Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-22, 12:11   #2011
lain
Zakorzenienie

Dot.: Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Samochód schowany za krzaczorami a tej suszary na stojaku to juz w ogoel nie bylo widać.. dobrze że mytśmy zdażyli przejechac

to dzisiaj nawet byli niespecjalnie zczajeni. stali na wielkim placu przy drodze na ktorym jeszcze jeden tir stal. tyle tylko, ze bylo ciemno jak w d.... z reszta nawet jakbysmy ich widzieli to nic by to nie dalo, bo mieli te nowe laserowe radary, ktore namierzaja nawet z odleglosci kilometra .
ale to pewno byla kwestia pecha kolegi, ktory niestety nie ma za duzo szczescia do drogowki nas z TZem jeszcze za predkosc drogowka nigdy nie zlapala

za to na Slowacji byly jaja, bo stali wszedzie (w srodku nocy, po 2 radiowozy na rogu )... jedziemy sobie dosc szybko, nagle TZ ich zobaczyl, wiec zwolnil do przepisowej predkosci patrzymy, a oni puscili sie za nami i sobie jada. no to my jedziemy przepisowo... jakies zadupie, a tu 50, 30 , 50, 80 a za 20 metrow znow 50... tak sie wleklismy, ze w koncu dali sobie spokoj, wyprzedzili nas i odjechali ale z tego co widzielismy to Slowacy lubia wlepiac mandaty obcokrajoowcom chyba na tym opiera sie ich gospodarka

Cytat:
a tak w ogóle to jak jechaliśmy z chorwacji zatrzyamli nas na granicy chorwacko węgierskiej i pytali papierosy a my alkohol jedzenie
troszke mnei to zdziwilo ale no ok maja takie wymogi - dowiedzialam sie tego z przewodnika
a nas nikt o nic nie pytal czasem nawet wystarczylo machnac przez szybe paszportami, ze w ogole mamy i jechalismy dalej a na granicy bosniacko-chorwackiej to juz w ogole totalna olewka

ja mam nadzieje, ze nie przywkleklismy swinskiej grypy na razie wszyscy maja sie dobrze, wiec moze bedzie ok

juz jestem czysciutka i pachnaca... teraz wypadaloby otworzyc torby i wrzucic co nieco do pralki

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-08-22 o 12:12
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 12:11   #2012
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB
Dot.: Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9

madziulka_, ale Ci się trafił fajny numer postu
asiulek1705, kuruj się kochana. Prześlę Ci coś na PW.
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 12:23   #2013
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość

Te konkursy są teraz very popular
Zgadza się W takich państwowych placówkach muszą ogłaszać konkursy. W tym UC w którym mam staż od kwietnia pracują 3 dziewczyny i chłopak, którzy w marcu właśnie taki konkurs wygrali. Trójka z tej czwórki wcześniej odbyła tam staż, i mówili, że to miało duże znaczenie
Stary 2009-08-22, 12:51   #2014
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wilczyca Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja dziś cały dzień biegam ale nie chwaliłam się tu jeszcze - zdałam dzisiaj prawo jazdy ale się cieszę
Super, gratulacje. Teraz tylko ważne żebyś od razu jeździła. Ja zdałam za 1 razem jakieś 7 lat temu, ale teraz mało jeżdżę. Jak jeżdżę autem dziadka, to jest git, ale jak naszym, to już gorzej, bo ma strasznie czuły pedał gazu i się boję nim parkować.

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Hej ale ze mnie debil
Wzięłam wczoraj przyjechałam do domku po imprezie (mieliśmy rock party) I wypita byłam dośc mocno a zorientowałam się że nie mam pierścionka zaręczynowego bo gdzieś zgubiłam Cały dom postawiłam swoim rykiem na nogi i rodzice moi biedni szukali ze mną o 3 w nocy pierścionka hahaha I jak już mnie namówili żebym się położyła spac to jutro poszukamy to go znalazłam w pościeli Ale ze mnie matoł jest
O Matko Ja bym zawału na miejscu dostała gdybym zgubiła pierścionek zaręczynowy. Raz jak mi się zsunęła bransoletka od TŻ, to prawie nie płakałam (na szczęście znalazłam ją na dywanie), a pierścionka bym prawdopodobnie nie przebolała.

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
Kasia znajdziecie coś w końcu fajnego a wiem że można i dużo taniej,mój brat w wawie na ursynowie płaci 1500zł + opłaty licznikowe, a ma 2 pokoje + kuchnia, łazienka, i no musiał pomalować mieszkanie całe, położył swoją wykładzinę, i teraz super wygląda, także nawet czasami jeśli mieszkanie jest zaniedbane można włożyć w nie trochę pieniążków, ale za to czynsz mniejszy. A wydaje mi się że jak na warszawę i na ursynów to dobrą ma cenę. NIe wiedzialam że Wrocław taki drogi
Ogólnie, jak już wcześniej pisałam, ludziom we Wrocławiu się w poprzewracało z tymi cenami mieszkań. My z TŻ szukamy mieszkania cały czas i powiem Ci, że bywa, że mieszkanie w 20 letnim 10-cio piętrowcu z płyty jest w tej samej cenie co całkiem nowe mieszkanko. Chore to jest, no ale co zrobić. Koleżanka z pracy wynajmuje tylko 1 pokój i płaci 500 zł + opłaty, czyli jakieś 630 miesięcznie.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
aha! miałam Wam pisać do TZ wczoraj jak jechaliśmy do wro dzwonił kolega, który ma ślub 05.09.09 i wiem, że chce nas zaprosić, ale....nie mamy kasy wiem, że może dla Was to smieszne, ale na takie wesele trzeba dać coś w kopertę (min. 300zł bo płacą 150 za os) i się ubrać, chciałabym iść
Kasia, nie musisz się przecież nie wiadomo jak stroić. Ja mam w szafie czarną sukienkę z przed roku i jak się pojawi jakaś okazja, to nie będę nic kupować, tylko idę w tej starej. A co tam. A gdybym jej nie miała, to bym poszła w spódnicy i bluzce. Na pewno masz w domu jakąś elegancką spódnicę, a dokupienie bluzki, to już nie taki wydatek.

Cytat:
Ja przed chwilką wstałam i muszę jechać zrobić jakieś zakupy bo zamierzam dzisiaj robić 'Kopiec kreta' robiła go któraś???
Ja jadłam i był pyszny Kiedyś nawet planowałam zrobić i już nawet czytałam sposób przygotowania na opakowaniu (bardzo proste ciasto), ale jednak TŻ chciał wtedy sernik na zimno i tak do tej pory nie zrobiliśmy tego kopca.

Cytat:
Dziewczyny można na wizażu wklejać linki z allegro?
Pewnie, przecież cały czas coś wklejamy.

Cytat:
Kasia od Ciebie dostana 200 a od cioci dostana 1000 zł wiec im sie zwroci :P
Oj Kubusewa, a przyjdą ciotki i też dadzą po 100 zł, bo będą myślały, że chrzestni dadzą tyle, że się zwróci. Ja się nie czepiam kto ile daje, ale takie gadanie, że ten to pewnie da tyle, a ten tyle jest jak dla mnie lekko irytujące. Ja nikomu do portfela nie zamierzam zaglądać i liczyć ile mógłby dać ktoś tam. A młodzi raczej się teraz nie nastawiają na zwrot kosztów. Z tego co słyszę od koleżankek - świeżych mężatek, to jak się zwróci połowa, to już jest dużo.

Kasia, nie patrz na to ile dostaną od rodziny. Na pewno i tak nie będą od Was (znajomych) oczekiwać nie wiadomo jakich prezentów. Ty na pewno też zapraszając znajomych na swój ślub będziesz chciała, żeby po prostu na nim byli nie ważne z jakim przyjdą prezentem.

Edytowane przez Jazzmanka
Czas edycji: 2009-08-22 o 12:53
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 12:59   #2015
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
Kasia, nie patrz na to ile dostaną od rodziny. Na pewno i tak nie będą od Was (znajomych) oczekiwać nie wiadomo jakich prezentów. Ty na pewno też zapraszając znajomych na swój ślub będziesz chciała, żeby po prostu na nim byli nie ważne z jakim przyjdą prezentem.
Zgadzam się w 100%
Kasia, sama przecież czytasz w PM 2009 ile osób odmawia i jak się z tym czują Panny Młode. Albo sama pomyśl jakbyś była na miejscu panny młodej i każdy gość odmawia, bo nie ma dość kasy na prezent
Stary 2009-08-22, 13:04   #2016
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
to dzisiaj nawet byli niespecjalnie zczajeni. stali na wielkim placu przy drodze na ktorym jeszcze jeden tir stal. tyle tylko, ze bylo ciemno jak w d.... z reszta nawet jakbysmy ich widzieli to nic by to nie dalo, bo mieli te nowe laserowe radary, ktore namierzaja nawet z odleglosci kilometra .
ale to pewno byla kwestia pecha kolegi, ktory niestety nie ma za duzo szczescia do drogowki nas z TZem jeszcze za predkosc drogowka nigdy nie zlapala

za to na Slowacji byly jaja, bo stali wszedzie (w srodku nocy, po 2 radiowozy na rogu )... jedziemy sobie dosc szybko, nagle TZ ich zobaczyl, wiec zwolnil do przepisowej predkosci patrzymy, a oni puscili sie za nami i sobie jada. no to my jedziemy przepisowo... jakies zadupie, a tu 50, 30 , 50, 80 a za 20 metrow znow 50... tak sie wleklismy, ze w koncu dali sobie spokoj, wyprzedzili nas i odjechali ale z tego co widzielismy to Slowacy lubia wlepiac mandaty obcokrajoowcom chyba na tym opiera sie ich gospodarka

a nas nikt o nic nie pytal czasem nawet wystarczylo machnac przez szybe paszportami, ze w ogole mamy i jechalismy dalej a na granicy bosniacko-chorwackiej to juz w ogole totalna olewka

ja mam nadzieje, ze nie przywkleklismy swinskiej grypy na razie wszyscy maja sie dobrze, wiec moze bedzie ok

juz jestem czysciutka i pachnaca... teraz wypadaloby otworzyc torby i wrzucic co nieco do pralki

Lain zauważyłaś że Słowacy jeżdzą bardzo przepisowo? Oni mają bardzo wysokie mandaty dlatego wszyscy tak jeżdżą, nas to potwornie irytowało, bo co wioska to oni do 40 zwalniali a jak tylko się kończyła to grzali, a w większych miastach to policja stoi wszędzie, dlatego ja kazałam mojemu TŻ prowadzić na słowacji bo ja wolno nie umiem jeździć

ale mamy teraz biale niebo nad lublinem jak u Kubusewy

TŻ chciał mnie wyciągnąć jutro nad jeziorko bo mówi że już zaraz lato się kończy a on by się chciał pokompać, ale ja niestety nie moge jechać jestem umówiona na lekcje angielskiego i mam dużo nauki, a do egzaminu już tylko m-c, po dzisiejszym śnie jakoś do mnie dociera że czasu coraz mniej, i TŻ mówi że on nawet sam może pojechać ... trochę mi smutno... bo ja nie moge jechać a on tego jakoś nie zauważa że robi mi przekrość, bo jak On nie może to ja się nigdzie bez niego ruszać nie chcę, no ale z drugiej strony go rozumiem bo wakacje mieliśmy tylko tygodniowe na początku czerwca, a on cały czas tak tyra w pracy i tez mu się coś od życia nalezy. eh sama nie wiem już co myśleć

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 13:08   #2017
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100%
Kasia, sama przecież czytasz w PM 2009 ile osób odmawia i jak się z tym czują Panny Młode. Albo sama pomyśl jakbyś była na miejscu panny młodej i każdy gość odmawia, bo nie ma dość kasy na prezent
Lepszego argumentu nie będzie .. zgadzam się w 100000%
Stary 2009-08-22, 13:11   #2018
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
TŻ chciał mnie wyciągnąć jutro nad jeziorko bo mówi że już zaraz lato się kończy a on by się chciał pokompać, ale ja niestety nie moge jechać jestem umówiona na lekcje angielskiego i mam dużo nauki, a do egzaminu już tylko m-c, po dzisiejszym śnie jakoś do mnie dociera że czasu coraz mniej, i TŻ mówi że on nawet sam może pojechać ... trochę mi smutno... bo ja nie moge jechać a on tego jakoś nie zauważa że robi mi przekrość, bo jak On nie może to ja się nigdzie bez niego ruszać nie chcę, no ale z drugiej strony go rozumiem bo wakacje mieliśmy tylko tygodniowe na początku czerwca, a on cały czas tak tyra w pracy i tez mu się coś od życia nalezy. eh sama nie wiem już co myśleć
Puść go nad to jeziorko. Niech się nacieszy końcówką lata. To nic nie da jak będzie zamulał w domu podczas gdy Ty będziesz się uczyć
Stary 2009-08-22, 13:11   #2019
Monisia_1331
Rozeznanie

Cytat:
hej dziewczyny ja dziś cały dzień biegam ale nie chwaliłam się tu jeszcze - zdałam dzisiaj prawo jazdy ale się cieszę
Gratulacje!!!Szczęściara też bym chciała mieć prawko
Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
wrocilam!!
wczoraj juz nie mielismy sily siedziec dluzej w Krka (bylo 36 stopni ), wiec wyjechalismy troche wczesniej i przyjechalismy nad ranem rzucilam torby i poszlam spac... i juz wstalam mam nadzieje, ze mnie nie zetnie z nog popoludniu, bo wieczorem idziemy na imprezke i szkoda by bylo zebym zasypiala na stojaco

wiecie co.... mam nowy number one miast europejskich Dubrownik!!! tam jest pieknie stwierdzilismy z TZem, ze musimy tam kiedys wpasc na kilka dni zadne Paryze, Pragi itp. sie do niego nie umywaja wiec baaardzo polecam jak dla mnie przepiekne miasto w ktorym mozna sie zgubic (w sensie pozytywnym )

heh jeszcze nas dzis drogowka zhaltowala praktycznie zaraz po przekroczeniu polskiej granicy przejechalismy tyyyle kilometrow i nic, a tu nagle o tak nieludzkiej porze namierzyli nas radarem no, ale kolega ma gadane i z mandatu 300zl zostala stowka, a z 6 punktow ostaly sie 4

a teraz siedze z moimi kociastymi i sie nacieszyc nie moge. ale sie stesknilam a jak mi maluszki urosly jest juz z nich kawal kocura TZ stwierdzil, ze wyladnialy (a przeciez zawsze byly najpiekniejsze )
a Benio dalej ich nie lubi

no dobra, ide polezec w wannie, a potem wypadaoby zaczac sie rozpakowywac
a potem moze cos Was ponadrabiam bo prawde mowiac necik elegancko mielismy (i to szybciutki jak burza ), ale czasu na tak prozaiczne rzeczy nie bylo... TZ tylko codziennie gielde sledzil nawiedzony

edit: omg ale przywalilam emotikonkami
No ja myśałam żeby zwiedzić Chorwację...tzn tak żeby mieć jakiś hotel przy plaży(żeby się wylenić trochę) no i żeby coś zwiedzić.Czy mogłabyś mi przyblizyć co nie co co tam można było by zwiedzić,jakie są ceny.Czy mieszkaliście w hotelu,jak tak to w jakim itp jak chcesz to możesz na PW a jak nie to tutaj...poproszę dziękuję
Cytat:
cześć Lain

kubusewa głupio tak 200zł dawać skoro wiem, że w tej restauracji biorą 300 od osoby-nawet im się nie zwróci

aha schudłam 1,5kg nie robiąc nic jedząc pierogi

EUREKA!!!! chciałybyście dostac na ślub zestaw do kawy z rosenthala?
http://www.sklep.rosenthal.pl/
Pięknie 1,5kg jedząc pierogi...tego jeszcze nie było(może odkryłaś nową dietę cud) tylko co w takim razie jeść żeby przytyć Co do tego zestawu do kawy to ja bym nie chciała dostać(ponieważ nie pijam dużo kawy) Któraś z Was pisała, że nie wszyscy by docenili wartość takiego zestawu...tak jak np ja(nie znam nawet tej firmy)dla mnie filiżanka to filiżanka(wystarczy że ładnie wygląda)

"Dance is a universal language. Dance is freedom and dance is life...Dance4live"
Monisia_1331 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 13:17   #2020
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez Monisia_1331 Pokaż wiadomość
Co do tego zestawu do kawy to ja bym nie chciała dostać(ponieważ nie pijam dużo kawy) Któraś z Was pisała, że nie wszyscy by docenili wartość takiego zestawu...tak jak np ja(nie znam nawet tej firmy)dla mnie filiżanka to filiżanka(wystarczy że ładnie wygląda)
Zgadzam się Też nie znam tej firmy, a po drugie pijąc kawę lub herbatę z kubka, nie ma tam ceny i dla mnie równie dobrze mogę pić z kubka za 3 zł jak i z kubka za 100 zł
Stary 2009-08-22, 13:21   #2021
Monisia_1331
Rozeznanie

Cytat:
Zgadzam się Też nie znam tej firmy, a po drugie pijąc kawę lub herbatę z kubka, nie ma tam ceny i dla mnie równie dobrze mogę pić z kubka za 3 zł jak i z kubka za 100 zł
Wolałabym dostać ładny komplet obiadowyteż nie koniecznie jakiś markowy...ale żeby nadawał się na święta itp(żeby był ładny) no ale ja to ja.

"Dance is a universal language. Dance is freedom and dance is life...Dance4live"
Monisia_1331 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 13:21   #2022
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
No firma jest renomowana.. wiec prezencik super.. ale jesli ja moge wyrazic swoje skromne zdanie.. mnie nie podobaja sie te kanciate dzbanki

chłodno się zrobiło
komplet obiadowy chyba jedka kosztuje troche wiecej niz taki komplet kawowy.. a o ile mnie pamiec nie myli my tu opcje tanszego prezentu rozkminiamy dla KAsi

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2009-08-22 o 13:23
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 13:28   #2023
lain
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluje koniecznie to oblej

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
HAngover też jest jest ponoć strasznie śmieszny a ja dziś ide z tż na Moja wielką grecką wycieczkę - ale nie dla fabuły tylko żeby powspominać(...) Ja czekam na nowego Tarantino, będzie miazga
Hangover mozna ogladnac - zabawny, choc mnie na kolana nie powalil ale z braku laku czemu nie
tez czekamy z TZem na Tarantino

Cytat:
a wiem że można i dużo taniej,mój brat w wawie na ursynowie płaci 1500zł + opłaty licznikowe, a ma 2 pokoje + kuchnia, łazienka, i no musiał pomalować mieszkanie całe, położył swoją wykładzinę, i teraz super wygląda, także nawet czasami jeśli mieszkanie jest zaniedbane można włożyć w nie trochę pieniążków, ale za to czynsz mniejszy. A wydaje mi się że jak na warszawę i na ursynów to dobrą ma cenę. NIe wiedzialam że Wrocław taki drogi
moja siostra w Wawie wynajmuje kawalerke (pokoj, salon z aneksem, lazienka, wszystko nowka) za 2500... no ale jej zalezalo na Srodmiesciu to ma: plac i placz za to ma super widok z okna na to cale warszawskie 'city'
w Krk tez nie jest za ciekawie z cenami wynajmu... choc cos ostatnio podobno ruszylo w pozytywna strone (znaczy sie potanialo )

Cytat:
Lain zauważyłaś że Słowacy jeżdzą bardzo przepisowo? Oni mają bardzo wysokie mandaty dlatego wszyscy tak jeżdżą, nas to potwornie irytowało, bo co wioska to oni do 40 zwalniali a jak tylko się kończyła to grzali, a w większych miastach to policja stoi wszędzie, dlatego ja kazałam mojemu TŻ prowadzić na słowacji bo ja wolno nie umiem jeździć
to jest irytujace
my mamy taki sposob, ze znajdujemy sobie Slowaka, ktory jedzie normalnie (czyt. nie wlecze sie) i sobie jedziemy za nim. jak beda gdzies stali z suszarka to on pojdzie na pierwszy odstrzal

Cytat:
pusc go nie badz psem ogrodnika wiem jak to jest, bo sama w sesji musze zakuwac, a TZ sobie sam smiga po basenach, na piwko itp. a mnie w domu szlag trafia, ze ja musze siedziec w ksiazkach, wiec rozumiem co czujesz, ale daj mu troche luzu i niech ma troche wakacji. jesli ty nie mozesz to niech chociaz on skorzysta

wiecej nie nadrobie musialabym tu chyba tydzien siedziec i czytac az by mnie glowa rozbolala

i dalej jestem nierozpakowana
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 13:41   #2024
certina4
Wtajemniczenie

Aniołek, Lain, ja go nie trzymam, i tak zrobi to co chce, nigdy mu nic nie zabroniłam bo nie mam do tego prawa, nie jest moją własnością, tylko chodzi o to że wylegując się na plaży i pływając nad jeziorkiem kiedy ja musze zakuwać to aż na samą tą myśl chce mi się ryczeć. Pewnie pojedzie ze swoim bratem, nie wiem jak jutro z pogodą, bo dzisiaj ciepło ale słońca już nie ma. No nic ja robię inaczej, on inaczej, no ale jak już pisałam jego tez rozumiem, ale on nigdy nie odpuścił sobie wyjazdu beze mnie kiedy nie mogłam, żadnego grila itp, no bo co on będzie robił w niedziele, siedział i się nudził, a to że ja walę głową w ścianę bo też chce jechać czy być na grilu a nie mogę to jest najmniejszym problemem, czasami można sobie chyba odpuścić jeden wyjazd nad jezioro czy imprezę żeby nie ranić uczuć drugiej osoby, tak mi się przynajmniej wydaje, No i wkurzają mnie tłumaczenia jak mówię że np P. bez żony nie pójdzie, a TŻ mi na to "no ale oni mają dziecko są rodziną", więc ja mu mówię jeśli nasze życie ma się nagle obrócić o 360stopni bo będziemy za rok rodziną to ja to mam w bo my możemy osobno chodzić i nikt nigdy nie widzi problemu no ale jak już będziemy małżeństwem to jak nie pójdziemy gdzieś razem to będzie problem. Może i jest ze mnie pies ogrodnika, ale TŻ też czasami mógłby sobie odpuścić wyjazdy ze znajomymi a nie pchać się wszędzie nawet jak ja nie mogę.

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-08-22, 13:44   #2025
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Ja tej firmy też wcześniej nie znałam.

Mi się ten komplet podoba, bo Ja uwielbiam pić kawę z ładnych filiżanek. I mój TŻ też lubi kawkę, więc jak dla nas, to byśmy się cieszyli z takiego zestawu choćby 2-osobowego tyle że nie kwadratowego.
Stary 2009-08-22, 13:55   #2026
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
Ja tej firmy też wcześniej nie znałam.

Mi się ten komplet podoba, bo Ja uwielbiam pić kawę z ładnych filiżanek. I mój TŻ też lubi kawkę, więc jak dla nas, to byśmy się cieszyli z takiego zestawu choćby 2-osobowego tyle że nie kwadratowego.

no właśnie, ja tez bym się cieszyła, bo niektóre filiżanki są śliczne, chociaż sama w domu pijam z kubka, bo ekspresu nie mam, to u taty zawsze w pięknych filiżankach

wiele osób nie zna nawet firmy, ale nie chodzi o to że droga filiżanka a że Wy możecie się i z kubka napić, niektórzy cenią sobie piękno porcelany czy estetyki, wykonania i nie jest to dla nich to samo co picie ze zwykłego kubka, dlatego tak jak już pisałam wcześniej nie każdy doceni taki prezent

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-08-22, 14:27   #2027
lusmarija
Wtajemniczenie

cześć

ale spędziłam wczoraj przemiły wieczór z TZcikiem my to czasami naprawdę nienormalni jesteśmy
no może nie licząc tego, że pojechaliśmy wczoraj do kina, a ze "Metro strachu" grali dopiero o 22.00 to w ramach romantycznego wieczoru poszliśmy na "Ostatni dom po lewej" i skomentuję to tak

w sprawie mojej druhny... postanowiłam, że będzie to ta moja przyjaciółka...mama argumentuje to w ten sam sposób co wymieniałyście... dlaczego nie wezmę siostry, tak nie wypada... to pecha przynosi i inne takie ble ble ble ble

Gosia, dobra agentka jesteś

Lain witamy spowrotem... cieszę się że szczęśliwie dojechaliście (no nie licząc tego mandatu) ojjj pewnie radośc Twoich kociaków była wielka

Kasia ja rozumiem, że nie macie pieniążków... ale teraz sobie pomyśl, że Wy będziecie zapraszać swoich gości i większość będzie Wam mówiła to samo, że nie przyjdą... ja się naczytałam na wątku PM2009 o takich sytuacjach i naprawdę szkoda tych niektórych dziewczyn, którym ileś tam osób odmawia

Wilczyca super, że się udało, gratuluję i zawsze szczęśliwej i szerokiej drogi życzę

