|
|
#3901 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV
Dziękować
Cytat:
Co do Incanto to zauważyłam (choć może się mylę), że nie jest tutaj zbyt znanym zapachem, niewiele osób się wypowiada na jego temat. Wydaje, że ma w sobie coś niezwykłego, taką specyficzną nutkę, której nie da się podrobić. Traktuję go jak mój mały skarb i mam podwójny sentyment, bo to moje pierwsze "prawdziwe" perfumy
|
|
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszu się bardzo, że będziesz mieć nową, ulepszoną wersję regalium regalissimum szybnum ![]() A co do puszek, to ja najbardziej lubię te zabytkowe, zdobyte gdzieś na pchlich targach, giełdach, starociach, objedzone przez rdzę, mole, korniki i świnki morskie Ale próbki trzymam w drewnianej skrzyneczce po herbacie Twinings
|
|
|
|
|
#3903 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3904 |
|
Zadomowienie
|
Wika 28 dziękuję
![]() Coco Chanel nie bardzo jest w moim typie, no ale chciałam to mam wystarczy mi pewnie na jakieś 5 lat biorąc pod uwagę w jakiej ilości i jak często ją używam
|
|
|
|
#3905 |
|
Zadomowienie
|
Moja kolekcja nie jest zbyt pokaźna.Dominują słodziaki i kwiatowce.Mam Champs-Elysee,Miss dior cherie,Pure poison,Pink Coral z Estee Lauder,Baby doll Ysl.Prawie wszystkie mają pojemność 30 ml,więc nie są duże.Ale to nie szkodzi bo i tak nie mogę ich wykończyć.
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gwarantuję, że przebywając na Wizażu powiększysz swój problem ze zużycie perfum wielokrotnie ![]() A niedługo odwiedzisz ten wątek ze swoją kolekcją, którą trudno zmieścić na jednym zdjęciu
|
|
#3907 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
i ja się pochwalę
/choć nie mam czym w porównaniu do niektórych z Was.../ ![]() p.s. odlewki bvlgari black i kapsule light zalapaly sie przypadkowo 2x na foto ![]() edit. LISTA: FLAKONY: Aquolina, Acqua Corpo Profumata Canditi al Cioccolato Aquolina, Acqua Corpo Profumata Latte Di Mandorla Aquolina, Acqua Corpo Profumata Mela Caramellata Aquolina, Acqua Corpo Profumata More e Musk Avon, Celebre EDT Avon, Little Black Dress Bruno Banani, Not For Everybody Bvlgari, Eau Parfumée Au Thé Rouge EDT Cacharel, Noa Clinique, Happy Coty, Intimately Beckham Night for Her EDT Coty, Kylie Minogue, Sweet Darling EDT Coty, The Healing Garden, Jasmine Sensations EDT Donna Karan, DKNY Be Delicious Fresh Blossom EDP Donna Karan, DKNY Red Delicious Giorgio Armani, Acqua di Gio Femme Hermes, Elixir des Merveilles EDP Kenzo, Kenzo Amour Indian Holi EDP Oriflame, Visions, Miss Punk EDT Sephora, Capricieuse? Vanille Chocolat EDT Sephora, Insoumise? Vanille Caramel EDT Sephora, Mysterieuse? Vanille Patchouli EDT Sephora, Poetique? Vanille Fleur d`Oranger EDT YSL, Baby Doll Yves Rocher, Fraîcheur Végétale de Verveine EDC Yves Rocher, Les Plaisirs Nature, Vanille Bourbon EDT Yves Rocher, Pur Désir de Fleur d'Oranger EDT Yves Rocher, Pur Désir de Lilas EDT ODLEWKI: Aquolina, Pink Sugar EDT Bvlgari, Black Bvlgari, BLV Notte EDP Comptoir Sud Pacifique, Amour de Cacao EDT Comptoir Sud Pacifique, Coeur de Vahine EDT Comptoir Sud Pacifique, Cool Tropic Palm EDT Comptoir Sud Pacifique, Princesse Muscat EDT Comptoir Sud Pacifique, Vanille Mokha EDT Demeter, Brownie EDC Demeter, Fig Leaf EDC Demeter, Patchouli EDC Demeter, Sugar Cane EDC Guerlain, Aqua Allegoria Herba Fresca Karl Lagerfeld, Kapsule, Light EDT Karl Lagerfeld, Kapsule, Woody EDT Lalique, Le Faune EDP L'Occitane, Cherry Blossom EDT Victoria's Secret, Dream Angels Heavenly body mist YSL, Baby Doll Yves Rocher, Neonatura Cocon EDP
Edytowane przez Agniesia666 Czas edycji: 2009-12-08 o 21:06 |
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo się opóźniłam w studiowaniu tego wątku
Obejrzałam tylko samą końcówkę, czyli kolekcję Porzeczki i Agniesi.Porzeczki, śliczna jest ta kolekcja miniatur (z czego większość, mam wrażenie, to zapachy mało popularne). Bardzo podoba mi się "teatrzyk" Fragile Agniesiu, przecież masz wiele ładnych zapachów, więc chwalić się jest czym. Przypomniałaś mi o tym, jak kiedyś spodobała mi się woda Aquoliny jeżyny i piżmo
|
#3909 |
|
Zadomowienie
|
Agniesiu, bardzo fajna kolekcja. Na pierwszej fotce mój ostatni numer 1: Au the rouge. Łączy nas jeszcze IH, miałam kiedyś Aquolinę mleczko migdałowe, zazdroszczę EDM.
|
#3910 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Śliczna kolekcja. Mamy trochę współnych zapachów (Hermes, vanilla Bourbon, Pur desur des Lys, Noa)
|
|
#3911 | |||
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
regularnie go do tego uzywam ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3912 |
|
Guerlain Lover
|
Piękne zdjecia i flakony
![]() wspanile się na to patrzy ![]() A teraz czas na moją kolekcję Fotka pierwsza: od lewej z przodu: Echo Davidoff i Euphoria Crystal Shimmer(niestety tylko tester bez korka, może ktoś ma korek???) od lewej z tyłu: Aromabliss awakening Oriflame In love Avon Radiant Lights Oriflame Pur blanca blush Avon Yria YR Rose absolue YR Elvie Oriflame Odlewka Winter Delice AAGuerlain Fotka druga: od lewej: widac znowu odlewkę Winter Delice odlewka Chanel no 5 Eau Premiere odlewka Ode a l'amour YR (przelałam z buteleczki, bo nie miała atomizera) J'aime La Perla Nina Nina Ricci Miss O Oriflame (z pompką) Eau des Merveilles Hermes Fotka trzecia: od lewej: perfumy w kremie Piwonia YR miniaturka Precious Oriflame Edytowane przez liv87 Czas edycji: 2009-08-24 o 16:52 |
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
Od razu widać, że często używane
![]() Liv - takie urocze, delikatne i po prostu ładne zapachy masz Obie lubimy Premierową Piątkę (do niedawna miałam też EdM)
|
#3914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nie miałam wcześniej okazji przywitać cię w pachnącym wizażowym zakątku ![]() Kolekcja śliczna i słodka. Cytat:
![]() Ślicznie! Gratuluję , łączy nas to, co powyżej
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Agniesia, liv - dziewczyny gratuluje kolekcji, bardzo ladne zbiorki
|
#3916 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez 201604211131 Czas edycji: 2009-08-25 o 07:45 Powód: ciapa ze mnie... się pomyliłam |
||
|
|
|
#3917 |
|
Zadomowienie
|
Agniesia666 bardzo fajna kolekcja. Zazdroszczę Elixiru, bo nawet nie mam gdzie wypróbować, a pondobno jest czekoladowy
liv87 łączy nas Euphoria, Nina Nina Ricci i Eau des Merveilles Hermes Wszytkim gratuluje
|
|
#3918 |
|
Wtajemniczenie
|
swietna kolekcja
|
#3919 | ||||
|
Guerlain Lover
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dopiero niedawno zaczęłam, wcześniej były tylko Avon, Oriflame i YR, a od roku także z wyższej półki. Wishlista jest długa, ale powoli do niej dochodzę Duża część kieszonkowego idzie na perfumy, przez co rodzinka narzeka, ale od października zaczynam pracować, więc pewnie będzie lepiej
|
||||
|
|
|
#3920 |
|
BAN stały
|
Wasze kolekcje są imponujace. Zaprezentuję moją troche zmieniona od ostatniego zdjecia.
|
|
|
|
#3921 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie znam![]() Muszę gdzieś dorwać NR. I co to jest to obok niego z prawej?
|
|
|
#3923 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3924 | |
|
spin doctor
|
Cytat:
Łączy nas miłość do Allure i Coco M. A w ogóle zazdroszczę ogromnie czystych perfum Coco M
|
|
#3925 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na widok Code, Flowerbombki i Lolitki aż mi się oczka zaświeciły
|
|
#3927 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie.Umnie rodzinka się powiększyła o Shalimar edp 30 ml,cudo wyśnione.![]() Ale też systematycznie mi ubywa Baby doll za sprawą mojej nastoletniej córuni która jest zakochana w tym zapachu
|
#3928 |
|
Guerlain Lover
|
Mn1s1ek, piękna kolekcja
łączy nas Euphoria, ale chciałabym mieć połowę Twoich skarbów: Elle, Flowerbomb extreme, Miracle So Magic!, Celine Oriental Summer, Code oraz Chanel Allure
Edytowane przez liv87 Czas edycji: 2009-08-26 o 12:10 |
|
|
|
#3929 |
|
Szef ds. Wymianek
|
|
|
|
|
#3930 |
|
Raczkowanie
|
Wklejam część tą część swojego zbioru, która wyjechała ze mną na obczyznę, a więc jest mi szczególnie bliska (no, może oprócz jednej butelczyny, którą nabyłam już na miejscu)
Większości opisywać nie trzeba, bo mój gust jest dość tradycyjny, niemniej od lewej: Lanvin Rumeur EdP Annick Goutal Mandragore EdP CdG Odeur 71 EdT Jean Patou Joy EdP Dior Diorella EdT Azzaro Visit EdT Estee Lauder Youth Dew EdP L'Occitane Eau d'Iparie EdT Guerlain Shalimar EdP Lanvin Arpege EdP YSL Opium EdT Zbiór jak widać skromny w porównaniu z Waszymi. Dużym niewypałem jest dla mnie Mandragore, którą kupiłam na miejscu, w Rotterdamie. Zapach jest bardzo nietuzinkowy, ale nawet w formie EdP utrzymuje się na skórze krócej niż 20 minut. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

Śliczna jest Nina, Lanvin, lubię incanto. Choc wszystkie na mnie średnio trwałe, to bardzo lubie te zapachy

. Miniaturki uporządkowane są chronologiczne.
Poza tym część próbek w wysokich, nie zawsze 100% szczelnych fiolkach trzymam w puszce po wosku do włosów. aluminiowej, bez napisów i dość estetycznej. bez rdzy

nie znam