jasniejszy Edytowane przez ranka Czas edycji: 2009-08-22 o 14:09 |
|
|
|
#1097 |
|
Raczkowanie
|
Popieram, bierz medium - ja mam i wcale nie jest biały, a mimo wszystko jest jasny.
Co do oczu: dla mnie niezastąpiony jest 239 oraz 224 (choć 222 czy 217 też są ok), z twarzy - zamierzam kupic 188, przydatne są kabuki 181(rozświetlacze, róże, konturowanie bronzerem) i 182(puder na całość itd. ), 109 - praktycznie te same funkcje co 181, ale wykończenie daje mi bardziej transparentne, kabuki jest taki... skoncentrowany w kolorze lub generalnie w tym co nanosisz ). Skośny 168 (chyba) jest spoko, choć takie można znaleźć w ofercie innych firm, tylko mój strasznie linieje :/
Edytowane przez Zahran Czas edycji: 2009-08-22 o 14:21 Powód: dopisek |
|
|
|
#1098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oczęta - 217, 226, 219, 239 buźka - 109, 188 użyłam wczoraj po raz pierwszy pędzelka 210 i jestem bardzo zadowolona |
|
|
|
|
#1099 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam blota prasowanego medium dark i jest ok a jestem NW15. Z sypańcow polecam transparentny P+P - wolę go od osławionego MUFE HD ale to może kwestia pędzla.
Z pędzli polecam jako must 217 i 239 do oczu a do twarzy jakiegoś skunksa, 109, fantastyczny jest 134 do pudru ale chwilowo mnie na niego nie stać (zastanawiam się nad kabuki ale musiałabym coś z listy wykreślić ).
|
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tam wasze listy zakupowe? Mi spadł kamień z serca, bo złożyłam wszystko do kupy i widać już koniec moich pragnień MACkosmetycznych.
|
|
#1101 |
|
Moderator
|
Dzięki dziewczyny!!
czyli medium, mimo mojej ogólnie bladej twarzy... chyba się zdecyduję na 217 i 239... zastanowię się jeszcze dzięki za pomoc ![]() Marta - moja już chyba też kompletna, muszę tylko podjąć ostateczną decyzję co do odcieni moich czwóreczek. Jak zajadę do domu to Wam tu wpiszę nazwy wszystkich 8 na które się czaję i będę liczyła jeszcze na jakieś ostateczne uwagi i burzę mózgów
Edytowane przez kasiaj85 Czas edycji: 2009-08-22 o 16:37 |
|
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich
to może i ja się pochwalę ... skromny , początkowy zbiór ... uwaga! stale będzie się powiększał ![]() cien satin taupe , silver ring , knight divine róż Warm Soul pomadka Sweetie
|
#1104 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
#1105 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja jestem w kropce.. o ile z pędzli i innych kosmetyków, to co chciałam już mam, lub wiem co chcę.. to mam wielki problem z wybraniem wkładów do paletki
za dużo tych kolorów.. nie ogarniam już tego |
|
|
|
#1106 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się z resztą bierz Medium, ja też na niego się zdecydowałam Must have pędzlowe to 219 i 217 ( nie mam 239, więc nie wiem jeszcze ) z twarzowych czaje się na 109 i 134 Cytat:
![]() Zgłupiałam jaki róż do mnie pasuje i nie wiem które i ile cieni ![]() Cytat:
Fajny zbiorek, satin taupe sama kocham miłoscią niezmierną ![]() Cytat:
Jakie kolory lubisz, to może podpowiemy ![]() Slinie się do Twojego kuferka i pokrowca na pędzle
|
|
#1107 |
|
Zadomowienie
|
... nikt nie jest zainteresowany zaproszeniami ( mam 5 szt) na makijaż do sklepu MAC we Wrocławiu
??.A zmieniając temat - co myślicie o Lip pencil Maca, warte uwagi i jaki podkład byście poleciły co by był odpowiedni i do makijażu ślubnego i do sesji zdjęciowej (no i jaki kolor jakiś taki "optymalny". Obecnie używam TV Paint Stick (rewelacyjne ) ale pomyślałam że możę coś z Maca jest fajnego. Jeszcze jedno pytanko do czego służy Paints (baza pod cienie ?? ). Czym myjecie pędzelki Maca ?? Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam Macowiczki ![]()
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Z czym go łączysz? Mi w MACu polecono Erę i All that glitter, Era mi się podoba, ale mam tyle beżowych cieni...
|
|
#1109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jestem szatynką, między NW20 i NW25 oczy zielone..lubię głównie brązy (ostatni mój faworyt to Satin Taupe w niebieskich się nie widzę..przeglądam Wasze paletki.. czytam opinie.. robię listy.. ale i tak nie umiem się zdecydować.. ![]() a kuferek i pokrowiec na pędzle polecam |
|
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
Weź Nocturnelle, jest pięknym fioletem
Stars&Rocets też się cieszy powodzeniem.
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.

- jakiś taki nieporęczny.

I juz myślę, czym zapełnić te dwa wolne miejsca w mojej drugiej paletce
co za zakupy 

Lush & China Glaze lover! 

za dużo tych kolorów.. nie ogarniam już tego