Certina puść go i nawet się nie zastanawiaj... czasami trzeba pójść gdzieś samemu ja nie widzę w tym nic dziwnego

i w ogóle to cześć dziewczynki Wy moje kochane

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 14:36   #2028
certina4
Wtajemniczenie

lusmarija hej

jak wyżej pisałam ja go nie trzymam

a odnośnie świadkowej Twojej wydaje mi sie że podjęłaś dobrą decyzję

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-08-22, 14:37   #2029
kaska87
Zakorzenienie

Samoa do mnie dzwoniła i mówiła mi o sukni tylko, że zeszłyśmy tez na inne tematy i gadałyśmy 45minut
mam już buty ale foty ich dam Wam wieczorem bo teraz idziemy pod nasz kościół lisić śluby

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 14:39   #2030
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
cześć

ale spędziłam wczoraj przemiły wieczór z TZcikiem my to czasami naprawdę nienormalni jesteśmy
no może nie licząc tego, że pojechaliśmy wczoraj do kina, a ze "Metro strachu" grali dopiero o 22.00 to w ramach romantycznego wieczoru poszliśmy na "Ostatni dom po lewej" i skomentuję to tak

w sprawie mojej druhny... postanowiłam, że będzie to ta moja przyjaciółka...mama argumentuje to w ten sam sposób co wymieniałyście... dlaczego nie wezmę siostry, tak nie wypada... to pecha przynosi i inne takie ble ble ble ble

Gosia, dobra agentka jesteś

Lain witamy spowrotem... cieszę się że szczęśliwie dojechaliście (no nie licząc tego mandatu) ojjj pewnie radośc Twoich kociaków była wielka

Kasia ja rozumiem, że nie macie pieniążków... ale teraz sobie pomyśl, że Wy będziecie zapraszać swoich gości i większość będzie Wam mówiła to samo, że nie przyjdą... ja się naczytałam na wątku PM2009 o takich sytuacjach i naprawdę szkoda tych niektórych dziewczyn, którym ileś tam osób odmawia

Wilczyca super, że się udało, gratuluję i zawsze szczęśliwej i szerokiej drogi życzę

Certina puść go i nawet się nie zastanawiaj... czasami trzeba pójść gdzieś samemu ja nie widzę w tym nic dziwnego

i w ogóle to cześć dziewczynki Wy moje kochane

Wiesz co nie chcęwyjść na ostatniego chamciucha na wątku ale weźsię mamy spytaj neich dokłądnie CI zacytuje księgę czarów w którym miejscu jest napisane, że świadkowa przyjaciółka to pech i niby w czym ten pech i czym on się przejawia. Ja nie mam rodzonej siostyry mam tylko cioteczne rodzeńśtwo z czego tylko jeden brat jest w moim wieku...więc ja nie mam takeigo problemu.. ale nawet jeśli jużto ani moja mama ani mama teog brata nie mająmi za złe ze wybrałąm sobie przyjaciółkę na świadkową.. pomijając kulturalnie fakt, że swiadkiem mojego TZ jest jego rodzony brat..no ale umowmy sie jak jest pierwszy slub w rodzinie to chyab tak juz musi byc.. chyba ze lusi jestes pierwsza w kolejce.. to na prawde moja rada.. terapia bridezillowa: to moj slub to moj dzien to moja sprawa jak sie komus nie podoba to wynocha i tyle...nie przejmuj sie mama
mozesz ew. z siostra pogadac ale nie tak bezposrednio tylko oplotkami(choc wlasciwie sie nie da.. ale ja uwazam, ze siostra nie ma prawa miec ci za zle ze nie jest twoja swiadkowa..
to i tak duzo lepsze niz to co sie zdarzylo na weselu tz-ta znajomych.. pan mlody mial dwie siostry i wzial ta ladniejsza (starsza) za swiadkowa..swiadkiem mial byc bodajze jego kolega z druzyny, ale siostra sie uparla ze nie no ze ona to by tak bardoz chciala zeby swiadkiem byl jej chlopak (nawiasem mowiac wyglada na zigolaka i nie zyskal zadna miara mojego szacunku - zwlaszcza jak podczas oczepin wyrwal krawatke jednemu chlopakowi i dal ja narzeczonemu tej drugiej siostry bo ona wczesniej zlapala welon.. totalne dno)
no ale w kazdym razie.. ty mowisz ze mamusia ci wmusza swiadkowa a tu swiadkowa rozporzadzala decyzjami mlodych (i grzecznie nie nadmienie ze ona i PM sa tak super extra psiapsiolkami ze nawet tak sama sie ubieraja a ich buty roznia sie tylko kolorem
Stary 2009-08-22, 14:45   #2031
kaska87
Zakorzenienie

aj jak juz mamy iść to włożę w kopertę 300zł bo więcej nie mam, czy głupio tak? w sumie jeszcze nas nie zaprosili

