|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9
Cytat:
No właśnie każdy ma inną wizję i próbują ją przeforsować, ja czasmi już mam dosyć i ide na ustępstwa, ale w najważniejszych dla mnie kwestiach to moje zdanie będzie ostateczne i TZ
|
|
|
|
|
#2432 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9
my policzylismy ile butelek dla gości na wesele, doliczylismy do tego tak plus minus ile ejszcze może pójśc. To doliczylsimy ewentualne bramki, wykup butów, na odchodne dla orkiesty, kamerzysty, fotografa...
Edytowane przez angluka Czas edycji: 2009-08-25 o 11:29 |
|
|
|
#2433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe to może się kiedyś widziałyśmy, bo przecież ekonomia obok prawa się mieści ![]() TO zdaj relacje do których salonów warto iść, a na które w ogóle nie zwracać uwagi, please
|
|
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Promocje i wyprzedaże już są
tą suknie co mi się podoba, gdybym się w niej mieściła miałabym za 1200 W 1 z salonów wisiała na manekinie suknia podobna do Lorny za 1000 zł, piękna była
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-08-25 o 11:33 |
|
|
|
#2435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a dlaczego nie warto?? obsługa nie taka czy suknie nie bardzo ci odpowiadały??
|
|
|
|
|
#2436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie nie obraze jak mi zostanie troche wodki i wina na pewno nic sie nie zmarnuje ![]() Cytat:
jak Zydzi zabijaja mlode dziewczyny i cwiartuja mieso zeby je sprzedawac w sklepach podejrzewam, ze nasluchala sie opowiadan jakis glupich bab, a potem jej dziecieca wyobraznia podpowiedzial reszte... ot tyle.akurat tez mi sie zdarzlo miec dziadkow, ktorzy w dodatku zyli w miasteczku o dosc sporej populacji zydowskiej. ale takich rzeczy to nie opowiadaja... to historia z cyklu, ze Zydzi zabijaja noworodki zeby je jesc ![]() i potem sie dziwic, ze tyle antysemitow w tym kraju jak sie ludziom kladzie do glow takie historie ![]() sorry, ale ja w takie bujdy w zyciu nie uwierze |
||
|
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie ja zrozumiałam, że suknia z firmy W1 a Tobie chodziło, że w jednym z salonów
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-08-25 o 11:37 |
|
|
|
|
#2438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no dla mnie tylko najgorsze jest to ze moj Tż chce czego innego niż ja i mysli że strasznie wymyślam./.. bo to nie potrzebne bo to będzie źlea to jest moj ślub i (raczej a najgorsza jest sprawa z obrączkami.... ale czas pokaże czy wyjdzie na moje
|
|
|
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ty mu w czyms ustapisz, on ci w czyms innym?
|
|
|
|
|
#2440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo byłam u niego chyba w czerwcu powiedziała że nie ma sprawy ze robi praktycznie wszystko co jest mozliwe do zrobienia i zapomniałam późnej iśc powiedzieć konkretnie o co nam chodzi
|
|
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.slubnesuknie.pl/s,5,Porady.html
znalazłam tu troszkę porad dotyczących doboru sukni do figury jak któraś chce niech sobie zerknie
|
#2442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2443 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2444 |
|
Rozeznanie
|
zmykam troszkę popracowac
Miłego dzionka
|
|
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może i suknei W1 też tam było, nie mam pojecia, a salon w Sz-nie oczywiście
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-08-25 o 11:52 |
|
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno warto pójść do salonu Cymbeline i Demi. z tym ze do Cymbeline warto jest się zapisać bo szwagierki nie chcieli obsłużyć bo nie mieli czasu, mi się zfarciło bo mnie przyjęli z ulicy. Można pójść do salonu Papa Michel na Lipowej.. mimo że babka nie za bardzo doradza to mają tam ładne suknie i niedrogie- ok 2000zł i dowolnie je można kombinować jak ci się np góra podoba od jednej a dół od drugiej. W Paryzance za to pamiętam że wisiały 3 suknie na krzyż- żadnego wyboru a suknie drogie.. jest też salon gdzie mają suknie bodajże firmy Jasmine- strasznie drogie a też tylko kilka jest do przymiarki... hmmm co jeszcze... na tej wodopojnej są tanie sukienki- za jakieś 1200zł można kupić suknię ślubną ale zupełnie nie były ani w moim ani szwagierki typie więc ja już tam na pewno nie pójdę...
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sluchacze Radia Maryja tez sa osobami bardzo wierzacymi, a takie brednie opowiadaja, ze az czlowiekowi slabo. wiec wiara zadnym argumentem dla mnie w tym wypadku nie jest ja o noworodkach slyszalam jako wlasnie przyklad antysemityzmu jaki sie wtedy szerzyl... z reszta nie tyle slyszalam co czytalam, bo zdawalam na maturze rozszerzona historie, wiec sporo rzeczy o tym okresie historycznym (i o innych) wiem ![]() nie kazdy mogl widziec takie rzeczy... ale czy Twoja babcia je widziala? widziala jak zabijaja, jak cwiartuja i wystawiaja na sprzedaz? czy tylko mocno w nie wierzyla i szla z kolezankami do zydowskiego sklepu kupowac mieso z mlodych dziewczat?
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-08-25 o 11:55 |
|
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
poszukam w którym to salonie widziałam
![]() Lain proszę... my tu o menu weselnym, a Wy o jedzeniu ludzkiego miesa... co się tak dziwić? w dzisiejszych czasach też uswiadczysz na straganach w niektórych nawet wydawało by sie bardzo cywilizowanych krajach ludzkie mieso ;/ anwet ostatnio było tym obrzydliwy program
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w dzisiejszych czasach to jacys psychole robia takie rzeczy... a my tu o oskarzaniu konkretnego narodu o takie praktyki ![]() poprostu slabo mi jak slysze takie historie... to ja juz koncze dyskusje, bo widze, ze tu mozna tylko o banalach pogadac
|
|
|
|
|
#2451 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja BAbcia nie słucha Radia Maryji ani nie ogląda Trwam, bo ma swój rozum i nie da sobie wmówić rzeczy, które tam się opowiada, ale jak ktoś nie ma swojego zdania to wszystko może podłapać od innych. Nie wiem czy widziała, nie dopytywałam się, za to widziała inną scenę, kiedy młodą dziewczynę- dziewicę wrzucono do wielkiej beczki poprzebijanej gwoździami i nią obracali żeby krew z młodej dziewicy mieć , a to było przydatne do chrztu dzieci. I babcia mówiła że pamięta jej krzyki i że to było takie straszne że jej się to po nocach śni, no to może rzeczywiśćie jej się to przyśniło, co? I to widziała na własne oczy, a o historię ze sklepem się dopytam bo mnie to zaciekawiło. lain dziwi mnie twoje szydercze podejście:" i szła z koleznakami do zydowskieo sklepu kupować mieso z młodych dziewczat?" nie kupowała mięsa w tym sklepie, z tego co opowiadała dziewczyny wchodziły do sklepu i jak nikogo nie było oprócz nich to już z niego nie wychodziły a facet sprzedaje mięso to co myślisz że rozmawiał z nimi i wypuszczał tylnimi drzwiami? Ludzie nie chcieli wiedzieć co się na prawdę działo, nie wiem czy była to powszechna praktyka- wątpię, mówię o przykładzie jednego sklepu. Babcia często mówi że Zydom Polacy bardzo pomagali, a oni robili takie rzeczy. Mimo wszystko o każdej nacji można powiedzieć że coś tam robiła, media pełne są tych historii---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
ja tez mówię o psycholach dla mnie a nie o całym narodzie, nie generalizuję i tak jak już napisałam takie rzeczy zdażają się nadal i to nie tylko w tym narodzie... Ale rzeczywiście nie jest to temat ślubny, więc może warto zakończyć tę rozmowę |
||
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cert nie masensu nikogo tu przekonywać.. bo takie opowieści zrozumieją ludzie którzy znaja wojnę z własnego doswiadczenia a ni z opowiadania dziadków.. Ja duzo czytałam o tamtych czasach i lain uwierz takei rzeczy są mozliwe.. ale skąd nasze pokolenie moze o tym wiedzieć.. My często nie wyobrażamy sobie co to znaczy puste półki sklepowe a co dopiero taki głod, że zupy się na ścierkach gotuje.. lain powiedz mi tka na prawdę co CIę dziwi w tych jej opowieściach.. czytałaś medaliony?? byłas w oświęcimiu.. czy jeszcze trzeba CI dowodów, ze ludzie potrafia być jak zwierzęta Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2009-08-25 o 12:13 |
|
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
nie o to mi chodziło
a program naprawdę leciał bodajże 2-3 tygodnie temu oczywiscie, że i poważne tematy są tu potrzebne i też nie popieram obwiniania narodu, bo wszystko zalezy od ludzi, a nie tego, czy jest się polakiem, czy żydem, czy amerykaninem ![]() My nigdy nie zrozumiemy do końca i nie będziemy wiedziały co się działo w czasie wojny. Dla nas to historia znana z opisnych przez kogoś sytuacji, a jak się czegoś nie przeżyło, to nigdy się do końća wiedzieć nie bedzie co by było gdyby. Dla niektórych fakt, ze ludzie jedzą psy, czy koty i to w polsce też wydaje się bajką, a taka jest przerażająca prawda. Oczywiście, można powiedzieć, ze "ja w to niewierzę", ale czy niewiara jest równoznaczna z tym, ze coś takiego się nie działo lub nie dzieje?
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-08-25 o 12:10 |
|
|
|
#2454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokładnie, że to się nie mieści w głowie to takie rzeczy się nie zadażają? Zdarzają się i to często, w pełni popieram Chilanes i Kubusewe |
|
|
|
|
#2455 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zydzi maja rytual obrzezania (8 dnia po narodzinach), a do tego zadna krew potrzebna nie jest z reszta dla Zydow krew ludzka jest nieczysta, bo jest krwia 'zwierzat' nieprzezuwajacych czyli nie jest koszerna ![]() historie opowiadane przez Twoja babcie w ogole mnie nie przekonuja to nie jest szydercze podejscie. poprostu niedobrze mi jak slysze takie historie... Cytat:
![]() Cytat:
)poruszylas taki temat to powiedzialam co o tym mysle... i tyle ![]() Cytat:
a Polacy to grzecznie sobie glodowali... jak juz mowilam... wytykanie konkretnej nacji takich praktyk jest wielka niesprawiedliwoscia... wiec ja bym byla ostrozna w mowieniu "co Żydzi robili za wojny..." Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-08-25 o 12:26 |
|||||
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym ja nie sadze zeby czy cert czy chill mialy na myśli powiedzenie żydzi to samo zło juden raus.. weź lain zastanów sięco wypisujesz.. żadna z nas nie powiedziała, że Żydzi sąniedobrzy, że kanibale, a Polacy biedni sobie głdowali... Przede wszystkim mówiłyśmy o tym jako: ludzie.. generalnie.. cert podałą taki przykąłd bo jej babcia akurat czegośtakiego doświadczyła.. a może gdzieśz drugiej strony Polski to Polacy tak postępowali.. weź lain zanim wyjedziesz z antysemityzmem albo czymśpodobnym ze 4 razy przeczytac co się pisze i jeszcze jedno a jak miala wg CIebie napisać: JOnetk KOszerny wydał swoja córkę Miriam na pożarcie sąsiadowi.. Uch lain.. nie zachowuj sięjak jakiśignorant co usłyszał na historii piąte przez dziesiąte.. staćCIęna wyższy poziom dyskusji Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2009-08-25 o 12:35 |
|
|
|
|
#2457 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sie odnosze do tego co Certina pisala wczesniej... ze jej babcia widziala co tez Zydzi (jako nacja) wyprawiali w czasie wojny... a nie do tego co ty piszesz ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() a w ogole kubusewo to ni chce mi sei z toba dyskutowac ani klocic , bo to zazwyczaj nie ma wiekszego sensu ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]() taki poziom jak ten Twoj? to ja dziekuje
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-08-25 o 12:37 |
|||
|
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w sumie to Twoja sprawa.. nikt CI nie powiedział masz wierzyć bo ICe wsadze do beczki z gwoździami. Moja prababcia była służacą w Żydowskim domu i co i nic.. NIe móie, ze wszyscy Żydzi byli tacy a tacy.. poza tym..lain nie od parady tak na prawdęŻydó tak generalnie się nie lubi.. OWszem są ludzie, któzy w żaden sposób nie przystajado stereotypu.. ale to jest normąw każdym narodzie.. NIE twierdzę ze Żydzi są źli i nie sądzę, aby cert koniecznie nam tu chciałą wprowadzić antysemicki nastrój - tylko opowiadała to co słysząła.. a na forach różne rzeczy sięczyta a Ty od razu zareagowałąś, jakby kazali CI się cert opowieści uczyć jako historii narodu Żydowskiego... Żydzi to Żydzi i niech sobie żyją tam gdzie żyją.. i tyle ode mnei na ten temat |
|
|
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
ej! weźcie się
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
WIdze zę brakuje argumentow to sie obra zamy.. ok
No cóż.. szkoda.. Ja CIę tylko grzecznie poprosiłam o obiektywizm a nie jakieś takie obrażanie innych za to, że cos słyszeli i chcieli siętym podzielić... ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- To zapodaj temat.. bo ja mam dość kłótni od rana |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

tylko chyba nie przejdzie mój pomysł 

No właśnie każdy ma inną wizję i próbują ją przeforsować, ja czasmi już mam dosyć i ide na ustępstwa, ale w najważniejszych dla mnie kwestiach to moje zdanie będzie ostateczne i TZ

niestety...
jak Zydzi zabijaja mlode dziewczyny i cwiartuja mieso zeby je sprzedawac w sklepach 

no dla mnie tylko najgorsze jest to ze moj Tż chce czego innego niż ja i mysli że strasznie wymyślam./.. bo to nie potrzebne bo to będzie źle