Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-21, 20:05   #4861
Tysiak7
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Zadzwoniła dzisiaj moja koleżanka ze szpitala która też leżała na cukrzyce że we wtorek idzie do szpitala bo ma 3 tygodnie do terminu a jej pani doktor powiedziała że jak się ma cukrzycę z insuliną to urodzi wcześniej, śmiała się ze mnie zebym sie powoli szykowała bo i mnie czeka szybsza podróż do szpitala, normalnie w szoku jestem i chyba dzisiaj to i ja nie zasnę, ja nie zacznę rodzic jak mój mąż nie wróci :/
no to trzymam kciuki żeby mąz zdążył dojechać do ciebie mysl pozytywnieJa tam zawsze w glebi ducha wiem ze bedzie dobrze i w konsekwencji wszyscyw rodzinie wiedzą ze ja jestem życiowy farciarz polecam
Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
przy wyborze paneli popełniliśmy ten sam błąd co Wy i codziennie bawię się w konserwatorkę powierzchni płaskich
Tak to jest jak się zachciało elegancji na podłodze
łącze się w bolu
Gratuluje udanych zakupów
W i N -córeczki mamusi
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 20:12   #4862
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
melduję się grzecznie z wakacji
wszystko w porządku, jest super, odpoczywamy na całego...
ale niestety nie mam czasu na notebooka tyle atrakcji ...
Kochana od tego właśnie są wakacje. Bawcie się dobrze!!!
Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
dziękuję wszystkim za kciuki
dobre wieści, że z dzidzią wsio ok, ból bioder rzecz normalna, upławy rzecz normalna ...
tylko ciśnienie 157/97 i w poniedziałek idę do szpitala

zaraz się rozplacze
Dobrze, że z dzidzią wszystko ok. Pomyśl o tym jako o okazji do zwiedzenia szpitala i może chody sobie wśród personelu wyrobisz. Będzie dobrze!!!
Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Zadzwoniła dzisiaj moja koleżanka ze szpitala która też leżała na cukrzyce że we wtorek idzie do szpitala bo ma 3 tygodnie do terminu a jej pani doktor powiedziała że jak się ma cukrzycę z insuliną to urodzi wcześniej, śmiała się ze mnie zebym sie powoli szykowała bo i mnie czeka szybsza podróż do szpitala, normalnie w szoku jestem i chyba dzisiaj to i ja nie zasnę, ja nie zacznę rodzic jak mój mąż nie wróci :/
Nie wiedziałam, że tak jest w wypadku cukrzycy. Kurczę dobrze, że internet mam bo przynajmniej czegoś się jeszcze w życiu dowiem.
Cytat:
no wlasnie wlasnie boje sie ze bede miala cesarke, ze za szybko, ze dzidzia nie bedzie jeszcze gotowa ...
przy nadcisnieniu juz w 37 tygodniu moga zalecic CC
jeszcze lekarz podejrzewa gestoze jejku, ja panikara nie jestem ale chyba zaczynam swirowac ...
przed chwila naszykowalam wszystko mamie, co bedzie miala zabrac do szpitala dla dziecka (w razie gdybym juz nie wyszla)

ale bez obaw ... do szpitala zabiore chyba laptopa ... ot zeby mi sie nie nudzilo??? wogole to mozna miec laptopa ze soba???
Ty nie szalej bo jeszcze mnie wyprzedzisz! Poza tym w 37 tc dzidziuś już jest gotowy do życia poza brzuszkiem. Nie zamartwiaj się niepotrzebnie!
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 20:14   #4863
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
dobre wieści, że z dzidzią wsio ok, ból bioder rzecz normalna, upławy rzecz normalna ...

zaraz się rozplacze
Kochana ważne, że z dzidzią wszystko ok, a w szpitalu będziesz pod stałą opieką i unormują jeszcze to ciśnienie

Te bodziaki to jednak jakieś promocyjne były, a śpioszki w normalnej cenie
I jeszcze Grześ dostał od bratowej misia słodkiego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01030.jpg (119,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01028.jpg (84,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01031.jpg (70,2 KB, 8 załadowań)

