Wpadki inteligentnego kierowcy w spódnicy! - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-15, 16:59   #271
effciaa16
Zakorzenienie

Dot.: Wpadki inteligentnego kierowcy w spódnicy!

no to ja Wam opowiem wpadki co prawda nie moje, ale mojej siostry.
-dwa razy tak wjechała na chodnik, że aż opona była do wymiany. W dodatku to było w środku miasta.
-będąc w jakimś supermarkecie "niechcący" zatrzasnęła drzwi a kluczyki zostały w środku. Ochroniarz próbował jej pomóc, niestety bezskutecznie gdyż zbił tylną szybę
-siostra nowo upieczony kierowca, wiadomo nic nie liczy się prócz kierownicy. Bała się w trakcie jazdy włączyć wycieraczek. Stawała na poboczu i czyściła szybę
-kiedyś na jakimś osiedlu skręcała w lewo ,nie wyrobiła i walnęła w samochód, na szczęście tylko w oponę, bo miał tak mocno wysuniętą. Nic prócz alarmu, który nas wystraszył się nie stało.

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-16, 20:25   #272
SPIDER
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
no to ja Wam opowiem wpadki co prawda nie moje, ale mojej siostry.
-dwa razy tak wjechała na chodnik, że aż opona była do wymiany. W dodatku to było w środku miasta.
-będąc w jakimś supermarkecie "niechcący" zatrzasnęła drzwi a kluczyki zostały w środku. Ochroniarz próbował jej pomóc, niestety bezskutecznie gdyż zbił tylną szybę
-siostra nowo upieczony kierowca, wiadomo nic nie liczy się prócz kierownicy. Bała się w trakcie jazdy włączyć wycieraczek. Stawała na poboczu i czyściła szybę
-kiedyś na jakimś osiedlu skręcała w lewo ,nie wyrobiła i walnęła w samochód, na szczęście tylko w oponę, bo miał tak mocno wysuniętą. Nic prócz alarmu, który nas wystraszył się nie stało.
To jakim cudem ta Twoja siora zdała prawko ?????
Ile razy do niego podchodziła?
SPIDER jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-16, 21:43   #273
effciaa16
Zakorzenienie

to było całkiem na początku jak zdała prawko, a ma już 4 lata ;/ zdała za drugim.

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 21:28   #274
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

super wątek , dla mnie jak biblia bo na blędach sie uczymy o recznym zawsze pamietalam a po lekturze wątku bede pamietac do konca zycia

ja dopiero jestem na kursie, ale wpadki juz mialam

największa hahaha
jedna z początkowych lekcji, jedziemy w korku i tak mnie cos tknęło. A jak ktos we mnie uderzy??? i pytam instrukora: a jak mam zasygnalizować, ze się zatrzymujemy, zeby ktos we mnie nie uderzyl?
instruktor mina wyjmij rękę za okno i pomachaj
ja:
on : a co się swieci w tym samochodzie przed nami
ja: światła stop
on: więc sie nie martw, Ty tez takie masz
do dzis sie wstydzę

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj

Edytowane przez ania_z_wzgorza_marzen
Czas edycji: 2009-08-18 o 21:35 Powód: dopisek
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 11:06   #275
Agnes140489
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania z wzgórza marzeń Pokaż wiadomość
super wątek , dla mnie jak biblia bo na blędach sie uczymy o recznym zawsze pamietalam a po lekturze wątku bede pamietac do konca zycia

ja dopiero jestem na kursie, ale wpadki juz mialam

największa hahaha
jedna z początkowych lekcji, jedziemy w korku i tak mnie cos tknęło. A jak ktos we mnie uderzy??? i pytam instrukora: a jak mam zasygnalizować, ze się zatrzymujemy, zeby ktos we mnie nie uderzyl?
ja:
do dzis sie wstydzę
ja pamiętam z kursu jak instruktor do mnie"jak jeszcze raz nie właczysz kierunkowskazu to będziesz otwierać okno i im machać w którą stronę jedziesz " ale to była jedna z początkowych jazd

It is the first step that is troublesome
Agnes140489 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 11:18   #276
Apiska
Zakorzenienie

ostatnia moja wpadka, parkowanie na tesco. Zobaczylam jedno wolne miejsce między autami, ale że jestem osobą, która woli się nie wciskać, pojechałam dalej gdzie nie stało żadne auto i sobie zaprakowałam na dwóch miejscach, a co! hehe
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 12:01   #277
maedle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agnes140489 Pokaż wiadomość
ja pamiętam z kursu jak instruktor do mnie"jak jeszcze raz nie właczysz kierunkowskazu to będziesz otwierać okno i im machać w którą stronę jedziesz " ale to była jedna z początkowych jazd

na pocieszenie dodam, iz u mnie na pierwszych 3 jazdach bylo tak samo
maedle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-19, 12:08   #278
speedstar
Raczkowanie

Przebije wszystkich ;D jazda na placyku z Tatą:
Tato: Proszę bardzo oto kluczyki
Ja zadowolona wsadzam kluczyk do stacyjki (a tam było wiele kluczyków, wiecie, od domu, garażu, samochodu ;p, klatki schodowej itp)
No i Tato się pyta: A co ty wsadziłaś?
Ja: No kluczyki
Tato: Od skrzynki na listy?!

Taa... najlepsze było to że pasowały
Stary 2009-08-19, 13:36   #279
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanda164 Pokaż wiadomość
a jeszcze na kursie, parę lat temu - instruktor ciągle mi zwracał uwagę, że powinnam jechać bliżej prawej krawędzi jezdni, a nie środkiem drogi. Za nic nie mogłam tego wyczuć. W końcu wykombinowałam, że muszę widzieć prawy krawężnik w połowie prawej wycieraczki.
Jakiś czas było ok. Dopóki nie przyszedł deszczowy dzień... Włączyłam wycieraczki i straciłam orientację Instruktor był przerażony: - co się z panią dzieje??? Już tak dobrze pani szło... i nie mógł zrozumieć, że jak deszcz pada, to nie wiem, jak mam jechać

mialam dzis 2 jazdy, instruktor mówi, trochę blizej krawęznika i znow jeszcze blizej
więc mysle sobie, trzeba wypróbowac metodę Wandzi i buch porównuje z wycieraczką ale oczywiscie zaczelam sie smiac i musialm inst opowiedziec calą historię

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 15:56   #280
Apiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez speedstar Pokaż wiadomość
Ja zadowolona wsadzam kluczyk do stacyjki (a tam było wiele kluczyków, wiecie, od domu, garażu, samochodu ;p, klatki schodowej itp)

Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-24, 15:36   #281
bubelmart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania z wzgórza marzeń Pokaż wiadomość
(...) jedna z początkowych lekcji, jedziemy w korku i tak mnie cos tknęło. A jak ktos we mnie uderzy??? i pytam instrukora: a jak mam zasygnalizować, ze się zatrzymujemy, zeby ktos we mnie nie uderzyl?
ja:
do dzis sie wstydzę
Cytat:
Napisane przez speedstar Pokaż wiadomość

dziewczyny, dla mnie BOMBA , pełen szacun

anyone who can touch you
- can hurt you or heal you
bubelmart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-24, 16:48   #282
asik666
Raczkowanie

Wiecie co a ja Was pocieszę, że nie tylko baby mają wpadki ;P
Mój chłopak ma 10lat prawko i wczoraj przejechał na ręcznym i to spory kawałek hahaha ;D jego mina bezcenna! ;D
asik666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-24, 17:32   #283
maedle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asik666 Pokaż wiadomość
Wiecie co a ja Was pocieszę, że nie tylko baby mają wpadki ;P
Mój chłopak ma 10lat prawko i wczoraj przejechał na ręcznym i to spory kawałek hahaha ;D jego mina bezcenna! ;D
,
mam nadzieje, ze moj kiedys tez zapomni co bym miala choc malego haczyka na niego, gdy kiedys wpadnie na pomysl cos mi wypomniec ze cos zle w aucie zrobilam
Stary 2009-08-24, 19:07   #284
Vivienne
... choć nie Westwood

Uwielbiam ten wątek, żałuję, że wcześniej na niego nie wpadłam!
Ja miałam sporo wpaek, ale nawet wolę sobie ich nie przypominać Kiedyś jechałam bez świateł przez jakieś 20 km. Ktoś mi mignął długimi, to pomyślałam, że chyba za szybko jechałam i radar błysnął Jak mi ktoś mignął awaryjnymi to pomyślałam: "czego on chce? ", dopiero pod koniec mojej trasy kierowca busa zrobił ruch jak do włączenia świateł i blondynkę za kierownicą olśniło

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-26, 17:28   #285
kora88
Przyczajenie

tak mi sie przypomniala historia ktora miala miejsce zima, moj samochod nie nalezy do najnowszych ale przez caly swoj zywot stal w gazazu(tzn pomiedzy przejazdzkami jednak przez ok miesiac musial stac na podworku przez co kilka razy musialam wsiadac drzwiami pazazera a pozniej jechac okrezna droga zeby wlaczone ogrzewanie umozliwilo wyjscie dobrymi drzwiami (bo to chyba drzwi przymarzaly) ale raz bylo tez tak ze wsiadlam na podworku normalnie pozniej otworzylam brame wsiadam a drzwi sie nie chca zamknac, wlaczylam ogrzewanie na max jednak po 10 minutach musialam juz ruszac bo inaczej spoznilabym sie a nie moglam, wiec jechalam ze srednia predkoscia 30 km na godzine jedna reka trzymajac kierownice a druga drzwi, z ktorymi byl problem na zakretach bo ledwo dawalam rade utrzymac drzwi, wlaczanie kierunku prawa reka tez nie bylo latwe, a bieg redukowalam ze 30 metrow przed skrzyzowaniem, ale na szczescie po ok 2 moze 3 km drzwi sie zamknely, milam tez inne wpadki ale czesto opisywane:P wiec nie bede powtarzac
kora88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-26, 18:31   #286
maedle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kora88 Pokaż wiadomość
tak mi sie przypomniala historia ktora miala miejsce zima, moj samochod nie nalezy do najnowszych ale przez caly swoj zywot stal w gazazu(tzn pomiedzy przejazdzkami jednak przez ok miesiac musial stac na podworku przez co kilka razy musialam wsiadac drzwiami pazazera a pozniej jechac okrezna droga zeby wlaczone ogrzewanie umozliwilo wyjscie dobrymi drzwiami (bo to chyba drzwi przymarzaly) ale raz bylo tez tak ze wsiadlam na podworku normalnie pozniej otworzylam brame wsiadam a drzwi sie nie chca zamknac, wlaczylam ogrzewanie na max jednak po 10 minutach musialam juz ruszac bo inaczej spoznilabym sie a nie moglam, wiec jechalam ze srednia predkoscia 30 km na godzine jedna reka trzymajac kierownice a druga drzwi, z ktorymi byl problem na zakretach bo ledwo dawalam rade utrzymac drzwi, wlaczanie kierunku prawa reka tez nie bylo latwe, a bieg redukowalam ze 30 metrow przed skrzyzowaniem, ale na szczescie po ok 2 moze 3 km drzwi sie zamknely, milam tez inne wpadki ale czesto opisywane:P wiec nie bede powtarzac
Wyobrazilam sobie ta sytuacje i oplulam monitor herbarta
W tym przypadku wygodniejszy bylby automat
Stary 2009-08-26, 18:45   #287
besciara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kora88 Pokaż wiadomość
Co prawda nie oplułam swojego monitora, ale też mi się spodobała Twoja wpadka . Prawie jak z filmu .
Stary 2009-08-27, 15:52   #288
kora88
Przyczajenie

no automat przydałby sie ale w zlomusiu nie ma nawet wspomagania kierownicy wiec krecenie nia jedna reka nie bylo latwe...
kora88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-29, 09:08   #289
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Pamiętam jak z pół roku temu chciałam w mieście (chyba w Pile) wpuścić autobus z przystanku (nie tyle chciałam, co musiałam), ale że za długo się zastanawiałam, czy zdążę go minąć czy nie, to stałam na światłach które były 10 metrów dalej na dwóch pasach Prawie wyrżnęłam w biednego faceta, który stał na lewym pasie a ja bez kierunku, bez żadnych znaków, że mnie na lewy ściąga, bo inaczej wyrżnę w autobus pcham się na jego pas Dobrze, że to było późnym wieczorem, bo jakby był większy ruch, a ja bym taką głupią zawiechę załapała to bym w kogoś wjechała.

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-29, 22:12   #290
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Pamiętam jak z pół roku temu chciałam w mieście (chyba w Pile) wpuścić autobus z przystanku (nie tyle chciałam, co musiałam), ale że za długo się zastanawiałam, czy zdążę go minąć czy nie, to stałam na światłach które były 10 metrów dalej na dwóch pasach Prawie wyrżnęłam w biednego faceta, który stał na lewym pasie a ja bez kierunku, bez żadnych znaków, że mnie na lewy ściąga, bo inaczej wyrżnę w autobus pcham się na jego pas Dobrze, że to było późnym wieczorem, bo jakby był większy ruch, a ja bym taką głupią zawiechę załapała to bym w kogoś wjechała.
heh ja ostatnio chciałam wpuścić autobus i tak zwalniam czekam aż wyjedzie z zatoczki (miał już włączony kierunek) i mówię do koleżanki, no kurcze czemu nie wjeżdża, zaczynam się wkurzać, w końcu kiedy już wyjechał nagle mnie oświeciło, że byłam na drodze ekspresowej a nie w terenie zabudowanym no zaćmienie jakieś normalnie
olilina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 23:20   #291
joplin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość

A teraz sytuacja z przed chwili. Wyjeżdżałam z parkingu cofając i tak się odwracałam, że łokciem zaczęłam naciskać klakson. Sama się wystraszyłam, a trzech idących gości myślało chyba, że ich podrywam w ten sposb i zacząli gwizdać

To mi przypomniało mój "wyczyn" na egzaminie . Zajeżdżając na parking WORDa wraz z egzaminatorem, byłam PEWNA, że oblałam (egz. cały czas na mnie krzyczał i ogólnie miał kwaśną minę).
W końcu staję autem na parkingu i taka trochę zawiedziona stwierdzam "Czyli nie zdałam, tak?" a egzaminator "Nie no, zdała Pani, zdała". Na co ja ", naprawdę? Dziękuję" i wysiadam z auta.
Tak niefortunnie wysiadałam, że nacisnęłam klakson - egzaminator parsknął śmiechem, a ludzie czekający na egzamin oglądali się za mną gdy wchodziłam do ośrodka .
Stary 2009-09-08, 12:52   #292
Agnes140489
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joplin Pokaż wiadomość

To mi przypomniało mój "wyczyn" na egzaminie . Zajeżdżając na parking WORDa wraz z egzaminatorem, byłam PEWNA, że oblałam (egz. cały czas na mnie krzyczał i ogólnie miał kwaśną minę).
W końcu staję autem na parkingu i taka trochę zawiedziona stwierdzam "Czyli nie zdałam, tak?" a egzaminator "Nie no, zdała Pani, zdała". Na co ja ", naprawdę? Dziękuję" i wysiadam z auta.
Tak niefortunnie wysiadałam, że nacisnęłam klakson - egzaminator parsknął śmiechem, a ludzie czekający na egzamin oglądali się za mną gdy wchodziłam do ośrodka .
mi się podoba takie huczne pożegnanie przynajmniej zapamiętają Cie w Wordzie hehe

It is the first step that is troublesome
Agnes140489 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-08, 16:58   #293
zły jeż
Raczkowanie

Super wątek, przeglądam go już drugi dzień.
Kiedyś wyjeżdżając z płatnego parkingu podjechałam za blisko automatu obsługującego szlaban i musiałam wycofać, inaczej bym lusterko straciła. Na szczęście kierowca za mną był wyrozumiały i też kawałek cofnął.
Innym razem pomyliło mi się i chciałam pojechać pod prąd, na szczęście zorientowałam się w porę i dobrze że droga była pusta, bo nie powstała żadna niebezpieczna sytuacja dzięki temu. A na tej jednokierunkowej ulicy jest posterunek policji. xPP
Jakiś tydzień po odebraniu prawka czułam się niepewnie parkując i robiłam kopertę okropnie długo, a jakiś facet stał i się śmiał.
Jeszcze nieźle mnie wyszydzili pracownicy serwisu, gdzie wymieniałam jesienią opony. Od dłuższego czasu zmotoryzowana, wciąż mam problemy z wyjazdem z tego ustrojstwa, które podnosi auta do wymiany opon. Baaaardzo hałaśliwie w końcu wyjechałam.
Stary 2009-09-08, 21:35   #294
deesire
Raczkowanie

apropo klaksonu na egzaminie, mój znajomy mi opowiadał jak to on zdawał egzamin i przed nim dziewczyna już taka ucieszona wróciła do wordu i przez przypadek nacisnęła z tej wielkiej radości i uciechy klakson i egzaminator ją oblał! choć nie do końca mi się chciało w to wierzyć, ale jednak - Word Wrocławski.... .

a spotkała mnie taka miła ostatnio przygoda ;x miła niemiła, ot śmieszna ;D
sobota, postanowiłam wybrać się na zakupy do pasazu grunwaldzkiego, w gwoli wyjaśnienia tak napomknę, że w tym centrum handlowym jest parking na który można wjechać z dwóch stron ( są dwa wyjazdy i dwa wjazdy) zawsze wyjeżdżałam stamtąd jednym wyjazdem, a tym razem , sama nie wiem jak , wyjechałam z drugiej strony ;d taka lekka dezorientacja, bo choć mieszkam we Wrocławiu od urodzenia to wszystkich ulic nie znam ;x no ale jaaade tak sobie myslę skręcę w prawo i zawrócę i wrócę na okolice ronda, jak pomyslałam tak tez zrobiłam ale pech, jednokierunkowa... no to co zrobię kółeczko (lewo, lewo, lewo) i wrócę skąd przyjechałam, pech nakaz w prawo no to co jadę ;d okolica kompletnie mi nieznana, jakaś główna to wykaraskałam się ze strefy, no a na głównej powinno byc coś co mnie pokieruje ;d zawsze jade na jakies wieksze miasta zielona czy poznań bo wiem gdzie są wylotowe . no i znów rzecz nienormalna jedynie na warszawę, czyli kompletnie w drugą stronę, ale jaaaadę, czerwone, więc staję i tak myślę co by tu zrobić ;d patrzę a obok na pasie audiczka a w niej młody koleś, to oczywiście uśmiech i mówię "przepraszam którędy dojadę na legnicką ;d" zielone sie zapaliło, ale baaardzo miły kolega zjechał na bok, ja za nim, gadaliśmy na boku chyba z 15 minut, wyjaśnił mi gdzie mam jechać, co się okazało, że dwie ulice dalej już bym wiedziała gdzie jestem, ale nic tam, trochę głupio mi było, ale no ;d a kolega bardzo miły, umówiliśmy sie na kawę
zaopatrzyłam sie juz w plan Wrocławia ;d tak na przyszłość ;d
deesire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-08, 22:01   #295
mala19881
Zadomowienie

GG do mala19881

Ktoregos razu (jeszcze kiedy nie mialam prawa jazdy) tz szedl wyniesc smieci - mialam wyjechac samochodem z parkingu i podjechac tylko pod smietnik.... no i blondyna podchodzi do wypicowanego czarnego BMW, obnizony, na eleganckich felgach, skorzana tapicerka, pech chcial, ze 3 samochody dalej stala grupka facetow ktorzy sie przygladali... wsiadam, nie umiem ustawic fotela (nie dosiegam do pedalow ) kiedy sie udalo probuje ruszyc, szarpnal i zdechl... juz widzialam glupie miny facetow z boku nie poddajac sie zdejmuje szpilki i probuje dalej, znow wyk, chops i zdechl, wiec dzwonie do tz zeby spod tego smietnika przybiegl mnie zabrac bo stoje autem na srodku ulicy

Na swoim pierwszym egzaminie na prawko (ktory oczywiscie oblalam) potracilam tyczke, ale juz wyjezdzalam z placu po prawidlowo zrobionym luku wiec nic takiego sie nie stalo, egzaminator zaciagnal mi reczny, pobiegl podniesc tyczke, wsiada i jedziemy... oczywiscie bruuuuuummmmmmmmmmm samochod nie jedzie... mysle sobie what the fuck? a ja mam bieg na "luzie" wrzucam jedynke i probuje ruszyc znowu wyje i wyje, i nic - egzaminator zwolnil mi reczny hamulec
mala19881 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-08, 23:45   #296
joplin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deesire Pokaż wiadomość
apropo klaksonu na egzaminie, mój znajomy mi opowiadał jak to on zdawał egzamin i przed nim dziewczyna już taka ucieszona wróciła do wordu i przez przypadek nacisnęła z tej wielkiej radości i uciechy klakson i egzaminator ją oblał! choć nie do końca mi się chciało w to wierzyć, ale jednak - Word Wrocławski.... .

a spotkała mnie taka miła ostatnio przygoda ;x miła niemiła, ot śmieszna ;D
sobota, postanowiłam wybrać się na zakupy do pasazu grunwaldzkiego, w gwoli wyjaśnienia tak napomknę, że w tym centrum handlowym jest parking na który można wjechać z dwóch stron ( są dwa wyjazdy i dwa wjazdy) zawsze wyjeżdżałam stamtąd jednym wyjazdem, a tym razem , sama nie wiem jak , wyjechałam z drugiej strony ;d taka lekka dezorientacja, bo choć mieszkam we Wrocławiu od urodzenia to wszystkich ulic nie znam ;x no ale jaaade tak sobie myslę skręcę w prawo i zawrócę i wrócę na okolice ronda, jak pomyslałam tak tez zrobiłam ale pech, jednokierunkowa... no to co zrobię kółeczko (lewo, lewo, lewo) i wrócę skąd przyjechałam, pech nakaz w prawo no to co jadę ;d okolica kompletnie mi nieznana, jakaś główna to wykaraskałam się ze strefy, no a na głównej powinno byc coś co mnie pokieruje ;d zawsze jade na jakies wieksze miasta zielona czy poznań bo wiem gdzie są wylotowe . no i znów rzecz nienormalna jedynie na warszawę, czyli kompletnie w drugą stronę, ale jaaaadę, czerwone, więc staję i tak myślę co by tu zrobić ;d patrzę a obok na pasie audiczka a w niej młody koleś, to oczywiście uśmiech i mówię "przepraszam którędy dojadę na legnicką ;d" zielone sie zapaliło, ale baaardzo miły kolega zjechał na bok, ja za nim, gadaliśmy na boku chyba z 15 minut, wyjaśnił mi gdzie mam jechać, co się okazało, że dwie ulice dalej już bym wiedziała gdzie jestem, ale nic tam, trochę głupio mi było, ale no ;d a kolega bardzo miły, umówiliśmy sie na kawę
zaopatrzyłam sie juz w plan Wrocławia ;d tak na przyszłość ;d
Uf, to miałam szczęście (?), że egzaminator nie zmienił swojej decyzji po moim "wyczynie"

Ja, mimo, że mieszkam w średniej wielkości mieście, nadal nie znam wszystkich uliczek i bym pewnie trochę spanikowała gdybym zabłądziła . Chociaż ostatnio mi się to zdarzyło i byłam zdziwiona swoją reakcją - zawróciłam przy najbliższej okazji i wyjechałam na znaną mi już drogę. A wszyscy mi mówią, że panikuję .

Życzę udanej kawy z miłym kolegą .
Stary 2009-09-09, 10:23   #297
deesire
Raczkowanie

z tym klaksonem to ja sie nawet z kolęgą kłóciłam, bo jakby nie patrzeć, na placu przecież jednym z elementów obsługi pojazdu jest uzycie klakson. No fakt, że ona już z miasta wracała i użyła go z tej wielkiej radości , że zdała, a to sytuacja wyjątkowa ;d egzaminator według mnie to po prostu upierdliwy. Aczkolwiek kolega zagiął mnie przepisem ruchu drogowego, którego później nie chciało mi się sprawdzać - coś tam , że na terenie ośrodka zakaz używania klaksonu, no never mind, sprawdzałabym gdyby to mnie tak ktos bezczelnie chciał uwalić ;x

mała ale coś Ty robiła, że on nie chciał ruszyć? ;d
Stary 2009-09-09, 10:33   #298
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
mała ale coś Ty robiła, że on nie chciał ruszyć? ;d
No ręczny był zaciągnięty...

Cytat:
Aczkolwiek kolega zagiął mnie przepisem ruchu drogowego, którego później nie chciało mi się sprawdzać - coś tam , że na terenie ośrodka zakaz używania klaksonu, no never mind, sprawdzałabym gdyby to mnie tak ktos bezczelnie chciał uwalić ;x
Nie na terenie ośrodka, a na terenie obszaru zabudowanego nie wolno używać sygnału dźwiękowego.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-09, 13:19   #299
deesire
Raczkowanie

o właśnie tak jak mówisz ;d
Stary 2009-09-09, 13:54   #300
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Ja sobie teraz jezdze z instruktorem i sytuacja. Autobus na przystanku, zamierza wyjechac. Wiec zwolnilam i mu dlugimi pyk pyk. Jak to robia wszyscy mi znani kierowcy. Wiec ja tez kozaczek w eLce.
Kierowca rasia przez okno , ze dziekuje. Jedziemy.
Moj instruktor spokojnie pyta 'czy ty mu mrugnelas swiatlami?'
Ja ucieszona 'no tak'
on 'oblaliby Cie za to ,wiesz?'

no nie wiedzialam.

Wg Highway Code takie mruganie to znaczy 'uwazaj jade' a nie 'jedz, puszczam Cie'. Lapami tez nie wolno machac. Trza zwolnic a ktos sobie sam sprawdzi czy moze bezpiecznie jechac.

Ale mi bylo glupio.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości