Aparaty ortodontyczne cz. VII :) - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-27, 16:16   #451
milutek
Wtajemniczenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
Masz racje pomylilam sie, chce porcelanowy na gore a zwykly metal na dol

Tylko jaka jest roznica miedzy porcelanowym a krysztalowym
aparat z monokrystalicznego szafiru jest przeźroczysty, a z porcelany nie. to główna różnica. o rodzajach aparatów możesz poczytać tu: http://www.ortodonta.info/aparaty.html
Stary 2009-08-27, 16:59   #452
gorzalkaa
Raczkowanie

ajj Gonia nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze ;d ja bym chociaz chciala miec hyrax sciagniety a ile mniej wiecej sie go nosi ?
ja czasami chce przekrecic wiecej razy zeby tylko go juz sciagneli ;(
gorzalkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 17:08   #453
farbowana26
Raczkowanie

farbowana26-> P(początek) -> góra 27,08,2009 -> dół niebawem> nadal trwa (przewidziany czas leczenia)-> zwykły> Przemyśl
farbowana26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 17:12   #454
Morfina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gorzalkaa Pokaż wiadomość
o widzisz ;D slyszlam o niej rozne opinie ;d zreszta o tej z Rz. tez
a skad wogole jestes? ;P

co d przekrecen to ja sobie dzis rano przekrecilam i za daleko bo ta dziurka nie byla na srodku i bylo mi widac pol z jednej i pol z 2 storny i musialam dokrecic wiec praktycznie 2 oborty dzis zrobilam ale juz nie boli ;p a to ze Cie boli miedzy jednykami to dlatego ze Ci sie pewnie szpara zrobi
No zrobiła sie troche szpara ja juz wcześniej miałam, ale teraz mam prawioe dwa razy większą Od tego roku akademickiego będe mieszkać w Rzeszowie a jestem z okolic Rzeszowa, a Ty?

Cytat:
Napisane przez bejbe_b Pokaż wiadomość
Witam Was,

Wczoraj byłam na konsultacji u ortodontki.

Jestem rozbita i nie wiem sama co mam myśleć...
Mój największy problem to cofnięte dwójki na górze. I myślałam, że to byłoby na tyle...
Ortodontka powiedziała mi, że mam zgryz krzyżowy, że prawa górna strona jest węższa niż lewa gorna. Wskazała, że należaloby założyć hyrax, ALE...
Po pierwsze mam za słabe szóstki i zabardzo nie chciała by go na nie zaczepiać, a nie wie, czy na siódemki może.
Po drugie nie mam na dole po lewej stronie szóstki i siódemki, a po prawej stronie szóstki. W związku z tym rodzi się kolejny problem, bo ortodontka nie wie na co miałaby zaczepić aparat na dole. Co prawda a dole mam ładne proste ząbki, ale skoro trzeba, to trudno. Tylko, że ona po chwili sama nie wiedziała czy na dół jednak chciałaby go zakładać.
Po trzecie na koniec powiedziała mi, że najlepiej, abym udała się do innego specjalisty, gdyż ona nie leczyła nigdy TAKIEJ wady jaką mam ja. Dała mi namiar i prosiła, abym się skonsultowała z tą osobą.
Ogólnie rzec biorąc- mam słabe zęby, Pani nie wie co ma robić, a ja się martwię, że jest coś nie tak naprawdę. Martwię się bardzo.

Nie wiem co mam robić. Nie podoba mi się to wszystko. Mam mieszane uczucia w stosunku do tego co usłyszałam. W związku z tym 3 września mam wizytę u innej specjalistki- podobno bardzo poważana kobieta i znakomita ortodontka.

A może ktoś z Was spojrzy na to świeżym okiem...?
też mam zgryz krzyżowy, a nawet o tym nie wiedziałam dopiero orto na konsultacji mnie uświadomiła

Cytat:
Napisane przez farbowana26 Pokaż wiadomość
dziewczyny od południa mam aparat na zębach.Jeszcze czuje te lateksowe rekawiczki w ustach.I nic mnie nie boli,co jest......???????

i na liste tą prosze mnie wpisac

Gratuluje druciaka jeszcze będzie bolało, zobaczysz

QUOTE=gorzalkaa;13938090]ajj Gonia nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze ;d ja bym chociaz chciala miec hyrax sciagniety a ile mniej wiecej sie go nosi ?
ja czasami chce przekrecic wiecej razy zeby tylko go juz sciagneli ;([/QUOTE]

Mi orto mówiła, ze nosić będe 3 albo 4 miesiące. Z tego co sie zorientowalam, to przez 1 miesiąc sie śrubę przekręca, a potem blokuja ją i nosi się jeszcze przez 2 lub 3 miesiące żeby efekt sie utrwalił

Aparat stały góra i dół 25.11.09r.

59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg
Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm
paznokcie; włosy; skóra
cellulit; tłuszcz; rozstępy
Morfina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 17:19   #455
farbowana26
Raczkowanie

no i dziewczynki tak jak pisalam wczesniej ze u mnie w dniu zakładania aparatu szykuje sie redukcja aparatu -i zgadnijcie na kogo padło ...na mnie -jestem bezrobotna ,ale nadal mnie nie boli
farbowana26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 17:23   #456
gatka_84
Zadomowienie

heja ja po drugiej wizycie. orto zmieniła drucik , gumki dala mi srebne bez pytania chociaz wczesniej mialam blekitne, nastepnym razem wiem ze musze krzyczec przed bo znowu mi takie zalozy echh. i miedzy jedynka a trojka mam doczepiona sprezynke. Ale znowu na dwojce mam sam zamek , nie doczepiony do druciaka... Nie wiem czy dobrze mysle, ale czy ta sprezynka jest po to aby zrobic miejsce na ta schowana dwojke czy jak?załaczam foto, chodz jakos nie bardzo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg druga wizyta.JPG (2,6 KB, 80 załadowań)

Edytowane przez gatka_84
Czas edycji: 2009-08-27 o 17:34
gatka_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 17:31   #457
natalka92
Wtajemniczenie

GG do natalka92 Send a message via Skype™ to natalka92

Cytat:
Napisane przez gabryssiaa Pokaż wiadomość
to są moje zęby po 2 msc. Teraz już są 2 miesiące i ok 10 dni, więc to było ponad tydzień temu

tu są zdjęcia nie z początku, ale gdzieś połowa mojego noszenia: #3345

a u mnie widać różnicę;>?
Jeeej. Mam bardzo podobne zęby do Twoich xD. Tylko kły bardziej mi odstają, ale już niedługo ;D.

"Nikt nie wie, że jest pod seksem i dusza"! ;D

Vida me hace feliz .
natalka92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-27, 18:49   #458
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toro10 Pokaż wiadomość
Ja jestem zapisany na 13:30, jak się zapiszesz 21 września to Ciebie zawiozę i przywiozę z i do Krakowa, bo i tak tamtędy jeżdzę
No masz! Zapomniałam sobie i zapisałam się na 25 września 21 mam rano prawdopodobnie egzamin ( mam nadzieje ze mnie ominie ten drugi termin ) ale z miłą chęcią bym sobie z kimś do pana P. pojechała bo w autobusie zawsze nudno ( choć dziś dzadzio jakiś zabawiał mnie rozmową do samego Poronina ) , zastanowię się i dam Ci znać Ale jak ja Cię bym poznała - bo na pewno nie po aparacie na zębach ( żarcik mały )

A teraz relacja z wizyty

45 minut siedziałam Na górze zmiana druta na grubszy, do trójek mam przeplatankę z drutu aby zapobiec przerwom dalszym, na czwórkach jedynie mam gumki, szkoda, ni mam kolorka żadnego w buzi
A na dole to normalnie hardkor Drut mega gruby ( zapytałam o grubość - orto na to że to najgrubszy z możliwych, grubszych nie ma ) Przekonałam się o tym jak przymierzał tego druta, to trudno wchodził do rurek a wychodził jeszcze gorzej, tak, że aż odkleił się zamek - ciągnął tym swoim obcęgiem, haratał po zębach :P Przymierzał druta 20 minut chyba, robił jakieś zagięcia, później wsadzał spreżyny ( sprężyny ciągną się od trójek, zaczepione są na czwórkach i przez piątki do szóstek ), ligatury mam metalowe of course.

Może bym zrobiła jakieś zdjęcie z kamerki internetowej, zobaczę jak wychodzą, bo z aparatu są do pupki

Boli
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 19:19   #459
gorzalkaa
Raczkowanie

Morfinko - to chociaz mnie troche pocieszylas zed nbie bede tej blachy musiala tyle nosic ja jestem tez z kokolic Rzeszowa jak cos zmozna sie kiedys spotkac ;D
a tak wogole to ja mam juz 20 lat i boje sie ze jestem za stara na hyraxa.. i slyszlam i czytalam o skutkach ubocznych .. masakra ja nie chce prostowac zebow zeby zaraz pozniej je stracxic ;((
gorzalkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 19:23   #460
pearl126
Zadomowienie

Ja dziś po drugiej wizycie Dowiedziałam się, że już niedługo pozbywamy się metalu Długo go nie ponoszę na tych zębach.
Dziś miałam zmieniony łuk na mega gruby (boli), na trójce mam takie dziwne coś, takie przezroczyste, orto powiedziała, że to w celu szybkiego wyprostowania "odstającej" trójki Jak zawsze miałam piłowane zęby Wybrałam nieładne gumki, jakoś nie podoba mi się ten kolor z tym mega grubym, czarnym metalem
Dodaję zdjęcia. Jeszcze zielone (ostatnie) gumki, które polecam ! W ogóle się nie przebarwiły. I to dziwne coś na trójce.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaz2.jpg (26,6 KB, 89 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wizaz11.jpg (59,5 KB, 111 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4259.jpg (52,9 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4246.jpg (30,6 KB, 109 załadowań)

pearl126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 19:33   #461
ariva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pearl126 Pokaż wiadomość
Ja dziś po drugiej wizycie Dowiedziałam się, że już niedługo pozbywamy się metalu Długo go nie ponoszę na tych zębach.
Dziś miałam zmieniony łuk na mega gruby (boli), na trójce mam takie dziwne coś, takie przezroczyste, orto powiedziała, że to w celu szybkiego wyprostowania "odstającej" trójki Jak zawsze miałam piłowane zęby Wybrałam nieładne gumki, jakoś nie podoba mi się ten kolor z tym mega grubym, czarnym metalem
Dodaję zdjęcia. Jeszcze zielone (ostatnie) gumki, które polecam ! W ogóle się nie przebarwiły. I to dziwne coś na trójce.
Ojej, nie zdazylas zalozyc, a juz scigac bedziesz. Straaasznie szybko.
Nooo, ale przyznac trzeba ; zeby masz bardzo ladne i swietne kolory gumek.
I kolor Twoich zebow tez jest baaardzo, baaardzo ladny, ech szkoda, ze moje sie takiego koloru, jakiegos sa, czyli zoltego wrecz :/ :P
Stary 2009-08-27, 19:46   #462
gabryssiaa
Zakorzenienie

pearl! jakie sliczne zeby! masz zdjecia sprzed? bardzo szybko Ci się zrobiły, a założyłaś później niż ja. A dolne zęby masz równiutkie miałaś takie od zawsze?
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 19:53   #463
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale że jak to? 3miesięczne leczenie ortodontyczne? Nie boisz się że szybko zęby wrócą do poprzedniego stanu?
Stary 2009-08-27, 20:11   #464
natalka92
Wtajemniczenie

GG do natalka92 Send a message via Skype™ to natalka92

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Ale że jak to? 3miesięczne leczenie ortodontyczne? Nie boisz się że szybko zęby wrócą do poprzedniego stanu?
O tym samym pomyślałam. Zbyt szybkie ściąganie nie jest dobre. Ja leżąc na fotelu przez chwilę bez drucika czuję, że mi się przesuwają w tym złym kierunku xD.

"Nikt nie wie, że jest pod seksem i dusza"! ;D

Vida me hace feliz .
natalka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 20:19   #465
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalka92 Pokaż wiadomość
O tym samym pomyślałam. Zbyt szybkie ściąganie nie jest dobre. Ja leżąc na fotelu przez chwilę bez drucika czuję, że mi się przesuwają w tym złym kierunku xD.
to tylko takie uczucie one odrazu sie nie rozjadą a jak sie bedzie nosiło retainer jak orto powie to nie pownno sie nic stać

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-27, 20:20   #466
Gladys del Carmen
Raczkowanie

pearl - ;O o szok, to tak w ogóle można, po 3 miesiącach?

Karmenka - z samego Opoczna czy z okolic?
Stary 2009-08-27, 20:22   #467
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toro10 Pokaż wiadomość
Ja jestem zapisany na 13:30, jak się zapiszesz 21 września to Ciebie zawiozę i przywiozę z i do Krakowa, bo i tak tamtędy jeżdzę
Przez Kraków powiadasz?

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
będzie randka aparatkowa
Mogę wystąpić w roli przyzwoitki

Cytat:
Napisane przez bejbe_b Pokaż wiadomość
Witam Was,

Wczoraj byłam na konsultacji u ortodontki.

Jestem rozbita i nie wiem sama co mam myśleć...
Mój największy problem to cofnięte dwójki na górze. I myślałam, że to byłoby na tyle...
Ortodontka powiedziała mi, że mam zgryz krzyżowy, że prawa górna strona jest węższa niż lewa gorna. Wskazała, że należaloby założyć hyrax, ALE...
Po pierwsze mam za słabe szóstki i zabardzo nie chciała by go na nie zaczepiać, a nie wie, czy na siódemki może.
Po drugie nie mam na dole po lewej stronie szóstki i siódemki, a po prawej stronie szóstki. W związku z tym rodzi się kolejny problem, bo ortodontka nie wie na co miałaby zaczepić aparat na dole. Co prawda a dole mam ładne proste ząbki, ale skoro trzeba, to trudno. Tylko, że ona po chwili sama nie wiedziała czy na dół jednak chciałaby go zakładać.
Po trzecie na koniec powiedziała mi, że najlepiej, abym udała się do innego specjalisty, gdyż ona nie leczyła nigdy TAKIEJ wady jaką mam ja. Dała mi namiar i prosiła, abym się skonsultowała z tą osobą.
Ogólnie rzec biorąc- mam słabe zęby, Pani nie wie co ma robić, a ja się martwię, że jest coś nie tak naprawdę. Martwię się bardzo.

Nie wiem co mam robić. Nie podoba mi się to wszystko. Mam mieszane uczucia w stosunku do tego co usłyszałam. W związku z tym 3 września mam wizytę u innej specjalistki- podobno bardzo poważana kobieta i znakomita ortodontka.

A może ktoś z Was spojrzy na to świeżym okiem...?
Nie wiem, czy moje oko jest wystarczająco świeże, ale wypowiem się
Po pierwsze zgadzam się rudo-zieloną:

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Ciesz się, że spotkałaś kobietę która potrafiła sie przyznać do tego, że nie wie/nie umie/nie potrafi.
Gdyby zaczęła Cię leczyć mogłaby Ci narobić więcej szkody niż pożytku.

Powinnaś znaleźć orto, który przede wszystkim ma specjalizację z ortodoncji (jak domniemywam tamta pani miała ukończone tylko kursy).
Głowa do góry. Znajdź tylko dobrego specjalistę.

EDIT: sprawdź w naczelnej izbie lekarskiej http://www.nil.org.pl/xml/nil/rejlek/hurtd
Twoja wada wcale nie musi być wyjątkowo trudna do wyleczenia, więc nie martw się na zapas. Kobieta nie ma doświadczenia i dlatego się przeraziła. Dobrze, że się do tego przyznała, zamiast partaczyć.
Poszukaj kogoś poleconego.

Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość
eKaterina widzę, że na tej liście zostałam już sklasyfikowana jako była aparatka, mimo że aparatu jeszcze nie ściągnęłam
eKaterina siebie też umieściła w tym szacownym gronie
Jakby nie Wy dwie, to byłabym jedyną ex-aparatką na tej liście

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Może to nie wynika z mojej wypowiedzi ale też mam oba Gumowany miałam wczesniej przez cały górny łuk i do tego zwykły drut. A teraz mam Druciany przez całą górę i kawałek gumowanego między 6 a 4 aby je zbliżyć
I stwierdzam, po dogłębnej analizie iż te zęby dzisiaj się zetknęły W taki trochę dziwny sposób wg mnie ale już nie ma mowy o wsadzeniu języka między nie, albo szczoteczki pęczkowej czy też wyciorka. Uf, czyżby orto wygrał ze szparą? :P Foty będą jak TŻ z pracy przyjdzie i je mi zrobi
Dawaj foto, dawaj foto

Cytat:
Napisane przez farbowana26 Pokaż wiadomość
no i dziewczynki tak jak pisalam wczesniej ze u mnie w dniu zakładania aparatu szykuje sie redukcja aparatu -i zgadnijcie na kogo padło ...na mnie -jestem bezrobotna ,ale nadal mnie nie boli
Nie rozumiem? Redukcja aparatu?

Cytat:
To u Ciebie wada musiała być prawie żadna, bo masz już śliczne zęby
Stary 2009-08-27, 20:35   #468
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
Przez Kraków powiadasz?

Mogę wystąpić w roli przyzwoitki
Ale się o mnie troszczycie
Stary 2009-08-27, 20:39   #469
rapifen
Zakorzenienie

aparat na 3 miesiące? eh... niektórzy mają chyba za dobrze

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 20:40   #470
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
aparat na 3 miesiące? eh... niektórzy mają chyba za dobrze
Przez trzy miesiące to nawet nie nawiązało się z nim (aparatem) nici porozumienia, więzi i nie poeksperymentowało z gumczasami:P
Stary 2009-08-27, 20:48   #471
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem? Redukcja aparatu?
koleżance chodziło o redukcję etatów, ale się walła
swoją drogą to niemiła sprawa...
Stary 2009-08-27, 20:52   #472
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Ale się o mnie troszczycie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
koleżance chodziło o redukcję etatów, ale się walła
swoją drogą to niemiła sprawa...
Tak przypuszczałam, ale wolałam się upewnić, bo jestem czasem zakręcona
To bardzo niemiła sprawa
Stary 2009-08-27, 20:58   #473
pearl126
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ariva Pokaż wiadomość
Ojej, nie zdazylas zalozyc, a juz scigac bedziesz. Straaasznie szybko.
Nooo, ale przyznac trzeba ; zeby masz bardzo ladne i swietne kolory gumek.
I kolor Twoich zebow tez jest baaardzo, baaardzo ladny, ech szkoda, ze moje sie takiego koloru, jakiegos sa, czyli zoltego wrecz :/ :P
Dziękuję, ale i tak zafunduję sobie białą perłę A Tobie wytrwałości !

Cytat:
Napisane przez gabryssiaa Pokaż wiadomość
pearl! jakie sliczne zeby! masz zdjecia sprzed? bardzo szybko Ci się zrobiły, a założyłaś później niż ja. A dolne zęby masz równiutkie miałaś takie od zawsze?
Mam, mam zdjęcia. A na dole kiedyś miałam idealne, a teraz krzywią mi się bardzo taką mam okropną szparę. Jutro zrobię zdjęcie dolnych zębów

Cytat:
3 miesiące raczej nie ! Spokojnie. Orto powiedziała, że dużo mi nie zostało. Następną wizytę mam 1 listopada i pewnie to od niej będzie zależało kiedy będzie po wszystkim, bo mam problem z jedynkami, gdy lewa się wyprostowała to prawa "wyszła" do przodu i zdaje się dłuższa. Dlatego dziś miałam odklejane zamki na jedynkach i jakoś inaczej przyklejane (sama nie wiem o co chodziło)

Cytat:
Napisane przez natalka92 Pokaż wiadomość
A co mam mówić orto, że nie chcę ściągać. Jak mówi, że już, to już
Choć chętnie bym go jeszcze dłuuugo nosiła i zmieniała gumeczki

Cytat:
Przez trzy miesiące to nawet nie nawiązało się z nim (aparatem) nici porozumienia, więzi i nie poeksperymentowało z gumczasami:P
te gumki

Zdjęcia,
1. Przed.
2. Po założeniu.
3. Przed
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aparatka.jpg (50,3 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg as.jpg (21,0 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1651.jpg (17,5 KB, 63 załadowań)

Edytowane przez pearl126
Czas edycji: 2009-08-27 o 21:23

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-27, 21:26   #474
sincarne
Raczkowanie

pearl - nawet półroczne leczenie to i tak skandalicznie krótko:P choćby z sentymentu do forum powiedz orto, że jeszcze z rok chcesz ponosić

farbowana - kiepsko. powodzenia w poszukiwaniach!

a wiecie co? mam mały kryzysik. ledwo 2,5 miesiąca mija, to co przeszkadzało mi najbardziej, czyli dwójki poza łukiem, wlazło na miejsce i generalnie szczerzę się jak głupi do sera co lustro zobaczę, ale.. jakoś mnie męczy ten aparat.. może to złe słowo, nie wiem. są momenty, że mam ochotę go zdrapać i nie że boli, tak po prostu.. glupia jestem. ja tak ze wszystkim mam, kazdy kurs tańca, języka, każde nowe hobby rzucam po 3 miesiacach. gdyby to byl aparat zdejmowany już by wylecial za okno, ale (na szczęście w sumie) się nie da.
echh wybaczcie marudzenie. ja po prostu chcialabym wszystko teraz, szybko i już, a ta perspektywa 2 lat jest taaaka długa..

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 21:33   #475
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję, ale i tak zafunduję sobie białą perłę A Tobie wytrwałości !

Mam, mam zdjęcia. A na dole kiedyś miałam idealne, a teraz krzywią mi się bardzo taką mam okropną szparę. Jutro zrobię zdjęcie dolnych zębów

3 miesiące raczej nie ! Spokojnie. Orto powiedziała, że dużo mi nie zostało. Następną wizytę mam 1 listopada i pewnie to od niej będzie zależało kiedy będzie po wszystkim, bo mam problem z jedynkami, gdy lewa się wyprostowała to prawa "wyszła" do przodu i zdaje się dłuższa. Dlatego dziś miałam odklejane zamki na jedynkach i jakoś inaczej przyklejane (sama nie wiem o co chodziło)

A co mam mówić orto, że nie chcę ściągać. Jak mówi, że już, to już
Choć chętnie bym go jeszcze dłuuugo nosiła i zmieniała gumeczki

te gumki

Zdjęcia,
1. Przed.
2. Po założeniu.
3. Przed
za pierwszym razem orto tez mi mówiła, sciagamy ściagamy a ząbki się pokrzywiły i teraz powtórka z rozrywki, i teraz orto juz tak sie nie spieszy zeby sciagnąć

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 21:35   #476
pearl126
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
pearl - nawet półroczne leczenie to i tak skandalicznie krótko:P choćby z sentymentu do forum powiedz orto, że jeszcze z rok chcesz ponosić

farbowana - kiepsko. powodzenia w poszukiwaniach!

a wiecie co? mam mały kryzysik. ledwo 2,5 miesiąca mija, to co przeszkadzało mi najbardziej, czyli dwójki poza łukiem, wlazło na miejsce i generalnie szczerzę się jak głupi do sera co lustro zobaczę, ale.. jakoś mnie męczy ten aparat.. może to złe słowo, nie wiem. są momenty, że mam ochotę go zdrapać i nie że boli, tak po prostu.. glupia jestem. ja tak ze wszystkim mam, kazdy kurs tańca, języka, każde nowe hobby rzucam po 3 miesiacach. gdyby to byl aparat zdejmowany już by wylecial za okno, ale (na szczęście w sumie) się nie da.
echh wybaczcie marudzenie. ja po prostu chcialabym wszystko teraz, szybko i już, a ta perspektywa 2 lat jest taaaka długa..
2 lata to długo, mi mówiła orto na wstępie, że będzie to pół roku
Spokojnie jeszcze trochę, dasz radę !

Stary 2009-08-27, 21:36   #477
martenwolfen
Raczkowanie

echh wybaczcie marudzenie. ja po prostu chcialabym wszystko teraz, szybko i już, a ta perspektywa 2 lat jest taaaka długa..[/QUOTE]

Spokojnie, główka do góry mam taki sam problem!!
Nawet 2 miesiące nie minęły, a już mam ochotę złoma wywalic.
Cóż, pocieszające jest to, że cel uświęca środki, nie jesteśmy z tym same a nagrodą za wytrwałość będą śliczne ząbki
martenwolfen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 21:38   #478
cayoka
Raczkowanie

a ja już po wizycie dawno ząbki troche bolą bo na dole drut zmieniony na grubszy kolorek różowo- niebieski a tak w ogóle na górze nic nie zmieniała no i ortodontka niedługo obdarzy mnie wyciągami drugiego stopnia, choc nie wiem co to znaczy mówiła tak fachowo że się pogubiłam a właśnie, ściągnęła mi ustrojstwo z mojego podniebienia tak dziwnie pusto w buźce

Nic poza Tobą i uszczęśliwianiem świata nie chcę. !

14.07.2012

cayoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 21:42   #479
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
BOŻE skąd ja to znam??? sama lepiej bym tego nie napisała! ach, jak ja Cię rozumiem. i nie chodzi tu tylko o aparat, ale generalnie wiem, jakie to głupie uczucie.
Stary 2009-08-27, 21:50   #480
Rozczochranna
Raczkowanie

Cytat:
Oj ja też tak czasami mam... ALE trzeba myśleć pozytywnie czyli o efekcie końcowym Wytrzymasz.

Równo za tydzień mam miesiąc z aparatem. Ale szybko zleciało...

Dotychczasowe koszty: 1540 zł.

Don't give up the fight
.

Rozczochranna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości