|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jak znaleźć siłe na walke z rakiem
Madziu
![]() juz teraz wszystko pójdzie z górki!
|
#1022 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moze sama założysz fundację dla osób takich jak Ty - dorosłych i będziesz sie spełniać zawodowo, będziesz księgowac wpłaty i pomagać ludziom.A na teraz to wspaniała wiadomośc!!! Ja mam tylko takie pytanie / pomysł na juz. Napisz w jakim mieście we Włoszech będziesz mieć operację. Tu na wizażu jest conajmniej kilka osób mieszkających we Włoszech na stałe. Może zainteresuja sie Twoją sytuacją - bo będziesz potrzebowała ( właściwie Twoja rodzina ) gdzieś mieszkać na czas Twojego pobytu w klinice. Może dziewczyny cos znajdą taniego, dadzą jakieś namiary a nawet pomogą w poruszaniu się po mieście. Może trzeba będzie coś załatwić, gdzieś dojechać itp itd.
|
|
#1023 |
|
Raczkowanie
|
Nie zamartwiaj się i nie rozpamiętuj co zostawiłaś, bo przed Tobą całe życie
To co się dzieje teraz tylko Cię wzmocni, będziesz mogła jeszcze bardziej cieszyć się życiem i wspaniałą pracą! Jeszcze bardziej doceniać, szanować, czyli być bardziej szczęśliwa . Bardzo się cieszę z nowych wieści, całe szczęście znalazł się sposób na obejście tych procedur z fundacjami (Tak na marginesie może to pogoda tak źle wpływa na nasze samopoczucie, bo też czuję się podle, wracają wspomnienia, doły i tak mi strasznie źle... Uszka do góry, jak to mawiają: raz na wozie, raz pod wozem, myślę że do samopoczucia też to można doczepić )Trzymaj się i niczym nie łam! Będzie dobrze, bo być musi.
|
#1024 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
Nie wiem jakie są koszty operacji. Dopiero we Włoszech będą nad tym myśleli, a póxniej prześlą wniosek do NFZ. Pobyt opiekuna nie jest refundowany. Mam pierwszy stopien niepełnosprawności i potrzebuje osób trzecich do normalnego funkcjonowania, dlatego w takich sytuacjach, fundacje zwracają z konta, koszt pobytu opiekuna. Takze dopiero będe się rozglądać za jakimś najtańszym przejazdem oraz zakwaterowaniem dla męża. |
|
|
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
niro dobrze pisze
trzeba poszukać dziewczyn z Włoch to może one pomogą miejsce gdzie będzie mieszkał Twój maz musi być przecież blisko szpitala żeby mógł się łatwo przemieszczać!słuchajcie my to mamy lepsze pomysły niż niejedna fundacja, może własną założymy
|
|
|
|
#1026 |
|
Raczkowanie
|
staram sie tu zaglądać na bieżąco, jednak wczoraj nie miałam możliwości. Jak przeczytałam dziś o koncie aż mi ciarki przeszły po plecach i uroniłam łzę.
Moi współpracownicy w biurze dziwnie na mnie patrzą )))) (czytam wątek rano po włączeniu w pracy komputera, podczas pracy, przed wyjściem i później w domu - to juz chyba mania )ale co tam... Madziu baaaardzo się cieszę, że coś drgnęło w Twojej sprawie, jestem myslami z Tobą!! |
|
|
|
#1027 |
|
Zadomowienie
|
Prześledziłam całą historię. Podziwiam Cię. Łzy w oczach miałąm czytając to. Jresteś wspaniała
Będę śledzić Twoje posty i trzymać mocno mocno kciuki. Pozdrawiam.
|
|
#1028 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no jeszcze trochę i kto wie....![]() dzięki temu watkowi niestety wiemy jakich fundacji brakuje ![]() Ada - napiszesz gdzie ta operacja ma się odbyć?
|
|
#1029 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Bomba! niech otwierają jak najszybciej! Wszystko już musi być dobrze!
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1031 |
|
|
Dziewczyny, stowarzyszenie, które chce mnie przyjąc, chciałoby jutro poprowadzić zbiórke pieniędzy na koncercie. Poproszo mnie, abym napisała coś o sobie, aby wraz ze zdjęciem mogli wydrukowac to ulotkach. Ponieważ wszystko robione jest na "wariackich papierach" chciałam was prosić abyście mi troszke pomogły- czy mogłybyście wkleic linki apeli innych osób? Chciałabym zobaczyć, jak piszą o sobie inne, chore osoby. A ponieważ mam bardzo mało czasu, obawiam się, ze sama mogłabym nie zdążyć.
|
|
|
|
#1032 |
|
Podróżniczka
|
Super
http://paulapruska.blogspot.com/2009...-mi-pomoc.html http://www.garou.pl/forum/showthread.php?t=397 http://www.tvn24.pl/1,1603655,druk.html http://poznan.naszemiasto.pl/wydarzenia/711345.html http://www.polishbelfast.co.uk/forum...1981&view=next jakies przykladowe... |
|
|
|
#1033 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziunia nawet nie wiesz jak sie ciesze, az sie wzruszylam Oby wszystko szlo jak burza -->>ale tylko w ta dobra strone
|
#1034 | |
|
|
Cytat:
Zaoszczędziłaś mi bardzo dużo czasu! Mam nadzieje, ze uda się jutro zorganizować dla mnie tą zbiórke na koncercie. Narazie pieniądze ze zbiórki zostałyby wpłacone na konto stowarzyszenia z dopiskiem Adriana. Natomiast będe miała swoje konto, na które zgode musi wyrazić burmistrz miasta. Dlatego na dniach powinnam mieć już to konto. Od razu wpisze je na swój blog |
|
|
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1036 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
I tak siedze w pracy i dzis sie wyjatkowow nudze wiec jesli jeszcze jakas pomoc potrzebna to .... |
|
|
|
|
#1037 |
|
Zadomowienie
|
Madziu, daj znać co wyszło z tą zbiórką
![]() PS: dziewczyny co z tą aukcją na allegro.? |
|
|
|
#1038 |
|
Raczkowanie
|
Madziu, mam nadzieję, że nie będziesz miała nic przeciwko temu, że wkleję link do Twojego blogu na naszej-klasie?
Wiem, że moi znajomi prześlą link dalej i dalej, chociaż nigdy nie byli na wizażu to troszkę im opowiedziałam i wiem, że ten mały gest może dużo zmienić - każdy z nas mógłby zrobić coś takiego: ... a takimi małymi gestami chyba zmienia się świat ![]() Chciałabym tylko abyś wyraźnie się określiła w tej kwestii - tutaj przed nami ujawniłaś się, co do mediów masz wątpliwości, więc nie wiem, czy chcesz, stać się tak "publiczną" postacią
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
az ciarki mi przeszły..
![]() czekam na nr konta!
|
#1040 | |
|
|
Cytat:
Co do mediów- narazie chciałabym sie wstrzymać. Napisze wam jak tylko zdecyduje sie na taki krok. Jak dostane konto, to napisze wam co jest dozwolone, a co nie. Napewno nie można przesyłac apeli e-mailem. Nie wiem czy napoczątku będe miała zgode na publiczną zbiórke pieniędzy. Tzn. numer konta będzie mógł być na moim blogu i będzie mozna wysyłac pieniądze ale prawdopodobnie jeszcze nie będzie można wysyłać apeli do firm, poza miejscowością, w której mieszkam. Dziewczyny jutro o 10.30 jade do tego stowarzyszenia, to wszystko wam powiem. Bo te informacje powyżej nie są jeszcze pewne. Nie wiem dokładnie, jakie zgody będe miała na poczatku i co można będzie robić. Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2009-08-25 o 16:09 |
|
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
Ada, super!!!!
wspólnymi siłami uzbieramy kasę
|
#1042 |
|
Podróżniczka
|
Madzia w wolnej chwili zobacz na stronke : www.siepomaga.pl
tak wpisujesz nazwe fundacji, nr konta i przez ta stronke mozna dokonywac platnosci...mysle, ze to bedzie bardzo pomocne Ci narzedzie...i nie pobieraja zadnych oplat. |
|
|
|
#1043 |
|
|
Dzisiaj jest prawdziwa burza mózgów.
![]() Zauważyłam, ze np. Paulina Pruska ma kilka kont i przynależy do dwóch fundacji. Dlatego zastanawiam się czy Dolnośląska Fundacja Ochrony Zdrowia, ma zastrzeżone, że można przynależeć tylko do jednej fundacji. Bo odnośnie tego konta ze stowarzyszenia w moim mieście napewno nie będe miała na poczatku zgody na te wszystkie zbiórki. A przynależąc do dwóch fundacji, mogłabym ruszyć "pełną parą". Jutro o wszystko wypytam |
|
|
|
#1044 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko że sprawa Pauli Pruskiej była bardzo nagłośniona w tv, zwłaszcza przez stacje TVN i pokrewne
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
trafilam tu przed chwilą, przeczytalam cały wątek i wzruszyło mnie wszystko!
to, co chcialam napisac wlasciwie zostalo juz wczesniej powiedziane. podpinam się i szczerze zyczę Ci Adriano sily, wytrwałosci, pozytywnej energii. Gleboko wierzę, ze Ci się uda, trzymam kciuki z calych sil, pozdrawiam cieplo: )
|
|
#1046 |
|
|
Żeby nie było za pięknie- pojawiły się pierwsze problemy
![]() Jeśli chodzi o jutrzejszy koncert folklorystyczny, to stowarzyszenie, które bardzo chce mi pomóc, nie może uzyskać zgody na zbiórke charytatywną, ponieważ w statucie tego stowrzyszenia nie ma o tym wzmianki (jestem pierwszą osobą, której chcą pomóc w ten sposób). Zobaczymy, czy do jutra da się coś zrobić... Jeśli chodzi o ubezpieczenie PZU, w którym należy mi się 2.500 zł za nowotwór złośliwy, nie chcą uznać mi mojej diagnozy, ponieważ Onkologia w Gliwicach wydała mi kopie diagnozy z pieczątką "zgodność z oryginałem" a PZU chce oryginał. ![]() Wszystko jest na zasadzie- należy się Pani ale zrobimy wszystko aby Pani tego nie dostała... ![]() ![]()
|
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
do tego musi być konto, ale jak już będzie to myślę ze można by wrócić do tego pomysłu
![]() Madziu próbuj z dwoma kontami edit: no co za dramat z tym PZU oby się chociaż zbiórkę udało zorganizować..... Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2009-08-25 o 18:16 |
|
|
|
#1048 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
chcialabym Ci zyczyc duzo sily by nie pOddac sie! i mam nadzieje ze leczenie przyniesie pozytyWne skutki
3MAM kciuki za Ciebie! |
|
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.

...
i pomagać ludziom.
.
)