|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2
Sensuel kochana
Oj chcialabym czesciej tu do Was wpadac,no ale niestety sila wyzsza Nioo i czeka mnie duugi czas rozlaki z Wami ![]() Ale kto wie moze to dobrze zrobi,uda mi sie zrelaksowac,nie myslec tak namietnie o dzidzi i na spokojnie podejsc do rozmnazania sie i powiekszania naszej rodzinki ![]() Kochana nie bede nawet obliczac dni plodnych pojde na zywiol,moze tak bedzie lepiej??!! O rany o tej porze jeszcze sprzatasz?? Masakra,odpocznij sobie Slonko,zrelaksuj sie ![]() Co do egzaminu to hmm najlepsze jest takie podejscie do sprawy,hmm to troche tak jak ze starankami bedzie co ma byc,NAPEWNO bedzie dobrze !!! HIhihi spokojniutka kruszynke masz kochana?? Nio jak to dziewczynka nie bryka tak jak chlopczyki ![]() ![]() ![]() Ale spokojnie napewno wszystko jest wpozadku,napewno z dzidzia wszystko dobrze Zobaczysz przyjdzie czas ze sie rozbryka i to nie koniecznie musi byc w brzuszku ![]() ![]() A narazie delektuj sie rosnacym brzuszkiem ![]() Heh no tak z tymi moimi cyklami sie coraz bardziej cos dzieje Nie wiem co to ma znaczyc wszystko ale mam nadzieje ze wyluzuje i wroci do normy wkoncu Albo nie wroci wcale przez 9 m-cy (ta opcja bardziej mi sie podoba hihi)Buziaczki kochana ![]() Zeberko pewnie ze szalalas i to jak !! :P A tak niewolno!!! Ooo no to swietnie ze nareszcie jest sukieneczka,bo to juz tylko kilka dni kochana i GPS zostanie zamieszczony na paluszku ![]() ![]() ![]() Rosnijcie zdrowo kochani !!!! Buziaczki Sloneczko ![]() Pozdrowionka i buziaki kochane
|
#3092 |
|
BAN stały
|
Witajcie laseczki
ja dzis bylam u poloznej i spedzilam tam PONAD GODZINE ![]() ![]() normalnie masakra,pytan tysiace,pelno wypelniania karteluszek,dostalam 7 ksiazek,dowiedzialam sie ,ze za 2 w maxie za 3 tygodnie bede miala skan,a na nastepna wizyte do poloznej dopiero w 28 tygodniu normalnie przesada jakas,pobrali mi 7 fiolek krwi,dwa pojemniczki moczu,normalnie wszystko wyglada zupelnie inaczej niz w pl ale co tam mam nadzieje,ze wszystko bedzie ok na swoje mdlosci dostalam kroplowki i ponoc maja pomoc
|
|
|
|
#3093 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehehehe
A ja gadam do siebie jak nawiedzona ze stoperem w ręku,bo mam na jakieś tam opowiadanko 4min...aż .Ważne,aby gadać.Tylko te nieszczęsne książki do opowiadania Joanna....uśmiałam się trochę jak czytałam twój wpis.U mnie jest identycznie .A kto Ci te kroplówki podawać będzie??Nic się nie martw,wszystko będzie OK.Kicia....no mnie to brzuchol rośnie.A wieczorem to już wyjątkowo .Powoli odczuwam (chyba) jakąś taka wewnętrzną radość z ciąży.Nie to,żeby mnie ona w ogóle nie cieszyła.Tylko jakoś tak czuję się czymś zablokowana.I nawet wiem czym .Czekam cierpliwie na pierwsze odczuwalne ruchy bejbika.Ze sprzatania nici,ale przeważnie wieczorem to robię jak mój synalek już chrapie smacznie.Cosmaaa....Ty się chyba na nas nie obraziłaś co??A może Twoj TŻ zablokował ci wejście na wizaż abyśmy nie namawiały cie na dziecko .Daj znać co tam u ciebie!!
|
#3094 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
bede musiala jezdzic do swojego gp i tam mnie beda podlaczac i jak duren bede tam siedziala kolo godziny, normalnie lepiej nie mogli wymyslec ale coz jak nie ma innego wyjscia to musze sie podporzadkowac ja tez czasem gadam sama do siebie ;-)
|
|
|
|
|
#3095 |
|
BAN stały
|
Hej kochane
Nie obrazilam sie, nie zablokowal Po prostu moj brat nas odwiedzil i mam duzzzo roboty a malo czasu ;PWiec tak ... Rozmawialismy ... A raczej napisalam mu wczoraj co mi na sercu lezy, czego chce, czego sie obawiam, co mysle itd... Jak wrocil z pracy nic na ten temat nie powiedzial, nic nie odpisal, zero. Dzisiaj rano mnie obudzil slowami ''Chce dzidziusia,naprawde go chce i bede chcial''... Dlugo rozmawialismy, tlumaczyl ze naprawde mu chodzi o moje studia i przede wszystkim o to ze najpierw meczylabym sie z brzuchem co dwa tygodnie jezdzac do PL na zajecia a co najwazniejsze co potem jak sie urodzi maluszek, po urlopie dziekanskim bede musiala wrocic i dziecko bedzie bez mamy... Jak powiedzialam ze jezdziloby ze mna to sie oburzyl, ze powinno wtedy ewentualnie z ojcem zostac a nie .... No i teraz w sumie go rozumiem ... To byl dobry argument... Ja chyba bylam egoistka, myslac tylko o sobie, a nie pomyslalam o dzidzi, ze meczyloby ja to... Uzgodnilismy ze za rok mozemy sie zaczac starac... Bo 3 rok bedzie dla mnie luzniejszy, bardziej bede sie zajmowac praca licencjacka, nizeli jezdzic na zajecia ... Potem tylko egzaminy... Ktore bede mogla ulozyc pod siebie, poniewaz u mnie na uczelni jest ''taryfa ulgowa'' dla matek i kobiet w ciazy ... Zobaczymy ... Narazie ciesze sie ze w koncu porozmawialismy. Inaczej caly czas mialabym o nim niemile zdanie ... Ostatnio rzeczywiscie mialam wrazenie ze on po prostu nie chce miec dziecka .... Na wyracanie oczami, powiedzial ze nie bylo to w sensie ze ma dosyc tematu, tylko ze chcialby mi dac to czego pragne, ale musimy poczekac z tym, zeby wszyscy byli zadowolenie, a przede wszystkim zeby mama mogla byc z maluszkiem, a nie caly weekend w szkole ... Uzgodnilismy tez ze zaczynamy dbac o siebie, tzn on rzuca trawe, stara sie zyc mniej stresowo, a ja rzucam palenie ostatecznie i mam zadbac o forme, szczegolnie brzuszka, zeby miesnie byly silne. I potem bedziemy sie starac Edytowane przez Cosmaaaaaaa Czas edycji: 2009-08-27 o 08:35 |
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Cosmaaaaaaa trzymam kciuki żeby było tak jak obiecał czas wyszystko pokarze
Ale papierosy nunu nie wiedziałam, że palisz:P Nie ładnie
|
|
|
|
#3097 |
|
Zadomowienie
|
Hejka kochaniutkie
![]() Uff udalo mi sie dzis z rana zasiasc do kompa,a a chwilke lecimy na mieszkanko i znow zajze dopiero wieczorkiem ![]() Sensuel niooo i pieknie ze brzusio sobie rosnie,jak i dzidzia hihi Ohh ale to musi byc cudowne uczucie !!! No tak tak najlepiej brac sie za jakies prace jak maluszek spi hihi wiem cos o tym ![]() Powodzonka kochana Trzymam kciuki za egzamin ![]() Asienko kochana przechlapane z tymi kroplowkami No ale jesli maja Ci pomoc i bedziesz mogla dzieki nim normalnie funkcjonowac to warto sie poswiecic ![]() Szkoda ze te wizyty u poloznej tak zadko i tak malo skaningow ![]() Ale niestety taki kraj yhh pewnie kobiety ktore tam zyja sa do tego przyzwyczajone i dla nich to nic dziwnego,a my wiemy ze w innych krajach jest inczej tak jak np u mnie mozna zobaczyc dzidzie kiedy tylko chcesz i skorzystac z wizyty jak tylko jest taka potrzeba,ale niestety co kraj to obyczaj ![]() Bedzie dobrze kochaniutka niczym sie nie martw ![]() Cosmaaa nioo nareszcie jakies dobre wiesci Swietnie ze wkoncu sobie porozmawialiscie i wyjasniliscie kwestie dzidziusia ![]() ![]() Najgorsze sa niedomowienia ![]() Bardzo sie ciesze ze jednak okazalo sie ze Twoj Tz chce miec dzidziusia i jak widac poprostu troszczy sie o Ciebie i mysli o dzidzi zebyscie sie nie meczyli,zeby i Tobie i dzidzi bylo dobrze Ahh normalnie az jak glupia smieje sie do monitora hehe ![]() To teraz nic tylko spokojnie czekac na skonczenie tego roku studiow i w nastepnym ostro brac sie do roboty hihi Zobaczysz szybciutko zleci ![]() A u mnie hmm od przebudzenia pobolewa brzusio,jakies takie dziwne skurcze macicy,ale to chyba owulka tak wczesnie sobie przyszla Wiec nic tylko biore sie do dzialania Plamienie coraz mniejsze Heh ciekawe co to moze byc ??A za chwilke wyruszam na konczenie remonciku i juz bede sie brac za konkretne sprzatanko ![]() Juz nie moge doczekac sie soboty Chwili przewiezienia wszystkich mebli i rzeczy moze nareszcie uwierze ze to mieszkanko jest naprawde nasze i poczuje sie tam jak u siebie ![]() Milutkiego dzionka kochane i do wieczorka
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
Kicia cieszę się, że udało się Wam z tym mieskzankiem
Napewno jest sliczne Może zmiana miejsca będzie służyła staranka Powodzenia
|
|
|
|
#3099 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Pale od 3 lat i powiedzialam sobie ze przed ciaza rzuce, ale chce to zrobic dlugo przed ciaza, zeby organiezm sie calkiem oczyscil i zeby dzidzius byl zdrowy Cytat:
W takim razie musze trzymac kciuki za Wasze staranka, Twoje i Pepus! Wychodzi na to ze razem z moja kolezanka, ta co ma synusia 3miesiecznego razem bedziemy z brzuszkami chodzic
|
||
|
|
|
#3100 |
|
BAN stały
|
mam pewnie problem.
od kilku godzin boli mnie prawy jajnik ![]() ale czy to norlamny objaw ciązy czy coś zlego? dodam ze jesetem w 4 tygodniu |
|
|
|
#3101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak tak,to koleżanka powinna wiedzieć,że taka dolegliwość jest najnormalniejsza w świecie i prawie każda z zaciążonych to miała ![]() acha....i polecam skromna lekturę tego wątku,bo zapewne znajdziesz tu wiele odpowiedzi na swoje przyszłe pytania dotyczące ciąży i jej objawów. ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- A tak swoją drogą to się pochwalę,że pierwszy moduł z duńskiego zaliczony.Nie było tak strasznie.Babeczka miła i wyraźnie mówiła (ufff) i było OK.Także juz problem z głowy do połowy października,bo wtedy kolejny egzamin
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2009-08-27 o 18:28 |
|
|
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel gratuluję
|
|
|
|
#3103 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3104 |
|
BAN stały
|
Nie no normalnie jestem na skraju zalamania
nie bylo tej krwi moze duzo ale jednak byla,szybko polecialam sie polozyc do lozka,moj spanikowany przyniosl mi chusteczki do higieny intymnej i mowi zebym sobie nimi sprawdzila tam w srodku czy moze jest jeszcze krew czy moze juz nie ma,no i wzielam ta chusteczke i delikatnie sie nia w srodku wytarlam i pattrze a chusteczka jest jednak ciemnobrazowa |
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu mam andziję, ze to nic groźnego, nie myśl od razu o najgorszym- dobrze, ze odpoczywasz
|
|
|
|
#3106 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#3108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem co napisać,aby w razie czego nie straszyć.Ciekawe czym było spowodowane to krwawienie,bo z powietrza się nie wzięło.Ty to masz przeboje z fasolką,normalnie ci współczuję.Mój też poszedł na nockę i będzie o 7 ,także same na noc zostajemy,ale ja tam lubię czasami być sama.Teraz mnie coś kuje z prawej strony,ale to chyba się coś rozciąga .Ja to na szczęście (odpukać) mam spokój z dzidziunią.Ale jestem co raz szczęśliwasz,że brzuch mi rośnie i o dziwo czas szybko leci.Asiu,nic się nie martw,nie denerwuj i nie stresuj bo to może bajnikowi zaszkodzić.A zaglądałaś może do kalendarza chińskiego tak z ciekawości i dla zabawy??Acha...i marsz mi do lekarza.
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2009-08-27 o 21:08 |
|
|
|
|
#3109 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
mozecie sprawdzic zafasolkowane co bedziecie mialy
|
||
|
|
|
#3110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No w Danii jest identycznie.Z tego co widzę to tylko w PL tak "cackaja" się z ciążą.Wiesz,ja tam nie wiem jak Ty finansowo stoisz żeby polecieć do PL,ale ja chyba bym zadzwoniła do gina z PL i umówiła się na wizytę,albo chociażby jakiejś porady na telefon żeby udzielił dla spokojności.No nie wiem sama normalnie .Ciąża nie jest już na tyle mała aby mogły ot tak po prostu się plamienia pokazywać,aczkolwiek jedna laska na mamusiowym styczeń-luty 2010 (chyba celka2000) miała coś podobnego i wszystko okazało się OK.Jak chcesz to napisz do niej,może ona jakoś Ci pomoże?Bo wiesz....może się coś odkleja,a może jakieś resztki błonek czy czegoś takiego wypływają.Ja tego nie doświadczyłam także nie wiem. Ale hola hola.....czy Ty przyjmujesz jakieś leki??Kiedy kroplówkę ci podali i co ona zawierała?? Ja jak byłam w ciąży z Oskarem to brałam duphaston i po 3 dniach łykania tabletek dostałam plamienia sporego.Tak się wystraszyłam,że w razie czego do pracy wzięłam paczkę podpasek i karton tamponów w razie gdyby coś tak wypadło.No i bez wiedzy lekarza odstawiłam lek i plamienia ustały.Być może twoje plamienia były spowodowane jakimś lekiem,może tą kroplówką (sprawdź skład na necia i jak się to a do ciąży).A może osłabiona jesteś rzygankiem i głodna jesteś co??
|
|
#3111 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki
![]() długo mnie nie było... tak jakoś wyszło, potrzebowałam odpoczynku. Po prostu zaczynałam łapać depresję. Miałam mieć badania krwi LH i FSH, ale niestety muszę czekać do kolejnego okresu, bo w tamtym nie zdążyłam, ponieważ ginek źle mi wypisał skierowanie, a poza tym są one płatne;/ jak się okazało... No ale co u mnie? Nic, poza tym, że 2 ostatnie okresy miałam wywoływane Luteiną. Choć się nie zabezpieczamy to jakoś tak w mojej głowie powstało myślenie, że i tak nie będzie ciąży... może dopiero jak się przebadam i będzie wiadomo o co loto.. A co tam u Was? Z tego co pamietam (jesli dobrze pamietam) to Sensuel i Asia są w ciąży. U kogoś stan się jeszcze zmienił?? Pozdrowionka )ps ten cykl raczej miałam bezpłodny.. jednego dnia miałam dużo śluzu, ale białego i gęstego..
Edytowane przez ziaaa Czas edycji: 2009-08-27 o 22:27 |
|
|
|
#3112 |
|
Wtajemniczenie
|
Spadam spać laski,bo jutro znowu do szkoły.Dobrej nocki życzę
|
#3113 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
halo
![]() Ziaaa oj duzo juz tutaj zafasolkowanych te 2 miesiace byly bardzo udan3 a ty nie powinnas myslec tylko poprostu sie bawic i bedzie napewno ja ciagle sobie przypominam jak nie chcialam wypic piwa bo moze sie jestem w ciazy a kiedy w kokncu odpuscilam byl panienski pelno wodki i niczym sie nie przejmowalam i tu buch okazalo sie ze to ciaza ![]() takze zycze powodzenia w dalszych "starankach" poprowtu to robcie :P:P:P |
|
|
|
#3115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to ja na serio nie wiem.Oby tylko wszystko było dobrze z dzidzią,bo objawy jakie ciebie męczą są masakryczne.Współczuję Lecę obiad robić,bo potem do szkoły.
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam test, jest 28 dzień cyklu...wyszła jedna krecha chyba nici z zafasolkowania... smutno mi, juz się nastawiłam, że będę znowu mamą...no nic czekam na @ w niedzielę. Pozdrowionka.
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu zobaczysz, że się uda
|
|
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh mam jeszcze maluteńką nadzieję, że @ nie przyjdzie...może jeszcze za wcześnie żeby test pokazał ciążę...no nic najwyżej będziemy dalej działać
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Carol77 najważniejsze się nie poddawać
![]() i zawsze czekać do terminu @ nie ma sensu wcześniej robić twstu
|
|
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

Oj chcialabym czesciej tu do Was wpadac,no ale niestety sila wyzsza
Nioo i czeka mnie duugi czas rozlaki z Wami 

.Ważne,aby gadać.Tylko te nieszczęsne książki do opowiadania
.A kto Ci te kroplówki podawać będzie??Nic się nie martw,wszystko będzie OK.
.Powoli odczuwam (chyba) jakąś taka wewnętrzną radość z ciąży.Nie to,żeby mnie ona w ogóle nie cieszyła.Tylko jakoś tak czuję się czymś zablokowana.I nawet wiem czym 

Powodzenia

.Ciąża nie jest już na tyle mała aby mogły ot tak po prostu się plamienia pokazywać,aczkolwiek jedna laska na mamusiowym styczeń-luty 2010 (chyba celka2000) miała coś podobnego i wszystko okazało się OK.Jak chcesz to napisz do niej,może ona jakoś Ci pomoże?