![]() |
#391 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacje w Chorwacji :)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Prawdę.
![]() W Ruskamen. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Także lepiej wziąć dżinsy (jesli macie w planach Plitvickie Jeziora, nawet 2 pary), cos na deszcz, pełne buty i ciepłą bluzę bądź sweterek. A!Zapomniałabym dodac. My trafilismy na "burę"-taki ich lokalny wiatr, w czasie którego chłodno.Zawsze to tez jednak przezycie i jakies liźnięcie kolorytu lokalnego ![]() Edytowane przez nauzykaa Czas edycji: 2009-08-04 o 11:44 Powód: przypomnialo mi się... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Przyczajenie
|
Dot.: Chorwacja 2009 - koszty ?
od osoby czy poprostu za apartament?
![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
za apartament
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
Jutro nareszcie jadę
![]() Tylko teraz mnie tą pogodą zmartwiłyście.. w z tego co widziałam na takiej kamerce internetowej z Chorwacji to ładnie było, a i temperatura ok. 30 stopni. No ale będzie co będzie. W Czarnogórze to przez jeden dzień padało i była taka wichura że szok.. a następnego dnia już upał ![]()
![]() |
![]() |
#397 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() prognozami sie nie przejmuj, bo sie nie sprawdzaja... teraz mialo niby codziennie padac, a na kamerkach blekitne niebo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Konto usunięte
|
lain, veronicas bawcie się dobrze dziewczyny.
Życzę Wam pięknej pogody. ![]() Mnie w tym roku czeka jeszcze jedna dłuższa podróż, która będzie zarazem najdalszą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Zadomowienie
|
Tak jak pisałam byłam w lipcu od 17-28 w Pisaku
![]() Pisak to cudowna miejscowosc , plaze nie sa tak przeludnione jak w Makarskiej czy innych miejscowosciach. 2 razy widzielismy delfinki ![]() Jechalismy samochodem przez Słowacje, Węgry, niewielki kawałeczek przez Słowenie i pozniej autostrada w Chorwacji do samego Pisaka, jakies 16 godzin . W Chorwacji ze względu na upały, duzo nie zwiedzailismy ,odwiedzilismy Makarską, Omisia, Brelę i wjechalismy na górę SV Jure ponad 1700 m , wjechalismy samochodem przezycia niezapomniane bardzo krete drogi, niecałe 30km podjazdu, a widoki przepiękne. Jak mi tylko TŻ przegra moje zdjęcia to zamieszcze na forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#403 |
Zadomowienie
|
My płaciliśmy za apartament 60euro za 4 dorosłe osoby , wiec wychodziło 15euro od osoby. Mielismy 2 osobe pokoje, jeden z klimą i kuchnią. Niedaleko plaży, gospodarze super mili . Ja miałam ze sobą 500kun ( z Polski wzięliśmy jedzenie które idealnie starczyło nam na 10dni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 | |
|
Cytat:
![]() ![]() Cieszę się, że Ci się podoba. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
BAN stały
|
Chce się jechać po przeczytaniu tego wątku
![]() będzie git ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Raczkowanie
|
ja w zeszla sobote wrocilam z chorwacji. bylam tam juz po raz trzeci i szczerze mowiac na pewno nie ostatni
![]() ![]() ![]() mnie osobiscie zauroczylo male nadmorskie miasteczko Rovinj na polwyspie istria. klimatyczne, urokliwe, bez tlumow, takie idealne na wakacyjny odpoczynek ![]()
![]() |
![]() |
#407 |
Przyczajenie
|
Ja tez własnie wybieram sie z rodzina Do Chorwacji na Wyspę Pag
![]() ![]() P.S z góry dziękuje Wam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#409 |
Rozeznanie
|
witajcie!
Wybieramy się do Chorwacji z mężem i kumplem, konkretnie celujemy w Wyspę Pag. Jedziemy w ostatni weekend sierpnia, więc załapiemy się już na niższe ceny, ale mimo to, potrzebuję wszelkich porad. Przede wszystkim, czy ktoś ma tam sprawdzony apartament, tani, dla 3 osób, w którym to trzecie łóżko będzie w osobnym pokoju? Póki co, znajdujemy same z takim dostawianym łóżkiem, a zważywszy na to, że to ma być nasza spóźniona podróż poślubna, to... ekhm... ![]() Możecie polecić coś sprawdzonego? Kolejna sprawa: jedzenie. Piszecie o makaronach, o "pomysłach na" - a jakieś zupki, mrożonki? Brać to? Mamy lodówkę turystyczną, ale wiadomo, że ona nie mrozi, więc boję się, że to się nam "rozciaprze" i więcej będzie z tego szkody, niż pożytku... Jeśli moje pytanie wydaje Wam się głupiutkie - wybaczcie, to nasza pierwsza aż tak daleka podróż z Mężem, do tej pory najdalej byliśmy razem w Wilnie... Dlatego przydadzą się naprawdę WSZYSTKIE podpowiedzi, za które z góry Wam serdecznie dziękuję ![]()
![]() |
#410 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Polecam tez zagrzeb. Wprawdzie nie lezy nad morzem i zabytkowo tez nie powala ale atmosfera miasta genialna. Mnostwo parkow, kafejek, waskich uliczek, galerii sztuki no i przede wszystkim nie ma takich tlumow jak na wybrzezu a i ceny o polowe nizsze.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
Dwa dni temu wróciłam z Chorwacji. Mieszkałam w ośrodku (nocleg przez biuro podróży, bez transportu i wyżywienia) Seget Vranjica, 5 km od Trogiru
![]() ![]() Dwie ostatnie doby spędziłam w Primostenie. Małe miasteczko, ale również jest godne polecenia. ![]() Reasumując, kolejne wakacje w Chorwacji uważam za bardzo udane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
Hej, wróciłam
![]() Było świetnie, ale gdybym miała siedzieć tam jeszcze drugi tydzień to bym chyba oszalała. Na dłuższą metę upały są męczące. Przez tydzień tylko raz padał deszcz i była burza, ale po kilku godzinach znów wyszło słońce i było ciepło ![]() Morze przecudowne ![]() ![]() Podgora to bardzo fajne miasteczko ![]() Najlepsze to mają tam lody gałkowane, pycha ![]() Ale komarów było od groma ![]() Byłam też na kilka godzin w Splicie, w centrum. Ale nie wyobrażam sobie jechać tam na dłuższy pobyt ![]() Ogólnie to jestem bardzo zadowolona ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jestem od zeszlej soboty i przeraza mnie, ze w ta sobote juz wracamy ![]() ![]() ![]() ![]() a ja jestem wlasnie w Tucepi i nie widzialam jeszcze ani jednego komara ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Ja nie miałam takich możliwości ja ty, żeby sobie jeździć ciągle i zwiedzać bo byłam z rodzicami i małym bratem także z nim raczej takie codzienne wycieczki nie są możliwe
![]() Ale za to nie traciłam czasu na siedzenie na wizażu ![]()
![]() |
![]() |
#416 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też się udaje do Tucepi ale we wrześniu i będe miala troche pytań jeśli pozwolisz ![]() Jesteś własnym autem? Bo my nie będziemy a chciałam troche "wycieczek" na własna rękę zorganizować. Bo z naszego biura to nie jestem przekonana czy np. na Bol za 25e warto się udać :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
Witam miłośniczki Chorwacji. Przejrzałam pobieżnie ten wątek i już nie mogę się doczekać mojego pierwszego wyjazdu do tego kraju.
Wyruszam w piątek na tygodniowy rejs jachtem z Biogradu do Splitu. Jako, że jeszcze nigdy nie byłam w żadnej podróży na południe Europy mam kilka pytań. Na większość już znalazłam odpowiedzi na różnych forach, ale nurtują mnie jeszcze te: Co zabrać? Szczególnie chodzi mi o to, jakie ciuchy warto mieć, a co tylko będzie zajmować mi miejsce w torbie. Czy spakować ubrania takie, ja nad Bałtyk, czy może ze względu na pogodę mogę z niektórych rzeczy (typu ciepłe bluzy, dżinsy, dres) zrezygnować? I czy w zwykłych sklepach, barach można płacić euro, czy trzeba mieć kuny? Edytowane przez Magdallen Czas edycji: 2009-08-18 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
A u mnie Chorwacja jest na końcu listy jeśli chodzi o wrażnienia.
Plusy: - piękne widoki -czysta woda i słoneczna pogoda - dużo miejsc do zwiedzania - mili ludzie (ale gdzie nie są mili dla turystów) - domowe wino sprzedawane wszędzie Minusy: - niezbyt ciepłe morze, betonowe (w większości) plaże z kamienistym dnem - średnio dobre jedzenie (z paroma wyjątkami) i jeszcze trzeba się naszukać, żeby nie było w kosmicznej cenie - drogo - niczym nieuzasadnione absurdalne ceny - czasem nawet większe od tych w strefie euro i to już pachnie wielkim naciągactwem. - ogólny brak tego "czegoś", klimatu, który znalazłam w innych miejscach... nie wiem na czym to polega Nie znaczy to, że się źle bawiłam - było bardzo fajnie, ale wielką fanką nie zostanę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasu na Wizaz tez nie tracilam. ot wykorzystywalam ten ktory i tak spedzalam bezproduktywnie (np. czekajac na obiad ![]() ![]() Cytat:
![]() tak, pojechalismy ze znajomymi wlasnym autem i tak tez zwiedzalismy - na wlasna reke ![]() ![]() dzieki temu moglam w spokoju zjesc obiad w restauracji czy poplywac pod murami Dubrownika ![]() Cytat:
euro pewno by przyjeli ale raczej po niezbyt korzystnym przeliczniku. ja glownie placilam karta i karta wyplacalam z bankomatu. i tak tez polecam ![]() ![]() tylko najlepiej otworzyc sobie takie konto na ktorym nie sciagaja prowizji za wyplacanie pieniedzy za granica z bankomatu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() co do jedzenia sie zgodze - we wszystkich restauracjach dokladnie to samo ![]() ![]() ![]() no ale w restauracjach na szczescie jadalam tylko przy calodziennych wycieczkach albo na romantycznych kolacjach ![]() ![]() ![]() ![]() ceny... rzeczywiscie potrafia przegiac... 17 zl za piwo to nawet w Krk w najdrozszej restauracji nie ma, a w Dubrowniku wlasciwie to norma w restauracjach... ale sa tez tansze rzeczy... ja np. kupilam taniej niz w polsce materac do plywania ![]() jak dla mnie klimat w Chorwacji jest jak najbardziej ![]() ![]() ja sie zakochalam w Dubrowniku ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Wtajemniczenie
|
Lain kupiłaś materac tam? Ale super bo ja tu znaleźć nie moge
![]() Ceny jak ceny wiadomo że drogo jest w Cro ale zeby 17zł za piwo!? heh dobrze że nie jestem smakoszem tego trunku :P Teraz mi powiedz jak jest na Bol. Ile kosztuje prom i czy generalnie opłaca się tam plynać ![]() No i oczywiście napisz coś o Biokovo ![]() ![]() No i zdjęcia poprosimy! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.