Panny Młode z Krakowa!!! - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-23, 07:05   #1231
diaphane
Przyczajenie

Talking Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!

a ja mam ślub za miesiąc, 19.09.2009. w kościele franciszkanów Wesele w restauracji u Pollera na Szpitalnej. Już nie mogę się doczekać I chyba udzieliło już mi się przedślubne napięcie
diaphane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-23, 18:42   #1232
orlicaa
Przyczajenie

Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!

Cytat:
Napisane przez diaphane Pokaż wiadomość
a ja mam ślub za miesiąc, 19.09.2009. w kościele franciszkanów Wesele w restauracji u Pollera na Szpitalnej. Już nie mogę się doczekać I chyba udzieliło już mi się przedślubne napięcie
Gratulujemy nowej koleżance czekamy na wiecej szczegułów, skoro to już za miesiąc
orlicaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-23, 20:14   #1233
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
gratuluje to dzień moich urodzin 9 są szczęśliwe

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-23, 21:26   #1234
anjadka
Raczkowanie

Hej Dziewczyny

Parę zdjęć ode mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00567.jpg (33,4 KB, 102 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00603 kopia.jpg (81,0 KB, 123 załadowań)
anjadka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-23, 21:38   #1235
paanti
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anjadka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Parę zdjęć ode mnie
Pieknie wygladałaś bardzokobieco i gratuuulacje gorace widze ze zdecydowana bez okularów oj chyba i ja sie skusze bo widze ze zupelnie inaczej sie wyglada i piekna sukienka !!! coz to za model ??
paanti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-24, 08:42   #1236
anjadka
Raczkowanie

Dzięki, to model Rafija z Nabli ale z moimi poprawkami, czyli np ozdoba pod biustem jest od innego modelu.

Niedlugo będę mieć fotki od fotografa to wam wstawię
Stary 2009-08-24, 11:37   #1237
malenstwoKr
Raczkowanie

Sysunia_d kupiłam butki w sobotę na ul. Kasztanowej Bardzo fajna dziewczyna, duży wybór. Jak wrócę z pracy to zrobię zdjęcie i załączę

http://www.suwaczek.pl/cache/5face29211.png
malenstwoKr jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-24, 18:14   #1238
malenstwoKr
Raczkowanie

Jestem po pracy. Zapomniałam dodać, że Tż kupił garniaka w weekend. Butki są z brokatem, którego nie widać tak na zdjęciach. Przepraszam, że post pod postem. Coś pogmatwałam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bolerko.jpg (127,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rękawiczki.jpg (142,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 001.jpg (134,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 002.jpg (143,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 003.jpg (143,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 004.jpg (137,8 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez malenstwoKr
Czas edycji: 2009-08-24 o 18:20
Stary 2009-08-24, 19:37   #1239
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Dziewczyny

Parę zdjęć ode mnie
Śliczna suknia pani młoda jak marzenie Gratuluje

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2009-08-28, 13:28   #1240
malenstwoKr
Raczkowanie

Widzę, że troszkę tutaj u nas ucichło.

Stary 2009-09-02, 12:52   #1241
Polonaise
Raczkowanie

Witam wszystkich!

Przez dłuższy czas nie udzielałam się na wizażu, ale wygląda na to, że zacznę teraz częściej tu zaglądać, bo w przyszłym roku zamierzam zmienić stan cywilny
Planujemy ślub cywilny w Willi Decjusza, a następnie obiad (bez wesela) dla rodziny (ok 30 osób) w restauracji - jakiej? jeszcze nie wiemy. Ślub kościelny weźmiemy w późniejszym terminie.
Trochę się zestresowałam, czy w ogóle znajdę jakąś fajną restaurację na przyjęcie, skoro jest tak cienko z dostępnością... Mój problem polega na tym, że z tego co wiem terminy ślubów cywilnych w WD będą znane dopiero na początku przyszłego roku, więc dopiero w tedy będę mogła zacząć szukać lokalu... Mam obawy, że może to być za późno aby znaleźć fajny lokal.
Ale może problemy ze znalezieniem restauracji dotyczą tylko klasycznych wesel, a w przypadku samego obiadu nie powinno być tak ciężko? Jak sądzicie?
Mam też pytanie, czy któraś z Was lub Waszych znajomych brała cywilny w Willi Decjusza? Jestem bardzo ciekawa wszelkich opinii.

Pozdrawiam,

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-02, 15:24   #1242
justysia171
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polonaise Pokaż wiadomość
Witam wszystkich!

Przez dłuższy czas nie udzielałam się na wizażu, ale wygląda na to, że zacznę teraz częściej tu zaglądać, bo w przyszłym roku zamierzam zmienić stan cywilny
Planujemy ślub cywilny w Willi Decjusza, a następnie obiad (bez wesela) dla rodziny (ok 30 osób) w restauracji - jakiej? jeszcze nie wiemy. Ślub kościelny weźmiemy w późniejszym terminie.
Trochę się zestresowałam, czy w ogóle znajdę jakąś fajną restaurację na przyjęcie, skoro jest tak cienko z dostępnością... Mój problem polega na tym, że z tego co wiem terminy ślubów cywilnych w WD będą znane dopiero na początku przyszłego roku, więc dopiero w tedy będę mogła zacząć szukać lokalu... Mam obawy, że może to być za późno aby znaleźć fajny lokal.
Ale może problemy ze znalezieniem restauracji dotyczą tylko klasycznych wesel, a w przypadku samego obiadu nie powinno być tak ciężko? Jak sądzicie?
Mam też pytanie, czy któraś z Was lub Waszych znajomych brała cywilny w Willi Decjusza? Jestem bardzo ciekawa wszelkich opinii.

Pozdrawiam,
Ja także będę brać ślub cywilny ale chyba na 90% w dworku białoprądnickim ,jeszcze nie wiem), z tym, że będziemy z Tżtem robić standardowe weselne przyjęcia na ok. 100 osob i też się zaczęłam martwić trochę jak z tymi salami.
Myślałam kiedyś, że termin cywilnego mogę ustalić np. rok wczesniej.
Co do obiadu to myślę, że tu akurat problemu nie będzie! Powiedz mi moja droga jak wygląda willa decjusza i otoczenie na żywo??

justysia171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 07:47   #1243
Polonaise
Raczkowanie

Fajnie znaleźć bratnią duszę

W WD jeszcze nie byłam, tzn bardzo dawno temu, ale i tak jestem zdecydowana brać ślub cywilny tam, bo urząd odpada jak dla mnie, a Dworek Białoprądnicki owszem, jest piękny, ale niedawno miała tam wesele moja kuzynka i nie chcę się powtarzać.

Na stronie WD jest info, że do dziś zaktualizują informacje w dziale śluby cywilne - może jednak będą już znać daty na przyszły rok?
A jak ze strojem? Planujesz klasyczną suknię ślubną czy coś skromniejszego?
Polonaise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 09:31   #1244
justysia171
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polonaise Pokaż wiadomość
Fajnie znaleźć bratnią duszę

W WD jeszcze nie byłam, tzn bardzo dawno temu, ale i tak jestem zdecydowana brać ślub cywilny tam, bo urząd odpada jak dla mnie, a Dworek Białoprądnicki owszem, jest piękny, ale niedawno miała tam wesele moja kuzynka i nie chcę się powtarzać.

Na stronie WD jest info, że do dziś zaktualizują informacje w dziale śluby cywilne - może jednak będą już znać daty na przyszły rok?
A jak ze strojem? Planujesz klasyczną suknię ślubną czy coś skromniejszego?
klasyczna suknia
Wszystko standardowo - bukiet, auto, zespół, wesele do białego rana, z tą tylko różnica, że bez kościoła

justysia171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 10:42   #1245
Polonaise
Raczkowanie

Na stronie WD są już terminy na 2010 rok. Więc może w Dworku też już znają
Stary 2009-09-10, 07:10   #1246
paanti
Raczkowanie

Uwaga uwaga Kochane - obiecałam - prezentuje

Chwale się suknią looknijcie czy dekold nie za maly - bo jak ja mialam na sobie to nie widzialam ale jak patrze na zdjecia to wydaje mi sie ze mi taaaaki biust wyszedl a ja takiego nie mam - chyba za bardzo zabudowana - wolalabym mniej - bo to na 1 szej poprawce moge zmienic dlatego pisze udalo mi sie bo suknia na mnie idealnie pasuje i to ta wlasnie miec bede
wybaczcie za zamazanie twarzy ale mam brzydka mine :P nie pasuje do suknii :P (eh,....mam tylko nadzieje ze moj luby nie wejdzie na forum.... ale raczej nie ) bo i tak mnie pozna zamazywanie twarzy nic nie da :P
weol taki jak na zdjeciah bedzie do tanca a do kosciola dluuugi taki na dlugosc suknii

dodatki będą w kolorze wrzosowym butki, biżuteria ) nie widoczna na zdjecia tylko kolory sprawdzałam bukiecik jak sądzicie ???
Stary 2009-09-10, 18:30   #1247
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paanti Pokaż wiadomość

Chwale się suknią looknijcie czy dekold nie za maly - bo jak ja mialam na sobie to nie widzialam ale jak patrze na zdjecia to wydaje mi sie ze mi taaaaki biust wyszedl a ja takiego nie mam - chyba za bardzo zabudowana - wolalabym mniej - bo to na 1 szej poprawce moge zmienic dlatego pisze udalo mi sie bo suknia na mnie idealnie pasuje i to ta wlasnie miec bede
wybaczcie za zamazanie twarzy ale mam brzydka mine :P nie pasuje do suknii :P (eh,....mam tylko nadzieje ze moj luby nie wejdzie na forum.... ale raczej nie ) bo i tak mnie pozna zamazywanie twarzy nic nie da :P
weol taki jak na zdjeciah bedzie do tanca a do kosciola dluuugi taki na dlugosc suknii

dodatki będą w kolorze wrzosowym butki, biżuteria ) nie widoczna na zdjecia tylko kolory sprawdzałam bukiecik jak sądzicie ???
Śliczna suknia góra wcale nie wydaje się duża a dół w moim stylu, chciałam taki sam ale został inny...śliczna, na prawdę śliczna

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2009-09-10, 23:54   #1248
paanti
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Śliczna suknia góra wcale nie wydaje się duża a dół w moim stylu, chciałam taki sam ale został inny...śliczna, na prawdę śliczna
dzikuje juz sie utwierdzilam w przekonaniu ze poczekam az mi sie odkreci czas dopatrywania i jeszcze raz zerkne na all w listopadzie dziekuj slonko
Stary 2009-09-11, 07:07   #1249
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
dzikuje juz sie utwierdzilam w przekonaniu ze poczekam az mi sie odkreci czas dopatrywania i jeszcze raz zerkne na all w listopadzie dziekuj slonko
będzie Ci w niej bardzo wygodnie i pamiętaj, nie może być wszystko idealnie...nie o to chodzi ja miałam żle uszyte lewe ramiączko, mój TŻ dał mi złamany bukiet...itp. nie robiłam scen ani afer po prostu szłam do przodu i czekałam na kolejne niespodzianki

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-11, 07:32   #1250
paanti
Raczkowanie

Cytat:
będzie Ci w niej bardzo wygodnie i pamiętaj, nie może być wszystko idealnie...nie o to chodzi ja miałam żle uszyte lewe ramiączko, mój TŻ dał mi złamany bukiet...itp. nie robiłam scen ani afer po prostu szłam do przodu i czekałam na kolejne niespodzianki
hihi ja nawet nie spodziewam sie idealu :P juz tyle roznych wesolych sytuacji mielismy ze pewnie w dniu slubu ich nie zabraknie własnie zalezy mi zeby mi bylo wygodnie - to najwazniejsze nie chce sie czuc jak w pancerzu
Stary 2009-09-11, 07:39   #1251
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
hihi ja nawet nie spodziewam sie idealu :P juz tyle roznych wesolych sytuacji mielismy ze pewnie w dniu slubu ich nie zabraknie własnie zalezy mi zeby mi bylo wygodnie - to najwazniejsze nie chce sie czuc jak w pancerzu
niektórym podobają się pancerze ale jedyne co mogłabym Ci napisać ( jeśli moge ) to zastanów się nad naszyjnikiem, a zwłaszcza nad jego brakiem...masz bardzo dekoracyjne ramiączka, ta koronka jest ślicznie zdobiona może jakieś długie, piękne kolczyki żeby nie było tego wszystkiego za wiele

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2009-09-12, 19:35   #1252
paanti
Raczkowanie

Cytat:
niektórym podobają się pancerze ale jedyne co mogłabym Ci napisać ( jeśli moge ) to zastanów się nad naszyjnikiem, a zwłaszcza nad jego brakiem...masz bardzo dekoracyjne ramiączka, ta koronka jest ślicznie zdobiona może jakieś długie, piękne kolczyki żeby nie było tego wszystkiego za wiele
Hmmm no własnie tak myslalam sobie zyby jesli wogole to tylko delikatny łańcusze z zawieszka skromna zostawic - sam kolorek zeby zaistnial zeby do butków pasował kupiłam takie kolczyki - delikatne ale baaardzo mnie uerzkły i dziewczyna stwierdzila ze moze mi dorobic do nich zawieszke i ewentualnie delikatna branzoletke
jak sadzisz ewurko ??
Stary 2009-09-13, 10:06   #1253
diaphane
Przyczajenie

Red face Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!

To już za 6 dni
I nareszcie przyszła moja sukienka Czekałam na nią 9 miesięcy! model monalisa z kolekcji maggie sottero Jest przepiękna! Juz nie mogę się doczekać

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Dziewczyny, doradźcie proszę
Chodzi o to, że chciałabym iść do kościoła bez bolerka, z odkrytymi ramionami. Nie znoszę tego typu garderoby i uważam, że psuje piękny efekt, jaki daje suknia ślubna. Tyle że wszystkie ciotki i babcie, jak tylko usłyszały o moim pomyśle, złapały się za głowy i wyraziły swoje głęboko negatywne opinie na moj temat.
Co Wy myślicie? Ja naprawdę nie chcę tego bolerka i będę się w nim czula beznadziejnie

A oto moja sukienka:
http://www.maggiesottero.com/dress.a...5&style=V7018T

Dzięki za wszelkie opinie!;*
Stary 2009-09-13, 10:48   #1254
Polonaise
Raczkowanie

Ja bym jednak zakryła ramiona do kościoła. Potem przecież i tak zdejmiesz bolerko i pokażesz całe piękno sukni Ale to tylko moje zdanie...
Stary 2009-09-13, 19:20   #1255
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmmm no własnie tak myslalam sobie zyby jesli wogole to tylko delikatny łańcusze z zawieszka skromna zostawic - sam kolorek zeby zaistnial zeby do butków pasował kupiłam takie kolczyki - delikatne ale baaardzo mnie uerzkły i dziewczyna stwierdzila ze moze mi dorobic do nich zawieszke i ewentualnie delikatna branzoletke
jak sadzisz ewurko ??
I o to chodzi piękne kolczyki!!! bransoletka pod kolor i będzie pięknie, z bransoletką możesz poszaleć, żeby ją było widać

diaphane jak dla mnie...to jest Twój ślub, a ciotki, wujki, babcie będą zawsze kręcić nosami i nic na to nie poradzisz myślę, że bolerko popsuje cały efekt tak pięknej sukni pomyśl nad welonem który zakryje Ci ramiona, nie musi to być bolerko teraz już mamy XXI wiek i jeżeli nie masz biustu na wierzchu to chyba tyle

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2009-09-14, 07:05   #1256
paanti
Raczkowanie

Cytat:
To już za 6 dni
I nareszcie przyszła moja sukienka Czekałam na nią 9 miesięcy! model monalisa z kolekcji maggie sottero Jest przepiękna! Juz nie mogę się doczekać

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Dziewczyny, doradźcie proszę
Chodzi o to, że chciałabym iść do kościoła bez bolerka, z odkrytymi ramionami. Nie znoszę tego typu garderoby i uważam, że psuje piękny efekt, jaki daje suknia ślubna. Tyle że wszystkie ciotki i babcie, jak tylko usłyszały o moim pomyśle, złapały się za głowy i wyraziły swoje głęboko negatywne opinie na moj temat.
Co Wy myślicie? Ja naprawdę nie chcę tego bolerka i będę się w nim czula beznadziejnie

A oto moja sukienka:
http://www.maggiesottero.com/dress.a...5&style=V7018T

Dzięki za wszelkie opinie!;*
Suknia jest piękna i faktycznie mogloby ja przygasic ale wcale nie musii byc bolerko - pomysl tak jak ewurka mówi nad welonem albo szalem który podkreśli suknie a nie ja zakryje np taki jak ten http://www.sklep.morie-stylee.pl/dor...bny-p-735.html nie zakryjesz ramiano bo wszystko będzie widać a ciotki beda miec zamkniety temat - ale poza tym - to ty sie masz czuc cudownie - ciotki babki mialy juz swoje sluby... to Twoj dzien

inne wersje szali np na tej stronce są http://www.sklep.morie-stylee.pl/okr...7_141_166.html

Cytat:
I o to chodzi piękne kolczyki!!! bransoletka pod kolor i będzie pięknie, z bransoletką możesz poszaleć, żeby ją było widać
dziekuje - mam miec dorobiona bransoletke i ewentualnie kolie liub zawieszke - zebym mogla zobaczyc efekt tak i tak i potem zeby po slubie mi caly kompllet zostal do użytku

wkleje jak juz bedzie

Edytowane przez paanti
Czas edycji: 2009-09-14 o 07:12 Powód: doddtkowe namiary :)
Stary 2009-09-14, 09:33   #1257
diaphane
Przyczajenie

Dzięki za opinie Czuję się podbudowana Czyms się okryje i wcale to nie musi byc bolerko

Pozdrawiam wszystkie Krakowskie Panny Młode!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-14, 10:55   #1258
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:

Prześliczna suknia
Wiele już zdjęć sukien oglądałam ostatnio, ale ta mnie wyjątkowo zauroczyła
Mogłabyś napisać co to za model, z jakiego salonu i ile kosztuje?
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 14:59   #1259
anjadka
Raczkowanie

Hej dziewczyny, obiecałam kiedyś że pokażę więcej fotek... jak macie ochotę to zapraszam na: http://picasaweb.google.pl/lechdziew...aWierzbickiego

pzdr was!
Stary 2009-09-14, 16:16   #1260
orlicaa
Przyczajenie

Cytat:
Hej dziewczyny, obiecałam kiedyś że pokażę więcej fotek... jak macie ochotę to zapraszam na: http://picasaweb.google.pl/lechdziew...aWierzbickiego

pzdr was!
No, no! Fotki super! Możesz dać namiar na fotografa? ... bo właśnie zajmuje się poszukiwaniem jakiegoś dobrego...
orlicaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości