![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czarna lista
Niestety i ja tu w końcu trafiłam
![]() Mam problem z użytkowniczką 17zakrecona Moją paczkę wysłałam 17.08, mam nadal dowód nadania, a Wizażanka do dziś mi nic nie przysłała, do tego w ogóle mi nie odpisuje, a widzę, że się loguje i nawet wchodziła na mój profil, w tej chwili jedyne czego chce to odzyskać swoje rzeczy! Sądziłam, że jeśli ktoś ma 30 przekupek to jest godny zaufania.. niestety się pomyliłam, proszę o interwencję w tej sprawie! Wystawiłam jej już negatywa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic nie kombinuje, nie siedze non stop na wizażu tak jak Ty, są wakacje, mam swoje prywatne zycie, paczki nie mogłam wczesniej wyslac, nie mialam dostepu do wizazu nawet zeby wziac adres, ale nie bede sie tlumaczyć. ja na paczkę od Ciebie też czekałam długo i tez mnie oszukiwałaś, nie pamietasz juz? mam wszystko w PW wiec nie rob z siebie ofiary losu. paczkę do Ciebie wysłałam priorytetem więc lada moment powinnaś ją dostać. pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Zadomowienie
|
Witajcie,jestem tu od niedawna i szczerze mówiąc gdy zapisywałam się na to forum do głowy mi nigdy nie przyszło,żeby kogoś oszukać...Chciałam po prostu wymienić się zbędnymi rzeczami - tak jak większość osób na tym forum.
Umówiłam się na wysyłkę z wizażanką codzienna1 - miała ona sporą liczbę przekupek,więc stwierdziłam,że to godna polecenia dziewczyna. Miałam jej wysłać 2 nowe żele dove i błyszczyk Rimmela za bolereczko dziergane i pas na talię. Nasze negocjacje trwały długo,bo na początku chciałam coś innego,a ona a to tego nie miała,a to coś zostawiła sobie itd.W końcu dogadałyśmy się. Przed wysłaniem dziecko dorwało się do półki z kosmetykami i wylało mi trochę jednego żelu,ale uprzedziłam wizażankę o tej sytuacji,ona jednak się zgodziła na wysyłkę.Wspomniałam też,że na błyszczyku jest trochę niewidoczny napis,ale nie było sprzeciwu.Zapytała czy wyślę pierwsza-zgodziłam się,bo nie miałam przekupek.Swoje kosmetyki umyłam,poodklejałam ceny,żeby estetycznie wyglądały i zawinęłam dodatkowo w torebkę jednorazową i włożyłam do koperty z bąbelkami,wysyłając poleconym priorytetem. Napisałam do niej maila,że wysłałam i czekam na swoją i że moge przesłać jej dowód nadania-nie chciała,co mnie zdziwiło.Potem na drugi dzień dostałam dłuuugaśny komentarz,że niby co ja jej wysłałam-że oblepione,wylane,zużyte kosmetyki,że błyszczyk to jakiś z gazety,że ona mi nie wyśle za te rzeczy paska i bolerka. Napisałam jej,że to niemożliwe,bo wszystko umyłam i starannie zapakowałam,ale ona porobiła jakieś zdjęcia że to niby dowód mojej nieuczciwości. Nie chciałam wdawać się z nią w żadną kłótnię i napisałam jej,że ja dotrzymałam umowy,a jeżeli jej coś nie odpowiada,to niech odeśle mi moje rzeczy i będzie po sprawie.Nie zrobiła tego do dziś. Dziś się zalogowała,więc napisałam do niej czy wysłała przesyłkę,odpowiedziała mi że nie,bo żele sobie przeleje w czystą buteleczkę i za nie mam sobie wybrać jedną rzecz z jej wątku (ale w żadnym wypadku z tych co się umawiałyśmy) a błyszczyk mi odeśle. Ja się nie zgodziłam,bo po prostu jej pozostałe rzeczy są na mnie za małe i nie w moim guście. Nagle teraz żele będzie używać,a paczki jak nie ma , tak nie ma...Aha priorytet był wysłany 24.08.09. Nie wiem co z tym wszystkim zrobić,bo ona posądziła mnie o oszustwo,ale to ja jestem oszukana,bo straciłam na przesyłkę i wysłałam jej swoje rzeczy, a w zamian nie mam nic-tylko jakieś oskarżenia w wątku... P.S.Wymieniłam się już z dwoma innymi wizażankami i jakoś wszystko przebiegło bez zarzutów...
Mój wszystkowątek -> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post38982057 Edytowane przez zabusia Czas edycji: 2009-08-28 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | |
|
Cytat:
Wysłałam wizazance PW ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
moderatorka też wizażanka
Przekupka: 55 pkt / 100% pozyt.
|
Ja też wciąż czekam. Dwa razy się z nią wymieniałam, za pierwszym razem było z jej strony opóźnienie, teraz też, a sukienka bez kokardki doszła. Jeszcze poczekam, ale nie ukrywam, że ogólnie jestem lekko rozczarowana.
Mam nadzieję, że szybko się pojawi i wyjaśni sprawę. Bo w sumie nie wiemy co się dzieje. Jeśli to jakiś wypadek losowy, to mam nadzieję, że wszystko będzie ok i zjawi się na wizażu. ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
wpisuję na listę butterfly008
umówiłyśmy się na wymiankę, miała wysłać pierwsza, czekałam od 13.08 na paczkę, niestety nic nie przyszło, trzy razy wysyłałam wiadomość z pytaniem, czy wysłała swoje rzeczy i dziś się dowiedziałam, że jednak rezygnuje, bo nie ma kasy na wysłanie i poza tym rurki mogą być jej nie dobre. Rurki podobały się wielu osobom i musiałam ich propozycję odrzucić, bo wybrałam wymiankę z butterfly008;/ w każdym razie - nie polecam, lepiej oszczedzic swój czas, nerwy i pieniądze ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |
moderatorka też wizażanka
Przekupka: 55 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
![]() Swoją drogą, bardzo niedojrzałe podejście. Po wymianie adresów, transakcja zostaje zawarta, nie ma odwrotu. Inaczej negwty. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | |
|
Cytat:
Negatyw ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4242 |
BAN stały
|
no dobrze zrezygnowalam... wina lezy wyłącznie po mojej stronie. byłam przygotowana na negatyw
ale przekupka przekupce nierówna bez sensu... negatyw dostaje osoba, ktora rezygnuje z wymianki (w tym przypadku ja) i taki sam negatyw dostaje osoba, ktora np. oszukała kogos, nie wyslala swoich rzeczy i tez dostaje negatywa! absurd jak dla mnie... to jest niesprawiedliwe! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |
|
Złamałaś regulamin forum, zerwałaś umowe zawartą z wizazanką bez powodu, ignorowałaś ją 2 tygodnie.
To że odezwałaś się teraz nic nie znaczy, widzłam negatywy wystawione za mniejszą ilością "nieodciągnięć" ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
BAN stały
|
1) odzywałam się do wizazanki, gdy ta wysyłała do mnie PW z zapytaniem czy wysłałam paczuszke
2) "widzłam negatywy wystawione za mniejszą ilością "nieodciągnięć" taak? to może pójdzmy dalej... moglabym wystawić negatywa za to, że np. -bluzka śmierdziała albo -ze byla w porzadku, ale nie miala metek, a powinna być z metkami.. etc... czy twoim zdaniem to jest okej? 3) nie będzie mi prawić morałów moderator, ktory sam ma negatywna przekupkę brzmiącą "OSZUSTWO" hipokrytów nie zniose! |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Zakorzenienie
|
hmn.
mam podobna sytuacje, umawiałyśmy się z wizazanką, długo konwersowałyśmy co która wybiera z propozycji, aż w końcu stanęło na wymianie - wizazanka podała mi swój adres - poprosila mnie o podanie mojego (podalam), ale nastepnego dnia zrezygnowala z wymiany, bo była na poczcie i napisala, ze przesylka torby skorzanej wyniesie ja 23zl (?) : O ! i nie oplaca sie jej to. co mam w takiej sprawie zrobic ? czy to nie jest zlamanie regulamiu ? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 |
Zakorzenienie
|
może zaproponuj jej, żeby wysłała nie jako paczkę, ale w kopercie babelkowej dużej ?
zawsze jest konkurencyjny dla Poczty Polskiej InPost - tam powinno wyjść taniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |
|
Cytat:
![]() Powodzenia w następnych wymianach. EOT caat jest złamanie, pisze w regulaminie "jak byk" ze po wymianie adresow i ustaleniu daty wysyłki wymiana jest "przyklepana". To jest zerwanie umowy. Co do przesyłki to nie rozumiem, skad taka kwota? Ta przesyłka z Albani ma isc ![]() butterfly008 otrzymuje bana stałego jak klon trollamagdalencja1 żegnamy ![]() Edytowane przez virtual_reality Czas edycji: 2009-08-28 o 16:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do przesyłki to nie rozumiem, skad taka kwota? Ta przesyłka z Albani ma isc ![]() dzięki piękne za pomoc. już interweniowałam - zobaczymy efekty : ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
BAN stały
|
Niech wysle listem, ja zawsze wysylam i maksymalnie place 8 zł
![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- I mam taki mały problem.. Gdor3 odesłała mi ubrania ale mimo wszystko zastanawiam się nad negatywem, bo umawiałyśmy się inaczej.. a ona odesłała.(cudem) i wszystko trwało ponad 2 miesiące. |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
|
Caat Mozesz tez zaproponowac dodanie do wymianki jakiegos drobiazgu ze wzgledu na koszty przesyłki, ale tak jak dziewczyny radziły bąbelkiem bedzie najtaniej
![]() Edytowane przez virtual_reality Czas edycji: 2009-08-28 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
oto co odpisała mi wizazanka o nicku: Bulineczk90
"Dziewczynko, nasza wymiana nie doszła do skutku, ponieważ uważam, że nie opłaca mi się, nie będę robiła z siebie drugi raz kretynki na poczcie, nawet nie będę szukać tańszego sposobu przekazania torby. Wydaje mi się, że jasno napisałam: nasza wymiana nie dojdzie do finału, chyba bardzo Ci się w domku nudzi skoro zajmujesz się takimi sprawami.... Wystawiaj sobie negatywa jak chcesz, jak przyniesie Ci to ulgę... Nawet jak bym jechała do Krakowa i miało by mnie to nic nie kosztować po Twoim zachowaniu nie oddała bym Ci torby nawet jak byś mi do tego interesu dopłacała.... WSTYD! żeby szantażem wymuszać wymiankę... WSTYD! " i co Wy na to ? : | |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Raczkowanie
|
witaj caat! jak miło, to jeszcze napisz jak napisałaś mi trzy wiadomości dzisiaj z szantażem, że wystawisz mi nagatywa jak się z Tobą nie wymienię.... może i rzeczywiście powinnam Ci wysłać tą torbę, ale nie będę do tego interesu dopłacać tyle... teraz to już napewno się nigdy nie wymienimy NICZYM....
#4256 |
Zakorzenienie
|
nie napisałam, ze wystawie Ci negatywa jak sie ze mna nie wymienisz, wiec proszę Cie nie rzucaj moich słow na wiatr to raz, a dwa nie chcę Twojej łaski - w ten sposób niczego nie załatwimy, więc przestań sie obnosić, bo nie prezentujesz nic innego jak brak kultury i szczyt bezczelnosci.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Raczkowanie
|
proszę bardzo, udowodnię Ci to
![]() wiadomość 1. wiesz co wyczytałam w regulaminie, ze mogę Ci wystawić negatywa : > wiadomość 2. wiesz co, nadal jestem zainteresowana ta torba skorzana, ale zdziwiłam sie, ze 23zl za przesyłkę. może proponuje Ci, żebyś wysłała nie jako paczkę, ale w kopercie bąbelkowej dużej hmn ? nie powinno wtedy kosztować to 23zł. próbowałaś tak ? Jak dla mnie to jest ewidentny szantaż... napisałaś jak byk, albo wymiana albo negatyw, ja to tak odebrałam ![]() może Ty to rozumiesz inaczej... ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- a o kulturze i bezczelności bym nic nie pisała... ![]()
![]() |
#4258 |
Zakorzenienie
|
zanim to do Ciebie napisalam,
to poradzilam sie tu na Czarnej Liscie - co mam Ci odpisać, więc myślę, że żadnego szantażu tu nie było : ) zresztą niech stwierdzi moderator, kto w tej sprawie zawinił i złamał regulamin. |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Raczkowanie
|
hmmm. ja wiem, że wina leży po mojej stronie, bo to ja zerwałam umowę, ale napisałam dlaczego...
a Twoje wiadomości dla mnie są ewidentnym szantażykiem.. ![]()
#4260 |
Zakorzenienie
|
może jeszcze je podkreśl czcionką, skoro już pogrubiłaś ?
są wystarczająco widoczne ? A 'dziewczynkę' to Ty sobie poszukaj wśród koleżanek. nie zamierzam z Tobą konwersować w taki sposób, bo to do niczego nie prowadzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.