|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Kamilko, ja również niczym nie smarowałam blizny i nie zamierzam.
Jeśli chodzi o leżaczek, to chyba zależy od twoich potrzeb i dziecka. Mój synek np interesuje się świecącymi grającymi rzeczami itp, a ja chciałam mieć z wibracjami , więc kupiłam Chicco Deluxe Rocker. Inne mamy chwalą sobie bardzo najzwyklejsze leżaczki, bez żadnych bajerów.
|
#812 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
Czy 2 tygodniowy noworodek moze juz miec kolke? Pozdrawiam mamusie i maluch.
|
|
#813 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Ulcia kolki wlasnie tak sie zaczynaja w drugim/trzecim tygodniu zycia
|
|
#814 |
|
Ola-Unhola
|
Dobry wieczór
![]() Miramej, cieszę się, że się nie gniewasz Widziałam, że był temat przekręcania się Dzidziolków w łóżeczku. Tutaj podobno działające wałeczki do utrzymania pozycji na boczku bez ryzyka przekręcenia się na brzuszek. http://allegro.pl/item718019330_bezp..._my_kolor.html Od kilku dni przestrzegam kąpania ok 20, wcześniej też staram się aby Mały nie spał (tak mniej więcej od 17-18). Po kąpieli ładnie zasypia i pierwszą pobudkę ma ok 24, potem o 3 i dopiero ok 9. Na razie działa i jest ok. Co do kupek, robi ale dalej się pręży, chociaż już nie tak bardzo. Daję mu 2 razy dziennie espumisan i być może dlatego. Jeszcze co do hitów/kitów, to chyba Eleeri pisała, że półśpiochy to kity ![]() A ja właśnie muszę dokupić (te z H&M są super). Jak jest ciepło, to na noc są lepsze niż pajacyki czy śpiochy wg mnie oczywiście ![]() Lecę przetransportować Małego do naszej sypialni z pokoju dziecięcego. Fajnie jest nieć kosz na kółkach ![]() Dobrej nocki Mamusie ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- A i jeszcze się pochwalę, ze wczoraj i przedwczoraj udało mi się upiec 2 razy ciasto ze śliwkami. Mniamuśne
|
#815 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje Mariola
Własnie sama nie wiem jeszcze jaki Małemu by sie spodobał, ale pewnie na tym etapie wiekowym to najlepszy bylby taki bez bajerow...
|
|
#816 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
Cytat:
![]() Cytat:
Cieszę się, że już nie dopajacie się butlą Cytat:
![]() Cytat:
![]() My też staramy się kąpać o tej porze, ale to zależy od tego, czy Kuba jest właśnie najedzony , inaczej jest mega ryk . Wczoraj zniósł dzielnie kąpiel od początku do końca , budzi się co 2 godziny i nie może zasnąć porządnie, wierci się, kręci, stęka, jęczy ![]() Jesz śliwki?
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
--------------------- dziewczyny, czy w czasie karmienia można chodzic na fitness bez szkody dla pokarmu? niby głupie pytanie, ale w czasie intensywnego wysiłku wydzielają się hormony, te co w stresie i dodatkowo kwas mlekowy, więc nie wiem... - macie jakieś info na ten temat?---------------------- i jeszcze jedno pytanie - gdzie można kupić Fridę do noska - w aptece czy sklepach z artykulami dla niemowląt?
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2009-08-24 o 10:17 |
|
|
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypije mleczko niby zasypia, wezme do odbicia to zaczyna podkurczac nozki i placze a jak poloze to przestaje, dam do lozeczka placze, wezme na rece przestaje - ja podejrzewam juz ze to kolki , ale mala puszcza baczki i kupki robi wiec nie wiem....... wczoraj jak zasnela po kapieli to spala 4 godziny nie dziwota skoro w dzien nie spala, potem w nocy byla grzeczna wypila i nyny bez zadnych placzow, a rano znowu cyrk-lezy teraz z tż w lozku i ciumka smoka i spi....
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#820 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
thx
Cytat:
Cytat:
własnie sie nad tym podgzrewaczem zastanawaiałam Cytat:
Ja przed jedzeniem. troszke mi coprawda wtedy kweka bo głodna ale szybciutko ja przebiore a po jedzeniu juz kima ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To witam w klubie ![]() ![]() Moja Mała ma to po tatusiu. Cytat:
![]() Cytat:
Ja jade dzis do lekarza z Mała bo jeszcze nie byłam. A wogóle to chyba katarek ma
|
||||||
|
|
|
#821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#822 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
DZIEWCZYNY TESCIE BEDA JECHAC PO SAB SIMPLEX - KTORA CHCE???
|
|
|
#823 | |
|
celebriti
|
dziewzyny czy ktoras z was czyta moze Jezyk Niemowląt Tracy Hogg?
i mam pytanie co do kapania, moze skoro nie urodzilam to sie przeszkole za wczasu
|
|
|
#824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak bedzie bardziej rozgarnieta i bedzie sie interesowac okolica to kupimy inny z wieksza iloscia bajerow i kolorow Cytat:
herbatke podaje hipp: ułatwiajaca trawienie,rumiankowa i z kopru wloskiego.Wszystkie lubi i chetnie pije. kupka po kazdym jedzeniu? tzn ile razy? A katarek od czego? byla mozliwosc ze moglas ja zaziebic? ja dbam o to do przesady a mala ma babolki.Moze jeszcze sie oczyszczac, no i jak mleczkiem sie zakrztusi to nie wiem jak to u dzieciaczkow, ale do noska cos tez im trafaia.Codzien rano,popoludniu i po kapieli frida u nas w ruchu ![]() Cytat:
Dziewczyny rodzace sn...zaczelyscie juz sexik?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-08-24 o 11:38 |
|||
|
|
|
#825 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie rozpakowane i nierozpakowane mamusie,
Nieodzywałam się bo nadeszla na mnie pora i na dzidziolka. Urodzilam synka o 14 35 w poniedzialek 17 sierpnia mały ważył 4000kg i ma 58cm, siłami natury. Niebędę wam opisywac mojego porodu bo chce pamietac co dobre a dobre było tylko to jak maluszka dostalam juz na brzuszek, minę męza jak sie cieszył. Ale niestety dalsza część potoczyła sie niewesoło przezylismy duzo nerwow, nieprzespanych nocy i łez i nadal czekamy co bedzie dalej.Po krotce synek w drugiej dobie zycia zacza spadac na wadze, niepokojace były tez drgania rączek i nóżek, zaczeli mu podawac strzykawka doustnie glukoze i mleko bebiko. O opatulaniu go ciasnym i przegrzaniu nie wspomne, do tego ja nie potrafiłam przystawic go do piersi . Dziecko mi w szpitalu odwodnili a zeby było mało mały jechał w srode na kroplówce a ze środy na czwartek przyszła połozna i na chama probowala mi go przystawic do piersi mały plakał straszliwie i nie chcial pić wystraszona połozna poszla po pediatre-a ze drżenia nie ustały - to małego wzieli do inkubatorka (duzo łez duzo strachu dla nas troje). Badania wykazały problemy z nerkami, brzuszkiem, główka, bezdechy. Maluszek został rano przewieziony na Chodzki do DSK jest tam do tej pory ma fachową opieke, jego waga z ktora spadła do 3300 wzrosla juz prawie do wagi urodzeniowej. Bezdechów nie wykryli, wykryli natomiast obrzęk mozgu, uspokoili drgawki, z morfologi wyszedl niski poziom keratyniny. Teraz czekamy na ostateczne wyniki z warszawy - metaboliczne - na te drgania bo maluszek jest na lekach uspokajajacych. Ja niestety w trakcie tego wszystkiego dostałam goraczki i zostalam wylyzeczkowana, podawane miałam antybiotyki teraz wszystko ze mna ok ale nie mogę pojechac do małego a tak mi go brak Jezeli mój opis jest sztywny to wybaczcie ale inaczej nie moge. Jestem zła na szpital świdnicki, zła przedewszystkim na siebie ze go wybrałam mimo ze wiem ze los bywa nie ubłagany i wszedzie mogło by sie to zdarzyc, ale wolalabym by tylko mnie a nie naszemu dziecku. Zdjęcia Gabrysia wkleje jak tylko będzie znami juz w domku. Pozdrawiam was i prosze o trzymanie kciuków za mojego synka. __________________ niechciałam pisac drugi raz wiec sama sie zacytuje z poczekalni
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie Twoi Teściowie po niego jeżdżą? bo mój małż w sobotę był, ale tam wszystkie apteki są krótko czynne tyko do 12, a w niedzielę wcale i nie kupił w tygodniu może się urwie z pracy przed 17 i kupi, ale byłoby łatwiej jakby już nie szukał po aptekach, bo znów nie zdąży przed zamknięciem kiedy będą jechać? ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- ja nie mam siły, małz też, bo moj Smyk mało śpi i my też, więc chyba nasze pożycie małzenskie powróci za rok ![]() ale w sumie jestem ciekawa jak będzie...
|
|
|
#827 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
... i troche rozrywki również .... ![]() Cytat:
- w czasie wizyty u tesciów - oni sobie siedzieli i dyskutowali, a ja w drugim pokoju z małym ... a na koniec teściowa zasugerowała, że moze mam niedobry pokarm i muszę go dokarmiać ... bo on tak miała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
... u nas pogoda do
|
||||
|
|
|
#828 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Mały z kolkami się uspokoił (wiadomo jednak, że kolki to nie od jedzenia, tylko tych wstrętnych banieczek). Nie zauważyłam dziwnych reakcji po moim jedzeniu, także jest ok. Ale tak ogólnie, to ja za duzo nie jem . Bardziej własnie jogurty, owoce, jakiś batonik, naleśniki, zupka, gotowane mięsko - bo Bartus ma dietę.Nawet fast food się trafił (twister )Może dlatego waga jak przed ciążą ![]() Co do fitnessu, to nie wiem. W domu ćwiczyc można, to i delikatny fitness może mozna uprawiać ![]() Cytat:
Cytat:
http://www.nokaut.pl/szukaj/nawanien...bagnotime.html Ja czekam do kontroli 10.09. No i jeszcze mi leci to i owo, także mało to komfortowe by było ![]() Cytat:
Bardzo współczuję i zaciskam mocno kciuki za zdrówko Synka
|
|
#829 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... fajnie Ci! Cytat:
ehhh ... pobudka co dwie godziny ![]() Cytat:
ja tez chcę zacząć chodzić na aerobik, bo moja waga zaczyna rosnąć ... a już miałam tą z przed ciąży ![]() ja jeszcze nie ... ale rana dalej boli ... jeden szew mi zarósł i ciagle go czuję ... jakoś mi tak jeszcze nie swojo ![]() Cytat:
oczywiście ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Dziewczyny czy od mleka moze się zrobić wysypka tylko na brzuszku i klatce piersiowej??? Bartus ciagle ma ta wysypkę i już sama nie wiem od czago ![]() Mleko piję odkąd go urodziłam - więc moze mieć dopiero teraz to uczulenie????? Proszku nie zmieniałam ... kosmetyków tez nie ![]() Chociaz od poczatku kąpałam go w Oilatum ... a teraz od 3 dni myjemy go mydełkiem Bambono moze to dlatego ... ale to chyba by miał wysypkę na całym ciałku ... już sama nie wiem
|
||||
|
|
|
#830 | |
|
Ola-Unhola
|
A jeszcze mam pytanko (bo ja laik w tych sprawach)
Bratowa się mnie pytała jaki smoczek usp. i butelkę ze smoczkiem warto kupić?? Jakiej firmy. Mówiłam, że Waszym Dzieciaczkom szczególnie pasuje moniek Nuka brązowy, ale ani Ona ani ja nie wiemy o jaki chodzi ![]() Jeżeli chodzi o butelkę, to chce kupić taką malutką do 150 ml, na herbatkę itp. Wybór między Nuk, Avent i TT ![]() ![]() Wybór jest spory, także jakbyście mogły coś poradzić ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
Najlepiej myć mydełkiem np. Oilatum, Oillan
|
|
#831 | ||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() Cytat:
tescie pewnie beda jechac jutro - nie wiem gdzie ale zapytam Cytat:
![]() Cytat:
butelke taka pierwsza to polecam nuk - moj maly z niej ciagnie do dzis
|
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... niby ssie jak już musi /w czasie kąpieli jak jest płacz i jak wracamy ze spaceru a jest baaaardzo głodny/ ... ale tak ogólnie to nie lubi smoka ![]() dziękuję za odpowiedz ... pani w aptece powiedziała, ze ono jest najmniej uczulające ... ale skoro kłóci się z płynem to muszę kupić płyn mydełko uzywałam tylko dlatego, ze płyn sie skończyl ... dzisiaj małż ma już kupić |
|
|
|
|
#833 | |
|
Zadomowienie
|
Ja czytałam przed porodem jak miałam czas, teraz nie mam czasu
a zatrzymałam sie w połowie.Cytat:
Gratuluje i trzymam kciuki! Będzie dobrze!!! |
|
|
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czy ew mogłabym jutro od razu odebrać osobiście? Unholy, ja używam Aventu, bo z niego mam laktator i podgrzewacz i jestem zadowolona - długo trzymają temperaturę jedyne co mogę to odradzam TT - zarówno smoczek jak i butelka mnie nie zadowala juz pisałam z jakich powodów
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2009-08-24 o 14:51 |
|
|
|
|
#835 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
tesciowa wlasnie dzwonila, ze zaraz jedzie wiec nie mam czasu zbierac zamowien wezme dla Ciebie tak? koszt ok 7 euro, tesciowa nie pamieta dokladnie
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
ok, jesli nie jest za późno to poproszę 3 buteleczki jeśli mogę
|
|
#837 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. A co to jest batonik? Już zapomniałam ![]() Cytat:
![]() Kuba ma z Nuka silikonowy, nawet pociumka go troszkę, ale ma problem z załapaniem
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-08-24 o 15:39 |
||||
|
|
|
#838 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opinia jest w poście 773 dwie strony wcześniej nie wiem co to BPA
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co tak przemyslalam od kiedy mala jest taka marudna i fakt katarku wiaze sie z tym ze kupilam mleko nan active a wczesniej pila zwykly nan i ładnie zasypiala ......(pomyslalam ze skoro ma dodatki to bedzie lepsze)
mala wypije mleczko , potem jak ja trzymam na sobie w pionie to podkurcza nozki i sie wspina na mnie i placze przy tym, ale kolki to chyba nie sa bo jak dam jej smoczek to probuje zasnac (a smok na kolki raczej nie pomaga)i wlasnie tu jest problem ona ma problem z zasypianiem!! poloze ja pospi 15 minut i znowu to samo!! poszlam dzis i kupilam ten zwykly nan1 -tez marudzila po wypiciu, ulalo jej sie duzo ale zasnela i spi juz ponad godzine bo to co wyczynia Weronika pasuje mi do opisu dzieci nadpobudliwych ![]() wczoraj np. tak robila caly dzien ze ja juz sama nie wiedzialam czy jest glodna czy cos ja boli, a ona poprostu nie umie zasnac, bo jak ma smoka to zasypia, ale jak jej wypadnie to ryk! zobacze co bedzie jak wstanie i wypije mleko...... a myslalam ze jest taka marudna przez katar ,a tu katarek sie konczy a ona jeszcze bardziej wyprawia
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.

, więc kupiłam Chicco Deluxe Rocker. Inne mamy chwalą sobie bardzo najzwyklejsze leżaczki, bez żadnych bajerów.

, więc tak sobie cyckolimy godzinami

. 

. Wczoraj zniósł dzielnie kąpiel od początku do końca
- macie jakieś info na ten temat?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
tzn ile razy?
- w czasie wizyty u tesciów - oni sobie siedzieli i dyskutowali, a ja w drugim pokoju z małym ... a na koniec teściowa zasugerowała, że moze mam niedobry pokarm i muszę go dokarmiać
... a już miałam tą z przed ciąży