|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: e-torebka.pl - torebki w stylu gwiazd na każdą kieszeń. Część II
Cześć dziewczyny!
Na początku chciałam podziękować jednej z kochanych Wizażanek, ponieważ dzięki jej magicznemu kodowi czerwoną Andi miałam 5% taniej ), więc będzie tak anonimowo.Co do torebki - mam ten sam problem - śmierdzi przeokrutnie. Właśnie doczytałam, że dziewczyny potraktowały ją płynem do naczyń, więc spróbuję... zobaczymy ![]() Pytanie do właścicielek czerwonej Andi - czy u Was ten kolor też jest taki... hm... deko spłowiały? Na stronie wydaje się taki intensywny czerwony, a dotarła do mnie i ten kolor jest taki... troszkę taki, taki... no nieintensywny taki I nie wiem, czy to tylko u mnie, czy u wszystkich.Ściskam wszystkie e-torebkomaniaczki
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
patrzyłam, i albo źle szukam albo nie ma
|
#2643 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj dostałam swoją szarą emilly.Na zdjęciach e-torebki lepiej prezentuje się niż na żywo
|
|
|
|
#2644 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dodaje obiecane zdjęcia i kilka słów o mnie odnośnie moich pierwszych etorebek
![]() Przepraszam, że dopiero teraz, ale przed chwilą wróciłam do domu.. Zamówiłam Emilkę i Andi ![]() Emilka jest przede wszystkim mniejsza niż wydawała mi się na zdjęciach , ale nie jestem w cale niezadowolona z tego powodu. Mam sporo dużych torebek więc taka średnia idealna na wyjście na miasto też mi się przyda. Na uczelnię ani do szkoły jej jednak zdecydowanie nie polecam, jest stanowczo za mała jak na mój gust ![]() Wydaje mi się, że jest też troszkę ciemniejsza niż na zdjęciach etorebki. Suwak bez problemu można wywinąć , wprost tak jest wygodniej, gdy nosi się ją w ręku czy na przedramieniu. Uszy krótkie, na pewno nie wejdą na ramię, ale ja tak nigdy nie noszę torebek więc nie jest to dla mnie takie istotne Natomiast długi pasek wcale nie jest taki długi, jak się spodziewałam, po przeczytaniu opinii innych osób. Mimo moich 160 cm wzrostu myślę, że na upartego mogłabym ją nosić przewieszoną przez ramię, ale tego akurat też nie lubię ![]() Jeśli chodzi o Andi to jest zdecydowanie pojemniejsza i mimo wszystko wydaje mi się trochę większa. Kolor zdecydowanie bardziej cielisty niż na zdjęciach etorebki i troszkę ciemniejszy niż na moim zdjęciu. Naprawdę bardzo ładny, delikatny pudrowy róż Uszy też dłuższe więc można ją nosić na ramieniu, jeśli ktoś lubi ![]() Na początku suwak się troszkę zacinał, ale już chodzi dobrze. Nie podoba mi się tylko zakończenie suwaka w kształcie łezeki, wolałabym mniejsze jak w Emilce Poza tym jedyna rzecz, którą mogę jej zarzucić to to, że przy noszeniu w ręku rączki naciągają się, marszcząc ten metariał nad nimi na samej górze.. Ale to naprawdę drobiazg dla osób wyjątkowo zwracających uwagę na szczegóły.Dla porównania umieszczam zdjęcia ze strony i moje, symbolicznie po jednym, bo Emilka jest chyba wszystkim tutaj dobrze znana, a różową Andi niedawno wklejała Iwonka ![]() Generalnie rzecz biorąc jestem bardzo miło zaskoczona szybkością realizacji zamówienia oraz wykonaniem torebek ![]() Są naprawdę ładnie wykończone, gatunek eko skórki jest dobry, miły w dotyku, bardzo ładnie imituje prawdziwą skórę. Moim zdaniem dużo bardziej godne uwagi niż większość ogólnie dostępnych w sieciówkach torebek. Może nie dorównują moim ulubionym Zarowym torbom, ale trzeba brać pod uwagę, że są 2-3 razy od nich tańsze Jak dla mnie stosunek jakość - cena jest rewelacyjny i naprawdę warto. Nie wiem tylko, czy nie wymienię różowej Andi na szarą, ponieważ okazało się, że jej kolor jest identyczny do niedawno kupionego przeze mnie kuferka z Mango.. Jak myślicie?
|
#2646 |
|
Rozeznanie
|
a widziałyście jak almaanies ładnie wygląda z emilka w swoim blogu, wpis z dnia 18.08.
Wcale ta emilka nie wyglada na małą ![]() http://almaanies.blogspot.com/ |
|
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobaja mi się bardzo obie... i zastanawiam się czy nie kupić przyjaciółce emilki na urodziny![]() obie są super
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybór należy do ciebie a jak wygląda ten kuferek z mango i jaki jest duży w porównaniu z andi ?Ed: Dziewczyny.. bo tak dodaję te zdjęcia do katalogu na początku i sobie pomyślałam że straaasznie się te katalogowe posty wydłużają... no i tak się zastanawiałam ... czy nie lepiej by było zrobić oddzielnego wątku typu "katalog real zdjęć torebek z e-torebki", gdzie każdy model torebki miałby swój post bo nie wiem czy wam wygodniej by tak było czy wygodniej jest przeglądać od razu w tym wątku ?
For beautiful lips, speak only words of kindness And for poise, walk with the knowledge that you are never alone." /A.H/ Edytowane przez farfalla Czas edycji: 2009-08-24 o 18:13 |
|
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki watek tylko ze zdjęciami, bez gadania żadnego jak np na wizażystce gdzie można pooglądać foty kosmetyków, bez komentowania ich
|
|
#2650 |
|
BAN stały
|
Ja bym zostawiła, w końcu kuferek a fason Andi to dwie różne rzeczy. I jest pojemniejsza pewnie, niż kuferek. Przyda się
![]() Czy mogłabyś pokazać Emilkę od środka, zapełnioną? Ale w ten sposób, żeby była zapełniona na tyle, na ile pozwala wersja z zagiętym zamkiem. Chciałabym wyobrazić sobie jej pojemność. Niektóre dziewczyny pisały, że jest niewiele mniejsza od Andi, ale mnie się zdaje, że fason wpływa tu jednak na znacznie mniejszą pojemność. Mam rację? A co do odrębnego wątku ze zdjęciami - mnie akurat pasuje tak, jak jest Ale jeśli większość będzie za wyodrębnieniem, to sugeruję tylko, by w pierwszym poście jednego i drugiego wątku dodac linki do drugiej części: w wątku zdjęciowym do wątku z rozmowami i odwrotnie.
Edytowane przez Dominiique Czas edycji: 2009-08-24 o 18:28 |
|
|
|
#2651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wlasnie czekam na moja szara Emili i szara Elvie ( dla mamy ). Na koncie etorebkowym widze, ze jeszcze nie zaksiegowali wplaty, a przelew byl dzis z tego samego banku, a moze zaksiegowali, a nie wpisali na konto tej informacji W kazdym razie czekam, czekam i nie moge sie doczekac ![]() Cytat:
wyglada z nia bosko! Z reszta... ona zawsze wyglada bosko ( anies )
|
||
|
|
|
#2652 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kolor rzeczywiście nie jest tak intensywny jak na stronie. Suwak jest mocno czerwony, ale sama "skórka" bardziej stonowana, malinowa. Mnie to akurat pasuje. Cytat:
---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Dziękuję kolejnemu dobremu duszkowi za skorzystanie z kodu
|
||
|
|
|
#2653 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Swoją drogą ciekawy blog, dziewczyna ma bardzo dobry gust i wyczucie w komponowaniu ubrań. Byłam oczarowana zdjęciami. |
|
|
|
|
#2654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiem, że zffazoffana wklejała zdjęcie porównawcze Emilki i Andi i na nim wyglądały w miarę podobnie jeśli chodzi o wielkość, ale moim zdaniem jest między nimi spora różnica, którą widać jak weźmie się Emilkę na jedną rękę a Andi na drugą Andi ma taki fason, że postawiona na podłodze traci na wielkości (głównie jeśli chodzi o wysokość), natomiast rozłożona na podłodze lub trzymana w ręku jest znacznie większa.Różnice między nimi widać już chyba na pierwszy rzut oka na moich zjęciach, które robiłam po położeniu ich na podłodze, mniej więcej z tej samej odległości i pod tym samym kątem.
♥♥♥ Każdy szuka swojego miejsca na świecie, gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego ![]() Edytowane przez mademoiselle jeanne Czas edycji: 2009-08-24 o 19:06 |
||
|
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedz jak Ci się nosi ten kuferek z mango Na allegro widziałam, tylko że w kolorze czarnym ![]() nie deformuje się jak włoży się coś cięższego?
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale i tak go bardzo lubię ![]() Dominiique, wklejam zdjęcia zawartości Emilki od środka oraz na zewnątrz, żeby pokazać ile i co do niej włożyłam. Na upartego jeszcze kilka rzeczy by weszło (co widać na pierwszym zdjęciu). Niewątpliwie jednak sporo mniej niż do Andi
|
|
#2657 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A nawet by mi było na rękę, gdyby była tak o 1/4 mniej pojemna od Andi Tylko obecne kolory Emilki mi nie pasują Łudzę się, że pojawi się w jakichś jesiennych barwach...![]() O, już dodałaś, dziękuję! Jest idealna No to pozostaje mi tylko czekać na inne kolorki
Edytowane przez Dominiique Czas edycji: 2009-08-24 o 19:34 |
|
|
|
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama chętnie kupiłabym jeszcze czarną Emilkę lub inny kolor ze srebrnym wykończeniem
|
|
#2659 |
|
BAN stały
|
Karmelowa Emilka też by była świetna
|
|
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, tak
Mam nadzieję, że nas pod tym względem nie zawiodą i pojawią się w nowej kolorystyce ![]() Cały czas mam dylemat z tą Andi. Kolor bardzo ładny, ale mało jesienny
|
#2661 |
|
BAN stały
|
Fakt, mało jesienny, ale to jeszcze zależy z czym ją zestawisz. Może być ciekawym kontrapunktem przy np. czekoladowym lub czarnym płaszczu.
|
|
|
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a żal by mi było, żeby leżała w szafie ![]() Myślicie, że w razie czego przyjmą ją, jak oderwałam zabezpieczenia, ale metki mam?
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślę że przyjmą napisz do nich z pytaniem
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
Już napisałam
A póki co intensywnie się zastanawiam czy nie zamienić jej na szarą.. Bardzo podoba mi się fason Andi
|
#2665 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A Tobie się przedłuża ważność konta w momencie, kiedy etorebka widzi na swoim koncie, że ktoś zapłacił za zakup, a nie od razu jak kliknął. Stąd nawet jak tego samego dnia kilka osób skorzystało z kodu, rabat się nalicza co parę dni, w zależności od tego, jak szybko docierają wpłaty. Cytat:
Myślałam, że ona taka wielka i przepastna, a w gruncie rzeczy taka średnia raczej. No i jaka urodziwa na żywo
|
|||
|
|
|
#2666 |
|
BAN stały
|
[QUOTE=MagJa;13889089]
Sprawdzamy, sprawdzamy, ale z mojego dawno nikt nie skorzystał, ja sama też. A Tobie się przedłuża ważność konta w momencie, kiedy etorebka widzi na swoim koncie, że ktoś zapłacił za zakup, a nie od razu jak kliknął. Stąd nawet jak tego samego dnia kilka osób skorzystało z kodu, rabat się nalicza co parę dni, w zależności od tego, jak szybko docierają wpłaty. [QUOTE] Sęk w tym, że mi przedłuża się ważność konta niezależnie od tego, czy wpływają też pieniądze na konto rabatowe, niezależnie od tego, czy ktoś skorzystał z mojego kodu, czy nie. Nie wiem,jak to wytłumaczyć, ale w każdym razie czasem dni się przesuwają ważności kodu, a stan konta rabatowego nie. Nie mam pojęcia, jak to w końcu funkcjonuje. Edytowane przez Dominiique Czas edycji: 2009-08-24 o 23:28 |
|
|
|
#2667 | |
|
Rozeznanie
|
na pewni nie ostatni zakup...
Cytat:
![]() dwa pierwsze zdjęcia zrobione w sztucznym świetle (spakowana prwie po brzegi), pozostałe w świetle dziennym (niestety prawie pusta).
|
|
#2668 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A do koloru zdążyłam się już przyzwyczaić, choć przy rozpakowywaniu byłam trochę zaskoczona. Teraz nawet myślę, że jest okej
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mademoiselle jeanne kuferek jest prześliczny
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo
![]() Dziewczyny, jeśli któraś byłaby zainteresowaną różową Andi nową, z metkami, to proszę pisać. Ja jednak zamówię chyba szarą, a jako że póki co nie odpisują mi z etorebki, czy przyjmą jej bez folii zabezpieczającej, to piszę tutaj, może któraś z Was się skusi. Cena oczywiście etorebkowa po rabacie + wysyłka gratis z mojej strony
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.

), więc będzie tak anonimowo.

bo nie wiem czy wam wygodniej by tak było czy wygodniej jest przeglądać od razu w tym wątku ?
wyglada z nia bosko! Z reszta... ona zawsze wyglada bosko ( anies 

Na allegro widziałam, tylko że w kolorze czarnym
Łudzę się, że pojawi się w jakichś jesiennych barwach...
lub inny kolor ze srebrnym wykończeniem