![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Zapraszam do części drugiej wątku "Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana"
![]() część pierwsza Owocnego zrzucania kilogramów życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
A ja już zrobiłam ten test , pomogła mi kredka, mam do zrzucenia 9,5 kg i powinnam to osiągnąć do 6.11 licząc od dnia dzisiejszego. Ja jednak zacznę ją później ...najpierw przeczytam książkę Dukana...
Edytowane przez Lili40 Czas edycji: 2009-08-28 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Witam w drugiej części
![]() Wklejam mój dzisiejszy jadłospis: I- placuszki z otrąb ze słodzikiem i odrobiną gorzkiego kakao II- serek wiejski III- mięso pieczone w ziołach IV- placuszki twarogowe Jutro wybieram się na zakupy, kupię wszystko co potrzebne, bo w lodówce już pustki, i zamierzam poszaleć w kuchni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Paseczkowa a możesz podać mi przepis na te placuszki twarogowe ?
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Lili40 a musiałaś się rejestrować ?ja kończę test i tam jest info o rejestracji i nie wiem co dalej bo francuskiego ani w ząb |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dzisiejszy dzionek bez większych uniesień i spadków ale to dlatego,że P+W
![]() na jutro planuję rybkę grillowaną już nie mogę się doczekać witam miło nowe dukanki ![]() trzymajmy się kupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Trzeba się w teście zarejestrować to jes tam w prawym górnym rogu.Potem w teście trzeba wpisać to chasło ,które się tam podaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
![]()
witam -mam juz 5 dni za soba protein jutro warzywka -robiac test mam osiagnac swoja wage 06.11.2009-potem utrwalanie do lutego-mysle ze dam rade choc naprawde przy staniu w kuchni i gotowaniu dla rodzinki nie jest tak super
![]() pozdrawiam wytrwałych -niektorzy maja wielkie osiagniecia |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
robię je tak bardziej na oko
![]() ![]() Edytowane przez Paseczkowa Czas edycji: 2009-08-28 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Witajcie, a raczej żegnajcie
![]() Ja się z Wami póki co rozstaję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie Dukanki i życzę owocnego tracenia na wadze! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
dziekuje bardzo wiolqn za link z ksiązka. jeszcze jedno pytanko mam.czy stosujecie sama diete czy dodatkowo jakies tabletki odchudzajace?
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry weekendowo! Uwaga dziewczyny - weekendy są zdradliwe! Wszędzie się czają na nas pułapki!!
Cześć wiolqn - długo Cię nie było- normalnie się czlowiek stęsknił ![]() neitka - nie przejmuj się mieszkaniem - znajdziesz. ![]() ![]() Tej wody ciwplej rano sprobuję, ale to od jutra, bo dzis juz nie dam rady ![]() ![]() wiem, ze te 2 kg to moglabym przez tydzien zgubić, ale teraz (mentalność mi się zmieniła) taka wersja wydarzen mi nei odpowiada- wolę powoli ale SKUTECZNIE!! Weekend spędzam w domu, a w miescie śliwy nie rosną. I jezeli nikt nie bedzie we mnie rzucal, to zadna do buzi mi sama nie wpadnie. A ja nie zamierzam im w tym pomagać ![]() A tak w ogóle, to powoli muszę iśc na zakupy - nie mam spodni. Planowalam docelowo-jak zaczynałam- zgubic jeszcze ok 6 kg ( do mojej wagi sprzed kilku lat) ale przez to że mimo tycia, ruszałam się moje ciało się zmieniło i teraz wchodze juz prawie w te ubrania które nosilam bedąc chudsza o ok 6 kg. Także jednak trzymam się wersji jaką wam kiedyś przedstawiałam 'na sukienkę' (jak wejdę to konczę) a wejdę tak za 3 kg... Jak to ciało kobiety się zmienia. Mój TZ też wspomina, że juz powoli mam kończyć... spinka- powodzenia! trzymam kciuki za utrzymanie wagi. A może jednak zdecydujesz się na III fazę, tam juz są inne produkty i powinnas odzyskac energię (chociazby przez chleb i owoce). Niestety suchość w ustach to normalne na tej diecie, wg doktorka to dowód, że sie chudnie. A z energią to bywa różnie. ja czasami tez mam jej spadki, ale wtedy biorę niedozolony jogurt owocowy (0% oczywiście ![]() ![]()
Edytowane przez AJKB Czas edycji: 2009-08-29 o 09:06 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Już dałam radę.
![]() a wiec zrobiłam test wynik: I co to oznacza dla mnie w praktyce? Dodam iż wagę jaka chciałabym osiągnąć wpisałam 70 kg gubię się w tym ![]()
Synuś już z Nami ![]() Dietkuje I 85kg ![]() II 80kg III 70kg Edytowane przez angel109238 Czas edycji: 2009-08-29 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ile masz wzrostu? tak z czystej ciekawości pytam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Angel ,Dukan wyliczyl ze jednak 78 kilo jest dla Ciebie optymalne
![]() pewnie jestes wysoka dziewczyna ![]() A ja dzis mam @ ale o dziwo kilo mniej ![]() moim cichym marzeniem jest jezcze 2 kilo ( chociaz w tescie wyszlo mi ze idealnie jest 55,4) rano waga pokazala mi 56,5 w pl oczywiscie zakupilam ksiazke "nie potrafie..."zarazilam dieta mame i tesciowa ![]()
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dlatego dziwi mnie ten wynik.
Synuś już z Nami ![]() Dietkuje I 85kg ![]() II 80kg III 70kg Edytowane przez angel109238 Czas edycji: 2009-08-29 o 11:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Angel , a napewno dobrze wypelnilas test ? bo przy twoim wzroscie 78 kilo to jednak jeszcze mala nadwaga
![]()
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
angel , trzymam kciuki
![]() ![]() dieta przynosi spektakularne efekty tylko trzeba byc konsekwetnym i cierpliwym ![]()
#19 |
Raczkowanie
|
W takim razie popieram Davidke - najpeirw dojdź do 78 a potem zobaczysz co i jak
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
już raz na tej diecie byłam ale przerwałam bo źle sie do niej przygotowałam
![]() Ale teraz już zagłebiłam wiedze na temat diety ![]()
#21 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wykombinowałam dziś na śniadanie coś w rodzaju zupki mlecznej
![]() Zmieliłam po łyżce otrąb pszennych i owsianych, dodałam do nich jajko i łyżkę mąki kukurydzianej. Wszystko wymieszałam i łyżką wkładałam do gotującego mleka, na koniec dodałam słodzik i gotowe. Pyyszne było ![]() Można też te kluski ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i podawać np. z mięsem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj zrobiłam sobie cos ala bigos ze słodkiej kapusty - kapusta, pomidor, cebula, pierś z kurczaka i duuużo kopru! - Rewelacja (będę teraz to jadła przez tydzien ![]()
Edytowane przez AJKB Czas edycji: 2009-08-29 o 12:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Witam Dziewczęta
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś na obiadek wykombinowałąm placuszki z kurczaka ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ufff!!! Wreszcie skończyłam czytać wszystkie posty jakie się uzbierały tutaj w trakcie mojego urlopu. Aleście się rozpisały
![]() ![]() Teraz pochwalę się moimi "sukcesami". Wyjeżdżałam nad morze z wagą 84,3. Na urlopie, pomimo obecności mojej motywującej mnie w chwilach zwątpienia do kontynuowania diety siostry (a może właśnie przez nią), trochę pogrzeszyłam (a właściwie pogrzeszyłyśmy), wróciłam do domu, a tu waga.... 84,3 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak więc dziewczyny uważajcie na "grzeszki", szkoda nerwów i zgubionych kilogramów, które potem trzeba jeszcze raz gubić, ale też jak zgrzeszycie, to nie załamujcie się, nie przerywajcie diety tylko walczcie dalej ![]() No i oczywiście podziw na twarzach koleżanek i kolegów w pracy (to już 12 kg mniej) BEZCENNE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
![]()
Witam serdecznie
Mam straszną ochotę na tę dietę ale....nie wiem od czego zacząć. Od 21.07.09.schudłam prawie 8kg ![]() ![]() ![]() Zostało mi jeszcze do zrzucenia 6-7 kg ( 73,5 kg i 166 cm) Dziewczyny gdybyście zechciały udzielić mi chociaż podstawowych informacji, a najlepiej to szczegółowych-byłabym bardzo wdzięczna Czekam na wskazówki również prywatne margas1910@interia.pl Dodam jeszcze, że jestem dojżałą kobietą "trochę" po 40-tce i ostatnio ze względów zdrowotnych( przerost endometrium) muszę brać hormony ![]() Czekam Pozdrawiam. ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
ja robiłam ten i chyba o tym mowa
![]() http://www.regimedukan.com/je-minscris.html dziewczyny może głupie pytanie ale nie wiem. Jak się robi owsiankę taką zęby jeść w I fazie?
Synuś już z Nami ![]() Dietkuje I 85kg ![]() II 80kg III 70kg Edytowane przez angel109238 Czas edycji: 2009-08-29 o 16:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Dziewczyny ratujcie!!! jak wypęlnic ten test?? ani w ząb francuskiego i mam problem!! |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
1. Państwa Imię): ....... 2. Ile chcielibyście ważyć: .... (tylko cyfry!!!) 3. Jesteście: (une femme) = kobieta...... (un homme = mężczyzna) 3a. Spieszno Wam rozpocząć dietę: oui (tak), non (nie) 4. Wasza aktualna waga w kg (na czczo i bez ubrania): ........ (tylko cyfry) 5. Wasz wzrost w cm: ....... (tylko cyfry), a więc np. 165, a nie 1,65 6. Jaka była Państwa najwyższa waga w życiu (nie licząc ciąży w przypadku kobiet): ........ 7. Jaka była Państwa najniższa waga po ukończeniu 18 roku życia (nie licząc wagi w okresach choroby): ..................... 7a. Jaka jest Wasza waga stosunkowo łatwa do utrzymania bez specjalnych ograniczeń: ...... (tylko cyfry) 8. Czy przechodziliście już jakieś diety: aucun = żadnej, plus - więcej niż 3 9. Państwa wiek: ..... (tylko 2 cyfry) 10. Czy w Państwa rodzinie ktoś ma skłonności do tycia: ...... Oui = tak, Non = nie 11. Musimy ocenić grubość Państwa kości. W tym celu proszę prawą dłonią objąć nadgarstek (podobnie jak na rysunku)... 1. możliwość drobna kość (kciuk i palec wskazujący zachodzą na siebie po objęciu), 2 możliwość normalna grubość kości, kciuk i palec wskazujący się stykają, 3 możliwość gruba kość , kciuk i palec wskazujący nie stykają się po objęciu nadgarstka 12. Ile razy byliście w ciąży: .... aucun = ani razu, plus = więcej niż 3 razy, 13. Czy macie wrażenie łatwego chudnięcia w momencie ograniczenia jedzenia: plutot facilement = raczej łatwo, difficilement = trudno 14. Ograniczenie ilości jedzenia jest dla Was męczące: .... oui = tak, non = nie 15. Wasz adres mailowy: ....................... 16. Proszę podać Wasz nick : ....................... 17. Proszę wpisać Wasze hasło dostępu (chodzi o stronę Dukana, bo zrobienie testu wagi jest równoznaczne z zarejestrowaniem się na jego stronie) 18. Je souhaite bénéficier des réductions tarifaires et des offres des partenaires de regimedukan.com = chciałabym korzystać z upustów cen oferty sklepu internetowego partnerów Dukana - odznaczyć kwadracik (jest to opcja ważna po ewentualnym zapłaceniu opieki dietetyka, przy analizie wagi niczym nie skutkuje!!!) 19. Verification = sprawdzenie.... wpisać litery widoczne na obrazku 20. Valider mon analyse = wysłać mój test do analizy
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Dzięki bardzo Angel za szybka odpowiedź, wypełniłam test i mam do zrzucenia 8,5 kg. Mam nadzięję, że z waszą pomocą mi się to uda. Chciaż wiem , że pewnie będą chwile zwątpienia;-((( ale coż... pozdrawiam serdecznie
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...04067&page=169
W poście nr 5051 Kredka podaje tłumaczenie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.