![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Cilest
Witam
Dzisiaj bylam u ginekologa i przepisal mi tabletki Cilest. Zmienil mi je z Yaz bo poprosilam o cos troche tanszego. Poszlam do apteki a tam... zaplacilam 13.90 za 1 opakowanie!!! Szok! Prosze o spostrzezenia kobiet, ktore braly Cilest , czy mialyscie jakies skutki uboczne? Jak na was dzialaly |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cilest
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Masz coś takiego jak WYSZUKIWARKA.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja placilam 44 za YAZ
![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- No i...? Nie widze drugiego takiego watku wiec zalozylam swoj |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
LOL! juz tyle razy bylo walkowane ze nie wierze w to co mowisz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Byc moze bylo ale widocznie w innych watkach w ktorych jest po ponad 100 postow a ja jestem na forum nowa i chyba sama wiesz ze ciezko by mi bylo znalezc to co mnie interesuje, skoro tyle razy to czytalas to chyba prosciej by bylo odpowiedziec zamiast krytykowac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ghlight=cilest tu masz watek i jezeli tak bardzo potrzebujesz informacji nt jak sie czuly inne dziewczyny to wlasnie tam sie rozejrzyj. nie musisz czytac wszystkiego. mozesz przeskakiwac co kilka stron i nic Ci sie nie stanie. 5 minut Cie nie zbawi :|
Edytowane przez Neciak89 Czas edycji: 2009-08-24 o 14:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
dziekuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
dużo tańszych Ci nie przepisał, bo Cilest jest tylko jakieś 4/5 zł droższy
![]() ja jutro będę prosić o zmianę, ale ze względu na skutki uboczne ;] choć cena też jest dla mnie ważna a jeśli chodzi o skutki uboczne to jak już się radziłam Wizażanek wcześniej bolą mnie nogi, w ostatnim tygodniu miałam mdłości i zaczyna mi lekko odbijać [humoorki ;/]
Alicja 12.09.2015 r. ![]() Edytowane przez misiskuku Czas edycji: 2009-08-24 o 15:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
U mnie Cilest jest jeszcze tanszy bo place 11zl za jedno opakowanie , a ostatnio wykupilam te trzylistkowe za 30zl. Tez zmienialam jakis czas temu ale z Harmonetu po ktorym ciagle mialam wahania nastrojow. Narazie biore je od jakichs 4-5miesiecy i jest dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja ponad rok bralam cilest i ni narzekałam ani razu na nic. nie przytylam, nie mialam mdlosci itp.. mialam za to obfite miesiaczki ale to zawsze tak mam. No Cilest sie oplaca kupować ja placilam chyba 14 zl.
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja biore Yasminelle (39 zł ) i w tym miesiacu rowniez bede prosic o cos tanszego. moja sugestia dla lekarza bedzie wskazywac wlansie na cilest ( pozwole sobie cos zasugerowac lekarzowi, gdyz bralam juz cilest wczesniej przez 8 miesiecy i znam te tabletki). u mnie cilest kosztuje 12 zł. czyli bajka w porownaniu z Y. jak mowie juz je bralam. fakt maja wiecej hormonow niz wszelkie Yazy, Yasminellki. u mnie skutek uboczny byl taki przy nich ze pojawily sie zyly na nogach dosc znacząco widoczne. no zobaczymy jak to teraz bedzie.
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
aaaa no tak
![]() ![]() faktycznie duża różnica. ja dziś dostałam Regulon, jeszcze mniej estrogenu niż w Cileście ale zapłaciłam 30 zł ;/
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Ja brałam Cilest 6 lat i naprawdę był to dobry środek,choć jak zaczełam go zażywać to kosztowałą w granicach 37 zł za 21 szt a teraz kosztuje jakieś 14 zł,ale ginekolog mi zmienił na Rigevidon bo miałam jakieś plamienia ale skolei źle się po nich czuję mam jakieś skurcze brzucha i chyba zostanę wierna własnie Cilestowi,fakt że ten Rigevidon jest tani bo 6,50 ale nie kosztem zdrowia.więc polecam Cilest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ja tam sobie nie chwaliłam cilestu, gdyż miałam depresje po nich, przytyłam i generalnie źle wspominam ten czas
![]() ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
poniższy post temu dowodzi
![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, może mnie pamiętacie, kiedyś się tu udzielałam, bo brałam tabletki yasminelle przez ok. 1,5 roku. Nie biorę ich już od marca.
Chciałam się was poradzić-w piątek wyjeżdżam na tydzień na wakacje z TŻ, no i wiaodmo-nie chce mi się w obcym kraju ew. szukać gina, który mi wypisze escapelle czy postinor duo... Dzisiaj akurat dostałam okres. Mam w półce wciąż Yasminelle, jednak opakowanie zapasowe, bez jednej tabletki. Mogłabym wziąć 20 tabletek zamaist 21 i po prostu po tych 20 skończyć je brać, czy nieźle namieszam z hormonami? Dodam, że jakies dwa tygodnie temu wzielam tabletke ESCAPELLE, czyli 72h po, a teraz okres dostalam po 3h tygodniach bodajze, ze wszystkimi objawami PMS, dosc obfity, wiec watpie, ze to krwawienie. Nie chce sobie zaszkodzic, dlatego pytam... Sorry, wklejam moje pytanie z YASMINELLE, bo mi czas ucieka, a tam nikt nie zaglada ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szczegolnie ze dopiero co bralas Escapelle... mozesz naprawde bardzo namieszac...
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
to moze lepiej nie ebde brala... nie chce zeswirowac!
dziekuje za odpowiedz ![]()
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wiec pomijajac ilosc hormonow jakie zawiera cilest,jest to jeden z niewielu preparatow ktore nie maja dzialania androgennego (co sprawia ze nie powoduje tycia, problemow ze skora itd.) oczywiscie na kazdego dziala indywidualnie ale to jego ogolna charakterystyka malo tego zawarty w nim norgestymat reguluje prace gruczolow lojowych i naprawde dziala korzystnie na cere (wrecz boje sie co bedzie z moja buzie jak odstawie cilest bo zawsze mialam problemy z cera) na koniec jeszcze dodam ze z wielu dostepnych na rynku pigulek anty cilest jest uwazany za najbezpieczniejszy i najlagodniejszy (co nie znaczy oczywiscie ze nieskuteczny! ![]() PS. rzeczywiscie tanio placicie za cilest-ja 43 za 3op. czyli 14 z grosikami za jedno i to w najtanszej aptece w miescie (w innych nawet 18 za 1op.) Edytowane przez mabi84 Czas edycji: 2009-08-26 o 17:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Trochę milej można? Pisałaś to już więc daj sobie spokój
![]()
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
I bede pisala tyle razy ile bede chciala.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
jak widać i tak nie dociera ![]()
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Ja przed Cilest stosowałam plastry Evra. W pierwszym miesiącu stosowania tabletek trochę bolały mnie piersi ale w następnym cyklu wszystko ustąpiło i czuję się super!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
nobo cilest jest dobry i tani ja bynajmniej tak uwazam i nie mialam nigdy skutkow jakis ubocznych.. ale na kazda inaczej dzialaja tabletki...
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Skończylam wczoraj 1. opakowanie i będe je dalej brała. Na początku troche kiepsko się czułam i cera mi się pogorszyła ale już wszystko ok. No może libido mi się troszkę obniżyło ale to u mnie standard.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.