|
|||||||
| Notka |
|
| Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
ślubowanie na teściów
nie dogaduję się z przyszłymi tesciami i w ogole nasze klotnie sa slynne w calej rodzinie. Na moj slub tesciowa przyjdzie na czarno,bo dla niej to jest pogrzeb syna ehhh szkoda nerwow.
Poczatkowo nie chcialam robic podziekowan. No ale badz co badz jedna rzecz zrobili dla mnie dobra i bede im wdzieczna-zrobili mojego TŻta ![]() Tak wiec na prezent i podziekowania niech sobie zasłużą,bo najpierw chcę zrobić ślubowanie na teściów. Brakuje mi tylko pomysłów Nie wiem czy to zrobic w formie obietnic czy czego? generalnie maja sie wiecej nie wtracac, nie mowic ze mamy nie robic dziecka, nie przestawiac mi moich rzeczy w moim i TŻta mieszkaniu, nie rzadzic sie w mojej kuchni, nie krytykowac mnie przy rodzinie, oj moglabym tak do jutra No i jak tak obiecaja mi przy wszystkich, to wtedy bede mogla dac im prezent i zatanczyc,ze kochanych rodzicow (na tą chwilę )mam---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- znalezione w internecie: "wymyśliliśmy, że zamiast oczepin zrobimy ślubowanie pomysł znalazłam na necie Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie każdorazowo dawać pokaźną wałówkę pysznego jedzonka kiedy tylko poproszą o to Wasze dzieci? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie nie wisieć na telefonie za kazdym razem, kiedy tylko okaże się, że pies sasiada zaszczekał inaczej niż zwyke? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie z promiennym uśmiechem dostarczać zięciowi piwo w nieograniczonych ilościach? Rodzice : ŚLUBUJEMY" |
|
|
|
|
#2 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ślubowanie na teściów
To smutne, że Twoja teściowa ma takie nastawienie...
Mnie też się podoba pomysł takiego ślubowania. Poniżej wklejam wypowiedź naszej koleżanki z innego wątku - może nawet fajnie, żeby temat był wydzielony z podziękowań, bo ginie ![]() Cytat:
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bylo smiechu
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Sam pomysł bardzo mi się podoba, ale u mnie na weselu raczej nie przejdzie. Mało tego, jeszcze pogorszyłby sytuację. Teściowa nie byłaby tym zachwycona. Moi rodzice potraktowaliby to z humorem, teściu zresztą też, ale teściowa niestety nie. Więc raczej odpada
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
W sobotę byłam na weselu, i było coś podobnego do ślubowania-rodzice Państwa Młodych musieli powtarzać regułkę za wodzirejem-była tam mowa m.in.że będą śniadanie do łóżka przynosić i dziećmi się opiekować... Też było śmiechu co niemiara
... Na swoim weselu też chcę coś podobnego...Autorko, czytając pierwszą linijkę Twojego postu odrazu przychodzi mi na myśl film "Sposób na teściową"... Podobna sytuacja, naprawdę Ci wspólczuję... szczęścia życzę
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jak to jest: rodzice maja wyjsc na srodek i tak stac i powtarzac? Czy jak siedza przy stole? W ktorym momencie wesela dobrze jest zrobić to ślubowanie?W sumie bedzie trwalo chwile,a przynajmniej bedzie smiesznie |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Tzn.akurat to powtarzanie było po podziękowaniu... I prowadzący poprosił o zostanie matek na środku, i obok nich stała para młoda... I w pewnym momencie tego powtarzania(chodziło chyba o podawanie śniadań do łożka)-jedna z matek powiedziała "o nieee"... I sala w śmiech...
Zobaczysz, wszystko się ułoży ![]() Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
mnie to niezbyt przekonuje, ale może wyjśc zabawnie
pod warunkiem, że wszyscy będę lekko wstawieni
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
A moim zdaniem to świetny pomysł
i mam zamiar z pewnymi modyfikacjami wprowadzić ślubowanie w życie ale mam to gdzieś hihihih
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo fajny pomysł
może sama to wykorzystam ?? podrzucę TŻ, ciekawe co on by o tym myślał. Rodzice na pewno by się śmiali, teściowa pewnie też
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Swietny pomysl sama bym chetnie wdrozyla przysiege tesciow na naszym weselu, ale nam jednak chyba to nie bedzie pasowalo bo my mieszkamy w Uk a tescie w USA spotykamy sie 2 razy do roku
a szkoda bo byloby smiechu
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Prrzyjada przyjada
chodzilo mi o to ze nie wiem czy pasuje ten tekst do naszej sytuacji kiedy mieszkamy wszyscy osobno oni tam a my w Anglii, chociaz kusi mnie ta przysiega ojjj kusi
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
wiec wydrukuje sobie go
a powiedzcie czy informowalyscie duzo wczesniej orkiestre o tym slubowaniu? Nie wiem czy przeslac im go juz teraz czy wystarczy w dzien slubu im podrzucic
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Ja też podchwyciłam ten pomysł i 12.09 bedzie smiechu co nie miara
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
A skąd Wy to sobie drukujecie?
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Jazzmanka ja to juz taka jestem ze musze miec wszystko na papierze a przeciez i tak tego czytac nie bede- wiesz, tak na wszleki wypadek gdyby szefo z orkiestry zapomnial
bo juz mu to wyslalam na email![]() P.S marmoladka slubujemy w tym samym dniu ponoc ma byc ladnie
|
|
|
#21 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, że Wy coś tam sobie modyfikujecie, ale Ja nawet nie mam co modyfikować, bo nie mam tych pytań. Wszędzie tylko PM wspominają o tej przysiędze, ale nigdzie nie mogę znaleźć całej przykładowej przysięgi. Sama pytań nie wymyślę, bo jeszcze się okaże że głupie jakieś. Wolałabym się wesprzeć jakimiś już sprawdzonymi.
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Napisane przez czekoladka79 A my zrobiliśmy podziękowanie dla rodziców NA WESOŁO i było ogromną niespodzianką ..... oczywiście rodzicom nakłamaliśmy, że nię będzie podziękowania, bo to takie rzewne i po co nam takie publiczne rozczulanie się ![]() Wodzirej poprosił rodziców na środek sali i zaczął: Drodzy rodzice uważacie się za idealnych rodziców, bo wychowaliście tak sypatyczną parę dzieci, od dzisiaj jesteście już nie tylko rodzicami ale także TEŚCIAMI. Toteż na prosbę Państwa Młodych przeprowadzimy teraz uroczyste ślubowanie na IDEALNEGO TEŚCIA - ja będę czytał słowa ślubowania a rodzice będą zgodnym chórem odpowiadali ŚLUBUJĘ ( tekst i całą zabawę wymyślałam i pisałam w dniu ślubu siedząc u fryzjerki pod suszarką )Wodzirej: Czy ślubujecie nie zaglądać do garnków synowej? Rodzice : <śmiech> ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie co tydzień przyjmować Wasze dzieci na obiadkach niedzielnych składających się z conajmniej dwóch dań i deseru? Rodzice : <śmiech> ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie udawać, że nie widzicie pajęczyn, stosów brudnych garów i walających się ubrań w mieszkanku Waszych dzieci? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie każdorazowo dawać pokaźną wałówkę pysznego jedzonka kiedy tylko poproszą o to Wasze dzieci? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie nie wisieć na telefonie za kazdym razem, kiedy tylko okaże się, że pies sasiada zaszczekał inaczej niż zwyke? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie nigdy nie używać następujących zwrotów: - jak będziesz w moim wieku ..... - ja to się nie chcę wtrącać, ale .... Rodzice : <śmiech> ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie bez marudzenia zajomować się gromadką conajmniej 10 dzieciaków jakie pojawią się w tym małżeństwie, kiedy tylko przyjdzie taka potrzeba ? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie z promiennym uśmiechem dostarczać zięciowi piwo w nieograniczonych ilościach? Rodzice : <śmiech> ŚLUBUJEMY (...)
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
i juz chyba wszystko jasne
ale jesli ktos modyfikuje innymi pytaniami, to moze się tu chwalić |
|
|
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Rozeznanie
|
Ja robiłam to ślubowanie u siebie i myślę,że więcej pytań niż tutaj to nie ma co wymyślać,bo w praktyce to i tak dość długo trwało.Lepiej nie przesadzić żeby pod koniec nie zrobiło się to już przydługie i nudnawe
Ale ogólnie bardzo fajnie i śmiechu co nie miara było
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.

)

ale mam to gdzieś hihihih 

Wiem, że Wy coś tam sobie modyfikujecie, ale Ja nawet nie mam co modyfikować, bo nie mam tych pytań. Wszędzie tylko PM wspominają o tej przysiędze, ale nigdzie nie mogę znaleźć całej przykładowej przysięgi. Sama pytań nie wymyślę, bo jeszcze się okaże że głupie jakieś. Wolałabym się wesprzeć jakimiś już sprawdzonymi.