![]() |
#751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
asienka, może niedługo Ci minie to wszystko-wszak Ty już też 12 tc, prawda?
A mi coś jeszcze przyszło do głowy- macie jakiś sposób na taki kwaśnawy smak w ustach? Nie opuszcza mnie od jakiegoś czasu. To takie wrażenie jakby się np. wieczorem zjadło jabłko i nie umyło zębów, albo jak po długiej podróży w trakcie której też nie myło się zębów. (P.S. i żeby nie było - ja myję ząbki ![]()
#752 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=czarymary;13929020][QUOTE=dogisia;13917558] pamietaj by dostac becikowe trzebamniec karte ciazy wydana przed 10 tc wiec dopilnuj tego
Cytat:
---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- kochana jesteś, zaraz do was zaglądnę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na ten samk kwaśny w ustach średnio wiem ale moze weź sobie gumę do żucia,przynajmniej na jakis czas bedzie lepiej,a uzywasz moze płynu do płukania ust?one dłużej utrzymują takie uczucie świeżości,chociaz w naszym przypadku wszystko idzie od żołądka więc nie wiem hmmm.. i jeszcze mam pytanie,bo zamierzam po 3 miesiącu zapisac sie na fitness dla kobiet w ciąży,to są te cwiczenia z piłką gumową,co myślicie na ten temat? asienka minie,wszystko Ci minie tylko oby jak najszybciej ![]() ![]() ![]() co do tych bóli to tez mnie od czasu do czasu pobolewa brzuch mam nadzieje ze to przez rozciągającą sie macicę..... ![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2009-08-27 o 19:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Rozeznanie
|
mrowak
tak ja juz w 12t jestem, 12 i 3 dni dokladnie(liczac od ostatniej miesiaczki). tez mam mega kwas w buzi... nic nie pomaga;P ani guma ani tik taki ani inne *******y
#755 |
Raczkowanie
|
mnie też pobolewa brzuch i to często, i wogóle mam mdłości przez wiekszą część dnia, nie mam na nic chęci, na nic dosłownie, nawet na nic przyjemnego - tak mi to wszystko zaczęło dogłębnie dziś doskwierać, że zaczęłam sobie już myśleć, że coś jest nie tak, nawet sobie popłakałam cichutko kilka chwil...
|
![]() ![]() |
![]() |
#756 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#757 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Asienka, widzę, że wiesz co mam na myśli w kwestii tego smaku. Paskudny jest, szczególnie jak się budzę w nocy i go czuję. Picie wody zupełnie nic nie daje. Mycie zębów działa na 5 minut, płyn do płukania może chwilkę dłużej. Niestety wszystko mija i smak wraca jak bumerang. Jutro powiem lekarzowi, zobaczymy czy coś poradzi.
![]() |
#758 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
doskonale Cie rozumie bo mam zupełnie tak samo! ![]() ponoc to rowniez mija... mam nadzieje bo to uczucie jest niesamowicie drazniace... przez ten kwasny posmak jest mi bardziej niedobrze.... moze inne z was tez tak maja? i znalazly jakies sposoby na ten... wstretny "kwas"? spadam z pieskiem na dwór i kłąde się spac bo padam... do jutra dziewczynki ![]() ![]() ![]() ![]()
Emilka jest już z nami ![]() Edytowane przez asienka240 Czas edycji: 2009-08-27 o 20:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Zakorzenienie
|
Mnie na spacerze dzisiaj dosłownie ZJADŁY komary! Naliczyłam ponad 30 ugryzień!!! Dzielnie się nie drapię i mam nadzieję, że wytrwam. A w domu nawet nie mam wapna żeby wypić. Będę silna.
Asienka, zajrzyj tutaj http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...aga_34932.html Wygląda na to, że męczy nas zgaga, a oto kilka na nią sposobów: - maślanka, kefir, jogurt naturalny ciepłe mleko przed snem (u mnie odpada, bo ciepłego nie znoooooszę-brrrr), ale trzeba z tym ostrożnie, bo mleko koniec końców wzmaga produkcję kwasów żołądkowych - żucie migdałów - miętowe gumy do żucia - Rennie (podobno jest wersja owocowa), ale tu NIE JESTEM NA 100% PEWNA CZY W CIĄŻY MOŻNA BRAĆ- jutro spytam gina - jeść regularnie małe porcje i po woli - spać z wyżej ułożoną głową (mnie jest niewygodnie niestety;( ) - podobno można też żuć kminek - A BLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! !!! Już wolę to gorące mleko... chyba... - UNIKAĆ: kwaśnego (włącznie z sokami z kartonów, najlepsze wyciskane), niestety piszą także, że mój ukochany sok pomidorowy też dobrze na zgagę nie robi, wręcz przeciwnie ![]()
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2009-08-27 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Wtajemniczenie
|
Witam was wszystkich, Prosze was o wsparcie w dzisiejszym dniu.....Wczoraj o godzinie 20 zadzwonila do mnie z przychodni ze mam sie dzis zglosic do niej o 18:30 z powodu wyniku badania cytologicznego........i tak sie strasznie boje co tam wyszlo bo oczywiscie o wynikach mi nie powiedzieli tylko powiedzieli ze jutro porozmawiam na ten temat z lekarzem :/ Podtrzymajcie mnie troszke na duchu prosze bo chyba nie wytrzymam do tej 18:30........
#761 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bedac na wizycie zapytaj prosze o Rennie ![]() ![]() ita83 moz enie bedzie tak zle? moze lekarz chce ci dac jakies tabletki, globulki albo cos...?? ![]() ![]() ![]() dziewczyny mam pytanie.... moze głupie, ale... ile wazycie? ja jak dowiedzialam sie ze to ciaza wazylam 53 kilogramy. teraz (chyba przez te wymioty i brak apetytu) wazne tylko 49 :/
Emilka jest już z nami ![]() Edytowane przez asienka240 Czas edycji: 2009-08-28 o 08:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Wtajemniczenie
|
Ciezko sie nie martwic i tu nawet nie chodzi juz o strach o wlasne zdrowie tylko o tego czlowieczka ktory jest w brzuszku - oby tylko z dzieckiem bylo wszystko w porzadku cala reszte jestem w stanie przetrzymac........
#763 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
rozumie cie... ![]() ![]()
![]() |
#764 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mrowak z tymi komarami to tez sie uśmiałam-koleżanka mi powiedziała,że komary kobiet w ciąży nie gryzą,rzeczywiście jakoś nie zauważyłam ukąszeń,wiec troche w to uwierzylam ![]() ![]() ![]() ![]() asienka ja tez mam podobnie ważyłam 54,55kg a teraz 50kg a nie wymiotuje a wogole chyba wczoraj sie zabardzo pochwalilam ze u mnie juz wszystko ok dzisiaj w nocy wszystko wróciło,znowu niedobrze,pobolewa brzuch czasami głowa i chyba zaczynam miec ten smak co Wy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=izaizula;13939536]Tu nie chodzi, ze musisz mieć kartę ciaży tylko zaswiadczenie od lekarza potwierdzajace że zaczęłaś kontrolowac ciażę przed 10 tc.[COLOR="Silver"]
Izaizulato czuje sie juz troche uspokojona... straszne rzeczy z tymi becikowymi i innymi. wczoraj byl u nas znajomy prawnik i naopowiadal o parach, ktore jak tylko sie dowaiduja ze beda mialy dzieci, to sie natychmiast rozwodza zeby miec lepsze zasilki i inne przywileje dla samotnych rodzicow. wpedzilo mnie to w straszna melancholie, z ktora od wczoraj nie moge sobie poradzic. no i przed chwila przeczytalam jeszcze ze nudnosci swiadcza o inteligencji dziecka... no zalamka. czuje sie jakos zawieszona w prozni z tymi badaniami i wizyta u lekarza odlegla o lata swietlne. fatalnie, no fatalnie no! ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- aha i jeszcze mi sie przypomnialo - zeby juz calkiem sie pograzyc - przez to, ze nie mam nudnosci oczywiscie nie schudlam ani grama - wrecz przeciwnie - rosne duza okraglutka. a podane przez Was wagi to moje chyba podstawowkowe osiagi... nigdy nie bylam szczuplakiem, ale teraz zaczynam sie powoli czuc jak slonica. to co to bedzie za kilka miesiecy? bede potworem!! |
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Wtajemniczenie
|
Czarymary - nie przejmuj sie ja tez do chuderlakow nie naleze....choc od wizyty 3 tyg temu schudlam 5 kilo prawie :/ ale i tak moja waga pozostawia wiele do zyczenia.....
#767 |
Rozeznanie
|
ita83 będę trzymała kciuki
![]() ![]() ![]() ![]() A komary to też moja zmora - to nieprawda, że kobiet w ciąży nie gryzą, właśnie przez to, że w ciąży mają podwyższoną temperaturę, łatwiej im taki cel namierzyć i jazda! Mnie gryzą, a lezącego obok męża ani jeden, gnomy jedne. |
![]() ![]() |
![]() |
#768 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() asienka240 ja ważyłam 55kg (rano na czczo ![]() ![]() ![]() głowa do góry, podobno najgorzej po ciąży zgubić te kilogramy z pierwszego trymestru... miejmy nadzieję, że to prawda ![]() kurcze dziewczyny nie wiedziałam o tej witaminie B6, może dać mojemu M. bo ostatnio coś go gryzie w łóżku i to nie jestem ja ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Zakorzenienie
|
Absolutnie i zdecydowanie dementuję plotki jakoby komary ciężarówek nie tykały. Wręcz przeciwnie - niektórych pożerają żywcem
![]() Niżej podpisana POŻARTA Witamina b6 faktycznie ponoć działa na te brzydale. Natomiast ja mam w oknach zamontowane siatki ze względu na koty więc przez całe dnie i całe noce mamy otwarte okna i żaden paskud nie wleci. Przy okazji bardzo polecam takie siatki bez względu na stan zakocenia rodziny- przydadzą się przy maluchach, którym też świeże powietrze w nocy dobrze zrobi, ale świeże powietrze z dodatkiem komarów już niekoniecznie ![]() Ita, trzymam kciuki za wizytę. Ja też pewnie dziś poznam wyniki cytologii, bo idę na tę przyspieszoną wizytę. Wiecie co dziś pomyślałam o tej przezierności? Że skoro idę się dziś niejako wcisnąć w kolejkę to może trafi mi się taka okazja, że lekarz będzie miał więcej czasu i zrobi mi to badanie już dziś? W końcu to środek 12 tygodnia, więc pora idealna. A jak się nie uda to się na siłę wpiszę na wizytę w następnym tygodniu.
![]() |
#770 |
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczyny wiedzialam ze moge na was liczyc....mamie nie chce sie zalic bo wystarczy ze ja sie martwie - zadzwonie po wizycie jak bede wszystko juz wiedziala......
I dziekuje Bogu ze mam prace bo dzieki obowiazkom nie mysle juz o tym obsesyjnie.......
#771 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny nie martwcie sie ta inteligencja ze wzgledu na nudnosci i wymioty to pewnie jakas bzdura jest
![]() mam pytanie moze znacie jakies piękne miejsce gdzie mozna spędzic ostatni weekend w te wakacje?najlepiej w łódzkim,tak mam ochotę gdzies pojechac na jakis piknik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Zakorzenienie
|
Ita – ja także trzymam kciuki. I mam nadzieję że będzie OK. Ja także miałam telefon abym się zgłosiła i okazało się że to tylko infekcja.
A teraz opiszę Wam moją wizytę w Poradni Genetycznej w W-wie. Na początek wejście do sekretariatu gdzie siedzi Pani i robi serwetki na szydełku. Ale pomimo tego że jej przerwałam tę zajmującą pracę to nie kazała mi czekać. Wypełniła ankietę, sprawdził moje ubezpieczenie i skserowała wszystkie dokumenty. Następnie miałam spotkanie z lekarzem. W poczekalni nikogo nie było a ja musiałam czekać na wizytę około 1 godz. I chyba byłam jedyną pacjentką tego dnia. W gabinecie Pani doktor nie była zainteresowana moimi dotychczasowymi badaniami. Pokazała mi tabelkę prawdopodobieństwa ze względu na wiek, padała suche fakty i na koniec stwierdziła że jedynym badaniem po 35 roku jest amniopunkcja. Żadnej porady, Żadnej konsultacji. To co powiedziała mogłam wyczytać w otrzymanej od nich broszurce bez tej wizyty. Więc nie wiem po co są te spotkania z lekarzem w Poradni Genetycznej. Być może chodzi tylko o to aby NFZ zapłacił za taką wizytę. Ja w większości chodzę wszędzie prywatnie więc to podejście trochę mnie zaskoczyło ale może to normalne. |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Raczkowanie
|
tylkooliwka u nas jest cale mnostwo pieknych miejsc! zalew sulejowski jak na kilka dni to bajka! poza tym na jednodniowe wypady park rogowski, lagiewniki, arturowek... piekne lasy do spacerow i super mikroklimat!
|
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Rozeznanie
|
P0P70 DOKŁADNIE, mam takie samo wrażenie po wczorajszych moich rozmowach telefonicznych z poradniami genetycznymi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do tych lekarzy to masakra jakas oni sa poprostu bezczelni,trzeba im było pokazac ![]() ![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2009-08-28 o 12:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja kocham wszytsko co kwasne ![]() Dzis wstałam o 9.30 ![]() Wczoraj po 4 godzinnym maratonie po sklepach i tak nie kupiłąm sukienki ale jedna mi wpadła w oko. Za to mamusia kupiła córci super czarne dopasowane spodnie ciązowe i 2 bluzki niby koszule jedna jakl tunika z H&M MaMa.. za***.... podobaja mi sie bede miałą juz na poprawiny. Jeśli chodzi o wagę to spadek wagi w pirwszych miesiacach to nic niepokojącego... wiec nie macie co sie martwić... Ja w ostatniej ciązy juz miałam 6-7 kg na plusie teraz pilnuje sie i tylko 2 kg mam na plusie! Od poczatku ciązy!! a to juz 10 tydz, jutro się zaczyna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() P0P70 tak to juz niestety jest... ![]() Cytat:
![]() ![]() widze ze z moja waga w takim razie wszystko ok... bo juz zaczynałam się martwić. Dzięki dziewczynki ![]()
![]() |
#778 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Podczytywałam Was od samego początku, ale wtedy jeszcze nie wiedziałam, czy nadaję się do tego wątku. Teraz już wiem, że się nadaję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
witamy ![]()
![]() |
#780 |
Rozeznanie
|
witam
![]() Dowiedziałam się dopiero we wtorek na 100% o maleństwie (już wtedy je widziałam ![]() ![]() Mam do Was pytanie dotyczące badań. Dzisiaj dostałam skierowanie na takie badania: HBS, morfologia, mocz, mocznik, kreatynina, cukier, VDRL oraz grupę krwi. Te badania refunduje NFZ, dlatego lekarz je wypisał. Będę je robić i tak w laboratorium prywatnym, wobec czego pomyślałam, że zrobię jeszcze na toksoplazmozę, poziom żelaza i jonogram. Jakie Wy robiłyście badania i czy myślicie, że tyle na początek mi wystarczy? ![]() Na pewno będę chciałą też zrobić badania prenatalne, ale na razie mało o nich wiem, dlatego szczególnie uważnie czytam posty POP70. Czy je wykonuje się tylko w poradniach genetycznych?Jeszcze nie rozmawiałam na ten temat z lekarzem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.