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 14:46   #2032
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz co nie chcęwyjść na ostatniego chamciucha na wątku ale weźsię mamy spytaj neich dokłądnie CI zacytuje księgę czarów w którym miejscu jest napisane, że świadkowa przyjaciółka to pech i niby w czym ten pech i czym on się przejawia. Ja nie mam rodzonej siostyry mam tylko cioteczne rodzeńśtwo z czego tylko jeden brat jest w moim wieku...więc ja nie mam takeigo problemu.. ale nawet jeśli jużto ani moja mama ani mama teog brata nie mająmi za złe ze wybrałąm sobie przyjaciółkę na świadkową.. pomijając kulturalnie fakt, że swiadkiem mojego TZ jest jego rodzony brat..no ale umowmy sie jak jest pierwszy slub w rodzinie to chyab tak juz musi byc.. chyba ze lusi jestes pierwsza w kolejce.. to na prawde moja rada.. terapia bridezillowa: to moj slub to moj dzien to moja sprawa jak sie komus nie podoba to wynocha i tyle...nie przejmuj sie mama
mozesz ew. z siostra pogadac ale nie tak bezposrednio tylko oplotkami(choc wlasciwie sie nie da.. ale ja uwazam, ze siostra nie ma prawa miec ci za zle ze nie jest twoja swiadkowa..
to i tak duzo lepsze niz to co sie zdarzylo na weselu tz-ta znajomych.. pan mlody mial dwie siostry i wzial ta ladniejsza (starsza) za swiadkowa..swiadkiem mial byc bodajze jego kolega z druzyny, ale siostra sie uparla ze nie no ze ona to by tak bardoz chciala zeby swiadkiem byl jej chlopak (nawiasem mowiac wyglada na zigolaka i nie zyskal zadna miara mojego szacunku - zwlaszcza jak podczas oczepin wyrwal krawatke jednemu chlopakowi i dal ja narzeczonemu tej drugiej siostry bo ona wczesniej zlapala welon.. totalne dno)
no ale w kazdym razie.. ty mowisz ze mamusia ci wmusza swiadkowa a tu swiadkowa rozporzadzala decyzjami mlodych (i grzecznie nie nadmienie ze ona i PM sa tak super extra psiapsiolkami ze nawet tak sama sie ubieraja a ich buty roznia sie tylko kolorem
nie myślę, że to nie ma sensu się pytać... bo ja doskonale wiem jak to jest... to jest takie jakieś dziwne średniowieczne myślenie... bo ktoś coś kiedyś usłyszał i teraz powtarza głupoty... wiesz to jest na tej samej zasadzie, że "jak czarny kot przebiegnie Ci drogę to będziesz miała pecha" i myślę, że nie warto wdawać się w dyskusje... choć moja mama na końcu tej rozmowy i tak powiedziała, że to Wasz ślub i zrobicie co chcecie... wiec nie będzie tak źle może

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
aj jak juz mamy iść to włożę w kopertę 300zł bo więcej nie mam, czy głupio tak? w sumie jeszcze nas nie zaprosili
no żartujesz... jak głupio, dlaczego... weź sie uspokój i idź na spacer lepiej

Stary 2009-08-22, 14:46   #2033
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Myśmy ostatnio tyle dali we w tej Łodzi.. więc co w tym głupiego.. Głupio to by wyszło jakbyś dała kopertę napchaną gazetami pocietymi niby to banknoty albo czymś podobnym - o takich przypadkach tez slyszalam
Stary 2009-08-22, 14:49   #2034
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Myśmy ostatnio tyle dali we w tej Łodzi.. więc co w tym głupiego.. Głupio to by wyszło jakbyś dała kopertę napchaną gazetami pocietymi niby to banknoty albo czymś podobnym - o takich przypadkach tez slyszalam
albo puste koperty

Stary 2009-08-22, 14:51   #2035
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
nie myślę, że to nie ma sensu się pytać... bo ja doskonale wiem jak to jest... to jest takie jakieś dziwne średniowieczne myślenie... bo ktoś coś kiedyś usłyszał i teraz powtarza głupoty... wiesz to jest na tej samej zasadzie, że "jak czarny kot przebiegnie Ci drogę to będziesz miała pecha" i myślę, że nie warto wdawać się w dyskusje... choć moja mama na końcu tej rozmowy i tak powiedziała, że to Wasz ślub i zrobicie co chcecie... wiec nie będzie tak źle może

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

no żartujesz... jak głupio, dlaczego... weź sie uspokój i idź na spacer lepiej
No dziwne to to jest to jest fakt i wkurza takie właśnie coś że nie przechodź pod drabiną uważaj na kota.. ale powiem Ci szczerze, ze mama pewno użyła argumentu ostatecznosci ze inna swiadkowa przynosi pecha bo jak bum bum ja nie slyszalam takiego przesadu .. dziwne.. to znaczy co ja jako ta jedynaczka mam sciagac siostr 40 letnia z australii zeby mi zrobila panienski czy podpisala jeden swistek ?? no sorry ale ktos tu rowno na glowe upadl i to bynajmniej nie szanowna mamusia
Stary 2009-08-22, 14:58   #2036
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
albo puste koperty

to jest moim zdaniem chamstwo, już lepiej nic nie dac, niż dać pusta kopertę nie podpisaną i wtedy PM się zastanawiają kto mógł zrobić coś takiego. A taka osoba śmieje się do Ciebie i bawi na weselu na całego, jedząc, pijąć i tańcząc i robiąc sobie z Tobą zdjęcia.

Jak ktoś nie ma to niech lepiej kupi kwiaty

Kasia 300zł to moim zdaniem ok, sami dawaliśmy w tym roku od 200-400zł i nikt się nie obraził, a tak jak ktoś już pisał młodzi nie licza teraz że im się wesele zwróci

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-08-22, 14:58   #2037
gosica502
Wtajemniczenie

Normalnie się załamie dziewczyny... Takiego dłuuugiego posta napisałam z cytowaniem i mi się skasował...
W każdym razie Kasia ja popieram kubusewe w kwestii wesela Twojego kolegi w 100%
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 15:02   #2038
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie, ja tez bym się cieszyła, bo niektóre filiżanki są śliczne, chociaż sama w domu pijam z kubka, bo ekspresu nie mam, to u taty zawsze w pięknych filiżankach

wiele osób nie zna nawet firmy, ale nie chodzi o to że droga filiżanka a że Wy możecie się i z kubka napić, niektórzy cenią sobie piękno porcelany czy estetyki, wykonania i nie jest to dla nich to samo co picie ze zwykłego kubka, dlatego tak jak już pisałam wcześniej nie każdy doceni taki prezent
No właśnie. Ja rano piję kawę w wielkim kubku, żeby mi starczyła na cały dzień. Ale czasem już po południu (albo w weekend) jak mam ochotę na kawusię to piję w filiżance, bo tak mi przyjemniej. A najprzyjmeniej jest pić z ładnych filiżanek jak jeszcze ktoś ze mną pije

Co do ekspresu... Ja też nie mam ale nie przeszkadza mi to w zrobieniu kawy rozpuszczalnej w filiżance. Za to TŻ już ogląda w sklepach wypasione ekspresy do kawy. Chce kupić po ślubie do naszego mieszkania. Ale te za 3 tysie, to tylko wyglądają na dobre i dużo miejsca zajmują. Te naprawdę dobre zaczynają się od 6 tys., więc pewnie to nie będzie pierwszy zakup do naszego gniazdka.

Cytat:
Samoa do mnie dzwoniła i mówiła mi o sukni tylko, że zeszłyśmy tez na inne tematy i gadałyśmy 45minut
Weź się nie chwal, że ktoś do Ciebie dzwoni Pomyliła numer i się 45 minut musiała z tego tłumaczyć. Biedna Samoa

Cytat:
No i git!

Cytat:
Słyszałam już o pustych kopertach, ale pocięte gazety? Osłabiło mnie to!!!! Wolałabym dostać pustą kopertę - przynajmniej bym sobie mogła to wytłumaczyć tak, że ktoś się śpieszył i zapomniał włożyć coś do środka. A te gazety, to jawne chamstwo i niczym bym sobie tego nie przetłumaczyła jaki ktoś miał cel, żeby coś takiego zrobić

Edytowane przez Jazzmanka
Czas edycji: 2009-08-22 o 15:04
Stary 2009-08-22, 15:06   #2039
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
to jest moim zdaniem chamstwo, już lepiej nic nie dac, niż dać pusta kopertę nie podpisaną i wtedy PM się zastanawiają kto mógł zrobić coś takiego. A taka osoba śmieje się do Ciebie i bawi na weselu na całego, jedząc, pijąć i tańcząc i robiąc sobie z Tobą zdjęcia.
No właśnie mi znajoma opowiadała że dostała 3 puste koperty na swoim weselu które było 3 tygodnie temu... Ale mówiła że bardzo dobrze wie kto to bo reszta (z pieniążkami) zawsze miała w środku podpisaną kartkę z życzeniami... U nas zawsze się tak robi i dzięki temu nie jest się potem podejrzanym o nic...
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 15:37   #2040
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
No właśnie mi znajoma opowiadała że dostała 3 puste koperty na swoim weselu które było 3 tygodnie temu... Ale mówiła że bardzo dobrze wie kto to bo reszta (z pieniążkami) zawsze miała w środku podpisaną kartkę z życzeniami... U nas zawsze się tak robi i dzięki temu nie jest się potem podejrzanym o nic...

no my na dwa wesela daliśmy koperty niepodpisane i Tż mówił że kolega u którego na ślubie bylismy jakoś się dziwnie później zachowywał w stosunku do niego, więc ja stwierdziłam że pewnie dostał koperty puste i pomyślał że to może od nas, bo nie podpisana i nauczona tym wydarzeniem będę zawsze podpisywała koperty, wprawdzie jak idziemy do kogoś bliższego to zawsze ja kupuję kartkę i piszę życzenia, ale jak do jakiegoś kolegi z pracy to wydawało mi się że nie trzeba. W sumie nie wiem na co był wkurzony ten kolega na mojego TŻ, ale już mu przeszło więc może sytuacja się wyjaśniła... albo w ogóle o to nie chodziło co ja myślę. Ale gazety włożyć to już masakra, a jeszcze słyszałam że koleżanka dostała jeden kupon to totolotka w kopercie gdzie był tylko jeden rządek za 2zł czy 2,5zł nie wiem ile kosztuje lotek, ale moim zdaniem to tez przesada, jakbym nie miała pieniędzy to wolałabym już nie iść niż dać pustą kopertę, ale ludzie to są bez skrupułów

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości