Technik farmacji -warto? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-08, 19:23   #121
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4
Konto usunięte

Dot.: Technik farmacji -warto?

w szkole do której miałam iść taka rozmowa nie trwa dłużej niż 5 minut także nie ma się co przejmować szybko zleci
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 20:40   #122
Miviki666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość
Ja też jestem typową humanistką, oceny z biologii i chemii kiepskie, poza tym LO ukończyłam pare lat temu, ale jakimś cudem się dostałam na farmację, jeszcze nie wiem czy sobie poradzę, różnie to może być, ale warto próbować
tylko ciekawe czy z dwiema trójami dostane się na farmacje
Stary 2009-08-09, 11:17   #123
Jullita
Przyczajenie

Ja zawsze chciałam iść na jakiś temu podobny kierunek. Niestety byłam w kl z rozszerzona mat-geo i do matury z biologii i chemii przygotowywałam się sama... nie poszło mi na tyle dobrze żebym się dostała na farmację czegoś innego wtedy nie chciałam (kretynka) i co wybrałam... turystykę nie rzuciłam mimo że był to chyba największy błąd mojego życia....
Jullita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 11:44   #124
moooniaaaa
Zakorzenienie

[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;13627543]dostałam się Właśnie dzwoniłam i pani nawet nie pytała o nazwisko tylko powiedziała ze na pewno się dostałam bo przyjmowali wszystkich(dwa lata temu tez przyjmowali wszystkich ale było za mało chętnych i szkoła nie ruszyła) ale ze przyjmują podania do 15 sierpnia to o szczegóły można się dowiadywać po 15.
Bałam się ze mnie nie przyjmą bo kończyłam zaoczne LO, no ale skończyłam z dobrymi ocenami, maturę zdałam, wszystko się jak na razie dobrze układa[/QUOTE]
Gratuluję,teraz tylko skończyć
Cytat:
Napisane przez monia225 Pokaż wiadomość
a ja przed chwileczka dzwoniłam na Czackiego i jest ponad 80 osób!!!

ciekawe tylko jak bedą wywoływać kandydatów? Czy kolejnością zgłoszeń czy alfabetycznie??? Chociaż ja tak czy siak będę na końcu
Cos mi się wydaje, że tylko dzień zmarnuję na tą rozmowę , bo i tak się nie dostanę...chyba że 3 klasy utworzą
Ile?! Będzie wywieszona lista i wg tej listy będzie się wchodziło-tak mi w sekretariacie mówili. Na 3 klasy trochę za mało osób ... chociaż kurde,teraz to się zaczęłam bać :/ A jak zrobią jedną to w ogóle 50 osób odejdzie z kwitkiem
Ja chyba nie ryzykuję i składam jeszcze do Esen-u bo zostanę z niczym ale mi esen będzie kolidował z pracą
Cytat:
Napisane przez edzia09 Pokaż wiadomość
No to super ;P a ja będę musiał na rozmowę wyjechać z Suwałk o 5 rano, żeby być tam na czas, bo późniejszy szynobus jest w białym ok.12. A autobusem i pociągiem szkoda kasy. Ale dzięki Bogu mam się gdzie zatrzymać Do dziś chyba jest termin składania podań to może więcej osób się nie nazbiera. Najlepiej by było żeby utworzyli 3 klasy i upchali wszystkich ;] tylko potem jak tyle farmaceutów wypuszczą na rynek to będziemy się bić o prace
Co nie,bez podziału na lepszych i gorszych tylko wziąć wszystkich gdzieś tam się potem nas upchnie
Cytat:
Napisane przez Miviki666 Pokaż wiadomość
Też bym chciała isć bardzo na technika farmacji ale wątpie żebym się dostała bo z biologim i chemi to troche cienko...jestem typową humanistką.Zastanawiam się nad technik elektroradiolog albo asystentka stomatologiczna
Ja bym chyba wolała elektroradiologa ... Ale próbuj,ja z chemii NIC nie umiem,ocena straszna,umysł humanistyczny,a pcham się na technika farmaceutycznego. To jest dopiero kosmos
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 12:05   #125
Miviki666
Zadomowienie

Też się własnie zastanawiam nad tym elektroradiologiem, ale przyznam ,ze bardziej kręci mnie farmacja. Mam zamiar isc do Szczecina do szkoły medycznej ale nie wiem czy z dwiema trójami mnie przyjmą Nawet nie wiem na jakiej zasadzie jest ta rozmowa kwalifikacyjna
Stary 2009-08-09, 20:35   #126
martynusia222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miviki666 Pokaż wiadomość
tylko ciekawe czy z dwiema trójami dostane się na farmacje
ja też miałam dwie tróje i się dostałam, co prawda na rozmowie kwalifikacyjnej panie z komisji mówiły, że oceny trochę kiepskie jak na farmację i czy sobie poradzę, tym bardziej, że pare lat już minęło od lo, w sumie dosyć przekonująco odpowiedziałam, że sobie poradzę, tzn. planuję trochę nadrobić zaległości, przynajmniej jakieś podstawy, zamierzałam od 1.08, ale ciężko jest mi się zebrać Ogólnie moja szkoła mieści się w Olsztynie, jest państwowa i dzienna, rozmowę kwalifikacyjną miałam pod koniec czerwca, dlatego dziwi mnie ( z tego co czytam tu na forum), że w innych szkołach jeszcze rozmów nie było, papiery złożylo 45 osób, z czego przyjęli prawdopodobnie wszystkie (pare nie przyszło), wiadomo, że niektórzy pójdą na studia, zrezygnują, no a inni odpadną w trakcie, mam nadzieję, że ja do nich należeć nie będę także życzę POWODZENIA
Stary 2009-08-09, 21:34   #127
Fasola123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Gratuluję,teraz tylko skończyć

Ile?! Będzie wywieszona lista i wg tej listy będzie się wchodziło-tak mi w sekretariacie mówili. Na 3 klasy trochę za mało osób ... chociaż kurde,teraz to się zaczęłam bać :/ A jak zrobią jedną to w ogóle 50 osób odejdzie z kwitkiem
Ja chyba nie ryzykuję i składam jeszcze do Esen-u bo zostanę z niczym ale mi esen będzie kolidował z pracą

Co nie,bez podziału na lepszych i gorszych tylko wziąć wszystkich gdzieś tam się potem nas upchnie

Ja bym chyba wolała elektroradiologa ... Ale próbuj,ja z chemii NIC nie umiem,ocena straszna,umysł humanistyczny,a pcham się na technika farmaceutycznego. To jest dopiero kosmos
To już wiadomo jak bedzie wygladał plan w esenie?? I kiedy będą zajecia?? I po ile godzin? Ja wiem, że w soboty od 8 do 18 a w tygodniu??
Fasola123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-10, 09:40   #128
monia225
Raczkowanie

Cytat:
a ta lista to kiedy bedzie wywieszona? Nie wiesz przypadkiem??? W dzień rozmowy czy może wcześniej???
monia225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 09:25   #129
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny,przy rozmowie będzie niezła selekcja bo będą góra dwie klasy.
Stary 2009-08-20, 10:08   #130
Pysio24
Rozeznanie

A ja mam takie pytanie:
Otóż chciałabym iść na taki kierunek, ale przy tym pracować. W obecnej pracy trudno byłoby mi pogodzić naukę i 2zmianowy tryb pracy, więc zastanawiam się, czy nie poszukać pracy jako pomoc apteczna?
Czy na takim stanowisku trzeba mieć ukończone coś związanego z farmacją?
Pysio24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 08:13   #131
monia225
Raczkowanie

aaaa...w poniedziałek rozmowa!!!
Wy tez sie stresujecie czy tylko ja mam fioła na tym punkcie???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-21, 11:07   #132
moonis0506
Przyczajenie

czy ktos sie orientuje od ktorej do ktorej trwaja zajęcia?
moonis0506 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 12:19   #133
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa...w poniedziałek rozmowa!!!
Wy tez sie stresujecie czy tylko ja mam fioła na tym punkcie???
Spoko luz,co ma być to będzie u mnie na razie zero stresu.
Cytat:
Napisane przez moonis0506 Pokaż wiadomość
czy ktos sie orientuje od ktorej do ktorej trwaja zajęcia?
W tygodniu jest 30h zajęć,podzielić na 5 dni to daje średnio 6h dziennie,ale w jakich godzinach pojęcia nie mam. A sama jestem ciekawa bo pracuję od 16:00 i fajnie by było to jakoś pogodzić
Stary 2009-08-21, 12:51   #134
martynusia222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pysio24 Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie:
Otóż chciałabym iść na taki kierunek, ale przy tym pracować. W obecnej pracy trudno byłoby mi pogodzić naukę i 2zmianowy tryb pracy, więc zastanawiam się, czy nie poszukać pracy jako pomoc apteczna?
Czy na takim stanowisku trzeba mieć ukończone coś związanego z farmacją?
Ja byłam jakiś czas temu na rozmowie kwalifikacyjnej jako pomoc apteczna. Nie trzeba mieć nic skończonego z farmacją, jak ja byłam na tej rozmowie to koleś mi mówił, że mój zakres pracy to sprawdzanie zgodności faktur z towarem, układanie leków na półkach, dbanie o czystość apteki i magazynu,to była duża apteka, pakowanie leków w kartony, ponieważ apteka prowadzi sprzedaż internetową, takie prace pomocne typowo, na które nie mają czasu technicy i magistrzy. Ogólnie na rozmowie koleś dał mi pare leków i balsamów oraz fakturę, miałam sprawdzić czy te preparaty znajdują się na tej fakturze. Mówiłam kolesiowi, że zamierzam robić technika zaocznie, ale nie dostałam tej pracy, dlatego idę do dziennej szkoły
Stary 2009-08-21, 16:11   #135
Yaza
Rozeznanie

Dziewczyny, a ktoś idzie do wawy na Rakowiecką 23? Bo ja wczoraj złożyłam papiery, w poniedziałek rozmowa i zobaczymy co będzie dalej.
"When you loved the one who was killing you, it left you no options. How could you run, how could you fight, when doing so would hurt that beloved one? If your life was all you had to give your beloved, how could you not give it?

If it was someone you truly loved?"
Yaza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-23, 15:02   #136
daruniap009
Przyczajenie

Hej tez zlozylam tam papiery tylko mi Pani powiedziala ze rozmowa jest na godzine 9 i tak tez jest napisane na stronie internetowej. Mam pytanie czy wiesz moze jak przebiega ta rozmowa pozdrawiam
daruniap009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-24, 12:14   #137
moooniaaaa
Zakorzenienie

I jak tam dziewczyny wrażenia?
Stary 2009-08-24, 13:17   #138
Jullita
Przyczajenie

Niekoniecznie... u mnie kręcili nosem bo jeszcze studiuję więc chyba marne szanse...
Stary 2009-08-24, 13:25   #139
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jullita Pokaż wiadomość
Niekoniecznie... u mnie kręcili nosem bo jeszcze studiuję więc chyba marne szanse...
Oni chyba na wszystko kręcili nosem
I w ogóle większość ich pytań nie wiadomo po co podpiąć? Gdzie mieszkasz? Gdzie złożyłaś jeszcze dokumenty? A co do ma do rzeczy
Mnie zapytali czym zajmuje się technik farmaceutyczny, walnęłam im formułkę bo byłam przygotowana na to pytanie,a i tak patrzyły na mnie jakbym była z kosmosu i powiedziała czym się zajmuje mechanik,a nie farmaceuta o_0

A w ogóle ile było osób?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-24, 18:28   #140
Jullita
Przyczajenie

a w jakiej sali byłaś?? ja w 22... takie dwie babki siedziały. Komisja coś u Ciebie notowała??

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Właśnie te pytania gdzie się wcześniej uczyłam i takie tam... myślały że jestem dopiero po maturze ale wyprowadziłam je z błędu i tak myślę że chyba nic z tego w tym roku nie będzie... dobrze że chociaż wyniki w środę a nie w piątek.
Stary 2009-08-25, 09:30   #141
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
a w jakiej sali byłaś?? ja w 22... takie dwie babki siedziały. Komisja coś u Ciebie notowała??

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Właśnie te pytania gdzie się wcześniej uczyłam i takie tam... myślały że jestem dopiero po maturze ale wyprowadziłam je z błędu i tak myślę że chyba nic z tego w tym roku nie będzie... dobrze że chociaż wyniki w środę a nie w piątek.
Byłam w tej sali na górze,po prawej i chyba Cię kojarzę
U mnie wprost przeciwnie,myślały że jestem starsza, aż tak mi staro z oczu patrzyło?
Nic nie notowały,ale widziałam że miały kartkę popisaną ołówkiem i punkty,u większości 0 i 2
Stary 2009-08-25, 09:59   #142
Jullita
Przyczajenie

heh... ja to mniej więcej kojarzę osoby które były przede mną na liście Nie mam pojęcia o co chodziło z tymi zerami.... 2 to chyba punkty za ocenę (miałam 4 więc za nią są właśnie 2pkt)... a o co Cię pytały???
Stary 2009-08-25, 10:08   #143
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
heh... ja to mniej więcej kojarzę osoby które były przede mną na liście Nie mam pojęcia o co chodziło z tymi zerami.... 2 to chyba punkty za ocenę (miałam 4 więc za nią są właśnie 2pkt)... a o co Cię pytały???
2pkt są chyba za dwójkę albo trójkę? gdzieś zdaje się tak widziałam.
Za całą rozmowę można było bodajże dostać 6pkt. Z tego co mi wiadomo są 3 tematy pytań (coś w stylu za kulturę,za motywację itp.) i za każde 0-2 pkt.
Mnie pytały o to gdzie się uczyłam,co zdawałam na maturze,jak stałam z chemią w liceum,dlaczego taki zawód, na czym polega, kiedy skończyłam lo, czy i gdzie jeszcze składałam papiery-to chyba wszystko.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-25, 10:31   #144
Jullita
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
2pkt są chyba za dwójkę albo trójkę? gdzieś zdaje się tak widziałam.
Za całą rozmowę można było bodajże dostać 6pkt. Z tego co mi wiadomo są 3 tematy pytań (coś w stylu za kulturę,za motywację itp.) i za każde 0-2 pkt.
Mnie pytały o to gdzie się uczyłam,co zdawałam na maturze,jak stałam z chemią w liceum,dlaczego taki zawód, na czym polega, kiedy skończyłam lo, czy i gdzie jeszcze składałam papiery-to chyba wszystko.
Punkty za ocenę to 1pkt-dost, 2pkt-db, 3pkt-bdb, 4pkt-celujący. Za rozmowę są wyższe punkty za celujący jest 6pkt i adekwatnie reszta ocen. O tych 3 tematach pytań to nie wiedziałam mnie pytali o profil na jakim się uczyłam i co zdawałam na maturze, dlaczego tak rozbieżne kierunki nauki akurat (studiuję turystykę). Cóż jutro się wszystko okaże...
Stary 2009-08-25, 10:42   #145
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Punkty za ocenę to 1pkt-dost, 2pkt-db, 3pkt-bdb, 4pkt-celujący. Za rozmowę są wyższe punkty za celujący jest 6pkt i adekwatnie reszta ocen. O tych 3 tematach pytań to nie wiedziałam mnie pytali o profil na jakim się uczyłam i co zdawałam na maturze, dlaczego tak rozbieżne kierunki nauki akurat (studiuję turystykę). Cóż jutro się wszystko okaże...
A to już na 100% Cię kojarzę powinni się cieszyć,że człowiek ambitny i ma szeroki wachlarz zainteresowań,a nie kręcić nosem
Stary 2009-08-25, 12:38   #146
Jullita
Przyczajenie

Rozmawiałyśmy ze sobą wczoraj??? opisz mi się troszkę
Stary 2009-08-25, 13:03   #147
moonis0506
Przyczajenie

ja Ciebie Julita napewno kojarze
Stary 2009-08-25, 16:21   #148
Jullita
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez moonis0506 Pokaż wiadomość
ja Ciebie Julita napewno kojarze
Mnie wszyscy kojarzą a ja niestety żadnej z Was dziewczyny. Po nickach troszkę trudno
Stary 2009-08-25, 20:54   #149
monia225
Raczkowanie

hej dziewczyny o której są jutro wyniki???
Stary 2009-08-26, 07:55   #150
moonis0506
Przyczajenie

Cytat:
Mnie wszyscy kojarzą a ja niestety żadnej z Was dziewczyny. Po nickach troszkę trudno

stałam z Toba ja, moja kolezanka i nasz nowy kolega ;p

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
hej dziewczyny o której są jutro wyniki???
o 13.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości