|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9
Cytat:
![]() Kopiec kreta się robi już
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9
Cytat:
![]() Hurraaa!!! |
|
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tam jest 28
|
|
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do tego moim zdaniem wiekszosc restuaracji w Chorwacji jest na jedno kopyto. jedzenie nie powala, wszedzie jest to samo. wlasciwie jedyna restauracja ktora byla super i nie mielismy zastrzezen byla restauracja... bosniacka a tak to wlasciwie wybieralismy cos z tych menu na sile... TZa zabili jak zamowil sobie na przystawke carpaccio, a dostal carpaccio z ryby no ale w sumie calkiem dobre to bylo, wiec TZ jakos to przezyl no ale ich salatki to kiepscizna w porownaniu do tych z krakowskich restauracji. i tu byl moj wielki zawod, bo jestem salatkowym maniakiemwiec moim zdaniem dobrze jest jechac do apartamentu, gdzie ma sie kuchnie i mozna sobie samemu cos dobrego ugotowac (i sporo oszczedzic). mozna trafic na naprawde super apartament 10 metrow od plazy my teraz jak bylismy mielismy osobny pokoj z lazienka (znajomi mieli swoj pokoj ze swoja lazienka), super taras z aneksem kuchennym i ekstra widokiem na morze, do plazy 5 minut calkowicie w linii prostej (nie trzeba bylo nigdzie kluczyc uliczkami) i placilismy 15 euro odo osoby. udalo nam sie, bo wiekszosc ofert bylo za 20-25euro od osoby (ale to dlatego ze teraz byl szczyt sezonu i wszystko najdrozej). polecam tez mniejsze miescinki. najpierw szukalismy aparatamentu w samej Makarskiej... jak zobaczylam te bloki, jakies stare odrapane budynki itp to stwierdzilam, ze po moim trupie i jedziemy szukac gdzies dalej a takie Tucepi juz bylo super - dluuuza plaza, wzdluz niej promenada, same domki, ladnie i kulturalnie ![]() co do zwiedzania to chyba miesiac by nie starczyl zeby wszystko zobaczyc np. Hvar albo Korcula ![]() |
|
|
|
|
#2045 |
|
Zadomowienie
|
Ale problemy z świadkami macie. Ja mam dwie rodzone siostry, ale moją świadkową bedzie kuzynka w moim wieku bo od zawsze tak mówiłyśmy ze ona moja a ja jej. Mam mi też mówi zebym sióstr nie brała bo one świadkami już były swoimi nawzajem. A że Wiola siostry juz nie ma to będzie moją Kochaną Świadkową
A mój kuzyn w zaproszeniu napisał "Na wesele przybywajcie o prezenty sie nie martwcie, By nie składać ich na stercie niechaj zmieszczą się w kopercie" Ja jako że z tz nie jesteśmy małżeństwem dajemy prezent (bo tak sie robi w mojej rodzinie) I mam ich wierszyki ze chcą kasę gdzieś. Inni mówią dajcie pieniądze bo się budują. ale ja nie mam 200 czy 300 zł na dla siebie a co dopiero dla kogoś. (A w kopertę nie wypada dać 100 czy 200 wiec wole kupić prezent za 130 bo już wyczaiłam komplet szklaneczek i kieliszków do szampana wina i w ogóle.) Ale jak moja siostra wychodziła za maż i remontowała mieszkanie i musiała ocieplać i od podstaw wszystko zrobić, to on dał jej prezent a miał lat 23 i bardzo dobrą prace. Więc mam swoje zdanie o tym. Właśnie w bloku obok była orkiestra i grała. Ale już o 15:30 Boziuno jak wcześnie. Ja to się ciesze z mojej 19 ![]()
|
|
|
|
#2046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w balatonie (tam nocowalismy - na wegrzech wpisalismy w gps adres jakiegos pensjonatu i zajechalismy w dzielnice domkow prywatnych - cala dzielnica pokoi do wynajecia) to samo jest na chorwacji ja kwjechalismy do makarskiej wrecz jakis dziadek wyszedl do nas na ulice i rpawie za rece ciagnal ze zobaczcie apartament i tak dalej JA w Makarskiej droga lain znalazlam swiezusienki dopiero co odremontowany domek.. i wcale nie blok ![]() Wycieczki zorganizowane ok fajne jak ktos jest wygodnicki i lubi jak go podwiaza pod sam zabytek opowiedza co i jak i jeszcze poakza gdzie najefektowniej zdjecia wychodza..a tak jak my czy laini byli to jest dopiero jazda.. super.. nikt cie nie goni nikt nie zmusza do niczego.. idziesz sobie na plaze kiedy chcesz dzien na odwiedzenie kolejnego pobliskeigo miasta wybierasz sama i tylko jedna rzec z lain czy wy trafiliscie choc w jednym miejscu na platna klime?? ja do tej pory nie moge zrozumiec czegos takeigo jak abonament za klime.. szczegolnie biorac pod uwage jaki tak jest upal ![]() Co do samej MAkarskiej to lain nie wiem jak jechalas i ktoredy ale bliki blokami owszem sa ale nie wszedzie.. my mieszkalismy w 2 pietrowym domku wokol nas tez bylo pelno takich..Taaak prawda byly hotele takie wyzsze czy tez bloki mieszkalne ale bez przesady.. gdzies CI ludzie musza mieszkac.. a powiedz mi czy Wasz GPS pokazywal nazwy ulic w Makarskiej?? Bo jak myśmy tma zajechali to automapa pokazal główna drogę.. żadncyh nazw małych uliczek ani nic tylko głowna i linia brzegowa ale w sumie to suzkalismy noclegu hmmm 30 minut w lipcu tam bedac---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2047 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hm.... ciekawe why
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A moje za rok ale wtedy to już nikt nie bierze. Bo jak sie gada to wszycy czekaja...
|
|
|
|
|
#2050 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja nie mowie, ze w Makarskiej nie ma ladnych domkow. jest nawet piekny ryneczek i fajny port... i Makarski Jadran ktorym bylismy na fish picnicu ![]() ale sa tez te nieszczesne odrapane budynki i bloki, ktore psuja mi wakacyjny klimat. dlatego pojechalismy dalej do Tucepi gdzie juz bylo bardziej sielsko anielsko w koncu jak pisza na folderach z agencji turystycznej - "perla Riwiery Makarskiej" ![]() Cytat:
![]() ja wole sobie sama zwiedzac, bo ogladam to co mnie interesuje, spedzam w danym miejscu tyle czasu ile akurat chce, moge jesc w restauracji tak dlugo jak chce, nie musze biec za przewodnikiem itd. pewno gdybym pojechala do Dubrownika na zorganizowana wycieczke to nie poplywalabym sobie pod murami starego miasta... a bylo bosko ![]() Cytat:
mi te bloki jednak psuly klimat. wole na wakacje mniejsze miescinki jechalismy bez GPSa, bo znajomi znaja droge na pamiec (Makarska tez bo tam byli w zeszlym roku ). wlaczylismy go tylko w Budapeszcie i co sie okazalo - mapa jest nieaktualna, bo wlasnie zostala otworzona calkiem swieza obwodnica (nota bene - 60 km tej obwodnicy w strone Chorwacji juz nia pojechalismy, bo tak wyjechalismy. ale wczoraj puscilismy sie przez centrum Budapesztu i bylo fajnie )co do szukania w ciemno to musze stwierdzic, ze wpakowalismy sie na szczyt szczytow sezonu i wcale tak latwo nie bylo chyba 2 godziny szukalismy. najpierw w Makarskiej, pozniej w Tucepi. ehh trudno dogodzic 4 osobom ![]() no bo dwa oddzielne pokoje, bliskosc plazy i widok na morze to mus a jeszcze wystroj musi byc odpowiedni itp ![]() |
|||
|
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem IC tak.. jesli siękobieta nauczyłą, ze abonament za klime to gówno i jeśli te pare metrów z górki nie zrobiłoby CI różnicy, to w zasadzie mogłąm CI podać koordynaty na GPS do mojego lokum. Super miejsce. Dla 2 osób proponowała wręcz ogeomne mieszkanko z anexem i sliczną lazieneczką.. Myśmy byli bardzo zadowoleni a bliskosc morza.. no coz za to tez sie placi, ale przynajmniej mielismy z gorki na plaze |
|
|
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jednak mniejsza miescinka
|
|
|
|
|
#2053 |
|
Wtajemniczenie
|
A my pierwszy raz w Chorwacji bylismy w tym roku, swoim samochodem, na wyspie Rab w miejscowości Lopar, mieszkalismy w prywatnych apartamentach i płaciliśmy- uwaga- 11Euro za dobę od osoby
, ale w sezonie tam biorą nawet do 80euro , do plaży mieliśmy 200m, w sklepach bardzo drogie produkty- poczynając od lodów, przez chleb, bułki, piwo. W knajpach to samo, mieliśmy ze sobą troche jedzenia i pełny aneks kuchenny w apartamencie więc trochę sami sobie gotowaliśmy a trochę wychodziliśmy do centrum coś zjeść, ale ich jedzenie rzeczywiście bez rewelacji. Najbardziej wkurzało mnie to że 99% turystów to niemcy, a po angielsku nie idzie się dogadać, ewentualnie w jakimś banku albo informacji turystycznej, choć z tym też różnie bywało. Dogadać się można po polsku![]() My rezerwowaliśmy apartament przez internet, trzeba było tylko 11 euro wpłacić zaliczki a resztę na miejscu. Myślę że następnym razem wybierzemy się tak jak Lain czy Kubusewa w okolice Makarskiej, Dubrovnika, ale w tym roku nie nastawialismy się na zwiedzanie bo na miejscu bylismy tylko 5 dni i zależało nam żeby odpocząć leżąc na plaży i nic nie robiąc ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- nas też w Budapeszcie GPS prowadził w kółko bo nowe drogi remontowali no i już myslelismy że stamtąd nie wyjedziemy, ale potem poptrzlyliśmy na jakie miasta mamy się kierować i pojechaliśmy bez GPS
|
|
|
|
#2054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wychodzi jakies niecale 3 zl za galke, ale te galki sa ogromne w porowananiu do tych polskich, wiec ja jak wzielam 2 galki to juz mialam ogromnego loda ![]() Cytat:
a jak sie nie moglismy dogadac to przechodzilismy na angielski. u tych Chorwatow przed 30-ka z angielskim jest calkiem ok moim zdaniem ![]() to u nas strasznie duzo bylo Wlochow... i na prawde chyba zaczynam miec uprzedzenie do tej nacji a to tez zalezy od wyspy, bo jak kiedys bylam na Solcie to plaze byly kamieniste ![]() Cytat:
)my przez miasto jechalismy juz z mapa, bo nam sie GPSa nie chcialo odpalac poszlo szybko i sprawnie
|
|||
|
|
|
#2055 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
lain,kubusewa dzięki za info Chyba już nie chcę do chorwacji:/Ja patrzałam ceny hoteli(3,4gwiazdki)bo taki tylko bym chciała i all inclusive to ok 4500-5000tys za 2 osoby na 7 dni z przelotem samolotowym.Za tą cene chyba wolałabym do hiszpanii czy gdzieś tam.Chciałam do Chorwacji bo słyszałam że tam ładnie i głownie chodziło mi o to żeby móc na dowód jechać(w zazadzie gdziekolwiek gdzie jest cieplo)bo nie mam paszportu i dopiero zrobie po zmianie nazwiska,bo teraz juz mi sie nie opłaca.No i mieliśmy tam jechać po ślubie,a że my mieszkamy za granicą to w polsce nie mamy samochodu i wolelibyśmy jakoś z biura podróży z przelotem.No ale skoro lepiej samemu to ja wybiore się chyba gdzie indziej...jeszcze nie wiem gdzie.
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laski, byłam na wielkim przymierzaniu, nie obeszłam nawet połowy salonów w Sz-nie ale mam w planach wybrać się przynajmniej na jeszcze jeden taki maraton, chociaż dziś znalazłam suknie, które bardzo mi się spodobały, są bardzo do siebie podobne i myślę nad nimi bardzo poważnie
idę nadrobić to co napsiałyscie i zrzucić foty ;/
|
#2057 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Swoją drogą...czy tylko ja mam juz suknie wybraną??
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny byliśmy z TZ na spacerze i deszcz zaczął padać to wykorzystałam okazję i wbiliśmy się na ślub
ale miała suknię![]()
|
#2059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kasia, a właśnie tak się zastanawiałam czy w przyszłym roku ponieważ ślub Macie we wrześniu to wyjeżdżacie gdzieś na wakacje czy dopiero po ślubie??
16.11.2007 Poznaliśmy się ![]() 25.12.2008 Zaręczyliśmy się ![]() 04.09.2010 Powiedzieliśmy"Tak" przed Bogiem ![]() Edytowane przez jozia Czas edycji: 2009-08-22 o 18:06 |
|
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
a to później bo teraz nie mam dostępu do lapa a TZ musi mi blututem wysłać
![]() Cytat:
ja w sumie nie lubię jeździć na wycieczki jestem domatorem pełną gębą
|
|
#2061 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
dostałam przelew za um.zlec
|
#2063 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam zdjęcie sali mojej zewnatrz:P
16.11.2007 Poznaliśmy się ![]() 25.12.2008 Zaręczyliśmy się ![]() 04.09.2010 Powiedzieliśmy"Tak" przed Bogiem ![]() Edytowane przez jozia Czas edycji: 2009-08-22 o 18:30 |
|
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
póki co macie foty mych butów
i bonus
|
#2065 |
|
Zadomowienie
|
O tak buty super, a wygodne?? Patrzyłam na takie, ale jakoś nie moge sie przełamać do takich...
A ten Twój kotek to jest piękny a te oczy to ullaaalllaaa |
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2067 |
|
Zadomowienie
|
No to super
Tylko czy ja i obcasy to nie wiem. Musze sie mocno zastanowić.
|
|
|
|
#2068 |
|
Wtajemniczenie
|
wow fajne... i mogę z czystym sumieniem powiedzieć od siebie, że taki obcas "słupkowaty" jest naprawdę bardzo wygodny
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
Kaśka, spoko buty czyli planujesz jesienną odzież w kolorze śliwki?
Ja mam jedne botki w takim kolorze, ale rzadko je nosze bo cięzko mi coś do nich dobrać Z chwilę będę testować kopiec, a wieczorem jedziemy na pokaz fajerwerków nad morze
|
#2070 |
|
Rozeznanie
|
No mi do nie dawna nie podobały się takiego typu buty,ale ostatnio coś mi się odmienia...i te też mi się podobają...ja za miesiąc idę na koncert więc muszę sobie też kupić...no i chyba takiego typu
a kiciuś fajny...lubie kotki i to bardzo.Wczoraj taki jeden biegał u mnie po ogrodzie i próbował złapać jakieś latające stworzenie...
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

? w sumie jeszcze nas nie zaprosili

ale w sumie to suzkalismy noclegu hmmm 30 minut w lipcu tam bedac

A moje za rok ale wtedy to już nikt nie bierze. Bo jak sie gada to wszycy czekaja...
w strone Chorwacji juz nia pojechalismy, bo tak wyjechalismy. ale wczoraj puscilismy sie przez centrum Budapesztu i bylo fajnie 

Ale mówiła że bardzo dobrze wie kto to bo reszta (z pieniążkami) zawsze miała w środku podpisaną kartkę z życzeniami... U nas zawsze się tak robi i dzięki temu nie jest się potem podejrzanym o nic...
ja w sumie nie lubię jeździć na wycieczki