Pokażę Wam mojego kota - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż > Galeria zwierząt

Notka

Galeria zwierząt Galeria zwierząt Wizażanek, tu możesz pokazać nam zdjęcia swoich kotków, piesków, koni, chomików, szczurów, królików, żółwi, fretek, świnek morskich i innych zwierząt.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-23, 15:11   #2521
Pomidora
Zakorzenienie

Dot.: Pokaże Wam mojego kota - cz.2

Cytat:
Napisane przez loverynka Pokaż wiadomość
Chodzi o to że są karmy lepsze znacznie od whiskasa a kosztujące mniej więcej tyle samo. Whiskas nie jest dobrą karmą, zawiera substancje mocno uzależniające i masę innego świństwa, to głównie chemia. O to mi chodzi. To tak jakbyście dosypywały chemii do wszystkiego co jecie.
Ja to rozumiem Loverynko, naprawdę, to samo mówiła mi moja weta. Ale ze wszystkich tu wypowiedzi wynika, że ktoś, kogo nie stać na drogie żarcie, nie powinien mieć kota. Przynajmniej tak ja to odebrałam. I się z tym zupełnie nie zgadzam. Spojrzałam sobie w necie na ceny tych karm, które polecacie i mi kapcie pospadały, bo ja bym nie mogła ich kupić. Czy to oznacza, że powinnam kota oddać, bo jestem złym włascicielem i nie stać mnie na takie żarcie? Ale co do Whyskasa - masz rację, Purina to ten sam koszt a weta mówiła, że dobra jest

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-23, 15:24   #2522
31cd44234e3b64b5566b843e41ac0604b692cf23
Konto usunięte

Proszę kliknij w jedną z ikonek Szybkiej Odpowiedzi przy postach, aby uaktywnić to okienko.

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Oj!..przepraszam za moją poprzednią wypowiedź. To przez przypadek ;/

ps. Boże, Gacek je tylko whiskasy..uwielbia je..
31cd44234e3b64b5566b843e41ac0604b692cf23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-23, 15:58   #2523
sabbatha
Zakorzenienie

a tak w ogóle, wolę żeby koty biedujące w schroniskach czy pałętające się po ulicach z pustymi brzuszkami jadły whiskasy i kitekaty niż cierpiały w samotności z pustymi żołądkami lub oczekiwały wieczność w schroniskach na nowy dom.

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-24, 08:44   #2524
whitee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mirabelkaa Pokaż wiadomość
Tygrysek przypomina Frania mojego więc nic innego jak to, że jest NAJ mogę powiedzieć

)) wczoraj slodki tygrysek przeżył katorgę przyszła moja koleżanka z córeczką - chiała sprawdzić jak córka zareaguje na kota - bo zamierzała przygarnąć jakieś kociątko - iiiiii dziewczynka na dzień dobry scisnęła go za szyję - tak że jakby jej nie przeszkodzili to by chyba udusiła, potem zaś go kopała!!!!! on biedny jako że nigdy u nas mu się krzywda nie stała, nie wiedział co robić - i zamiast omijać dziewczynkę szerokim łukiem - obrywał... dodam że dziewczynka jest chora na autyzm, dlatego zwykłe wytłumaczenie jej że tak nie można to za mało....
whitee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-24, 11:07   #2525
the kamm
Zadomowienie

whitee , biedny tygrysek
the kamm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-24, 12:45   #2526
6paula9
Zadomowienie

GG do 6paula9

Cytat:
Napisane przez whitee Pokaż wiadomość
)) wczoraj slodki tygrysek przeżył katorgę przyszła moja koleżanka z córeczką - chiała sprawdzić jak córka zareaguje na kota - bo zamierzała przygarnąć jakieś kociątko - iiiiii dziewczynka na dzień dobry scisnęła go za szyję - tak że jakby jej nie przeszkodzili to by chyba udusiła, potem zaś go kopała!!!!! on biedny jako że nigdy u nas mu się krzywda nie stała, nie wiedział co robić - i zamiast omijać dziewczynkę szerokim łukiem - obrywał... dodam że dziewczynka jest chora na autyzm, dlatego zwykłe wytłumaczenie jej że tak nie można to za mało....
biedny kociak
a tak poza tematem to zaproponuj kolezance kupno labradora nawet nie musi byc czystej rasy a dla dzieci z takimi schorzeniami sa rewelacyjne maja zero agresji mozna je ciagac za uszy itp i nic dziecku nie zrobi kupilismy chrzesnikowi TZ- ta czarnego labradorka i zupelnie inne dziecko jest

6paula9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-24, 12:49   #2527
sunshain
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 6paula9 Pokaż wiadomość
biedny kociak
a tak poza tematem to zaproponuj kolezance kupno labradora nawet nie musi byc czystej rasy a dla dzieci z takimi schorzeniami sa rewelacyjne maja zero agresji mozna je ciagac za uszy itp i nic dziecku nie zrobi kupilismy chrzesnikowi TZ- ta czarnego labradorka i zupelnie inne dziecko jest
z całym szacunkiem chodzi o dobro sprawy i zdrowie dziecka ale nie powód do namawiania aby kupic z pseudohodowli
sunshain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-24, 12:59   #2528
sublokatorka
Przyczajenie

Cytat:
biedny kociak
Jeśli nie będzie czystej rasy, to skąd wiesz, że to będzie labrador?
Owszem, nadają się dla takich dzieci, ale to muszą być psy czystej rasy i odpowiednio wychowane.
sublokatorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-24, 13:22   #2529
6paula9
Zadomowienie

GG do 6paula9

Cytat:
Napisane przez sublokatorka Pokaż wiadomość
Jeśli nie będzie czystej rasy, to skąd wiesz, że to będzie labrador?
Owszem, nadają się dla takich dzieci, ale to muszą być psy czystej rasy i odpowiednio wychowane.
chodzilo mi o to ze nie musza byc z rodowodem my mamy bez rodowodu narazie bez szkolenia bo to sie wiaze z duzymi wydatkami niestety a nie kazdego stac na to zeby kupic psa za 700zl i dac potem 2x tyle na szkolenie go taki pomysl podsunelam bo wiem ze kot akurat jest zlym rozwiazaniem bo moze zrobic krzywde!!!

Stary 2009-08-24, 13:28   #2530
sunshain
Wtajemniczenie

Cytat:
chodzilo mi o to ze nie musza byc z rodowodem my mamy bez rodowodu narazie bez szkolenia bo to sie wiaze z duzymi wydatkami niestety a nie kazdego stac na to zeby kupic psa za 700zl i dac potem 2x tyle na szkolenie go taki pomysl podsunelam bo wiem ze kot akurat jest zlym rozwiazaniem bo moze zrobic krzywde!!!
rodowód 30-50 zł

z hodowli zawsze jest z rodowdoem bez od pseudo
Stary 2009-08-24, 13:37   #2531
6paula9
Zadomowienie

GG do 6paula9

Cytat:
Napisane przez sunshain Pokaż wiadomość
rodowód 30-50 zł

z hodowli zawsze jest z rodowdoem bez od pseudo
nasz byl z rodzinnej hodowli i niebyl nam potrzebny rodowod wazne ze piesek idealnie spelnia swoje zadanie i jest przecudowny
mam zdjecie w albumie jak wygladal rok temu teraz jest z niego wielka bestia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg roki.jpg (56,7 KB, 20 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-24, 13:57   #2532
sunshain
Wtajemniczenie

Cytat:
nasz byl z rodzinnej hodowli i niebyl nam potrzebny rodowod wazne ze piesek idealnie spelnia swoje zadanie i jest przecudowny
mam zdjecie w albumie jak wygladal rok temu teraz jest z niego wielka bestia
z rodzinnej hodowli czyli pseudohodwli (napisz otwarcie) od rozmnażacza z rodzinki kochanej
Stary 2009-08-24, 14:01   #2533
6paula9
Zadomowienie

GG do 6paula9

Cytat:
Napisane przez sunshain Pokaż wiadomość
z rodzinnej hodowli czyli pseudohodwli (napisz otwarcie) od rozmnażacza z rodzinki kochanej
wiec pisze otwarcie ze z pseudohodowli
niema sie czym tak denerwowac
i bron Boze nikogo nie namawiam do kupowania takiego psiaka napisalam tak bo wiem ze w naszym przypaku byl to dobry pomysl

Edytowane przez 6paula9
Czas edycji: 2009-08-24 o 14:07
Stary 2009-08-24, 15:42   #2534
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Ja to rozumiem Loverynko, naprawdę, to samo mówiła mi moja weta. Ale ze wszystkich tu wypowiedzi wynika, że ktoś, kogo nie stać na drogie żarcie, nie powinien mieć kota. Przynajmniej tak ja to odebrałam. I się z tym zupełnie nie zgadzam. Spojrzałam sobie w necie na ceny tych karm, które polecacie i mi kapcie pospadały, bo ja bym nie mogła ich kupić. Czy to oznacza, że powinnam kota oddać, bo jestem złym włascicielem i nie stać mnie na takie żarcie? Ale co do Whyskasa - masz rację, Purina to ten sam koszt a weta mówiła, że dobra jest
no właśnie,
też tak wywnioskowałam czytając niektóre wypowiedzi
Stary 2009-08-24, 16:30   #2535
loverynka
Zakorzenienie

Ja nie twierdzę że trzeba kupić drogą karmę tylko że nie należy dawać kiepskiej karmy.
Karmę można zrobić samemu z mięsa, żółtek i wapna, dodać taurynę i witaminy i mamy papu. Wyjdzie koszt tylko nieco wyższy od kitkata czy whiskasa albo bardzo zbliżony.
Można też przejrzeć karmy inne niż kitkat czy whiskas. Należy sprawdzać skład, ile procent mięsa zawiera, jak wygląda białkowo i witaminowo. Popatrz na karmy puriny, na animodę, na puszki felix zamiast whiskasowych. Są różne rozwiązania. Tylko trzeba trochę wysiłku włożyć.

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-25, 09:52   #2536
Soso
Zakorzenienie

Maksiu i Migotka - moje tymczasy najsłodsze na świecie
Jeszcze troszkę wystrraszone, bo są u mnie od niedawna, ale z dnia na dzień coraz śmielej sobie poczynają ;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kot1.jpg (74,7 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kot2.jpg (80,4 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kot3.jpg (92,2 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kot4.jpg (82,6 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kot5.jpg (76,2 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez Soso
Czas edycji: 2009-08-25 o 10:00
Soso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-25, 10:03   #2537
6paula9
Zadomowienie

GG do 6paula9

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
przepiekne

Stary 2009-08-25, 10:05   #2538
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze troszkę wystrraszone, bo są u mnie od niedawna, ale z dnia na dzień coraz śmielej sobie poczynają ;-)
Jakie śliczne maluchy Nic tylko przygarnąć. A ty masz dom tymczasowy dla kotków? Nie jest ci ciężko się z nimi rozstawać, jak już ktoś je zabiera?

Ja kilka dni temu chciałam wziąć z ulicy takiego niewielkiego kotka (wyglądało, że czuje się tam całkiem dobrze, ale był taki śliczny, że mi się go zachciało zaraz zabrać ). Ale mój mąż stwierdził, ze jeden szaleniec w domu (czytajcie - Proca) wystarczy i na następnego to będę musiała długo poczekać Szkoda, bo dwa kotki to na pewno radocha

28.09.2014

Stary 2009-08-25, 10:35   #2539
the kamm
Zadomowienie

Cytat:
jakie śliczneee !!!

tylko czemu z gdańska
the kamm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-25, 10:39   #2540
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

No ja też mam problem z przekonaniem TŻ do przygarnięcia drugiego kotka. A mi serce pęka, kiedy mała zostaje sama w domu, gdy wychodzimy do pracy
Stary 2009-08-25, 11:11   #2541
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie śliczne maluchy Nic tylko przygarnąć. A ty masz dom tymczasowy dla kotków? Nie jest ci ciężko się z nimi rozstawać, jak już ktoś je zabiera?

Ja kilka dni temu chciałam wziąć z ulicy takiego niewielkiego kotka (wyglądało, że czuje się tam całkiem dobrze, ale był taki śliczny, że mi się go zachciało zaraz zabrać ). Ale mój mąż stwierdził, ze jeden szaleniec w domu (czytajcie - Proca) wystarczy i na następnego to będę musiała długo poczekać Szkoda, bo dwa kotki to na pewno radocha
Pewnie, że ciężko. Ale jeśli ich nie wezmę i nie dam im szansy na wyzdrowienie/oswojenie się z ludźmi to czeka je ulica. A to smutny los dla zwierzaka, koty często chorują, ludzie lubią się nad nimi pastwić itd itp.

Dziewczyny z miau przykładowo znalazły kotka, którego dzieci kąpały w brudnej kałuży i takiego mokrego zostawiały na chłodną noc. Niewiadomo czy kocia przeżyje Przykłady można by mnożyć.

Kocham koty, w ten sposób mogę im pomagać, a to dla mnie dużo znaczy. Lepiej przygarnąć zwierzaka, oswoić go (jeśli jest dziki), wyleczyć i znależć mu domek, choćby się miało pocierpieć przy rozstaniu, niż przejść obojętnie. Jak czytam historie opisywane na miau to nie moge uwierzyć, że ludzie są tacy podli.
Stary 2009-08-25, 11:13   #2542
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, że ciężko. Ale jeśli ich nie wezmę i nie dam im szansy na wyzdrowienie/oswojenie się z ludźmi to czeka je ulica. A to smutny los dla zwierzaka, koty często chorują, ludzie lubią się nad nimi pastwić itd itp.

Dziewczyny z miau przykładowo znalazły kotka, którego dzieci kąpały w brudnej kałuży i takiego mokrego zostawiały na chłodną noc. Niewiadomo czy kocia przeżyje Przykłady można by mnożyć.

Kocham koty, w ten sposób mogę im pomagać, a to dla mnie dużo znaczy. Lepiej przygarnąć zwierzaka, oswoić go (jeśli jest dziki), wyleczyć i znależć mu domek, choćby się miało pocierpieć przy rozstaniu, niż przejść obojętnie. Jak czytam historie opisywane na miau to nie moge uwierzyć, że ludzie są tacy podli.
Jesteś wspaniała A własnego jakiegoś stałego kotka masz?

28.09.2014

Stary 2009-08-25, 11:18   #2543
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vretka Pokaż wiadomość
No ja też mam problem z przekonaniem TŻ do przygarnięcia drugiego kotka. A mi serce pęka, kiedy mała zostaje sama w domu, gdy wychodzimy do pracy
No z tżetami bywa problem, ale dwa koty to taka frajda i dla opiekunów i dla kota, że nie poddawaj się, naprawdę warto sprobować go przekonać

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Jesteś wspaniała A własnego jakiegoś stałego kotka masz?
No niby nie mogłam mieć - bardzo często wyjeżdzamy, nie ma nas w domu po 12 godzin, ale jakoś tak się ułożyło, że moj przedostatni tymczas, kotka Bajka została u nas. To starsza kotka, biedna, pewnie nie znalazłaby takiego super hiper domku jaki dla niej bym sobie wymarzyła, więc póki co jest u nas Jest okropnie zazdrosna o inne koty, maluchy musimy izolowac w innym pomieszczeniu. No i jest chora, od paru dni mało co je, jeżdzę z nią na kroplówki, na szczęście apetyt powoli jej wraca, mam nadzieję, ze wyniki badań krwi nic poważnego nie pokażą.

Super to są dziewczyny z miau, które mają np po 10 tymczasów na raz Mój udział w ratowaniu kociej biedy jest naprawdę nieduży.
Stary 2009-08-25, 11:21   #2544
6paula9
Zadomowienie

GG do 6paula9

Podziwiam takie osby co pomagaja w ten sposob
gdybym mieszkala juz na swoim to tez przygarnelabym przynajmniej dwa kociaki bo serce mi sie kroi jak widze co niektorzy potrafia im zrobic
sama przygarnelam podrzutka i az mi sie lepiej na sercu robi jak mysle ze uratowalam Biutke przed tym wszystkim
a marzy mi sie drugi kociak tylko Mama niechce

Stary 2009-08-25, 12:21   #2545
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
mozna je ciagac za uszy itp i nic dziecku nie zrobi

O Boże!!!! Ręce i inne części ciała opadają...

Można je ciągnąć za uszy, bo nie gryzą... Zajefajnie

Mój pies też ma taki charakter, że nie gryzie ani nic, ale biada dziecku, które by go pociągnęło w mojej obecności za uszy czy cokolwiek innego
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-25, 13:07   #2546
6paula9
Zadomowienie

GG do 6paula9

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość

O Boże!!!! Ręce i inne części ciała opadają...

Można je ciągnąć za uszy, bo nie gryzą... Zajefajnie

Mój pies też ma taki charakter, że nie gryzie ani nic, ale biada dziecku, które by go pociągnęło w mojej obecności za uszy czy cokolwiek innego
nasz psiak poprostu kocha dzieci i wogole kazdego i kazdy Labradorek ktorego znam jest identyczny z charakteru zero agresji w nich
ale niebede sie wypowiadac bo zaraz znow ktos na mnie naskoczy
Nimfa jak tam Twoj bialy diabelek???

Stary 2009-08-25, 13:25   #2547
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
nasz psiak poprostu kocha dzieci i wogole kazdego i kazdy Labradorek ktorego znam jest identyczny z charakteru zero agresji w nich
ale niebede sie wypowiadac bo zaraz znow ktos na mnie naskoczy
Nimfa jak tam Twoj bialy diabelek???
Mój jest kundelkiem ( ?) , ale ma taki sam charakter Też by się dał zagłaskać...

To nie Diabełek- to Diablisko z piekła rodem

Później napiszę więcej, bo zaraz muszę jechać
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-25, 19:45   #2548
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loverynka Pokaż wiadomość
Ja nie twierdzę że trzeba kupić drogą karmę tylko że nie należy dawać kiepskiej karmy.
Karmę można zrobić samemu z mięsa, żółtek i wapna, dodać taurynę i witaminy i mamy papu. Wyjdzie koszt tylko nieco wyższy od kitkata czy whiskasa albo bardzo zbliżony.
Można też przejrzeć karmy inne niż kitkat czy whiskas. Należy sprawdzać skład, ile procent mięsa zawiera, jak wygląda białkowo i witaminowo. Popatrz na karmy puriny, na animodę, na puszki felix zamiast whiskasowych. Są różne rozwiązania. Tylko trzeba trochę wysiłku włożyć.
piszesz, że nie twierdzisz, że trzeba kupować drogich karm a następnie podajesz jako przykład Animodę
no dla mnie to jest różnica kiedy saszetka kosztuje 1,4zł a 3,5zł

ale w tym temacie pewnie się nie dogadamy,

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:

boskie
Stary 2009-08-25, 20:25   #2549
loverynka
Zakorzenienie

W hurtowni płacę za saszetkę Animody 2zł. Za puszkę Carny dużą (400gram) 5,5zł. Puszkę daję przez 4-5 dni. Do tego suche.

Ja wydaję na kota jak mówiłam około 5zł na dzień, ale mam kota wymagającego.
Mój tata na swojego wydaje około 50-60zł na miesiąc. Kot je karmę Purina One albo Cat Chow i do tego mięso, ryby. Da się taniej. da.

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-25, 20:58   #2550
wąż
Raczkowanie

to ja wrócę do tematu wątku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zmod035.jpg (106,9 KB, 28 załadowań)

wąż jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Galeria zwierząt

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości