|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
sposob na cere
Hej, chcialam sie z wami podzielic moimi uwagami, moze pomoga komus
Otoz ostatnio mialam duze problemy z cera, wypryski a jednoczesnie przesuszona, luszczaca sie skora. stosowalam wiele kosmetykow( wiele z nich to byly antybiotyki na tradzik), ale bylo jeszcze gorzej. Wtedy kosmetyczka poradzila mi cos, co mi pomoglo. Jest to dziecinnie prosty sposob- przemywanie twarzy naparem z rumianku rano i wieczorem, a takze po przyjsciu ze szkoly zeby zmyc makijaz(zamiast zeli i mydla), i smarowanie na noc twarzy mascia z witamina A. Wystarczyly 2 tyg, a moja cera doszla teraz do siebie, skora mi sie juz nie luszczy, pryszcze zniknely a nowe pojawiaja sie rzadziej. proste, a jednak skuteczne!! I ile kasy zaoszczedzilam
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Re: sposob na cere
Tzn w ogole nie uzywasz do mycia twarzy zeli, mydel, sam tylko napar z rumianku? Zmywasz tym makijaz?
Heh, moze rzeczywiscie skuteczne, ale ja nie wyobrazam sobie zmyc makijazu z mojej swiecacej sie buzi tylko naparem z ziolek... chyba ze zle zrozumialam a co do masci z wit A, ponoc po nij tworzy sie duzo zaskornikow? Ja takze radze sobie ostatnio lepiej z cera, bo po prostu odstawilam drazniace leki przeciwtradzikowe i zaczelam uzywac codziennie nawilzajacych kremikow Chetnie jednak sprobowalabym Twoich "przepisow" Aha, jeszcze jesli chcesz, pij napar z bratka (systematycznie) i przemywaj buzie platkami owsianymi (2 lyzki zalane ciepla woda po 20min przemywac twarz, jak zelem do mycia), ponoc super sposob, ktory ja mam zamiar wkrotce wyprobowac pozdrawiam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

Otoz ostatnio mialam duze problemy z cera, wypryski a jednoczesnie przesuszona, luszczaca sie skora. stosowalam wiele kosmetykow( wiele z nich to byly antybiotyki na tradzik), ale bylo jeszcze gorzej. Wtedy kosmetyczka poradzila mi cos, co mi pomoglo. Jest to dziecinnie prosty sposob- przemywanie twarzy naparem z rumianku rano i wieczorem, a takze po przyjsciu ze szkoly zeby zmyc makijaz(zamiast zeli i mydla), i smarowanie na noc twarzy mascia z witamina A. Wystarczyly 2 tyg, a moja cera doszla teraz do siebie, skora mi sie juz nie luszczy, pryszcze zniknely a nowe pojawiaja sie rzadziej. proste, a jednak skuteczne!! I ile kasy zaoszczedzilam