Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-26, 11:00   #3181
aante_e
Miss Pudernica

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX

Cześć
Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Badań nie robiłam, ale dermatolog raczej wyklucza jedzenie bo wtedy miałam reakcję alergiczną na całym ciele a nie tylko na twarzy. Według niej to jakiś kosmetyk... Zaczynam nieśmiało podejrzewać serię dla wrażliwców garniera; dwufazowca i tonik...
Na Twoim miejscu zrobiłabym badania. Mam uczulenie na pestycydy, nawozy itp i praktycznie po każdym zjedzeniu surowego owocu/warzywa dostaję wysypki na twarzy. U mnie akurat są to małe, czerwone, swędzące plamki. Na całym ciele dostaję uczulenia tylko po baaardzo znawożonych rzeczach w dużej ilości, głównie pomidorach, sałacie rzodkiewce, ogórkach itp.
A może to reakcja na proszek/płyn do prania? Albo krochmal do pościeli, swoją trochą też mam po nim wysypkę. Skoro w nocy Ci się pogarsza stan cery to bierz pod uwagę wszystko.
Mam nadzieję, że szybko sobie z tym poradzisz, bo rozumiem jakie to jest męczące i upierdliwe

Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
A ja podjęłam decyzję o odwyku całkowitym. Całkowicie całkowitym. Stwierdziłam, że za dużo wydaję pieniędzy na kosmetyki (średnio 600zł -700zl miesięcznie) a tak naprawdę nie wiem na co ja te pieniądze wydaję.
Postanowiłam zminimalizować WSZYSTKO. Zostawić tylko to co naprawdę jest mi potrzebne. I nie kupować więcej. Ani nie robić zapasów.
Odkąd przyjechałam do domu to właśnie używam tylko niezbędnych kosmetyków. I bardzo dobrze się z tym czuję, szybko się kończą,można kupić nowe, nic się nie marnuje nieużywane. A jak policzyłam ile pieniędzy wydałam w sumie na pierdoły kosmetyczne to założyłam w BPH fundusz na 3 lata co miesiąc trzeba wpłacić co najmniej 50 zł i jak na razie dość dobrze mnie to motywuje do oszczędzania.

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
witam i ja

niestety 'wpadłam' na pomarańczowy żel Ziai i musiałam kupić poza tym jestem grzeczna, dzisiaj byłam w Ikei i dorwałam przecudne świeczki o zapachu różnych deserów (jest m.in. czekoladowe ciastko ) są bardzo fajne i za 3 duże świeczki, w ładnych szklaneczkach zapłaciłam tylko 10zł
Ziaja ma cudowną ta serię soczysta aż ślinka leci. Sopot Spa też mi się bardzo podoba, tylko nigdzie nie mogę znaleźć mydełka chlip.

Przesyłam pozdrowienia ze słonecznego miasteczka Melduję, że dieta pomogła i schudłam 5 kg. Kosmetycznie jak wyżej i jak dobrze pójdzie TŻ od pażdziernika przeniesie się do Lbn.
Stary 2009-08-26, 11:04   #3182
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Ice, może wypróbuj Hydrabio Riche Biodermy. Doskonale nawilża, jest łagodny, do suchej skóry w sam raz
Przymierzałam się do niego kiedyś, miałam próbki ale mnie nie powalił. Myślę o zakupie Nirvanesque Enrichie, ale to jak już przyjdzie jesień. Teraz nie mam pojęcia w co zainwestować, może tymczasowo kupię coś z półki dla niemowlaków, sama nie wiem.

W ogóle to niepotrzebnie wchodzę na allegro. Muszę kupić wysuszacz do lakieru, przy okazji stwierdziłam, że dołożę do niego nawilżającą bazę SH Nail Quencher i coś do skórek, bo mam z nimi problem. A potem trafiłam na kilka aukcji z cudownymi i nieznanymi mi odcieniami lakierów SH, których wcześniej nie widziałam na all i przepadłam. I chyba zrobię kolejne zakupy lakierowe, a to błąd bo jestem zrujnowana.

Ale już niedługo może będę mogła malowac paznokcie. Mój zdegenerowany, ubity dawno dawno temu pazurek zaczyna przybierać normalny kształt, a brzydka jego część już jest trochę spiłowana.

Muszę zaraz siadać do nauki.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-26, 15:56   #3183
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość

Na Twoim miejscu zrobiłabym badania. Mam uczulenie na pestycydy, nawozy itp i praktycznie po każdym zjedzeniu surowego owocu/warzywa dostaję wysypki na twarzy. U mnie akurat są to małe, czerwone, swędzące plamki. Na całym ciele dostaję uczulenia tylko po baaardzo znawożonych rzeczach w dużej ilości, głównie pomidorach, sałacie rzodkiewce, ogórkach itp.
A może to reakcja na proszek/płyn do prania? Albo krochmal do pościeli, swoją trochą też mam po nim wysypkę. Skoro w nocy Ci się pogarsza stan cery to bierz pod uwagę wszystko.
Mam nadzieję, że szybko sobie z tym poradzisz, bo rozumiem jakie to jest męczące i upierdliwe
Kurcze, przestraszyłaś mnie trochę tymi pestycydami. Na proszek nie mam uczulenia, lekarz sugerował pierze w poduszce do spania ale też nie... Za godzinę znów idę do dermatologa żeby pokazać jej te plamy, wcześniej az takich nie miałam. Oczy wygladają jakbym płakała z 10 godzin....

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Przymierzałam się do niego kiedyś, miałam próbki ale mnie nie powalił. Myślę o zakupie Nirvanesque Enrichie, ale to jak już przyjdzie jesień. Teraz nie mam pojęcia w co zainwestować, może tymczasowo kupię coś z półki dla niemowlaków, sama nie wiem.
Ja też Nirvanesque mam w planach jesiennych, pod koniec października. Dla mnie to świetny krem na zimę.
A dziś kupiłam Cold Cream Avene, i jeszcze micel i tonik fizjologiczny LRP. Będę się ratować. Miałam większe zakupy apteczne robić dopiero za kilka tygodni ale nie wytrzymałam, musiałam wrócić do sprawdzonych niezawodnych kosmetyków żeby ocalić twarz
Stary 2009-08-26, 16:09   #3184
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

bossy, gratuluję tak przemyślanej decyzji. Mam nadzieję, że wytrwasz w swoim postanowieniu jak najdłużej i zminimalizujesz zapasy.
Ja podobne przemyślenia miałam podczas remontu, jak przenosiłam te wszystkie pudła, ale teraz już mi przeszło.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-26, 17:08   #3185
xxxDAGMARAxxx
Rozeznanie

Hej
Cytat:
Kurcze, przestraszyłaś mnie trochę tymi pestycydami. Na proszek nie mam uczulenia, lekarz sugerował pierze w poduszce do spania ale też nie... Za godzinę znów idę do dermatologa żeby pokazać jej te plamy, wcześniej az takich nie miałam. Oczy wygladają jakbym płakała z 10 godzin....
Ja mam tak samo jak aante_e takie np. banany sa specjalnie konserwowane żeby do nas dotarły delikatnie żółtawe a nie czarne zgniłe dosyć często owoc tylko troche opłuczemy i tych nawozów sie prawie wcale nie pozbędziemy
Miałaś badania alergologiczne?

Podczytuje was caly czas ale jakos ochoty na pisanie nie mam próbuje zaczerbnąc ostatnich chwil wakacji
A wiecie że stało się coś wspaniałego Otwarli u mnie w mieście rossmanna
Kupiłam jeżykowy tusz loreala
xxxDAGMARAxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-26, 17:19   #3186
isa666
Zakorzenienie

A ja wróciłam do domu a tam liścik z Orsaya - znów dostałam kupon promocyjny Nie omieszkam pewnie skorzystać z niego, tym bardziej, że jest ważny do końca września a więc do tego czasu na pewno będę potrzebowała jakiegoś ciucha na jesień.
Stary 2009-08-26, 18:40   #3187
lizzie
Zadomowienie

Dziewczyny kochane, ja tylko na chwilkę i zaraz zmykam znowu do nauki. Uprzejmie proszę o trzymanie jutro kciuków między 10:30 a 11:30
No a z warszawiankami mam nadzieję, że się jutro zobaczę w L. nie przyjmuję żadnej odmowy
Stary 2009-08-26, 20:42   #3188
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxDAGMARAxxx Pokaż wiadomość
Hej

Ja mam tak samo jak aante_e takie np. banany sa specjalnie konserwowane żeby do nas dotarły delikatnie żółtawe a nie czarne zgniłe dosyć często owoc tylko troche opłuczemy i tych nawozów sie prawie wcale nie pozbędziemy
Miałaś badania alergologiczne?
Hej
Jeszcze nie. Ale widzę że to konieczne bo żyć normalnie nie będę mogła.

Cytat:
Napisane przez lizzie Pokaż wiadomość
Dziewczyny kochane, ja tylko na chwilkę i zaraz zmykam znowu do nauki. Uprzejmie proszę o trzymanie jutro kciuków między 10:30 a 11:30
No a z warszawiankami mam nadzieję, że się jutro zobaczę w L. nie przyjmuję żadnej odmowy
Obrona?

Stary 2009-08-26, 20:44   #3189
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

lizzie bardzo mocno wszystko będzie super

W piątek wracam do Lublina, na miesiąc wreeeeszcie wakacje! Kosmetycznie nie mogę się uspokoić. Dzisiaj odebrałam minizamówienie z Avonu, scrub tropikalny i olejek różany. Oprócz tego kupiłam pierwszy (!) lakier do paznokci, stanęło na Mellow Eveline.
Poza tym obcięłam włosy, na tyle krótko, że nie mogę ich związać. No i mam grzywkę

Tęskni mi się za wątkiem, nie mam czasu na przesiadywanie na W. ale na szczęście za kilka dni to się zmieni

bossy gratuluję podjęcia bohaterskiej decyzji.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-26, 21:09   #3190
lizzie
Zadomowienie

Cytat:

Obrona?

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
lizzie bardzo mocno wszystko będzie super
Mam nadzieję, choć ze stresu już mi się ręce trzęsą.
Wpadniesz jutro na spotkanie?
Stary 2009-08-26, 22:58   #3191
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Lizzie, będę trzymała mocno!

Swoją drogą przydałoby mi się takie postanowienie jak bossy. Jak na razie, przelałam prawie wszystkie pieniądze na rachunek oszczędnościowy i wystawiłam sporo książek na all, będę też wystawiać inne rzeczy, podałam nr mojego konta oszczędnościowego, to już z niego nie wypłacę jak coś sprzedam! no i baardzo malutko zamawiam dla siebie z Avonu.W Naturze też juz nie kupiłam nic od chyba 2 czy 3 gazetek. No i akcja odchudzanie jakoś powoli idzie, tylko z ćwiczonkiem nie zawsze mi wychodzi.
W ogóle dziś umówiłam się z panią dyrektor na praktyki i tak zaczynam wszystko z pełną parą- zostało mi parę dni wolnego, to muszę pozałatwiać różne sprawy, podokańczać niezałatwione i w domu wziąć się za wszystko.(np pranie butów). w ten weekend jedziemy z TZcikiem do znajomych do Łodzi a za tydzień mamy wesele i sprawdzimy nasz zespół. Tyle się dzieje...

Wam też dziś wizaż nie chodzi?
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-26, 23:04   #3192
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Znacie może jakiś krem-ratunek dla skóry podrażnionej, alergicznej, wrażliwej, suchej?
Mi na każde podrażnienie pomaga Ziaja Calma biolipidowa.

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Co za paskudna pogoda, od rana w Krakowie mglisko jak w listopadzie Ja nie chcę już jesieni
Ja wstałam wczoraj o 4.45. I jak wyszłam z domu to było jeszcze szaro, i wszęęędzie mgła, jadąc przez most miałam wrażenie jakbym szybowała w chmurach, i muszę przyznać, że wyglądało to magicznie.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
A gdybyś była tak kochana i miała ochotę pomóc koleżance w zakupie flakonika na zapas to byłabym wdzięczna do końca życia
Ja na pewno w tym roku będę we Francji, więc jakby co, przypomnij mi się.

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi czy moje włosy sa jakieś dziwne, bo ja już nie kumam. Myję je od kilku dni wieczorem, potem mokre spinam w luźny kucyk gumką a grzywkę zaczesuję w przeciwną stronę niż ją mam na codzień i jak rano wstaję to mam ją idealnie ułożoną(zaczesuję ją rano w tą dobrą stronę), jest jakby lekko uniesiona a cała fryzura wygląda jakbym ją wymodelowała Na dodatek włosy nie są tłuste(a właśnie dlatego nie myłam ich wieczorami, bo po całej nocy były zawsze tłuste i oklapnięte). Sama nie rozumiem co to się stało, że wyglądają lepiej niż do tej pory, gdy myłam i suszyłam je rano przed wyjściem do pracy
Włosy zazwyczaj lepiej się układają jakiś czas po myciu. I mniej się przetłuszczają jeśli masz je związane.

Cytat:
A ja wróciłam do domu a tam liścik z Orsaya - znów dostałam kupon promocyjny
Co zrobić, żeby dostawać takie kupony?

Spędziłam wczoraj cudowny dzień u TŻ i prawie nie czułam tego, że spałam wcześniej 3 godziny.. Dopiero jak weszłam do domu i padłam na łóżko, to wszystko się ujawniło i spałam jak kamień do rana.

Przy okazji w Bielsku-Białej obkupiłam się w kosmetyki My Secret. Bardzo mi się podobają.

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

luskap, mi też wizaż co chwilę muli..

Edytowane przez emememsik
Czas edycji: 2009-08-26 o 23:05
emememsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-26, 23:13   #3193
fuksjaa

lizzie, trzymam kciuki!

Zrobiłam byłam dziś pobiegać i chyba trochę przesadziłam, bo zamiast zwykłego biegania zrobiłam sobie interwały. Jutro będę miała zakwasy, czuję to.

Em, a jutro spotkamy się normalnie na pkp?
Stary 2009-08-26, 23:18   #3194
emememsik

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Em, a jutro spotkamy się normalnie na pkp?
Tak, chyba że zabłądzę w jakiejś drogerii, to dam Ci znać.
Stary 2009-08-26, 23:22   #3195
fuksjaa

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Tak, chyba że zabłądzę w jakiejś drogerii, to dam Ci znać.
Ok.
Ale lepiej poczekaj na mnie, zabłądzimy razem.
Stary 2009-08-26, 23:35   #3196
emememsik

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Ale lepiej poczekaj na mnie, zabłądzimy razem.
Świetny plan.

Ja już idę spać, bo jutro wstaję o 6.
Stary 2009-08-27, 07:52   #3197
isa666
Zakorzenienie

lizzie trzymam kciukasy mocno

Cytat:
Włosy zazwyczaj lepiej się układają jakiś czas po myciu. I mniej się przetłuszczają jeśli masz je związane.

Co zrobić, żeby dostawać takie kupony?
A mi się właśnie zawsze układały ładnie tylko tuż po umyciu i wysuszeniu a z upływem dnia robiły się tłuste przy skórze głowy. A teraz jakby im się odwidziało
A kupny z Orsaya dostaję nawet często. Jakoś rok temu wyrobiłam sobie kartę stałego klienta, na którą nabijam punkty za zakupy(po uzbieraniu iluśtam trzeba iść do sklepu i oni wtedy też drukują jakiś kupon zniżkowy, ale ja jeszcze nigdy tego nie robiłam). Ale sami od siebie też czasem przysyłają, najczęściej chyba jak wchodzi nowa kolekcja(jak wchodziła wiosenno-letnia to też dostałam zniżkę). Są też kupony na urodziny a raz dostałam zaproszenie na jakąś imprezę orsayową, ale nie poszłam
Stary 2009-08-27, 09:04   #3198
Koshatka
Zakorzenienie

Lizzie i dużo
Stary 2009-08-27, 09:19   #3199
Organzza
Zakorzenienie

hej

ale koszmarna pogoda obudził mnie deszcz walący o parapet, grzmiało.. i podobno tak ma być cały dzień
Cytat:
Napisane przez lizzie Pokaż wiadomość
wreszcie będziesz miała spokój
ja dziś na pewno nie dam rady wpaść

ych.. wczoraj wizaż nie działał, dziś nie mogę wejść na stronę SP
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake

Edytowane przez Organzza
Czas edycji: 2009-08-27 o 09:21
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 09:36   #3200
sleepy
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
hej

ale koszmarna pogoda obudził mnie deszcz walący o parapet, grzmiało.. i podobno tak ma być cały dzień
Mnie też obudził deszcz.... po 7 rano.
Cytat:
ych.. wczoraj wizaż nie działał, dziś nie mogę wejść na stronę SP
Też czekasz na nową gazetkę?

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Mi na każde podrażnienie pomaga Ziaja Calma biolipidowa.
Lubię Calmę Ale u mnie raczej sprawdza się jako zwykły krem nawilżający, na większe wymagania skóry jest za słaba
Stary 2009-08-27, 09:39   #3201
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Też czekasz na nową gazetkę?
tak bardzo jestem jej ciekawa
Double with me?
Stary 2009-08-27, 09:44   #3202
isa666
Zakorzenienie

Ojej, nowa gazetka SP już dziś? To ja też czekam w takim razie
Stary 2009-08-27, 10:01   #3203
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej, nowa gazetka SP już dziś? To ja też czekam w takim razie
mi już weszło na stronę, ale nadal umieszczona jest gazetka obowiązująca do wczoraj
Double with me?
Stary 2009-08-27, 10:15   #3204
Koshatka
Zakorzenienie

Ja też czekam z utęsknieniem na gazetkę SP.

Poza tym bardzo chciałabym żeby u mnie też lało a tu słońce grzeje jak głupie.
Stary 2009-08-27, 10:20   #3205
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
mi już weszło na stronę, ale nadal umieszczona jest gazetka obowiązująca do wczoraj
Właśnie widziałam, że jeszcze jest stara. Ale mam nadzieję, że niebawem wrzucą nową.
Najbardziej ciekawa jestem perfum w promocji
Stary 2009-08-27, 10:33   #3206
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie widziałam, że jeszcze jest stara. Ale mam nadzieję, że niebawem wrzucą nową.
Najbardziej ciekawa jestem perfum w promocji
A zgadzają się u Ciebie te promocje z tym co jest na sklepie? Bo u mnie nie bardzo. Często nie ma w sklepie tego co jest w promocji w gazetce i odwrotnie.
Stary 2009-08-27, 10:50   #3207
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
A zgadzają się u Ciebie te promocje z tym co jest na sklepie? Bo u mnie nie bardzo. Często nie ma w sklepie tego co jest w promocji w gazetce i odwrotnie.
Raczej tak, a przynajmniej ile razy jechałam po coś, co miało być na promocji - było przecenione i było na sklepie.

Jest gazetka na stronie! Ale jakaś mało ciekawa.

Edytowane przez isa666
Czas edycji: 2009-08-27 o 12:17
isa666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 12:17   #3208
Koshatka
Zakorzenienie

Nowa gazetka już jest ale jak dla mnie szału nie ma. Może się tylko na któregoś Maziajka załapię.
Stary 2009-08-27, 13:45   #3209
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej tak, a przynajmniej ile razy jechałam po coś, co miało być na promocji - było przecenione i było na sklepie.

Jest gazetka na stronie! Ale jakaś mało ciekawa.
Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Nowa gazetka już jest ale jak dla mnie szału nie ma. Może się tylko na któregoś Maziajka załapię.
dla mnie też niezbyt

ciekawe jak tam Lizzie na pewno świetnie jej poszło
Double with me?
Stary 2009-08-27, 14:04   #3210
lizzie
Zadomowienie

Hej, dziękuję ogromnieeee za kciuki, bardzo pomogły bo obroniłam się na 5! Nie powiem, stresu było co niemiara ale jakoś poszło, trafiła mi się świetna komisja która rozluźniła atmosferę. Niemniej jednak bardzo się cieszę że mam to wreszcie za sobą, będzie więcej czasu na wizaż no i trzeba zacząć szukać pracy

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości