![]() |
#4921 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy gg - część XI
Cytat:
![]() potknęła się o ten uśmiech, zawadziła o spojrzenie, próbowała się asekurować, ale ostatecznie wylądowała w jego ramionach. tylko my potrafimy dyskutować bez słów zapaść się w bezkresną toń tego spojrzenia... fiołki w majową noc, leśne powietrze po deszczu, lawenda z Avignon... nie pachnie tak wspaniale jak moja poduszka po nocy spędzonej z Nim. uwolnić te myśli. przepraszam, którędy do Twojego nieba? Myślałam, że zamieszkałam w Twoim sercu. A to były tylko okoliczne slumsy...
![]() |
#4922 |
Konto usunięte
|
'a Ty nie myśl, że dasz mi abonament na szczęście'
'czasami brak mi powietrza. wtedy wiem, że na chwile o mnie zapomniałeś' 'piwnica stanowi krainę wilgotnych cieni i martwych walizek' + twórczość własna: 'wolimy budować ściany zamiast mostów. myśli też mam w kolorze czerwonej cegły.' 'wieczny szach. nie można przecież zabić króla' 'głos wewnętrzny z bezapelacyjną wadą wymowy' '3/4 prawdy w szklance herbaty' 'z całego serca nie chce wiedzieć na czym polegasz' 'ubieram w słowa chwile. słowem maluje. kreślę schematy. nic więcej mi nie dolega' 'sporo manekinów chodzi po Warszawie. jak kukiełki w teatrze. z tą różnicą, że nikt nie spuszcza kurtyny' 'momenty, kiedy ze wszystkich rzeczy tylko drzwi są istotne' 'okna się nie liczą. okna po prostu są. kłamią. a może nie kłamią, tylko widzą inaczej' 'wgryzam się automatycznie w słów Twoich pięć' 'ciągnę za sobą księżyc na łańcuchu' 'jedna wielka karuzela ludzkich spraw. byle by sie nie porzygać' 'wciąż stawiasz dla mnie ściany i wszystkie malujesz na szaro. i nie obchodzi Cię, że biegałabym i przewracała drabiny świata. byle byś tylko pod nimi nie przechodził. byle być nie musiał ich oglądać. byle byś wiedział, że ja najbardziej na świecie chce tylko Ciebie kochać. i żebyś i Ty mnie kochał, jeśli to możliwe, wiesz?' |
![]() ![]() |
![]() |
#4923 |
Raczkowanie
|
see the world in green & blue.
/zobacz świat w zieleni i błękicie./ touch me, take me to that other place. /dotknij mnie, zabierz mnie w to inne miejsce./ just give me what i want & no one gets hurt. /po prostu daj mi to, co chcę, i nikt nie zostanie skrzywdzony./ i'm feeling so much stronger than before. /moje uczucie jest o wiele silniejsze./ U2.<3
![]() |
#4924 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
piękne. ![]() Cytat:
![]() nie możesz, bo Cie strasznie kocham ! <3 _____________ pewnie teraz myślisz z którym chłopakiem spaceruje za reke, a ja tylko marze żeby to robi właśnie z Tobą.
![]() ![]() |
![]() |
#4925 |
Raczkowanie
|
ChupaChupsxd - bardzo mi miłoo skarbie
![]() ![]() ![]() zabieraj swoje zabawki i wypi*rdalaj z mojej piaskownicy.! już się z Tobą nie bawię.! wielokropek zastępuje czasem brak myśli. już nie wiem co mam robić; zgubiłeś scenariusz mojego życia.
Paranoją jest fakt, że po Ziemi stąpa sześć miliardów ludzi, a ja wciąż czuję się samotna. wizaz Edytowane przez One for all Czas edycji: 2009-08-23 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Zakorzenienie
|
CzekoladowaPycha- zachwycasz ![]() tyynucha- świetne opisy, tylko nie powtarzaj niektórych nygusie ![]() ![]() BananowaBrazylijka- Ty wiesz przecież <3. ![]() I live in Hollywood- love ![]() chocolatelady- że ja ![]() ![]() z innej bajki- wiesz, że Cie kochom ![]() ![]() ![]() na karuzele musiałeś mnie wziąć by pęd osuszył mi łzy... ja i Ty. jakby kochanka noc skryła się gdzieś z kochankiem dniem. dotknęłam płonącej świeczki. nie wiedziałam, że może to byc tak zabawne bawić sie płomieniem gasnącej miłości. istnieje tylko jedna kula z wygrawerowanym jednym imieniem... miłość jest ślepa. właśnie dlatego ma tak wyczulony zmysł dotyku...
![]() |
#4927 |
Raczkowanie
|
Witam po mojej nieobecności.
Nie pisałam, ponieważ komputer w naprawie był. Dziękuję za pochwały, bo chyba jakieś były. _________________ to nie takie jednak proste spojrzeć, gdy się spojrzeniem dotyka bólu. złodziej dusz. miłość niesie ze sobą wielkie szczęście, o wiele większe od bólu, który przynosi tęsknota. to ja jestem bogiem, uświadom to sobie. lepsze od miliona kłamstw . ? tak skarbie . |
![]() ![]() |
![]() |
#4928 |
Raczkowanie
|
*Milion bezsensownych czynności mających na celu odwrócenie wlasnej uwagi od własnej porażki
*Uciec z pola bitwy niezauważonym? A może nawet uśmiechem-że niby nie zależało... *Łaszę Ci się do nóg jak kot, a Ty zechcesz to pogłaskasz, zechcesz to odgonisz... *Wiem, że nie możesz zyć tak jak chcesz, bo JA żyję obok... *Ty mnie nie umiesz pokochac, a mam wrażenie, że być nawet chciał... *Za dużo mogłam Ci dać, niż byś zdołał wziąć... *Zemścij się. CZekam. Ty to lubisz. *Żal za grzechy, rachunek sumienia. *Przepraszam za krzywdy, które wyrządziłam *Teraz Ci dobrze? Wiem, że nie. Nawet pozory Cię nie uratują. *Wyznaczasz mi cele, tory, drogi moralności. Krzywdząc pomagasz.Raniąc ratujesz. *Marionetka w Twoich rękach nagle zaczęła sama się poruszac |
![]() ![]() |
![]() |
#4929 | |
Raczkowanie
Lokalizacja: tam gdzie prowadzi moje serce i duszy muzyka gra...
|
![]() Cytat:
jejku...czytając ten pierwszy wers aż mnie coś w serduszku ścisnęło! ![]() ![]() a to drugie to z tworczości mojej ukochanej Paktofoniki ![]() Bo pocałunek nie powinien być rzeczą naturalną , lecz wyjątkową!
Nie można zrealizować tylko tego, czego nie jesteśmy sobie w stanie wyobrazić Ci, co mówią, że mówią- nie mają racji... Miłość jest jak łza, rodzi się w oczach i spada na serce. A cumulusy nad miastem płyną.. 'Zamilkłeś, przez chwile nerwowo poprawiłeś bryle, Chyba skumałeś kto tutaj jest deb.ilem? Mówię zbyt zawile?' życie to test w którym liczy się każdy gest!
![]() |
#4930 |
Zadomowienie
|
oszz kurde ; o jak dawno się nie udzielałam.
![]() mam nadzieję ze ktoś jeszcze mnie tu pamięta ![]() ______ Znalazłam na strychu zakurzone pudełko . Otworzyłam je i przez ten kurz nic prawie nie widziałam . Sięgnęłam ręka , zobaczyłam wspomnienia . One jeszcze tak cholernie bolą . Mam na języku słony smak niespokojnej skóry. Boję się. Nie zachowuje się już tak jak dawniej. Zdarza się, że ziewa, kiedy czytamy siedząc koło siebie. Nie przybiega zziajany, kiedy rozstaniemy się na parę godzin, z miną nieszczęśliwego dziecka, które właśnie uniknęło katastrofy. Przytula mnie jeszcze do siebie, jak przed chwilą, ale teraz nie miażdży mi żeber. Zresztą nie ma już w sobie tej gorączki, tych nieopanowanych gestów, które zdradzały jego niecierpliwość, tych gestów, które często sprawiały mi ból. Mamo, on mi już nie sprawia bólu. Twoją bluzę na ramionach zastąpił dziś sprany koc. .Za cierpienia, które wykańczają mnie każdego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#4931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() keeendy, po prostu Cię kocham ![]() _____ ... Pojawił się we śnie i powiedział, że kocha najmocniej, a ja zbudzona nad ranem nieświadoma faktu, że to był tylko sen, pobiegłam do niego, znów pozwalając mu się mną bawić... wierzę w nas, bo czas w coś uwierzyć. kończy się świat, szlak trafił wszystko... Kochanie, prawda o życiu jest smutna, nikt nie jest w stanie przewidzieć jutra...
Oleńka. www.departs.pl "Zapłacisz tyle, ile ona jest dla Ciebie warta." "kiedyś" to takie małe nigdy. Zrób co masz zrobić. TERAZ! Edytowane przez Toogether93 Czas edycji: 2009-08-23 o 19:10 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4932 |
Rozeznanie
|
1. Związek z Tobą to jak zamknięcie człowieka w klatce z wygłodniałym lwem.
2. Strzelasz do mnie ślepą miłością. 3. A Amor znów się pomylił i trafił Twojego sąsiada. 4. A ona piekła codziennie pierniczki w kształcie serca by nazajutrz móc postawić Ci je na wycieraczce zawiązane w kolorowy papier z nadrukowanym serduszkiem. Do czasu aż niosąc Ci je nie zobaczyła smutnego serduszka na zielonym tle spoglądającego na nią z kosza. Z nieodwiązaną wstążeczką... 5. Codziennie przed lustrem powtarzam sobie, że Cię nie kocham. Jeszcze trochę i sama się okłamię... 6. Nie potrafię przestać kochać z dnia na dzień. Nie jestem Tobą. 7. Nawet zwykły zachód słońca potrafi być magiczny, gdy trzymam Cię za rękę. 8. Mówiłam mu żeby mnie nie tulił, bo mogę się zakochać. Nie uwierzył. 9. Już nikt nie pisze, że mnie kocha w moim zeszycie od matematyki. Nie rysuje kwiatków w bloku technicznym. Nikt nie dzwoni by powiedzieć mi dzień dobry o piątej rano. Nawet kwiaty za oknem usychają z tęsknoty. 10. Ma oczy bez wyrazu i poprzegryzane z bólu usta. Świat patrzy z pogardą na jej poplątane włosy i nikt nie podaje chusteczki na otarcie łez. 11. Nadzieja? Wcale nie pomaga proszę Pana. Nadzieja każdego dnia wbija sztylet w me serce. 12. Żyje w zmyślonym świecie. Przynajmniej tam jestem szczęśliwa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4933 |
Raczkowanie
|
Kup różowe okulary, załóż buty nie do pary, przez różową szybę patrz na świat, głośno klaśnij czasem w dłonie, zatańcz z dziadkiem na balkonie, na zielonej miotle dogoń wiatr...
nigdy nie czułam , że jest mi przykro . nie jestem smutna widząc Cię , jak odchodzisz . jesteśmy ludzkimi kształtami wypalonymi na betonowych ścianach . dziś słońce już , nie zaświeci ... żyj według własnego życiorysu , który chciałbyś sobie napisać . nigdy , nie zapomnij najpiękniejszych dni swego życia . ! wracaj do nich , ilekroć w Twoim życiu wszystko , zaczyna się walić . pepergirl - <33. defacto - kradnee! ![]()
#4934 |
Raczkowanie
|
Umierać będę z daleka od Twych skrzydeł. Po drugiej stronie, też będzie jasno. Rzucam zapałkę, płonie jedyny łączący nas most...
Będą wsłuchiwać się w płacz kropli ginących na szybie... ...skoro płacz dobrze brzmi. Jak dotąd jeszcze nie usłyszał siebie, być może nie słuchał tymi uszami co trzeba. W końcu jedna lewa ręka to stanowczo za mało, kiedy prawej zaplątanej w szyję obcej kobiety szuka się miejsca by napełnić nią kolejny kieliszek. Najbardziej by się przydał zapasowy język... Sycząc kąszące słowa... ___________end.__________
#4935 |
Raczkowanie
|
searching money ... for drinking
progress 41% please wait ![]() Chcę powiedzieć gdzie jestem i jaką mam sukienkę.. <3 pare lat temu całkiem inaczej żyłam.... Dostrzegasz dżazgę w moim oku,belki w swym nie widzisz.. Iść, ciągle iść w stronę końca, przez życie kreślone na paradoksach
![]() |
#4936 |
Raczkowanie
|
Toogether93 - kochanie moje, maleńka, jesteś wielka ! ;D <3 ###
po co ja słucham tego pikającego narządu znajdującego się w mojej klatce piersiowej? Obiecuję sobie: koniec z tym. Od dziś słucham tylko i włącznie mózgu. Nie użalam się na sobą, nie naciskam na nikogo. Okropna ze mnie histeryczka, przyznaje się i wam i sobie.
![]() |
#4937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() _______ Choć coś złego spotkało nas kiedyś, trzeba to przeżyć, jakby jutra miało nie być... żal, pustka, smutek i nienawiść. Nawet serce rozkruszone na najdrobniejsze kawałki- kiedyś zapomnę. Czasu nie trać, weź mnie za rękę. Przeżyjmy życie jak najpiękniej...
![]() |
#4938 |
Raczkowanie
|
` Jeeśli masz nie traktować mnie jak skarb , to nawet na mnie nie patrz ! ; > ![]() Któregoś dnia znów podejmiesz decyzje . Pójść na łatwiznę , czy pokazać haryzme . ; ] ... mooje dłonie na Twojej szyi zamiast pętli - tracisz oddech , ale wcale nie chcesz wzywać karetki . ; > .
#4939 |
Raczkowanie
|
Sasmenka- a teraz przeczytaj to uważnie dziecko drogie. Wchodzisz sobie tak o po prostu, rzucasz parę swoich opisików i żądasz od nas abysmy Ci pomogły już na samym wstępie. Rozpoczynasz niepotrzebne kłutnie. Popieram w 1000% RealGirl. I bardzo bym Cie prosiła abys nie obrażała tutaj dziewczyn. My jestesmy ze sobą bardzo zżyte i nie pozwolimy obrażać naszych koleżanek. Jestes jeszcze za cienka w uszach żeby tu tak fikać!!!
Przepraszam dziewczynki moje kochane, ale wkurzyłam się strasznie na to. Obraziła jedną z moich najukochańszych (<3) nie moge siedzieć cicho. Nowe dziewczyny OPANUJCIE SIĘ i przystopujcie z prośbami. tak skromnie: * Jesteś moją gwiazda na niebie i zawsze Cie odszukam spośród miliona innych gwaizd.
![]() |
#4940 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ____________ Zatraciłeś siebie zdobywając to czego chcesz...
Odepchnąłeś tych, których powinieneś mieć blisko... Chcę cię znaleźć tu za kilka lat, chcę cię mocno przytulić. Kiedykolwiek, kiedy próbowaliśmy, jakoś ten plan nigdy nie wypalał... Przypominają mi się moje nadzieje i nie mogę patrzeć, jak za każdym razem spadają... Kolejny kolor przeistoczył się w szarość Jest tak trudno patrzeć na to jak wszystko powoli blednie...
![]() |
#4941 |
Raczkowanie
|
Wiem że macie teraz dużo próśb, i że się tym denerwujecie, ale myślę że na niektóre skarby moge liczyć, chciałabym coś aby było o tym , iż kocham to jak on tańczy, tylko nie takie dosłowne, mogą być troszkę erotyczne, sexowne. z góry dziękuję tym które się podejmą
![]() Najważniejszy związek w życiu jest ze samym sobą, od samego siebie nie uciekniesz i nie zranisz, od innych owszem i ich to zaboli. Nie stój samotnie w pustym oknie. Ooouu lejez mi miód na serce ! Zakochane serce to najmocniejszy i nawjększy mięsień w ciele człowieka. Dermatologicznie kompatybilni. Nieobecność w związku jest niczym wiatr dla ognia. Gdy wiatr jest lekki, podsyci żar. Gdy większy- ugasi ogień. Tak samo jest z nieobecnością w związku. _____________
Edytowane przez BananowaBrazylijka Czas edycji: 2009-08-23 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4942 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale dajcie nowym tez szanse sie tu rozwinac. jak widze to przez ostatnie 2 czesci wiecznie nowe sa tu dyskryminowane. bo wy macie swoje naj , top20 top200 :| fajnie ze jestescie ze soba zżyte ale to forum jest dla wszystkich a jak widze to wy chcialybyscie miec to forum juz tylko dla siebie;/ i jak nowa popelni blad to "top20" najezdza rowna na nią. ale jak juz jedna z top20 popelni blad zrobi off top a nowa upomni to i tak ta nowa ma tu przerabane. tyle na ten temat ode mnie ![]() "jesteś kobietą, czyń swą powinność"
Weź za mnie bucha , głęboko w płuca... Moj Maluuutki ;*** 12.04.2008r. <3 kocham Cię ;*** matura 2010 ![]() Edytowane przez 0malenka0 Czas edycji: 2009-08-23 o 20:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
Przyczajenie
|
Żaden dzień się nie powtórzy- Wisława Szymborska Tobą oddycham... Patrzę krzywo? To z nieufności. Ty się nie dziw, ten smutek, to ze złości. poproś tylko o licencje na mnie. Ze śmiechem nie ma żartów .
![]() |
#4944 |
Przyczajenie
|
`żyjmy marzeniami`
![]() Czy ból waży na Twej dumie? I szukasz miejsca by się ukryć? Czy ktoś złamał Ci serce? Upadłeś! Nienawidzę drogę swego życia, która nie istnieje. Gdyby te ściany mogły mówić... Miałyby wiele do powiedzenia... Widzę ciebie przy mnie ale czujesz się tak oddalona. Czy masz czas, aby wysłuchać mojego milczenia? ________________________ ` Witajcie Talenciary. ![]() ![]() Mam nadzieje że nie powtórzyłam żadnego opisy jak tak to sory ale jestem NOWA. ![]() Edytowane przez Misiolina13 Czas edycji: 2009-08-24 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4945 |
Raczkowanie
|
Czy ona jest taka jak ja..? A teraz już mnie nie zauważasz... Objadam się słodyczami, by choć trochę osłodzić gorycz życia.. Był na wyciągnięcie ręki, a mimo to taki niedostępny.. Za mocno Cię kocham… Za mocno… Nie zobaczysz nigdy tych serc, które dla Ciebie malowałam... ..a myślami znów przy Tobie.. Uciekłam przeznaczeniu.. Dzisiaj żałuję.. Łapać słowa jak dmuchawce.. z książek: "Dopiero teraz dźwigam swoje życie. Krótkie, waży jednak sporo. W ciągu miesiąca przeżywam całe lata, a może i stulecia. Wierzyłam, że to kiedyś nastąpi, a teraz żałuję. Nie. Umrę świadomie. Bo to jest właśnie piękno. " "Człowiek od zakochania powinien przejść do pokochania. To nie jest krok. To jest przepaść." "Nie wolno powiedzieć za wcześnie człowiekowi ukochanemu słowa: kocham. Pod groźbą utraty jego miłości. (...)w momencie, gdy powiesz za wcześnie drugiej stronie słowo: kocham, przegrywasz - miłość się skończyła. " "Nie udawaj zakochanego, gdy nie kochasz. Nie mów o miłości, gdy jej nie ma w Tobie." "Gdy kochasz - dajesz, a gdy przestajesz dawać to znaczy, że przestajesz kochać. (...)Dotąd kochasz, dokąd dajesz bezinteresownie." "Milczałam, a ty zauważałaś przez to moją obecność. Ojca zgubiły słowa, mnie uratowało milczenie." " - Nie mówi się takich rzeczy dziewczynie, która nie żyła jeszcze z mężczyzną. (...) - Z mężczyznami się nie żyje, z mężczyznami się sypia, moja droga. Zapamiętaj to sobie na całe życie, to dobra rada twojej matki. " "Spojrzałam, słońce zachodziło za las. Czerwona kula toczyła się za wierzchołki świerków, które były teraz czarne, gdy to słońce było jak umoczone we krwi. Znikło, niebo pozostało o ton jaśniejsze od wierzchołków drzew. Niebo pozostało i ja pozostałam w świeżej pościeli, z rześkim powietrzem wieczoru wpadającym przez okno. Niebo ciemniało nad lasem, chciałam żyć." "Ile może znieść człowiek? Ile może przebaczyć? Dziecko nie przebaczy..." |
![]() ![]() |
![]() |
#4946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. w sumie to jest tu trochę racji... Ale nikt nie chce mieć forum dla siebie, jak na pewno zauważyłaś, te nowe, które przestrzegają regulaminu, są bardzo ciepło wśród nas przyjmowane ![]() ![]() ![]() _________ ... To było takie uczucie, jakby przez całe moje ciało przeszedł na wylot najostrzejszy miecz. Właśnie dobiegł koniec moich marzeń. Spadam na ziemię, uważać na siebie... Chciałabym nie wierzyć, lecz każde Twoje słowo, choć nieprawdziwe, znaczy dla mnie najwięcej. ... I nie patrz tak, jakbyś miał do mnie żal. Uśpiłam swą pamięć, odebrałam zmysłom czujność. chciałabym, żeby wszystko było jak kiedyś, aby przeszłość stała się teraźniejszością i przyszłością. Aby znów było tak pięknie. Mam nadzieję, że kolejna nadzieja mnie nie zawiedzie... Myślałam sobie : "Może to zapach jego perfum mnie uzależnił..."- broniłam się przed miłością... Największym szczęściem jest kochać.
![]() |
#4947 |
Wtajemniczenie
|
ciiri - ;** to ja też okradłam, a co ;P
Najwyraźniej z normalnością nam nie do twarzy./Juno. Twój zapach jest jak przyjemny odświeżacz powietrza. Mogłabym bez końca wpatrywać się w twoje tęczówki, tak namiętnie że w końcu by wyblakły. Zgubiony pantofelek nie odnalazł się do dziś. A szkoda, bo przed zawieruszeniem wsadziłam do niego swoje serce.
#4948 |
Przyczajenie
|
♥ I Can Wait Forever
/ ♥ Mogę czekać wiecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#4949 |
Zakorzenienie
|
Niebo całe we mgle zanurzę się w niej
Krawędzią dnia - na przekór własnym pragnieniom Otwartych - nagich warg Kroplą deszczu namaluję Cię Mrocznych pieśni - zapisanych nut Swoich marzeń otępiałym więźniem moze ktoś zauważy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4950 |
xoxo
|
nie potrafię spojrzeć w lustro
i rzec patrząc sobie w oczy, że jestem wyjątkowa, potrzebna, mądra, piękna... Zabijasz muchę na ścianie. Odbierasz jej całe życie. Wszystko to co czuła, co sprawiało jej smutki lub radości. Mordujesz istotę żywą. Ale to tylko mucha. A tamto to było tylko moje serce. Śmiech w każdym języku brzmi tak samo W ustach każdej osoby brzmi inaczej Moje jedno serce, dwoje oczu, uszu, usta i nos, 7 litrów krwi, 206 kości, 5 i pół miliona czerwonych krwinek, 60 trylionów DNA mówią: TĘSKNIE ZA TOBĄ. Noc z ukochaną osobą upija mocniej niż najstarsza whisky. tak sobie teraz myślę.. że wystarcza mi to, że jesteś.. nie musimy rozmawiać, śmiać się, czy razem płakać.. po prostu i tak wiem, że jesteś, byłaś i będziesz a ta świadomość daje mi taką samą radość jakbyś była obok mnie i mówiła, że mnie kochasz.. Radość jest funkcją miłości. Kto posiada uncję miłości, otrzyma uncję radości. Kto posiada tonę miłości, otrzyma tonę radości. A jeśli miłość jest bezgraniczna, to i radość będzie bezmierna. Troszcz się o innych, a oni zatroszczą się o ciebie. Miłość jest zaraźliwa im więcej dajesz tym więcej otrzymujesz. To nie przypadek, że urodziłeś się właśnie tego dnia, o tej godzinie i tego roku. To przeznaczenie. Każdy w dniu swoich narodzin ma wyznaczony cel, a czy go osiągnie zależy już tylko od niego samego. Mężczyzna na początku zawsze będzie oceniał kobietę po wyglądzie, ale nie powinien na podstawie zewnetrznych walorów oceniać jej wnętrza.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.