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 20:15   #4864
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość
boską masz siostrzenice
Podobno zachowuje się identycznie jak ja w jej wieku...
Ale dzieciaki ponoć wdają się w chrzestnych
U niej to norma, żeby sprawdzać czym się kończy taka a taka sytuacja jeśli przypadkiem uprzedzą ją żeby czegoś nie robiła
Cytat:
nie nazwiedzam za duzo ... bo wysylaja mnie na ginekologie ... a porodówka kawalek dalej
Tajnos agentos i dasz radę

Edytowane przez 19martusia86
Czas edycji: 2009-08-21 o 20:17
Stary 2009-08-21, 20:33   #4865
bea83
Rozeznanie

Cytat:

zaraz się rozplacze
To super że z malutką wszystko dobrze Szkoda tylko, że czeka cię szpital, ale będę trzymała kciuki abyś szybko stamtąd wyszła

Laptopa to pewnie można ieć tylko nie wiem jak z internetem jest Bo nawet mając laptopa takiego jak ja mam z siecią bezprzewodową to żeby mieć internet to muszę hasło wpisać od rutera przy pierwszym logowaniu. Tak jak teraz tydzień temu kupiłam sobie nowego laptopa i zalogowałam się pod taty ruter, ale jak do domu dojadę to internetu nie będę miała - będę musiała na nowo się logować pod hasło które w domu mamy - chyba że czasami ściagnię się internet od sąsiada bo nie ma sieci zabezpieczonej hasłem

Mój synek - Szymon

Moja córeczka Natalia - ur. 29.09.2009 3680 g / 57 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/a7c86e5c1c.png
bea83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 21:23   #4866
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bea83 Pokaż wiadomość
To super że z malutką wszystko dobrze Szkoda tylko, że czeka cię szpital, ale będę trzymała kciuki abyś szybko stamtąd wyszła

Laptopa to pewnie można ieć tylko nie wiem jak z internetem jest Bo nawet mając laptopa takiego jak ja mam z siecią bezprzewodową to żeby mieć internet to muszę hasło wpisać od rutera przy pierwszym logowaniu. Tak jak teraz tydzień temu kupiłam sobie nowego laptopa i zalogowałam się pod taty ruter, ale jak do domu dojadę to internetu nie będę miała - będę musiała na nowo się logować pod hasło które w domu mamy - chyba że czasami ściagnię się internet od sąsiada bo nie ma sieci zabezpieczonej hasłem
No my tak 2 lata korzystaliśmy z neta bo ktoś miał hasłem niezabezpieczone. A żeby było śmieszniej to dzwoniliśmy do gościa, żeby nam udostępnił normalnie sygnał bo miał rewelacyjny a my mu będziemy płacić, ale chłopina stwierdził żebyśmy sobie ot tak korzystali Ewentualnie przenośny modem jeszcze się nadaje.

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Mam pytanie do dziewczyn które zamierzają kupować chusty do noszenia malucha. Na jakie się decydujecie-kółkowe czy wiązane czy może jakieś zupełnie inne? Miałam nie kupować chusty, ale chyba jednak się zdecyduje, zwłaszcza, że będzie mi niezbędna chociażby po to, żeby bez problemu wychodzić z psem-w końcu to żadna wygoda za każdym razem walczyć z wózkiem...
Stary 2009-08-22, 06:50   #4867
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Hej witam wygląda na to ze jestem pierwsza. Wpadłam tu na chwilkę i zaraz zmykam się pakować wyjeżdżam do rodziców na wieś na dwa dni Trzymajcie się pozdro

PS Fasoleczka będzie dobrze trzymam kciuki ciśnienie zawsze mogą Ci zmniejszyć poprzez leki.
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-22, 07:23   #4868
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Kochana od tego właśnie są wakacje. Bawcie się dobrze!!!

Dobrze, że z dzidzią wszystko ok. Pomyśl o tym jako o okazji do zwiedzenia szpitala i może chody sobie wśród personelu wyrobisz. Będzie dobrze!!!

Nie wiedziałam, że tak jest w wypadku cukrzycy. Kurczę dobrze, że internet mam bo przynajmniej czegoś się jeszcze w życiu dowiem.

Ty nie szalej bo jeszcze mnie wyprzedzisz! Poza tym w 37 tc dzidziuś już jest gotowy do życia poza brzuszkiem. Nie zamartwiaj się niepotrzebnie!
Tak chcialam miec dzidzie przy sobie ... a teraz w najgorszym wypadku bede ja miala za 2 tygodnie i chyba mnie panika pożera

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Kochana ważne, że z dzidzią wszystko ok, a w szpitalu będziesz pod stałą opieką i unormują jeszcze to ciśnienie

Te bodziaki to jednak jakieś promocyjne były, a śpioszki w normalnej cenie
I jeszcze Grześ dostał od bratowej misia słodkiego
No już dostałam leki ... i ciśnienie dużo niższe, tylko jakieś dawki mam końskie

Cytat:
Podobno zachowuje się identycznie jak ja w jej wieku...
Ale dzieciaki ponoć wdają się w chrzestnych
U niej to norma, żeby sprawdzać czym się kończy taka a taka sytuacja jeśli przypadkiem uprzedzą ją żeby czegoś nie robiła

Tajnos agentos i dasz radę
To chyba prawda z tymi chrzestnymi
to oczywiście w smiechu ... ale ja zawsze śmietane wstawiam do lodówki z łyżeczką, a moja mama tego nie cierpi i zawsze mówi najgorsze cechy po chrzesnej wziełaś (bo moja chrzesna robi tak samo ) a ja jakoś nie moge inaczej

Cytat:

Do laptopa tak czy siak to mam blue connect z ery (w domu strasznie powoli chodzi, bo antena na miescie dopiero) nie wiem co bedzie w szpitalu, no ale niby blizej miasta ... zobaczymy

Wczoraj się dowiedzialam, ze moje dziecko tak mało sie rusza ... bo moje cisnienie go zamula i usypia
dostałam lek Dopegyt (ale jak przeczytqałam ulotke, to przez chwile wahalam sie czy wogole jedna tabletke wziasc ) no ale chyba trzeba skoro taki lek mi przepisal ... tylko czemu az 3x1 tabletka??? jak dla konia??? wczoraj wzielam jedna i dzisiaj tez jedna ... zobaczymy, bede mierzyc cisnienie. W kazdym badz razie po tych lekach tylko dwa razy wstawalam w nocy siku a zawsze tak okolo 10 no i dziecko bylo strasznie ruchliwe ... caly wieczor, noc i nad ranem tancowało

cudownie bylo poczuc to skaczace ciałko

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Hej witam wygląda na to ze jestem pierwsza. Wpadłam tu na chwilkę i zaraz zmykam się pakować wyjeżdżam do rodziców na wieś na dwa dni Trzymajcie się pozdro

PS Fasoleczka będzie dobrze trzymam kciuki ciśnienie zawsze mogą Ci zmniejszyć poprzez leki.
Miłego wypoczynku
Musi być dobrze ... przespałam się z wizją szpitala i już w sumie mordeczka mi się cieszy, zresztą ja nie umiem się długo smutać wieczna optymistka

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 07:29   #4869
III78
Raczkowanie

Witam z rana,

Śniło mi sie, że trzy mamuśki z naszego wątku sie rozpakowały
III78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 07:43   #4870
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:

Mam pytanie do dziewczyn które zamierzają kupować chusty do noszenia malucha. Na jakie się decydujecie-kółkowe czy wiązane czy może jakieś zupełnie inne? Miałam nie kupować chusty, ale chyba jednak się zdecyduje, zwłaszcza, że będzie mi niezbędna chociażby po to, żeby bez problemu wychodzić z psem-w końcu to żadna wygoda za każdym razem walczyć z wózkiem...
No i ja się podłączam do pytania, bo zastanawiam się nad kupnem chusty i nie wiem kompletnie jakiej szukać

Cytat:
Musi być dobrze ... przespałam się z wizją szpitala i już w sumie mordeczka mi się cieszy, zresztą ja nie umiem się długo smutać wieczna optymistka
No i tak ma być

A mi się jakiś leń dziś przyplątał, a mamy wesele, więc nie wiem jak wytrzymam

Stary 2009-08-22, 07:47   #4871
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
No i ja się podłączam do pytania, bo zastanawiam się nad kupnem chusty i nie wiem kompletnie jakiej szukać

No i tak ma być

A mi się jakiś leń dziś przyplątał, a mamy wesele, więc nie wiem jak wytrzymam
Oj tam dasz radę jak chcesz to Ci odstąpie jedną końską dawkę mojego leku będziesz jak nowa

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-22, 08:11   #4872
sweetpinky
Zakorzenienie

Grrr...kolejna noc nie przespana mam już pomału tego dość.
normalnie jestem nieprzytomna.

Fasoleczko ja też ten lek łykałam i też w takiej dawce
tyle, że ja miałam wyższe ciśnienie bo ponad 160.

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 08:49   #4873
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
dziecko bylo strasznie ruchliwe ... caly wieczor, noc i nad ranem tancowało
No widzisz, Julitka Ci to wynagrodzi swoimi harcami
Cytat:
Napisane przez III78 Pokaż wiadomość
Śniło mi sie, że trzy mamuśki z naszego wątku sie rozpakowały
Całą noc śniły mi się porody. Zaczynając ode mnie samej-jakiś koszmar w którym jeśli zacznę rodzić miałam jechać na drugi koniec kraju, więc podjęliśmy decyzję, że małż odbierze poród... później, że siostra rodziła... a nad ranem, że rodziła żona kolegiz dzieciństwa (a ja nawet nie wiem czy on żonaty)...
Cytat:
No właśnie. Podobają mi się wiązane, ale kwestia samego wiązania ciutkę mnie przeraża bo co będzie jeśli coś zrobię źle... kółkowe też mi się podobają, ale nie do końca jestem przekonana do wizji maluszka w takiej chuście, no i w kółkowej już inaczej ramiona są obciążane. Z drugiej strony to będzie taka chusta nie do ciągłego taszczenia malucha, tylko do używania w ramach awarii typu: zapomniałam czegoś ze sklepu i na szybko lecę na dół do sklepu to kupić, więc w takiej sytuacji kwestia wiązania wymaga czasu podczas gdy w kółkowej przeciągnę jeden koniec przez kólka i sprawa załatwiona. No i sama nie wiem co w tej sytuacji wybrać...
Stary 2009-08-22, 09:54   #4874
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Oj tam dasz radę jak chcesz to Ci odstąpie jedną końską dawkę mojego leku będziesz jak nowa
Ojjj jakoś dam radę, byle do północy i dłużej raczej nie
Dobrze, że to już ostatnie wesele w tym roku, następne pod koniec maja 2010, więc inaczej już będzie bez brzusia

Stary 2009-08-22, 10:15   #4875
19martusia86
Zadomowienie

Trochę poczytałam i jednak na początek zdecyduję się na chustę kółkową. Ewentualnie na wiosnę kiedy w grę będą wchodziły jakieś dalsze wypady, gdzie wózek będzie niespecjalnie wygodny zakupię wiązaną.
Stary 2009-08-22, 10:26   #4876
katarzinka
Wtajemniczenie

cześc
ja wpadłam się tylko przywitać i zmykam
dziś ciężka noc, sąsiedzi imprezowali do 3 w nocy
kurde obmyslam jakis dobry sposob zemsty - bo to nie pierwszy raz
jak wezwałam raz straż miejską to niczego ich nie nauczyło, tylko jeszcze zaczęli mi grozić
ech

dobrego dnia
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 10:30   #4877
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

cześć Kobitki
na szybciutko mam pytanko, bo ten kumpel z apteki robi zamówienie a ja niezorientowana jestem, pytanie brzmi:

w ile podkładów poporodowych się zaopatrujecie?
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 11:35   #4878
katarzynka00
Zakorzenienie

Witam wam brzuszki
Zaglądam do was z mamuś lipcowo-sierpniowych
Ja z kilkoma slowami do Fasoleczki
Uwierz ze nie ma w tej chwili nic lepszego dla ciebie niz pobyt w szpitalu
Ja od polowy ciazy mialam nadcisnienie indukowane ciaża.Niżej 160 nie schodzilam, a bywalo nawet 170
Zatrzymali mnie w szpitalu az ciaze bede miala donoszona i urodzilam w 39tygodniu
W tym czasie elegancko zbili mi cisnienie,obrzeki ze stop zeszly i urodzilam naturalnie.
Gdybym zajechala na porodowke z domu ,po porzadkach i zyciu na biegu pewnie mialabym cesarke.
Pozdrawiamy serdecznie z córcia
edit:
nie doczytalam jaki lek bierzesz i w jakiej ilosci, no i dlaczego masz podejrzenie gestozy?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-08-22 o 11:43
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 12:00   #4879
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Witam wam brzuszki
Zaglądam do was z mamuś lipcowo-sierpniowych
Ja z kilkoma slowami do Fasoleczki
Uwierz ze nie ma w tej chwili nic lepszego dla ciebie niz pobyt w szpitalu
Ja od polowy ciazy mialam nadcisnienie indukowane ciaża.Niżej 160 nie schodzilam, a bywalo nawet 170
Zatrzymali mnie w szpitalu az ciaze bede miala donoszona i urodzilam w 39tygodniu
W tym czasie elegancko zbili mi cisnienie,obrzeki ze stop zeszly i urodzilam naturalnie.
Gdybym zajechala na porodowke z domu ,po porzadkach i zyciu na biegu pewnie mialabym cesarke.
Pozdrawiamy serdecznie z córcia
edit:
nie doczytalam jaki lek bierzesz i w jakiej ilosci, no i dlaczego masz podejrzenie gestozy?

Mój lekarz podejrzewa gestoze (bo właśnie przy niej jest wysokie ciśnienie i spuchnięte ciało) ja co prawda nie wyglądam jak balonik ... no ale stopy i dłonie to czasami wyglądały okropnie, jak kiełbaski
A lek mam DOPEGYT wszędzie pisze, że to bardzo silny lek, ale że bezpieczny. 3x1 mam brać, fakt, że po nim czuje się dużo lepiej, nawet opuchlizna zeszła, więc pomaga.

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-22, 13:56   #4880
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Mój lekarz podejrzewa gestoze (bo właśnie przy niej jest wysokie ciśnienie i spuchnięte ciało) ja co prawda nie wyglądam jak balonik ... no ale stopy i dłonie to czasami wyglądały okropnie, jak kiełbaski
A lek mam DOPEGYT wszędzie pisze, że to bardzo silny lek, ale że bezpieczny. 3x1 mam brać, fakt, że po nim czuje się dużo lepiej, nawet opuchlizna zeszła, więc pomaga.
tez bralam, nawet w wiekszej dawce.W efekcie dostalam uczulenia na ten lek zamienili mi na cordafen ktory bralam-szt.6 do samego rozwiazania.Ale czy dopegyt jest silny? hmm to wlasciwie jeden z 3 lekow jaki kobiety w ciazy z nadcisnieniem moga brac.
Ja gdybym wyglądala jak balonik to bylabym zadowolona...Niestety nie wygladalam korzystnie, na samo wspomnienie ciesze sie ze mam to juz za soba (obrzeki)
Gestozy oczywiscie nie zycze.Przy uczuleniu mialam wielkie prawdopodobienstwo ze mnie to sieglo, ale wykonalam badania ktore to wykluczyly.
Życze bezproblemowego i łagodnego rozwiazania.
W koncu to juz koncówka
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 15:21   #4881
eloteteie
Zadomowienie

Dziewczyny, potrzebuję pomocy!

Kupiliśmy dzisiaj wózek i nie wiem czy muszę prać pokrowiec, śpiworek itp. czy tylko to wietrzę? Teoretycznie pewnie trzeba prać, ale pytam dla pewności...
eloteteie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 15:23   #4882
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
tez bralam, nawet w wiekszej dawce.W efekcie dostalam uczulenia na ten lek zamienili mi na cordafen ktory bralam-szt.6 do samego rozwiazania.Ale czy dopegyt jest silny? hmm to wlasciwie jeden z 3 lekow jaki kobiety w ciazy z nadcisnieniem moga brac.
Ja gdybym wyglądala jak balonik to bylabym zadowolona...Niestety nie wygladalam korzystnie, na samo wspomnienie ciesze sie ze mam to juz za soba (obrzeki)
Gestozy oczywiscie nie zycze.Przy uczuleniu mialam wielkie prawdopodobienstwo ze mnie to sieglo, ale wykonalam badania ktore to wykluczyly.
Życze bezproblemowego i łagodnego rozwiazania.
W koncu to juz koncówka
Nie dziękuję
podziękuję po rozwiązaniu (żeby nie zapeszyć)
uściski dla dzieciątka

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Napisane przez eloteteie Pokaż wiadomość

Kupiliśmy dzisiaj wózek i nie wiem czy muszę prać pokrowiec, śpiworek itp. czy tylko to wietrzę? Teoretycznie pewnie trzeba prać, ale pytam dla pewności...
Kochana ja nie prałam. Tylko wywietrzyłam, a to co się dało wyprasowałam gorącym żelazkiem.
Wiem, ze dziewczyny prały ... ale ja uważałam to za zbędne, więc sobie odpuściłam.

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-08-22, 17:32   #4883
III78
Raczkowanie

Cytat:

Ja prałam cały wózek, każdą część która byla z materiału (szczoteczką), ale ja kupiłam wózek używany
III78 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-22, 17:57   #4884
bea83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
cześć Kobitki
na szybciutko mam pytanko, bo ten kumpel z apteki robi zamówienie a ja niezorientowana jestem, pytanie brzmi:

w ile podkładów poporodowych się zaopatrujecie?
Ja do szpitala wezmę jedną paczkę ale i to może być zbędne bo przy synku dawali w szpitalu ile się chciało A mam jedną paczkę bo moja siostra sobie kupiła na poród ale że miała cc to były jej niepotrzebne i wogóle ich nie używała. Jakby jednak były mi potrzebne to zawsze ktoś mi je dowiezie do szpitala

Eloteteie ja wózka nie prałam jak kupiłam dla pierwszego dziecka, bo uważałam to za zbędne skoro wózek był nowy

Mój synek - Szymon

Edytowane przez bea83
Czas edycji: 2009-08-22 o 18:01
Stary 2009-08-22, 18:39   #4885
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:

W swoim wózku wyprałam wszystko to, co się wyprać dało, ale tak jak III78 miałam wózek używany. Gdybym kupiła nowy wózek, to raczej bym tego nie robiła

Bea83 dzięki za odzew w sprawie podkładów ale zdążyłam już zamówić 3 opakowania

Dziś nie jest mój dzień. Od rana na nic nie miałam ochoty, tylko bym spała. Popołudniu pojechaliśmy do teściów porządnie wyczyścić karcher'em stelaż wózka. I choć ja nic nie robiłam, zmęczona jestem jak nie wiem co. Mieliśmy dziś wybyć na miasto za znajomymi ale najzwyczajniej w świecie mi się nie chce. Za to chętnie poprasuję to co wczoraj wyprałam.
Stary 2009-08-22, 19:25   #4886
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Dobry wieczór! I'm back
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 20:49   #4887
bea83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór! I'm back
Witaj Malinko Mam nadzieję, że samopoczucie u ciebie już lepsze skoro do nas powróciłaś

Odrazu widać , że weekend mamy bo tutaj na wątku straszna cisza Macie rację ... odpoczywajcie przy bokach waszych Tż - tów

Mój synek - Szymon

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-22, 20:52   #4888
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Dobry wieczór! I'm back

Dobry, dobry

Dziewczyny już usychały z tęsknoty za Tobą
Dobrze, że już wróciłaś

Jak samopoczucie?
Stary 2009-08-22, 20:53   #4889
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Witaj Malinko Mam nadzieję, że samopoczucie u ciebie już lepsze skoro do nas powróciłaś

Odrazu widać , że weekend mamy bo tutaj na wątku straszna cisza Macie rację ... odpoczywajcie przy bokach waszych Tż - tów
Już lepiej. Dziękuję za wszystkie dobre słowa i myśli. Za dużo różnych rzeczy na mnie ostatnio spadło lub po prostu przekroczyło normy i stąd ten psychiczny zjazd.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 21:06   #4890
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Dobry wieczór! I'm back
Witamy!!!
Cytat:
Macie rację ... odpoczywajcie przy bokach waszych Tż - tów
Mój poszedł na noc do pracy...
Cytat:
Już lepiej. Dziękuję za wszystkie dobre słowa i myśli. Za dużo różnych rzeczy na mnie ostatnio spadło lub po prostu przekroczyło normy i stąd ten psychiczny zjazd.
Czasem niestety tak jest.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości