|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9
przełamałam się i powiedziałam mamie, że idę do salonów zobaczyć suknie bo teraz sa wyprzedaże to tylko sapneła i mnie wkurzyła, no sorry, ale ona mysli, że za 500zł kupi suknię
a najbardziej mnie boli to, że zapraszać chce jakis patoli, z którymi nie utrzymuję kontaktu i za nich płacić, to ja juz wolę mieć za to suknię oan chyba sobie nie zdaje sprawy, że ślub ma się raz i ona mi gada, że ona miała uszytą suknię przez teściową i też ślub wzięłą a może ja chcę ładnie wyglądać i tak jak sobie wymarzyłam przeciez ja chcę suknię i tak kupic taniej z salonu albo na all a jej i tak za dużo Zazdroszczę niektórym z Was ale tak powytywnie, bo Wasze mamy jakos podchodzą do tego ślubu realnie, a moja? Np Samoa, Tancia-ich mamy zdaja sobie sprawę z tego, że taki jest rynek ślubny i mogą sobie wybrać co chcą i ja nei chcę niewiadomo czego jak znajdę pracę to sobie naskładam na suknię, ale wiecie chciałabym mieć pewność, że mi pomoże gdybym ja straciła, albo zarabiała tylko tyle by się utrzymać
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9
Cytat:
w moim parafialnym kosciele tez jest stosunkowo malo slubow, a parafia liczy 12 tys. mieszkancow ale mysle, ze to wynika z 'urody' kosciola |
|
|
|
|
#3243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A swoją drogą to ciekawi mnie jak wyglądają te Twoje włosy opalizujące na różowo ![]() ![]() Cytat:
Poza tym niewyraźnie mówi, parę razy się zdarzyło, że poprzekręcał wiele rzeczy na ślubach- np imiona, "nie dopuszczę cię aż do śmierci" kazał powtórzyć, albo przysięga małżeńska była niepełna, tzn nie wszystko kazał powtórzyć, no i podczas ślubu drze się na fotografów i przegania ich-nie mogą chodzić po kościele ![]() Na szczęście nie mamy tam ślubu tylko u mnie, a tu już są bardziej życiowi
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=lain;13951664]w moim parafialnym kosciele tez jest stosunkowo malo slubow, a parafia liczy 12 tys. mieszkancow
ale mysle, ze to wynika z 'urody' kosciola [/COLOR]jakbys nie napisała, że to kościół to bym nie wiedziała ![]()
|
#3245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjj... ...
nie cierpnie wątroby ![]() za to mój Tż bardzo lubi i chyba wykorzystam pomysł z jabłkami czyli jabłka obierasz i wrzucasz do duszącej się cebulki czy wszystko od razu razem i potem do wątróbki?? |
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
dlatego slub bedzie tu http://img29.imageshack.us/img29/6725/0000102127.jpg ![]() kosciol ladny, proboszcz mlody i wyluzowany, braciszkowie benedyktyni zyciowi, sesje mozna przy okazji strzelic obok czego chciec wiecej ![]() Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle nei wyglada jak kościół
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciekawe czy posmakuje Tż najwyzej jabłka powybiera
|
|
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz takei dupowlazenie ale w dalszej perspektywie sie oplaci Tylko bez krzykow bez awantur tylko tak pokornie bo mamusiu no zobacz bardzo ladna suknia Mozesz nawet powiedziec ze jak coś to ty sobie sama zaplacisz te polowe (przyjmijmy ze kosztuje 2 tysiace) ale bardzo CI zalezy a slub jest raz w zyciu a ani ty mamo ani tesciowa nie macie uszyjecie mi sukni (mniemam ze mama nie umie szyc jesli jestem w bledzie przepraszam mame kasi) a krawcowa za uszycie takei j sukni zaspiewa sobie tyle samo co w salonie. mamo no zobacz taka ładna i Tadziowi sie podoba a ja kto nie poskutkuje to posadz ojca przed komputer i jemu pokaz.. Na mojego to dziala jak sie mama nie zgadza A teraz dalej. Pogadaj z Tadziem, ze Ty wcale nie wymagasz zeby to bylo wesele z fajerwerkami golebiami dorozkami super droga sukienka poitrawy tez nie macie jakies extra wyszukane.. ale mimo wszystko ktos za to wszystko mu is zaplacic Jesli jego mama nie potrafila stanac na wysokosci zadanie to neich on sie zepnie i niehc chociaz sprobuje zarobic na polowe swojej polowy .. Tylko Kaśka nie szczuj go tylko tak błagalnie takimi maślanymi oczami... mozesz mu pwoiedziec Tadziu ja ICebi na prawde bardzo kocham i bardoz bym chciala zeby ten dzien byl tego wyrazem.. a jak ja mam CI wyrazac milosc w warunkach polowych w sukni za 200 zł KAska ja wiem ze potrafisz miec niewyparzoną jadaczkę .. ale jeśli masz taka sytuację trzeba być jak pokorne ciele.. Pamietasz przysłowie: POKORNECIELE DWIE MATKI SSIE i nie łam się I jeszcze jedno nei wymawiaj mamie tych dodatkowych ciotek.. bo to jadenerwuje wlaśnie że ty ich nie chcesz zaprosic a kiecke chcesz miec niewiadomo jaka: połasić się do mamusi pokazać że juz wyszukałaś udowodnić ze nie jest droga i przy dobrych wiatrach mozesz ja zabrac do salonu i pokazesz mamo zeobacz suknia nie jest droga a jak ja w niej ladnie wygladam |
|
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
lain, piękne miejsce na ślub!
Kasiu, Obca -ja mam podobnie, ostatnio powiedziałam mamie o wyprzedażach to nic nie powiedziała na to. Myśli, że jest jeszcze czas. Spotkanie z rodzicami TZta też myślą zrobić dopiero w święta BN mimo że się znają z nimi
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2009-08-28 o 13:09 |
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiecie co ja sie boję, że moi rodzice powiedzą, że te koronkowe suknie są jak obrus ![]() Nie, że za wczesnie to ona nie uważa bo carrere mi chciała brac juz w maju jak byłam mierzyc, tylko ja nie potrzebnie z tym allegro wyskoczyłam sama jestem sobie winna
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-08-28 o 13:11 |
|
|
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A suknia jak sama widzisz wielu dziewczynom się podoba.. a musisz pamiętać, że to tobie ma się podobać. Bo to Twój dzień Twoja dupa i Twój wstyd ewentualny Więc nie łamać mi tu się Obca i luska terapia sadzam pokazuje błagam też i dla Was ![]() Obca jeszcze mnie oświeć kiedy Twoja siostra miała wesele?? |
|
|
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3256 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no spróbuję zrobić fotki, chociaż wątpię żeby to dobrze było widać na aparacie a teraz mam rozładowaną baterię, może jutro pstryknę ![]() Cytat:
a zdjęcie przepiękne |
||||
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ostatnio weszłam na stronę, którą któraś z was wkleiła i tam znalazłam dwie z sukienek które mi się bardzo podobają, że są w Paryżance w Kielcach!
Kubusewa, a ty nie wiesz czasem czy są tam wyprzedaże?
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak CI wyjedzie mama znowu z krawcową to powiedz jej, że się dowiadywałąś i że uszycie sukni, razem z kupnem materiału kosztuje tyle samo co suknia w salonie. Poza tym Ty chcesz taki fason i nie masz pewnosci ze taka zwykla krawcowa uszyje CI taka suknie dlateog chce te z salonu.. Mozesz mamie podjechac takimi argumentami ze no w koncu jestes jej coreczka jedyna i komu ona suknie jeszcze bedize wybierala temu bogowi wojny twojemu bratu... (moze nawet zyskasz pare punktow bo takie odbre z ciebie dziecko w porownaniu z bratem |
|
|
|
|
#3259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
On tylko sie pyta ile kasy potrzebuje tyle mi da i na tym jego rola się kończy hehehe. Ale przynajmniej mi się nie wtrąca w nic Jedyne co mi powiedział, żeby podziekowania nie były na sali-ale my tez nie chcieliśmy więc problemu nie było.Kubusewa siostra miała slub w maju 2007
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
A oto mój kościół z XVw.
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mozesz tak pwoiedziec tez zebylas dowiadaywalas sie (albo dzwonilas) i ze dlugo trzeba czekac na suknie a tak poza tym droga ammo to niech mam zobaczy skoro z takim wyprzedzeniem musielismy zamawiac sale zespol i tka dalej to z suknia jest to samo.. zanim ona przyjdzie do salonu to jeszcze potem poprawki ewentualnie czy inne dopasowanie do figury.. Mozesz mamie powiedziec ze widzialas co sie u siostry dzialo wlasnie i nei chcesz zeby ostatnie 3 miesiace przed slubem byly okresem najwiekszych twoich streso bo slub ma byc milym wspomnieniem a nie kulminacja najwiejszych nerwow |
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
ja uciekam na moją dzicz
nacieszyć się jeszcze troche latem miłego weekendu Dziewczyny
|
|
|
|
#3264 |
|
Wtajemniczenie
|
powiedzcie czy podoba wam sie ta sukienka, dla sztynki wysokiej, nieco przy tuszy czyli dla mnie
![]() a cha na wierzchu jest koronka, plus do tego takie bolerko rekawki z tej samej koronki liczę na szczerość i opinie
nie obiecuję Ci wiele, bo tyle prawie co nic, najwyżej wiosenną zieleń i pogodne dni, najwyżej uśmiech na twarzy i pomocną dłoń, nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie. Edytowane przez gospella Czas edycji: 2009-08-28 o 13:29 |
|
|
|
#3265 | |
|
Wtajemniczenie
|
wow jaki zabytkowy
![]() Cytat:
Tobie też A oto i moja parafia ( 2 pierwsze zdjęcia ) mówiłam że wygląda jak centrum handlowe i jest miejsce na bilboard, a dwa ostatnie to kościół gdzie biorę ślub
|
|
|
|
|
#3266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ładnie mi się podoba
|
|
|
|
|
#3267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sie zastanawiam nad zakupem
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Kubusewa, w Cymbeline mi się żadna chyba nie podobała, a w Paryżance jest moja White one 450-zdj.1 ta jest moim number one, jest jeszcze podobna white one 435-ramiączka można odpiąć-zdj.2, no i bardzo mi się spodobała Maggie Sottero -zdj.3,4.
Najbardziej to chciałabym wypożyczyć za połowę ceny, wiem, że można tak w Demetrios, a nie orientujecie się jak w Madonnie i innych salonach?
|
#3269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehehe ale ja już się nią nie przejmuje(tak bardzo jak kiedyś)Onaella miłego wypoczynku ![]() U nas jest 30 stopni i oddychać nie idzie taka duchota
|
|
#3270 |
|
Wtajemniczenie
|
jakieś małe się obrazki dodały tego kościoła w którym bierzemy ślub, dodaję większe
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.

a najbardziej mnie boli to, że zapraszać chce jakis patoli, z którymi nie utrzymuję kontaktu i za nich płacić, to ja juz wolę mieć za to suknię
oan chyba sobie nie zdaje sprawy, że ślub ma się raz i ona mi gada, że ona miała uszytą suknię przez teściową i też ślub wzięłą

Ale same powiedzcie coś w tym musi być. Bo jak u nas jest naprawdę mało slubów(ok 10 na rok) i jak już 6 para uciekła z naszego kościoła, to kto wie co tam wymyśla. A myślałam, ze z księdzem nie będzie problemów. 
ale mysle, ze to wynika z 'urody' kosciola