|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluje udanych zakupów ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4862 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te bodziaki to jednak jakieś promocyjne były, a śpioszki w normalnej cenie ![]() I jeszcze Grześ dostał od bratowej misia słodkiego ![]()
![]() |
#4864 | |
Zadomowienie
|
Podobno zachowuje się identycznie jak ja w jej wieku...
Ale dzieciaki ponoć wdają się w chrzestnych ![]() U niej to norma, żeby sprawdzać czym się kończy taka a taka sytuacja jeśli przypadkiem uprzedzą ją żeby czegoś nie robiła ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez 19martusia86 Czas edycji: 2009-08-21 o 20:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4865 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Laptopa to pewnie można ieć tylko nie wiem jak z internetem jest ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4866 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Mam pytanie do dziewczyn które zamierzają kupować chusty do noszenia malucha. Na jakie się decydujecie-kółkowe czy wiązane czy może jakieś zupełnie inne? Miałam nie kupować chusty, ale chyba jednak się zdecyduje, zwłaszcza, że będzie mi niezbędna chociażby po to, żeby bez problemu wychodzić z psem-w końcu to żadna wygoda za każdym razem walczyć z wózkiem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
Zadomowienie
|
Hej witam wygląda na to ze jestem pierwsza. Wpadłam tu na chwilkę i zaraz zmykam się pakować wyjeżdżam do rodziców na wieś na dwa dni
![]() PS Fasoleczka będzie dobrze trzymam kciuki ciśnienie zawsze mogą Ci zmniejszyć poprzez leki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4868 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to oczywiście w smiechu ... ale ja zawsze śmietane wstawiam do lodówki z łyżeczką, a moja mama tego nie cierpi i zawsze mówi najgorsze cechy po chrzesnej wziełaś (bo moja chrzesna robi tak samo ![]() ![]() Cytat:
![]() Wczoraj się dowiedzialam, ze moje dziecko tak mało sie rusza ... bo moje cisnienie go zamula i usypia ![]() dostałam lek Dopegyt (ale jak przeczytqałam ulotke, to przez chwile wahalam sie czy wogole jedna tabletke wziasc ![]() ![]() ![]() cudownie bylo poczuc to skaczace ciałko ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
![]() Musi być dobrze ... przespałam się z wizją szpitala i już w sumie mordeczka mi się cieszy, zresztą ja nie umiem się długo smutać ![]() ![]()
![]() |
#4869 |
Raczkowanie
|
Witam z rana,
Śniło mi sie, że trzy mamuśki z naszego wątku sie rozpakowały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4870 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A mi się jakiś leń dziś przyplątał, a mamy wesele, więc nie wiem jak wytrzymam ![]()
![]() |
#4871 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4872 |
Zakorzenienie
|
Grrr...kolejna noc nie przespana
![]() normalnie jestem nieprzytomna. Fasoleczko ja też ten lek łykałam i też w takiej dawce ![]() tyle, że ja miałam wyższe ciśnienie bo ponad 160.
#4873 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Całą noc śniły mi się porody. Zaczynając ode mnie samej-jakiś koszmar w którym jeśli zacznę rodzić miałam jechać na drugi koniec kraju, więc podjęliśmy decyzję, że małż odbierze poród... później, że siostra rodziła... a nad ranem, że rodziła żona kolegiz dzieciństwa (a ja nawet nie wiem czy on żonaty)... No właśnie. Podobają mi się wiązane, ale kwestia samego wiązania ciutkę mnie przeraża bo co będzie jeśli coś zrobię źle... kółkowe też mi się podobają, ale nie do końca jestem przekonana do wizji maluszka w takiej chuście, no i w kółkowej już inaczej ramiona są obciążane. Z drugiej strony to będzie taka chusta nie do ciągłego taszczenia malucha, tylko do używania w ramach awarii typu: zapomniałam czegoś ze sklepu i na szybko lecę na dół do sklepu to kupić, więc w takiej sytuacji kwestia wiązania wymaga czasu podczas gdy w kółkowej przeciągnę jeden koniec przez kólka i sprawa załatwiona. No i sama nie wiem co w tej sytuacji wybrać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że to już ostatnie wesele w tym roku, następne pod koniec maja 2010, więc inaczej już będzie bez brzusia ![]()
![]() |
#4875 |
Zadomowienie
|
Trochę poczytałam i jednak na początek zdecyduję się na chustę kółkową. Ewentualnie na wiosnę kiedy w grę będą wchodziły jakieś dalsze wypady, gdzie wózek będzie niespecjalnie wygodny zakupię wiązaną.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4876 |
Wtajemniczenie
|
cześc
![]() ja wpadłam się tylko przywitać i zmykam dziś ciężka noc, sąsiedzi imprezowali do 3 w nocy ![]() kurde obmyslam jakis dobry sposob zemsty - bo to nie pierwszy raz ![]() jak wezwałam raz straż miejską to niczego ich nie nauczyło, tylko jeszcze zaczęli mi grozić ![]() ![]() ![]() ech dobrego dnia ![]()
![]() |
#4877 |
Zadomowienie
|
cześć Kobitki
na szybciutko mam pytanko, bo ten kumpel z apteki robi zamówienie a ja niezorientowana jestem, pytanie brzmi: w ile podkładów poporodowych się zaopatrujecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Zakorzenienie
|
Witam wam brzuszki
Zaglądam do was z mamuś lipcowo-sierpniowych Ja z kilkoma slowami do Fasoleczki Uwierz ze nie ma w tej chwili nic lepszego dla ciebie niz pobyt w szpitalu Ja od polowy ciazy mialam nadcisnienie indukowane ciaża.Niżej 160 nie schodzilam, a bywalo nawet 170 Zatrzymali mnie w szpitalu az ciaze bede miala donoszona i urodzilam w 39tygodniu W tym czasie elegancko zbili mi cisnienie,obrzeki ze stop zeszly i urodzilam naturalnie. Gdybym zajechala na porodowke z domu ,po porzadkach i zyciu na biegu pewnie mialabym cesarke. Pozdrawiamy serdecznie z córcia ![]() edit: nie doczytalam jaki lek bierzesz i w jakiej ilosci, no i dlaczego masz podejrzenie gestozy?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-08-22 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój lekarz podejrzewa gestoze (bo właśnie przy niej jest wysokie ciśnienie i spuchnięte ciało) ja co prawda nie wyglądam jak balonik ... no ale stopy i dłonie to czasami wyglądały okropnie, jak kiełbaski ![]() A lek mam DOPEGYT wszędzie pisze, że to bardzo silny lek, ale że bezpieczny. 3x1 mam brać, fakt, że po nim czuje się dużo lepiej, nawet opuchlizna zeszła, więc pomaga.
![]() |
#4880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja gdybym wyglądala jak balonik to bylabym zadowolona...Niestety nie wygladalam korzystnie, na samo wspomnienie ciesze sie ze mam to juz za soba (obrzeki) Gestozy oczywiscie nie zycze.Przy uczuleniu mialam wielkie prawdopodobienstwo ze mnie to sieglo, ale wykonalam badania ktore to wykluczyly. Życze bezproblemowego i łagodnego rozwiazania. W koncu to juz koncówka ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4881 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, potrzebuję pomocy!
Kupiliśmy dzisiaj wózek i nie wiem czy muszę prać pokrowiec, śpiworek itp. czy tylko to wietrzę? Teoretycznie pewnie trzeba prać, ale pytam dla pewności... |
![]() ![]() |
![]() |
#4882 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() podziękuję po rozwiązaniu (żeby nie zapeszyć) ![]() uściski dla dzieciątka ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
Wiem, ze dziewczyny prały ... ale ja uważałam to za zbędne, więc sobie odpuściłam.
![]() |
#4883 |
Raczkowanie
|
Ja prałam cały wózek, każdą część która byla z materiału (szczoteczką), ale ja kupiłam wózek używany
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4884 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Eloteteie ja wózka nie prałam jak kupiłam dla pierwszego dziecka, bo uważałam to za zbędne skoro wózek był nowy ![]()
Jesteśmy małżeństwem Mój synek - Szymon Moja córeczka Natalia - ur. 29.09.2009 3680 g / 57 cm ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/a7c86e5c1c.png Edytowane przez bea83 Czas edycji: 2009-08-22 o 18:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4885 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bea83 dzięki za odzew w sprawie podkładów ale zdążyłam już zamówić 3 opakowania ![]() Dziś nie jest mój dzień. Od rana na nic nie miałam ochoty, tylko bym spała. Popołudniu pojechaliśmy do teściów porządnie wyczyścić karcher'em stelaż wózka. I choć ja nic nie robiłam, zmęczona jestem jak nie wiem co. Mieliśmy dziś wybyć na miasto za znajomymi ale najzwyczajniej w świecie mi się nie chce. Za to chętnie poprasuję to co wczoraj wyprałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór! I'm back
![]()
#4887 |
Rozeznanie
|
Witaj Malinko
![]() ![]() Odrazu widać , że weekend mamy bo tutaj na wątku straszna cisza ![]() ![]()
![]() |
#4888 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Zakorzenienie
|
Już lepiej. Dziękuję za wszystkie dobre słowa i myśli. Za dużo różnych rzeczy na mnie ostatnio spadło lub po prostu przekroczyło normy i stąd ten psychiczny zjazd.
#4890 |
Zadomowienie
|
Witamy!!!
Mój poszedł na noc do pracy... Czasem niestety tak jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.