|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Jaka prostownica jest najodpowiedniejsza dla wlosów? | |||
tytanowa |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
ceramiczna |
15 | 100,00% |
ceramiczno-grafitowa |
0 | 0% |
wszystkie tak samo niszczą wlosy |
0 | 0% |
Głosujący: 15. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III-wątek zbiorczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Raczkowanie
|
to pewnie się sprawdzi na Jej włosach , ja się boje że na moich się nie sprawdzi bo mam grube średnio gęste, średnio kręcone i troche suche z natury ..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Przyczajenie
|
A czym się różni
Remington S1051 http://www.allegro.pl/item716908890_...nego_dnia.html od Remingtona S1031? ![]() http://www.allegro.pl/item722155503_...gwarancja.html Miała może któraś z Was tą pierwszą?
#2134 |
Raczkowanie
|
wlasnie dostałam farouka. . zaraz będe testować .
mam tylko pytanie do pam . czy u Ciebie za lampką LED literki są wyganerowane czy tylko taki napis na plastiku i mała nalepka Farouk Systems Polska? boje sie że wscinęli mi podróbe, płytki nie stykają się idealnie. jak docisne je to wtedy się stykają ![]() Edytowane przez nesaya11 Czas edycji: 2009-08-25 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miedzy innymi takie roznice: ta 1sza: Kabel obrotowy o długości 1,8m 150-230 stopni 30-sekundowy czas nagrzewania się druga: - Kabel o długości 3m 130-200°C nagrzewanie - 60 sekund ja posiadam ta druga. bardzo ja lubie ![]() ed: nesaya11 plytki sie nie powinny stykac. tez tak mam ![]()
do twardego stąpania po ziemi nie nadają się buty z miekką podeszwą. .. . ... Edytowane przez untouchable Czas edycji: 2009-08-25 o 17:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Raczkowanie
|
po wyprostowaniu stwierdzam iż albo wysłali mi podróbkę, albo moich włosów nie da się wyprostowac
![]() efekt nie jest taki jakiego oczekiwałam .. włosy są miekkie, szybko prostuje za jednym pociągnięciem, ale nie ma tego efektu nawilżającego ciepła , nie puszą się tak bardzo jak po prostowaniu zwykłą prostownicą, ale jednak się puszą..lampka LED mrygała przez cały czas. czy to normalne ? zastanawiam się czy jej nie odesłać. ps. zaparowała mi cała łazienka , śmierdziało plastikiem , włosy troche śmierdzą prostownicą ;| była strasznie nagrzana od zewnątrz,że nie dałam rady jej trzymać Edytowane przez nesaya11 Czas edycji: 2009-08-25 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Raczkowanie
|
nie no to w taki układzie farouk odpada.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2138 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
Raczkowanie
|
WeroniczQaa a jakie wlosy masz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Przyczajenie
|
dziękuje za odp
![]()
#2141 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2142 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
![]() w domku mam dwie prostownice Ga.my: ceramiczną z jonizacją i turmalinową. Ta pierwsza bardzo dobrze się spisuje od roku, nie mam do niej żadnych zastrzeżeń, płytki się nie zdzierają. Może włosy są jak dla mnie trochę za mało lejące i śliskie ( a sprawiają małe problemy, długie za łopatki, lekko kręcone i przesuszone). Turmalinową kupiłam tak dla porównania i muszę przyznać, że jest różnica ![]() ![]() pozdrawiam i jednocześnie witam na forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moja za pierwszym razem też śmierdziała plastikiem, za drugim już mniej i mam nadzieję, że to tylko wina tego, że jest nowa. lampka LED cały czas mryga, też nie wiem czemu :S i tak, też mam nalepkę z napisem MADE IN KOREA Farouk System USA, a wyżej jakieś cyferki. moja też się nagrzewa przy płytkach, ale rączka jest zimna. płytki się stykają normalnie, powiem więcej - są ruchome, tj jak mocniej je docisnę to tak jakby "zapadają" się w ramionach prostownicy. Proszę, nie strasz mnie, że to podróbka czy jakiś bubel. Tym bardziej, że z efektów prostowania jestem zadowolona. Włosy na pradwę długo trzymają się proste i w moim wypadku, pomimo skłonności - nie pusza się, nie kręcą, nie wyginają po nocy. Kupując prostownicę kierowałam się nie tyle efektem, co tym aby długo mi służyła i nie zniszczyła mocno moich włosów, a teraz zaczynam mieć wątpliwości co do jej przyszłości.. Właśnie obejrzałam "owner's manual".. czy u Ciebie na prostownicy też jest napisane : model gf 1010 a na instrukcji gf 1001 ukn ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Raczkowanie
|
taak u mnie też tak pisze. lampka mryga cały czas...
dodam zdjęcia oceńcie same. na 1 zdjęciu nie dociskam jej , nie wiem co jest z tymi płytkami. . wydaje mi się, że to wina moich włosów bo z natury są sztywne i się puszą. . ![]() ![]() ![]() dodam, że jak miałam telefon odnośnie kuriera to nie wiem czy to była kobieta czy mężczyzna .. . głos jakis dziwny jakby zmodyfikowany, numer sie nie zgadzał z numerem na pro- sprzecie Edytowane przez nesaya11 Czas edycji: 2009-08-26 o 10:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Raczkowanie
|
Ja mam włosy kręcone dość mocno, cienkie, sianowate. :P
Edytowane przez WeroniczQaa Czas edycji: 2009-08-26 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Raczkowanie
|
mi się wydaje , że to ja mam problem z włosami, bo są gęste, SZTYWNE ;( i grube .. teraz wyrzadzałam je to lepiej jest ale moze wiecie co zrobić zeby sztywne nie były ? niczym ich nie pryskam sa takie z natury..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Raczkowanie
|
nesaya11 ja mam takie same włosy.... Grube i jest ich strasznie dużo...i niestety oprócz wycinania, które stosuje co 3 tygodnie ( bo tak szybko rosną mi włosy) to niestety nic się z nimi nie da zrobić. Jedynie nawilżające szampony. Najlepiej te z jedwabiem ( ja polecam Farouka)...
Dobry jest także jedwab do prostowania CHI, bo zmiękcza włoski... z L'oreal'a tez był dobry taki krem do prostowania w różowej tubce. Przynajmniej jak na moje włoski. Stosowałam równiez taki szampon nawilżający ( bo po 6 latach prostowania włosów moje byly strasznie suche) z serii fryzjerskich szamponów Sleek Line... jest stosunkowo tani i naprawde fajny...i slicznie pachnie winogronem ![]()
#2148 |
Przyczajenie
|
Wiecie co? Chyba daruje sobie te wszystkie jakieś promocje, 'oryginalne po super cenie' itp. a kupie nie dość, że taniej, to jeszcze pewniej "Ga.Ma * Nano Tourmaline, CP3". Opinie dobre, model chyba najlepszy możliwy w tej cenie z ga.ma (mam rację?). No, chyba, że jest jakaś inna o podobnej cenie/właściowściach. Bo te farouki czy też GHD jakoś tak niepewnie wyglądają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Raczkowanie
|
domelcia a jakiej prostownicy uzywasz ? u mnie jest jeszcze ten problem ze są sztywne i nie są sypkie za bardzo po prostowaniu..
Edytowane przez nesaya11 Czas edycji: 2009-08-27 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Na allegro można kupic szampon sleek line za ok 10 zł (500ml) i do tego odzywke nawilżajacą też za 10 zł(500ml). Bo Farouk to ok 30zł/szt. Moja mama ostatnio to zamówiła, i próbujemy. Maja jeszcze jakis jedwab do prostowania, ale tego nie próbowałam. Fakt włosy mi sie świecą, są nawilzone i własnie sypkie, ale to równiez zasługa mojej GHD. Gdy wczesniej po uzyciu tych specyfików prostowałam Efalokiem F.CHamp to nie było az takiego efektu... ![]() P.S. Masz śliczne oczy!!!
"...Take me to the bar Wątek ciuszkowy:Drink up to sorrow Sorrow for break up Borrow who you are..." https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=360145&page=8 Edytowane przez domelcia Czas edycji: 2009-08-27 o 08:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Raczkowanie
|
nesaya11 może i są trochę spuszone, czy w lekkim nieładzie, ale może to kwestia kosmetyków ?
Dzwoniłam wczoraj do tego sklepu i usłyszałam, to co (bodajże) domelcia. Prostownice są produkowane w innym kraju, nalepki dostaje dystrybutor. Na moje pytanie co mam zrobić kiedy prostownica się zepsuje, bo na prostownicy na karcie gwarancyjnej są inne numery, usłyszałam, że to jakiś błąd i wyślą mi drugą. Dodatkowo, potwierdzone zostały moje przypuszczenia, że swąd plastiku jest tylko tymczasowy, bo prostownice są nowe. Jednak jestem upierdliwa i zadzwoniłam do Farouk'a Polska i potwierdzili, że są to oryginalne prostownice, więc nie ma się co martwić ![]() a swoją drogą już wiem, czemu cena CHI tak poleciała w dół- wyszedł ten sam model ale z regulacją temperatury. uf, więc jestem spokojna, że mogę prostować dowoli, bo efekt jest na prawdę super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Raczkowanie
|
uf uspokoiłaś mnie
![]() wychodzi na to , że i ja powinnam zadzwonić do nich bo numery sie nie zgadzają ? :p ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- domelcia dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Raczkowanie
|
pam...
ja mam GHD, i tez dziewczyny mówiły, ze to może być podróbka... A może z GHD jest tak jak z CHI?? hm.... ![]() ![]()
![]() |
#2154 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam pytanie.
Chciałabym kupić sobie dobrą prostownicę - aktualnie mam lipną za 30zł, nie prostuję często, ale teraz mam grzywkę i ładniej wygląda wyprostowana. Znalazłam na allegro polecane przez was ghd .. ale czy są to oryginalne czy jakieś oszustwa? http://www.allegro.pl/item720156296_...przesylka.html http://www.allegro.pl/item716556640_...ink_gw_fv.html Czy są to dobre prostownice? Godne polecenia? Proszę o rady. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Zadomowienie
|
Hey dziewczyny
![]() mając do wyboru te dwie prostownice: 1. http://www.**********.pl/index.php?a=opis&k=56&id=41 2. http://www.**********.pl/index.php?a=opis&k=53&id=3 którą byście wybrały? chyba bardziej skłaniam się ku tej Ga.Ma , miałam jedną babyliss i tydzień temu nagle przestała się nagrzewać, anigdzie nie chcą mi jej do naprawy przyjąć ![]() oczywiście w miejsce *** pro - sprzet
#2156 |
Przyczajenie
|
http://www.allegro.pl/item724181038_...ate_magic.html
Proszę o pomoc , co myślicie na temat tej prostownicy ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2157 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja także napaliłam się na to GHD i mam pytanie do dziewczyn które są ich posiadaczkami : gdzie w Polsce (oprócz na Allegro) mogę taką kupić??? ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- A tak a propos : Moją pierwszą prostownicą była GA.MA i służyła Mi dobre 3,5 roku - niestety przestała grzać.. Potem kupiłam Farouk CHI NANO IRONS i żałuje potwornie tego zakupu!!! Wydałam 400zł a prostownica nie spełniała nawet 50% tego o czym zapewniał producent! Moje włosy już po godzinie się falowały a przy prostowaniu musiałam pare razy przejechać jeden kosmyk żeby jako tako był prosty!! (Dodam że mam z natury puszące się i falujące włosy do tego zniszczone częstym rozjaśnianiem..) Dzięki Bogu sprzedałam Ją i nie rozumiem zachwytów nad tym produktem bo dla mnie to była totalna porażka!!
Zapraszam ----> http://www.vinted.pl/members/52008-spoxi88 ![]() ... Cars in the distance, a bicycle bell... Dogs are barking as the kingdom fell... In its place stood a golden town, where people walk without touching the ground ... . ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2158 |
Raczkowanie
|
dla mnie działa podobnie .. sprzedam ją komuś komu będzie dobrze służyła
![]() Edytowane przez nesaya11 Czas edycji: 2009-08-27 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oooj z Gamy byłam bardzo zadowolona! ![]() ![]()
Zapraszam ----> http://www.vinted.pl/members/52008-spoxi88 ![]() ... Cars in the distance, a bicycle bell... Dogs are barking as the kingdom fell... In its place stood a golden town, where people walk without touching the ground ... . ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Raczkowanie
|
sprzedam farouka za jakiś miesiąc i kupię tą ga.me z turmalinami ;d
teraz żadnej nie używasz? ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- ChiyoChan gdzie kupiłaś swoją GA.ME ?;> Edytowane przez nesaya11 Czas edycji: 2009-08-27 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.