Lista weselnych kiczów - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-26, 09:45   #181
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Lista weselnych kiczów

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13846544]Kelner MUSI wykonać swoją pracę bez względu na to, czy napiwek dostanie. Muzyk również Za darmo nie gra, nie? Jest wynajęty, kasę dostaje od młodych - co ty piszesz w ogóle? Tu wręcz facet powiedział, że nie zagra - dla mnie nie do pomyślenia sytuacja A jeśli już porównujesz z kelnerami - ŻADEN ci nie powie, że cię nie obsłuży, jeśli nie dasz napiwku [/QUOTE]

ale nie rozumiem czemu sie irytujesz. wyrazam tylko moje zdanie. pewnie ze musi wykonac swoja prace za ktora dostaje kase ale jego praca to granie na weselu. nie ma chyba w umowie okreslone ze ma przyjmowac dedykacje. zreszta to od zespolu zalezy. jedni graja bez problemu a inni nie i taka sobie opinie wyrabiaja. ja nie osadzam jednych ani drugich. napisalam tylko jak my do tego podchodzimy i nie nazwalabym tego kiczem poprostu. a co do kelnerow to moze nie powie ze nie obsluzy ale nie chcesz wiedziec co zrobi z twoim jedzeniem nastepnym razem. ale to nie temat na ten watek

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2009-08-26 o 09:48
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-26, 10:03   #182
molly18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
a co do kelnerow to moze nie powie ze nie obsluzy ale nie chcesz wiedziec co zrobi z twoim jedzeniem nastepnym razem.
Bez przesady. Jak ide do restauracji, to zawsze daje napiwki, ale nie wyobrazam sobie, zeby na moim weselu goscie mieli placic kelnerowi za kazdy podany cieply posilek :/ i niby ile? 8% od czego heheh, jesli juz chcesz podziekowac kelnerom za profesjonalna obsluge, to moze to zrobic PM albo rodzice na koniec wesela, bo to w koncu oni placa a nie goscie.
A teksty co zrobi z twoim jedzeniem jak nie dasz napiwku, to tez troche nie bardzo pasuja, no chyba ze ktos na wesele zamawia obsluge z McDonalda
molly18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-26, 10:06   #183
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez molly18 Pokaż wiadomość
Bez przesady. Jak ide do restauracji, to zawsze daje napiwki, ale nie wyobrazam sobie, zeby na moim weselu goscie mieli placic kelnerowi za kazdy podany cieply posilek :/ i niby ile? 8% od czego heheh, jesli juz chcesz podziekowac kelnerom za profesjonalna obsluge, to moze to zrobic PM albo rodzice na koniec wesela, bo to w koncu oni placa a nie goscie.
A teksty co zrobi z twoim jedzeniem jak nie dasz napiwku, to tez troche nie bardzo pasuja, no chyba ze ktos na wesele zamawia obsluge z McDonalda
przeczytaj najpierw wszystkie posty a potem komentuj bo chyba nie bardzo rozumiesz o czym mowa

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2009-08-26 o 10:21
Stary 2009-08-26, 10:10   #184
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez molly18 Pokaż wiadomość
Akurat to co się tyczy kelnerów nie dotyczyło sytuacji na weselu a właśnie w restauracji

A co do płacenia zespołom to może niech każdy robi jak uważa. Jedni czują taką potrzebę zapłacenia muzykom za dedykacje a inni nie. Jeżeli to goście nie płaca tylko PM to chyba żadnego z gości nie powinno bulwersować. Takie jest moje zdanie, szczególnie, że jak napisała Ania nikt od nich pieniędzy nie wołał, sami je dawali zespołowi.
Przypominam, że wątek miał być wymiana doświadczeń i SUBIEKTYWNYCH przemyśleń na temat weselnego kiczu, więc nie ma co oceniać, bo każdy ma inne wyobrażenia.
Stary 2009-08-26, 13:08   #185
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez am85 Pokaż wiadomość
Ale czyż kicz to nie jest także brak umiaru?

Teraz przyszła mi na myśl jedna przyśpiewka którą zapomniałam dodać to mojej Top listy Jest tak okropna, tak często ją słyszałam, że aż zapadła mi w pamięci:
(sorry jeśli mylę słowa
A teraz idziemy na jednego
a teraz będziemy wódkę pić
Zapewne każdy się z nią kiedykolwiek spotkał.
...
am85, zgadzam się co do każdego punktu z poprzedniej wypowiedzi i gorąco potakuję odnośnie pogrubionego

a przyśpiewka... no cóż... wieś tańczy i śpiewa. to oczywiście moje zdanie, subiektywne
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-26, 15:35   #186
Aper
Zadomowienie

A co powiecie na śpiewanie tego X-razy w kółko całą noc? Wiele zespołów odśpiewuje "na jednego" jako sygnał każdej(!) przerwy w graniu
I po którymś tam razie ma się ochotę rzucić w nich butelką, zamiast pić... niedawno jako gość na żywo to przeżywałam Przecież można to robić inaczej...
Aper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-26, 15:39   #187
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aper Pokaż wiadomość
A co powiecie na śpiewanie tego X-razy w kółko całą noc? Wiele zespołów odśpiewuje "na jednego" jako sygnał każdej(!) przerwy w graniu
I po którymś tam razie ma się ochotę rzucić w nich butelką, zamiast pić... niedawno jako gość na żywo to przeżywałam Przecież można to robić inaczej...
X-razy, a najlepiej co drugą piosenkę... słyszałam... przeżyłam, ale trauma została...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-26, 22:37   #188
Elfir
Zakorzenienie

Samo wesele jest kiczowate, bo dla większości z panien jest on spełnieniem dziecięcych marzeń o królewnie i jej dworze. Stąd długie suknie (często "bezowe", jak u Barbie), parady gości, motylki, gołąbki, aniołki itd - co tylko dziecko w naszych duszach podpowie. A dzieci przecież uwielbiają kicze, Disneya i kolor różowy
Mężczyźni zwykle chcą mieć ten dzień z głowy.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-27, 16:48   #189
am85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aper

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1391814 8]X-razy, a najlepiej co drugą piosenkę... słyszałam... przeżyłam, ale trauma została... [/QUOTE]

WSZYSTKIE wesela na których byłam miały taki scenariusz!Rozglądamy się teraz za jakaś porządną, niefałszująca kapelą. I co? - i wszystkie beznadziejne, a ta "pieśń" jest ich sztandarową

"Samo wesele jest kiczowate, bo dla większości z panien jest on spełnieniem dziecięcych marzeń o królewnie i jej dworze. Stąd długie suknie (często "bezowe", jak u Barbie), parady gości, motylki, gołąbki, aniołki itd - co tylko dziecko w naszych duszach podpowie. A dzieci przecież uwielbiają kicze, Disneya i kolor różowy
Mężczyźni zwykle chcą mieć ten dzień z głowy.
"

Nie zgodzę, się, ze samo wesele jest kiczem. To jest ceremoniał prawdopodobnie tak samo stary jak sam ślub.. Długa suknia też należy do tradycji. Natomiast zgodzę się już do formy(przesadzona suknia, dodatki, limuzyna, etc.),że to już jest jeden wielki kicz. Słusznie zauważyłaś: to jakie są teraz organizowane śluby, wesela, to zasługa jest tej sieczki, które serwują wszystkie media.
am85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-27, 16:54   #190
azakowana
Zakorzenienie

A według mnie tego, że coraz więcej czasu jest na przygotowanie wszystkiego Za dużo myślenia nad pierdółkami, które w efekcie tworzą kiczowate połączenie.
Stary 2009-08-27, 17:24   #191
am85
Raczkowanie

też coś w tym jest.
Każdy ma własny próg kiczu. (Ale wciąż uważam, że kształtowany jest on przez media)
Dla jednych limuzyna to już przesada, dla innych image wyfiokowanego kopciuszka na NAJWIĘKSZYM balu życia to wciąż za mało
Stary 2009-08-27, 22:48   #192
Elfir
Zakorzenienie

powiedzcie mi szczerze dziewczęta - ile z nas drugi raz w zyciu bedzie mialo mozliwosc zagrania krolewny na wyrezyserowanym przez siebie przedstawieniu.
Spójrzcie na panne młodą - fryzura układana przed specjalistę. Makijaz najlepszymi kosmetykami.
Zywe kwiaty w reku. Suknia za tysiące złotych - na drugą taka drogą rzadko ktora z nas jest w stanie sobie pozwolic. Wspaniala karoca...tfu...limuzyna.
Ślub jest jak uderzenie czarodziejska różdżką wróżki - przemienia nasze zycie na jedną noc.
Oglądamy życie gwiazd - ich imprezy, suknie, gale, wystawne życie - i nam marzy się przynajmniej jedna taka chwila wyłącznie dla siebie. Ale o ile bogaci mogą sobie rozłożyć czerpanie przyjemnosci na wiele lat, my musimy zmieścić się w 24 godzinach. Dlatego przeładowujemy imprezy weselne wszystkim, co, gdyby nie występowało w natłoku, nie byłoby kiczem.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Stary 2009-08-28, 06:27   #193
Aper
Zadomowienie

I jeszcze książę u boku tylko szkoda że ten dwór (goście) czasem zachowują się jak gromada zbuntowanych chłopów spod zamku i psują księżniczce zabawę Bardzo mi sie podoba to porównanie. A co do gwiazd - zauważyłyście - one wcale nie wyglądaja jakoś wspanialej na zdjęciach ślubnych - plebs już im dorównał w zakresie tego jednego wspaniałego dnia...
Stary 2009-08-28, 12:49   #194
am85
Raczkowanie

We mnie nie siedzi księżniczka!
Mimo, ze organizuję wesele, to jest ono dla mnie najmniej ważne. istotne dla mnie jest to, że tego dnia zaczynam nowe życie, sama ceremonia ślubu.
Wyznaje zasadę "mniej - znaczy więcej". Mimo, ze wokół moda na tipsy, solar, suknia a la tort bezowy to mnie to nie bierze. Po prostu mam taki styl. tak jak powiedziałam wcześniej KAZDY ma inny próg poczucia kiczu. A kicz jest wszędzie. Bez tego nie istniej choćby moda, kultura popularna etc. To co dla mnie wydaję się stylowe, dla kogoś innego wydaje się obciachem i kiczem.
I Elfir - masz rację zwykli śmiertelnicy tego pragną, bo oglądają życie "gwiazd" i też tego chcą. ale czyż nie działa to na podobnej zasadzie: (nie chcę tu bynajmniej nikogo urazić!!)jest taka teoria psychologiczna o nadawaniu imion , że im niższy status społeczny,pochodzenie, kompleksy, etc, tym rodzice wymyślniejsze imiona nadają swoim dzieciom (przyklad choćby czerwonowłosego Michała W.)poniewaz wierza, ze to zapeni im dostatnie, bogate życie, wybicie z tlumu, wyjątkowość i achy ochy otoczenia? czy nie uważacie, ze wymyślny, przesadzony ślub nie opiera się na podobnym schemacie?
A w ramach małego OT zamieszczam wam zdjęcia sukni, która wpadla mi w oko. I tu niespodzianka - dla mojej siostry (i pewnie nie tylko)jest kiczowata
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 365-604-thickbox.jpg (22,3 KB, 509 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 365-605-thickbox.jpg (19,5 KB, 273 załadowań)
Stary 2009-08-28, 13:06   #195
Konto usunięte

Cytat:
I jeszcze książę u boku tylko szkoda że ten dwór (goście) czasem zachowują się jak gromada zbuntowanych chłopów spod zamku i psują księżniczce zabawę Bardzo mi sie podoba to porównanie....
najprawdziwsza prawda... goście często zachowują się niewspółmiernie do zamierzonego scenariusza. ot, tak jakby ktoś się nie umył ale wyperfumował. bo ciekawe ilu krewnych większości par młodych na prawdę potrafiłoby się zachować na wielkiej gali?

Cytat:
We mnie nie siedzi księżniczka!
Mimo, ze organizuję wesele, to jest ono dla mnie najmniej ważne. istotne dla mnie jest to, że tego dnia zaczynam nowe życie, sama ceremonia ślubu.
Wyznaje zasadę "mniej - znaczy więcej". Mimo, ze wokół moda na tipsy, solar, suknia a la tort bezowy to mnie to nie bierze. Po prostu mam taki styl. tak jak powiedziałam wcześniej KAZDY ma inny próg poczucia kiczu. A kicz jest wszędzie. Bez tego nie istniej choćby moda, kultura popularna etc. To co dla mnie wydaję się stylowe, dla kogoś innego wydaje się obciachem i kiczem.
I Elfir - masz rację zwykli śmiertelnicy tego pragną, bo oglądają życie "gwiazd" i też tego chcą. ale czyż nie działa to na podobnej zasadzie: (nie chcę tu bynajmniej nikogo urazić!!)jest taka teoria psychologiczna o nadawaniu imion , że im niższy status społeczny,pochodzenie, kompleksy, etc, tym rodzice wymyślniejsze imiona nadają swoim dzieciom (przyklad choćby czerwonowłosego Michała W.)poniewaz wierza, ze to zapeni im dostatnie, bogate życie, wybicie z tlumu, wyjątkowość i achy ochy otoczenia? czy nie uważacie, ze wymyślny, przesadzony ślub nie opiera się na podobnym schemacie?
A w ramach małego OT zamieszczam wam zdjęcia sukni, która wpadla mi w oko. I tu niespodzianka - dla mojej siostry (i pewnie nie tylko)jest kiczowata
we mnie też nie ma księżniczki... chyba się popłaczę... i zgadzam się ze wszystkim co napisąłaś. a Twoja suknia jest piękna... kobieca, niekiczowata, szlachetna. ciekawe jaką definicję kiczu ma Twoja siostra?
Stary 2009-08-28, 14:00   #196
am85
Raczkowanie

dziękuje
Siostra jak to siostra - gusta diametralnie inneu niej musi być welon, tiara, suknia bardzo "księżniczkowata",bia ła limuzyna..dużo tego jest. I na jej przykładzie mogę powiedzieć, że na nasze guściki ogromny wpływ ma też wychowanie. (i bynajmniej nie mówię tego, że jestem pedagogiem). jestem pewna że nie tylko ja wyciągam wnioski patrząc na wlasne rodzeństwo lub choćby dzieci sąsiadów.
Stary 2009-08-28, 14:22   #197
Konto usunięte

Cytat:
dziękuje
Siostra jak to siostra - gusta diametralnie inneu niej musi być welon, tiara, suknia bardzo "księżniczkowata",bia ła limuzyna..dużo tego jest. I na jej przykładzie mogę powiedzieć, że na nasze guściki ogromny wpływ ma też wychowanie. (i bynajmniej nie mówię tego, że jestem pedagogiem). jestem pewna że nie tylko ja wyciągam wnioski patrząc na wlasne rodzeństwo lub choćby dzieci sąsiadów.
a wiesz że nawet wczoraj się zastanawiałam... ja i mój brat mamy gusta niemalże identyczne. ale np. mój tż i jego siostra, dwie różne bajki. skąd to się bierze? czyżby moi rodzice wychowywali nas oboje tak samo, a ich nie? jakoś inaczej? to dokładnie odwzorowuje się właśnie na organizacji naszych ślubów: ja i tż "kontra" jego siostra i jej tż. my małe przyjęcie w restauracji, oni weselicho w remizie. ja skromna, podkreślająca figurę suknia bez falbanek i pierdółek, ona rasowa księżniczka. mój tż klasyczny gajer, tamten coś ze srebrnym wzorkiem na kamizelce (nawet nie wiem co, znam tylko z opisu na razie). jak to jest z tym wychowaniem?
Stary 2009-08-28, 15:21   #198
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

Wracając do tematu, ostatnio byłam na weselu w pięknej sali stylizowanej na królewskie sale balowe. Wszystko było niezwykle eleganckie od wystroju ścian, poprzez meble i zastawę. Obsługa miała jednolite stroje z białymi rękawiczkami. No i właśnie mi o te rękawiczki chodzi, bo na drugie danie byly ziemnaki z jakimś mięsem i zestawem surówek wśród których była jedna z buraczków... No i większości osób z obsługi po rozniesieniu iluś tam talerzy rękawiczki brudziły się sosem z mięsa i tą nieszczęsną surówką. Okazało się, że właśnie w takich pobrudzonych rękawiczkach obsługiwali oni gości później przez cały wieczór!!! Dla mnie to było nie dość, że obrzydliwe, to strasznie się gryzło z wystrojem wnętrza i "królewskim" stylem całego wesela....

Edytowane przez Dorotheaa
Czas edycji: 2009-08-29 o 08:35 Powód: Niezwykle często używam słowa "niezwykle" :P
Dorotheaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 15:38   #199
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez Dorotheaa Pokaż wiadomość
Wracając do tematu, ostatnio byłam na weselu w niezwykle pięknej sali stylizowanej na królewskie sale balowe. Wszystko było niezwykle eleganckie od wystroju ścian, poprzez meble i zastawę. Obsługa miała jednolite stroje z białymi rękawiczkami. No i właśnie mi o te rękawiczki chodzi, bo na drugie danie byly ziemnaki z jakimś mięsem i zestawem surówek wśród których była jedna z buraczków... No i większości osób z obsługi po rozniesieniu iluś tam talerzy rękawiczki brudziły się sosem z mięsa i tą nieszczęsną surówką. Okazało się, że właśnie w takich pobrudzonych rękawiczkach obsługiwali oni gości później przez cały wieczór!!! Dla mnie to było nie dość, że obrzydliwe, to strasznie się gryzło z wystrojem wnętrza i "królewskim" stylem całego wesela....
To już nawet nie kicz, ale brak higieny Cos strasznego... albo powinni je zdjąć albo mieć na zmianę, a nie straszyć gości i psuć efekt. Fuuuj

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 15:44   #200
Aper
Zadomowienie

Am - piękna suknia! - nie dla księżniczki tylko dla KRÓLOWEJ która już niczego nie musi udowadniać i jest świadoma swojej wartości

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1395191 6]najprawdziwsza prawda... goście często zachowują się niewspółmiernie do zamierzonego scenariusza. ot, tak jakby ktoś się nie umył ale wyperfumował. bo ciekawe ilu krewnych większości par młodych na prawdę potrafiłoby się zachować na wielkiej gali?[/QUOTE]
Większości ludzi wielka gala nie grozi... A miałam raczej na myśli podejście niektórych par, które zapominają, że goście to goście, a nie tylko tłum klaskających statystów.

Cytat:
Wracając do tematu, ostatnio byłam na weselu w niezwykle pięknej sali stylizowanej na królewskie sale balowe. Wszystko było niezwykle eleganckie od wystroju ścian, poprzez meble i zastawę. Obsługa miała jednolite stroje z białymi rękawiczkami. No i właśnie mi o te rękawiczki chodzi, bo na drugie danie byly ziemnaki z jakimś mięsem i zestawem surówek wśród których była jedna z buraczków... No i większości osób z obsługi po rozniesieniu iluś tam talerzy rękawiczki brudziły się sosem z mięsa i tą nieszczęsną surówką
A może tak miało być? Nie znasz się na królewskich przyjęciach!
A poważnie - to ciężko było o tym nawet tylko czytać...
Stary 2009-08-28, 15:51   #201
Konto usunięte

Cytat:
...
Większości ludzi wielka gala nie grozi... A miałam raczej na myśli podejście niektórych par, które zapominają, że goście to goście, a nie tylko tłum klaskających statystów.

...
no, to może nie do końca Cię zrozumiałam, ale tak to sobie wyobrażałam: księżniczka tańcząca z księciem, blichtr, kultura i "ąę"
a goście jak z wiejskiego weselicha, najchętniej to ogórek ,kiełbacha i kieliszek w jednej ręce...
Stary 2009-08-28, 18:01   #202
Elfir
Zakorzenienie

Sukienka jest dla greckiej bogini

T.Pratchett
Stary 2009-08-28, 18:13   #203
Aper
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Sukienka jest dla greckiej bogini
Oooo tak
Stary 2009-08-28, 18:15   #204
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Wracając do tematu, ostatnio byłam na weselu w niezwykle pięknej sali stylizowanej na królewskie sale balowe. Wszystko było niezwykle eleganckie od wystroju ścian, poprzez meble i zastawę. Obsługa miała jednolite stroje z białymi rękawiczkami. No i właśnie mi o te rękawiczki chodzi, bo na drugie danie byly ziemnaki z jakimś mięsem i zestawem surówek wśród których była jedna z buraczków... No i większości osób z obsługi po rozniesieniu iluś tam talerzy rękawiczki brudziły się sosem z mięsa i tą nieszczęsną surówką. Okazało się, że właśnie w takich pobrudzonych rękawiczkach obsługiwali oni gości później przez cały wieczór!!! Dla mnie to było nie dość, że obrzydliwe, to strasznie się gryzło z wystrojem wnętrza i "królewskim" stylem całego wesela....
przynajmniej od razu było wiadomo ze wpychali paluchy do jedzenia ale fakt powinni je zdjąć albo zmienic

am85 sukienka śliczna podoba mi sie mimo że ja miałam księżniczkowatą

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2009-08-28 o 18:17
Stary 2009-08-28, 19:07   #205
karolca
Zakorzenienie

co wy się tak uczepiłyście tych księżniczkowych sukni? Przecież niektóre są naprawdę śliczne i eleganckie. Nie wszystkie, bo są i przesadzone. Ten rynek pełen jest wszystkiego i każda z nas ma taką suknię o jakiej marzyła. Śledząc wątek z najbrzydszymi kreacjami czasem sie zastanawiam nad gustem PM, no ale ttrudno.

Do kiczów weselnych na pewno mogę zaliczyć sztuczne kwiaty w wystroju stołu, rozsypane na całych obrusach płatki kwiatów albo innych "śmieci".
Bogato przystrojony samochód (u mnie ozdobione były tylko klamki, jechalismy naszym autkiem).
Przesadzony makijaż, solarium tipsy aż do nieba...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 20:13   #206
am85
Raczkowanie

z tą "księżniczkowata"sukn ią mam na myśli kreacje przesadzone. to prawda same w sobie niektóre są ładne (tylko po prostu nie w moim stylu Ta suknia poniżej jest ładna -choć zrobiona z przepychem (ale ja bym jej na mój ślub nie założyła). Ale kicz i Image na KSIEZNICZKE to całkowite odebranie wszelkiego uroku sukni i samej kobiety, bo PM widząc się w lustrze myśli: "a to jeszcze welon z tiara bo widziała w telewizjia już idac zupełnie tym tropem to musi jeszcze być twarz wypalona solarium, tipsy a la jola R. z diamencikami, kwiatuszkami, rękawiczki - też z diamencikami, brokat we włosach...i oczywiście mocny makijaż. Czyli całkowity brak umiaru
aniaa22 - podejrzewam, że moja imienniczka i że mimo iż miałaś suknię "księżniczkowatą" to na pewno wyglądałaś pięknie bo na wizazu przesiadują same stylowe dziewczyny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a692a.jpg (38,9 KB, 347 załadowań)
Stary 2009-08-28, 20:24   #207
am85
Raczkowanie

a to dla mnie jest KICZ roku! nie wiem czy to podbiega po OT (jesli tak to wybaczcie) ale nawet gdyby mi zaplacili za wesele, podroż poslubna nigdy bym tego nie załozyła
http://allegro.pl/item716832015_nowe...wzory_hit.html
Stary 2009-08-28, 20:38   #208
aniaa22
Zakorzenienie

o matko straszne te kiecki i to dla mnie prawdziwy kicz chociaz moze ktos o mojej myśleć to samo
Stary 2009-08-28, 22:02   #209
jagss
Raczkowanie

te suknie wyglądają jakby były zrobione z folii;-)
jagss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-29, 12:50   #210
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

O matko co to za sukienki ale widzę, że Polki mają jednak jakiś gust i nie licytują ich

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości