Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-28, 20:19   #1051
majka versace
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
mysle ze wiekszosc z nas doczeka "podwojnego zajecia"
przynajmniej ja
Ja też miałam taki plan ale teraz juz nie jestem tego taka pewna......

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 20:27   #1052
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

a ja mimo takiego porodu jaki mialam wole rodzic niz nosic...
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 20:44   #1053
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
A ja od paru dni słaba jestem, w głowie mi się kręciło, bałam się że zemdleje jak bede sama. Teraz staram się więcej jeść i pić bo to chyba była przyczyna. Troche mi lepiej ale i tak już widać po mnie wyczerpanie.
Może masz anemię ? no i na pewno jesteś przemęczona.

Ja dzisiaj rano zastrajkowałam, bo już czułam, że kogoś pobiję
Brutalnie zbudziłam małża i kazałam mu siedzieć z młodym a sama poszłam spać do drugiego pokoju spać, spałam całe 2 godziny ale całkiem inaczej dzisiaj funkcjonowałam.

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ale mojemu tak sie zdarzylo moze ze trzy razy
tak to gora 2,5-3h a przewaznie w ciagu dnia to zasypia na pare minut albo pol godziny i sie budzi
ma tylko jeden dluzszy sen po poludniu na spacerze a i to nie zawsze

co do oslabienia - tez tak mam, czesto jak wstaje w nocy do malego to mi sie w glowie kreci i mam wrazenie, ze zaraz zemdleje - to z przemeczenia, czlowiek jest zmeczony, niewyspany i zapracowany, no i jeszcze stres bo dziecko placze ehh

moj TZ tez od rana do nocy w pracy a wiekszosc nocek spi w salonie zeby miec sile pracowac

ehh ciezkie to zycie

Wy chociaz macie tyle lepiej, ze macie jedno dziecko, ja mam podwojne zajecie, czasami wysiadam i mam wrazenie, ze z niczym sobie nie radze

No właśnie mój też tak sypia, na kilka minut do godziny w ciągu dnia i na godzinkę góra dwie w nocy, a około 3 rano jest już całkiem wyspany i sobie gada albo płacze żeby się nim zająć

Ja z niewyspania robię się drażliwa i agresywna. Wszystko i wszyscy mnie wkurzają nawet Mateusz, potem mam wyrzuty sumienia że jestem patologiczną matką

No ja Ciebie cały czas podziwiam, że sobie dajesz rady z dwójką dzieci i całym domem na głowie.
Zresztą Unholy też

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 21:20   #1054
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Ja zdecydowanie wole nosić Ciąże wspominam z tęsknotą.....

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Chyba zrobie badania bo może i mam anemie...nie wiem...

Stary 2009-08-28, 21:43   #1055
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Ja chyba i jedno i drugie

Cytat:

Ja dzisiaj rano zastrajkowałam, bo już czułam, że kogoś pobiję
Brutalnie zbudziłam małża i kazałam mu siedzieć z młodym a sama poszłam spać do drugiego pokoju spać, spałam całe 2 godziny ale całkiem inaczej dzisiaj funkcjonowałam.

No właśnie mój też tak sypia, na kilka minut do godziny w ciągu dnia i na godzinkę góra dwie w nocy, a około 3 rano jest już całkiem wyspany i sobie gada albo płacze żeby się nim zająć

Ja z niewyspania robię się drażliwa i agresywna. Wszystko i wszyscy mnie wkurzają nawet Mateusz, potem mam wyrzuty sumienia że jestem patologiczną matką

No ja Ciebie cały czas podziwiam, że sobie dajesz rady z dwójką dzieci i całym domem na głowie.
Zresztą Unholy też
To normalne, ja też czasami się wkurzam na Antosia. Na początku jak nie byliśmy jeszcze zgrani, to coś tam pod nosem mamrotałam itp. Jestesmy tylko ludźmi...

Och dziękuję
No jest troszkę roboty przy dwójce, czy będzie trzecie....
Ale jakoś daję radę
Zacznie sie dopiero jak Bartuś pójdzie za kilka dni do zerowki...
Obowiązki, obowiązki...

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Napisane przez majka versace
Chyba zrobie badania bo może i mam anemie...nie wiem...
Zrób, zrób. Może musisz więcej witamin łykać dla poprawy kondycji
Stary 2009-08-28, 22:00   #1056
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:

Zresztą Unholy też
dziekuje

mi rowniez zdarza sie bardzo irytowac i "wyzywac" dzieci pod nosem
wiadomo czlowiek nie robot i czasem po prostu rece opadaja

Unholy a mialam Ciebie pytac - jak Bartus sie czuje? choroba mu nie dokucza?
i w ogole jak tam relacje z braciszkiem? bo moj synio go strasznie kocha, ciagle chce przy nim byc, glaskac go i calowac, nawet powiedzial wczoraj, ze bardziej kocha brata niz tate
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 22:32   #1057
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
dziekuje

mi rowniez zdarza sie bardzo irytowac i "wyzywac" dzieci pod nosem
wiadomo czlowiek nie robot i czasem po prostu rece opadaja

Unholy a mialam Ciebie pytac - jak Bartus sie czuje? choroba mu nie dokucza?
i w ogole jak tam relacje z braciszkiem? bo moj synio go strasznie kocha, ciagle chce przy nim byc, glaskac go i calowac, nawet powiedzial wczoraj, ze bardziej kocha brata niz tate

Miło, że pytasz
Ogólnie Bartuś dobrze znosi chorobę. Zrobiliśmy ostatnio badania krwi i Leukocyty, Aspat i Alat wróciły do normy
Troszkę szybciej się męczy, jest bladziuchny - bo ta dietka taka lightowa i uboga w owoce i warzywa
Ale nie jest źle.
Teraz moim zmartwieniem jest zerówka - tzn. On nie może ćwiczyć na gimnastyce, biegać po placu zabaw itp. ze względu na możliwośc urazu brzuszka - wątroba i śledziona jeszcze kilka miesięcy są powiększone i może być nie ciekawie (pęka np. śledziona)
Wychowawczynię poinformuję, że przez 5 miesięcy będzie miał taki "zakaz", ale czy Ona tego dobrze dopilnuje i Bartuś np. nie będzie zjeżdżał ze zjeżdżalni lub biegał i grał w piłkę
Będę na pewno codziennie się o to martwiła

Antosia kocha najmocniej. Całuje po stópkach i ciągle patrzy co on robi. Pomaga mi w drobnych rzeczach. Oj wpatrzony w niego Sprawdza co robi, czy śpi, gdzie jest.
Dzisiaj np. jak byliśmy na zakupach zasłaniał fotelik daszkiem, żeby ludzie w supermarkecie go nie zarazili

Idę coś przegryźć przed snem i lulu.
Dobrej nocki
Stary 2009-08-28, 22:40   #1058
megi b
Wtajemniczenie

Witam mamusie
Ja już dawno temu pisałam, że podziwiam Svinecke i UnholyOne Chyba macie jakiś dodatkowy zapas energii bo ja przy jednej sztuce już wieczorem padam
Też zastanawiam się nad huśtawką, te które pokazała UnholyOne są super, ale ja raczej zdecyduję się na coś tańszego bo nie mam pewności czy Amelce się spodoba, pomóżcie wybrać
http://allegro.pl/item719789173_brig...e_automat.html

http://allegro.pl/item721138955_brig...i_automat.html

http://allegro.pl/item722390380_brig...e_automat.html

http://allegro.pl/item722413751_brig...e_automat.html

http://allegro.pl/item719572448_fish...czek_2009.html

A i pępuszek już spoko się goi i ropa nie leci
Co dzień widzę jak mała się zmienia i napatrzeć się nie mogę Zwłaszcza ok 4 rano ma ochotę na gadanie, umie agu, egre i grry i słodkie minki robi jak jej się coś uda powiedzieć

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 22:49   #1059
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

Czes Mamuśki ja znowu tylko na chwilkę , podczytuje was regularnie i dużo nowego się dzięki wam dowiedziałam ale jakoś z pisaniem u mnie gorzej, mam nadzieje że nie macie mi za złe że tylko czytam.
Mam do was pytanie jako że w moim mieście nie ma większego sklepu typu Tesco itp. a za jakiś czas się wybueram na większe zakupy poradzcie mi gdzie kupujecie Pampersy tzn gdzie są jakieś promocje obecnie na pieluszki, bo zastanawiam sie czy zamawiać z Allegro ale w sumie może w jakimś markecie jest taniej?

Tak szybciutko tylko napisze że nasz szkrab ma dziś dwa tygodnie i miewa się wyśmienicie regularnie śpi po 2-4 godziny nie marudzi i ładnie przybiera na wadze tylko na mim mleku, miał mały problem z oczkiem bo mu ropiało ale po kuracji rumiankiem ślicznie się wygoiło,a co do mnie czuje się świetnie poród wspominam bardzo dobrze (cc) rana ładnie się goi a z 26 kg które przytyłam z małym zostało tylko ok 6 kg ale w sumie planuję jeszcze ok 16 zrzucić, to pokrótce tyle wrzucam jeszcze kilka zdjęc jak mały teraz wygląda tutaj bo nie wiem jak robi się ten album
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Clipboard.jpg (108,9 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Clipboardz.jpg (101,9 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0125.jpg (105,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0153.jpg (39,7 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0158.jpg (94,0 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0159.jpg (128,4 KB, 28 załadowań)
cashmeree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 22:55   #1060
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree
Wink Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Megi mi podoba sie ta różowiutka
cashmeree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 23:04   #1061
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Zwłaszcza ok 4 rano ma ochotę na gadanie, umie agu, egre i grry i słodkie minki robi jak jej się coś uda powiedzieć
Mój od urodzenia mówi "eja-eja" jak ciągnie smoczka

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cashmeree ale ten twój synuś to kawał chłopa Oby dalej tak zdrowo rósł Mój przy nim to miniaturka

Stary 2009-08-28, 23:47   #1062
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Miło, że pytasz
Ogólnie Bartuś dobrze znosi chorobę. Zrobiliśmy ostatnio badania krwi i Leukocyty, Aspat i Alat wróciły do normy
Troszkę szybciej się męczy, jest bladziuchny - bo ta dietka taka lightowa i uboga w owoce i warzywa
Ale nie jest źle.
Teraz moim zmartwieniem jest zerówka - tzn. On nie może ćwiczyć na gimnastyce, biegać po placu zabaw itp. ze względu na możliwośc urazu brzuszka - wątroba i śledziona jeszcze kilka miesięcy są powiększone i może być nie ciekawie (pęka np. śledziona)
Wychowawczynię poinformuję, że przez 5 miesięcy będzie miał taki "zakaz", ale czy Ona tego dobrze dopilnuje i Bartuś np. nie będzie zjeżdżał ze zjeżdżalni lub biegał i grał w piłkę
Będę na pewno codziennie się o to martwiła

Antosia kocha najmocniej. Całuje po stópkach i ciągle patrzy co on robi. Pomaga mi w drobnych rzeczach. Oj wpatrzony w niego Sprawdza co robi, czy śpi, gdzie jest.
Dzisiaj np. jak byliśmy na zakupach zasłaniał fotelik daszkiem, żeby ludzie w supermarkecie go nie zarazili

Idę coś przegryźć przed snem i lulu.
Dobrej nocki
super, ze wyniki sie poprawily
mysle, ze jak pania poinformujesz co i jak i jakie moga byc konskwencje nie przestrzegania tych zasad to bedzie uwazac - chociaz szkoda Bartusia bo napewno bedzie mu przykro, ze nie moze biegac z dziecmi

a ta choroba to od czegos sie wziela czy po prostu teraz zostala wykryta?

co do relacji z braciszkiem - moj ma tak samo, tez ciagle go doglada i patrzy co robi, ostatnio jak bylam w kiosku a Eryk pilnowal wozka to zaczal krzyczec do mnie: "mamo mamo Marcel sie spocil" haha myslalam, ze padne - az pani w sklepie pochwalila, ze taki dobry brat, tak sie martwi, a czesto dzieci sa zazdrosne - Eryk nie jest w ogole

trzymam kciuki za Bartka
Cytat:
Witam mamusie
Ja już dawno temu pisałam, że podziwiam Svinecke i UnholyOne Chyba macie jakiś dodatkowy zapas energii bo ja przy jednej sztuce już wieczorem padam
Też zastanawiam się nad huśtawką, te które pokazała UnholyOne są super, ale ja raczej zdecyduję się na coś tańszego bo nie mam pewności czy Amelce się spodoba, pomóżcie wybrać
http://allegro.pl/item719789173_brig...e_automat.html

http://allegro.pl/item721138955_brig...i_automat.html

http://allegro.pl/item722390380_brig...e_automat.html

http://allegro.pl/item722413751_brig...e_automat.html

http://allegro.pl/item719572448_fish...czek_2009.html

Co dzień widzę jak mała się zmienia i napatrzeć się nie mogę Zwłaszcza ok 4 rano ma ochotę na gadanie, umie agu, egre i grry i słodkie minki robi jak jej się coś uda powiedzieć
oj bo urosne dzieki

super, ze pepus sie goi

ja tez nie moge sie napatrzec na malego - zwlaszcza, ze od kilku dni zaczal sie do mnie tak szczerze usmiechac i zaczyna gugac

hustawki podobaja mi sie 3,4 i 5 ale najbardziej ta rozowa
Cytat:
Napisane przez cashmeree Pokaż wiadomość
Czes Mamuśki ja znowu tylko na chwilkę , podczytuje was regularnie i dużo nowego się dzięki wam dowiedziałam ale jakoś z pisaniem u mnie gorzej, mam nadzieje że nie macie mi za złe że tylko czytam.
Mam do was pytanie jako że w moim mieście nie ma większego sklepu typu Tesco itp. a za jakiś czas się wybueram na większe zakupy poradzcie mi gdzie kupujecie Pampersy tzn gdzie są jakieś promocje obecnie na pieluszki, bo zastanawiam sie czy zamawiać z Allegro ale w sumie może w jakimś markecie jest taniej?

Tak szybciutko tylko napisze że nasz szkrab ma dziś dwa tygodnie i miewa się wyśmienicie regularnie śpi po 2-4 godziny nie marudzi i ładnie przybiera na wadze tylko na mim mleku, miał mały problem z oczkiem bo mu ropiało ale po kuracji rumiankiem ślicznie się wygoiło,a co do mnie czuje się świetnie poród wspominam bardzo dobrze (cc) rana ładnie się goi a z 26 kg które przytyłam z małym zostało tylko ok 6 kg ale w sumie planuję jeszcze ok 16 zrzucić, to pokrótce tyle wrzucam jeszcze kilka zdjęc jak mały teraz wygląda tutaj bo nie wiem jak robi się ten album
witaj ale Twoj synio urosl i super, ze tak ladnie chudniesz

mi ostatnio waga w miejscu stoi
Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Mój od urodzenia mówi "eja-eja" jak ciągnie smoczka

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cashmeree ale ten twój synuś to kawał chłopa Oby dalej tak zdrowo rósł Mój przy nim to miniaturka
moj tez sobie tak ejuje jak ciagnie dyda super to jest zawsze go przedrzezniam i robie eja razem z nim
Stary 2009-08-29, 00:22   #1063
mariolasl
Zakorzenienie

Cashmeree, śliczny twój Maluszek i jaką ma wspaniałą czuprynę

Majko, mam nadzieje, że wkrotce twój mały unormuje sobie dzień i noc i będziesz mogła odpocząć. Przykre, że nie masz pomocy. to na pewno ze zmęczenia, niewyspania, ale morfologię sobie zrób, chociaż raczej szybko wraca do normy po porodzie. Ja miałam Hb 8.0 jak mnie wypisywano ze szpitala, a 6 tyg później już było 11.4. Ja mimo, że nie moge narzekać na męża, to i tak czuję się nieraz padnięta i beż życia, ale to zwalam akurat na deprechę.

Mój mąż zabawia małego, jak przyjdzie z pracy, ale najchętniej jak śpi lub nie płacze. W weekendy zabiera go na spacer i to muszę powiedzieć, że bardzo chętnie. Jeśli mały wypompuje mnie w dzień, to bez problemu posprząta, poprasuje itp. Zawsze sprząta w weekendy , myje okna itp. Takie przyzwyczajenie już mu zostało, bo pracuję na zmiany i sporo własnie w soboty, niedziele.
Przy kąpieli również mi pomaga. To wszystko zmieni się od września, bo będzie pracował do 21, również w soboty . Będę musiała sobie jakoś inaczej zorganizować wszystko.

Unholy, Svinecko, wspaniałych macie synków
Unholy, cieszę sie, że Bartuś miewa się lepiej.

----------

Z Antosiem wszystko dobrze, waga w normie, ale z powodu zaparć ma zmienione mleko. Mam się nie przejmować, że mało je, podobno to powinno minąć. Na pupę dostałam Morhulin i Metanium do wypróbowania. Zobaczymy, czy coś pomoże

U nas długi weekend, więc mąż zajmie sie więcej małym. Nie powiem, cieszy mnie ta perspektywa, chociaż jak gdzieś go zabiera, albo ja gdzieś idę, to ciągle myślę o Antonio.
Stary 2009-08-29, 08:32   #1064
katarzynka00
Zakorzenienie

Dodalam kilka fotek do albumu
Ale tak chronologicznie z pierwszych dni w domu

Stary 2009-08-29, 09:13   #1065
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dziewczyny jak ubrać Tomusia na pierwszy spacer? nie mam pojęcia, a nie chce zeby mu ziumno bylo no i przegrzac tez nie chce
Stary 2009-08-29, 09:21   #1066
Cassandra 23
Zakorzenienie

Siemka babeczki

Dziaisj pospałam do 7 to chyba rekord, bo zawsze Kuba sie budzi o 5.30 - 6.00 i juz nie chce spać. Dzisiaj obudził sie o 5 , jakos dziwnie spał, oczy miał zamkniete ale wiercił sie niesamowicie, tak jakby mu cos przeszkadzało. Zmieniłam pieluszke, oczywiscie cała mokra, az pupcie miał wilgotną ale i tak sie wiercił. Dałam mleczka ale na poczatku nie chciał ssać, tylko sie biedaczek rozpłakał. Potem jakos zassał smoka, wypił mleczko i usnał.
Wogole marundy jest dzisiaj, taki zwiercony. Pobawił sie troche na macie i usnał.

Przed ostatniej nocy moje dziecko mnie zadziwiło. O 17 wystawiłam go w wzóku na balkon, było juz tak fajnie chłodniutko i mały usnał. Myslałam, że to chwilowa drzemka. Czekam az sie obudzi, zeby go wykapać, a tu mija 19, 20, 21 a moje dziecie śpi. Potem zaczał sie cos krecic wiec dałam butle z mlekiem, zjadł 100 ml i dalej spał jak kamień Cała noc przespał az do 6 rano, budzac sie raz na jedzenie.
Chyba był bardzo zmeczony

Musze sie pochwalic ale wczoraj sama wykapałam Kubusia. Rodzice pojechali nad morze, TŻ był jeszcze w pracy a Kuba juz oczka zamykał wiec szybko nalałam wody do wanienki, położyłam przewijak z ręcznikiem na pralce (żeby nie niesc takiego mokrego do pokoju) i wykapałam Kubcia. Od razu sie rozpudził, zawsze popłakuje jak go wycieram a wczoraj był grzeczniutki, nawet pozwolił sie cały pooliwkować. Wszystkie zabiegi kosmetyczne poszły szybko i sprawnie Zjadł mleczko i usnał.
Zauważyłam, że apetyt mu powraca. Już nie płacze tak przy jedzeniu, tylko ładnie ssie smoka.
Dzisiaj go wazylismy i waga podskoczyła do góry

Ale mamy nastepny problem...pleśniawki wczoraj zauważyłam biały, grudkowaty nalot na języku, to napewno nie osad z mleka. Takiem białe grudki ma tez na gornej wardze, przy dziąsełku.
Od razu pojechałam do apteki i kupiłam Aphtin. Wygotowałam smoczki i butelki. Teraz robie to po kazdym posiłku.
Mam nadzieje, że szybko pozbędziemy sie tego paskudztwa.

Wczoraj tez byłam w przychodni po recepte na mleczko dla małego. Karmie go juz tylko Bebilonem Pepti. Miał chyba jednak to alergie na białko mleka krowiego bo odkad podaje tylko Belilon to wszystkie krostki poznikały. I kupki zaczynaja robic sie zółte
wykupiłam od razu 6 puszek mleka, i w innej aptece niz ostatnio, tansze o 1 zł tylko 9,90 za puszke

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-29, 10:04   #1067
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak ubrać Tomusia na pierwszy spacer? nie mam pojęcia, a nie chce zeby mu ziumno bylo no i przegrzac tez nie chce
szkoda ze wypilam juz kawke...tak z fusów wywrozylabym jaka pogoda u ciebie, bo tak nie wiem jaki zestaw doradzic.Nic nie napisalas czy slonce czy wiatr.Ogolnie jedna warstwe wiecej niz sobie

Stary 2009-08-29, 10:12   #1068
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

lekki wiatr ale ogolnie bardzo ciepło
Stary 2009-08-29, 11:34   #1069
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Unholy, Svinecko, wspaniałych macie synków
Z Antosiem wszystko dobrze, waga w normie, ale z powodu zaparć ma zmienione mleko. Mam się nie przejmować, że mało je, podobno to powinno minąć. Na pupę dostałam Morhulin i Metanium do wypróbowania. Zobaczymy, czy coś pomoże

U nas długi weekend, więc mąż zajmie sie więcej małym. Nie powiem, cieszy mnie ta perspektywa, chociaż jak gdzieś go zabiera, albo ja gdzieś idę, to ciągle myślę o Antonio.
dzieki
super, ze z Antosiem ok
Cytat:
Dodalam kilka fotek do albumu
Ale tak chronologicznie z pierwszych dni w domu
zaraz lookne
Stary 2009-08-29, 11:46   #1070
megi b
Wtajemniczenie

Dzięki za pomoc w sprawie huśtawek A ma już któraś takie cudo? Ciekawa jestem czy faktycznie dzieci je lubią
Brawo dla Antosia Marioli, zuch chłopak

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Wczoraj tez byłam w przychodni po recepte na mleczko dla małego.
Mleko na receptę? jak to?
Ja nigdy jeszcze małej nie kąpałam sama Jak wy to robicie?

Też dodałam fotki Amelki

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2009-08-29, 12:23   #1071
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Dzięki za pomoc w sprawie huśtawek A ma już któraś takie cudo? Ciekawa jestem czy faktycznie dzieci je lubią
Brawo dla Antosia Marioli, zuch chłopak

Też dodałam fotki Amelki

nie wiem jak z innym mlekiem ale jak masz recepte na bebilon to jest tanszy - ja bez recepty placilam prawie 23zl

co do kapania - normalnie przeciez to proste
Stary 2009-08-29, 12:23   #1072
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc
Weronika wczoraj miala chyba cos z brzuszkiem bo plakala przez pol godziny-polozylam ja na brzuszku i pomoglo bo potem jej sie mocno odbilo dzisiaj podalam jej kropelki Bobotic-moze zadzialaja na gazy w zołądku(a czytalam na jakims forum ze Bobotic to to samo co Sabsimplex ten sam sklad!)

Cytat:

Musze sie pochwalic ale wczoraj sama wykapałam Kubusia.

Wczoraj tez byłam w przychodni po recepte na mleczko dla małego. Karmie go juz tylko Bebilonem Pepti. Miał chyba jednak to alergie na białko mleka krowiego bo odkad podaje tylko Belilon to wszystkie krostki poznikały. I kupki zaczynaja robic sie zółte
wykupiłam od razu 6 puszek mleka, i w innej aptece niz ostatnio, tansze o 1 zł tylko 9,90 za puszke
ad.1 a ja powiem nieskromnie ze prawie codziennie kapie Weronike sama....
ad.2 fajnie ze mleczko mu spasowalo

Cashmeree masz boskiego synusia

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-29, 12:40   #1073
Ania0104
Zakorzenienie

Dzień dobry

My mielismy wczoraj tragiczny dzień ... Bartus obudził się o 4 i od tej pory do godziny 15 miał dwie krótkie drzemki ... potem zasnał na 2 godzinki ...a potem juz była masakra!
Płakał chyba 2 godziny ... nie wiedziałam co mu jest ... nie chciał jeść ... masowałam brzuszek, ale nie pomagało ... nie wiem czy to nie była kolka przypadkiem
Chcieliśmy go szybko wykąpac i okazało się ze ja małż go włozył do wanienki to sie uspokoił ... lezał jak aniołek ... potem zjadł i spał od 22 do 3,30 ... znów zjadł i znów kimono do 7 ... a dzisaij chyba odsypia wczorajszy dzień

Lece dalej sprzatac póki mały śpi

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-29, 12:42   #1074
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
co do kapania - normalnie przeciez to proste
Nie wpędzaj mnie babo w kompleksy i Ty Czekoladko też

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2009-08-29, 12:45   #1075
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dziewczyny Wam też tak wizaż szwankuje czy tylko mi?

Cytat:

Też dodałam fotki Amelki
Tak, to jest mleko lecznicze- dla alergików, dostepne tylko w aptece. Mozna je kupic za 22 zł ale jak jest na recepte to połowe jest na fundusz zdrowia i wychodzi o wiele taniej. Bez recepty musiałabym płacić 22 zł za mała puszke, która wystarcza mu na 2-3 dni...zbankrutowałabym

Cytat:
nie wiem jak z innym mlekiem ale jak masz recepte na bebilon to jest tanszy - ja bez recepty placilam prawie 23zl
chyba tylko to mleko i Nutramigen są refundowane za inne trzeba normalnie placić.

Mój Kuba jeszcze śpi Wstał o 7 , pobawił sie do 9 i spi. Zaczał sie krecic, dałam mleczka i spi. Pieluche zmieniłam, otworzył oczka, usmiechnał sie i dalej śpi. chyba pogoda tak na niego działa bo jest szaro i ponuro...albo jakis chory

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2009-08-29 o 12:47
Stary 2009-08-29, 12:51   #1076
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

no i ze spaceru nici bo leje i wątpie że przstanie dzis

Dziewczyny czy moge delikatnie cwiczyc jesli karmie piersią? Konkretnie chodzi mi o rowerek stacjnoarny
Stary 2009-08-29, 13:05   #1077
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmeree Pokaż wiadomość

To może napisze jakich my pampersów uzywalismy:
Pampers - super ale jednak najdroższe,
Huggies - bardzo fajne ale raczej z tych drozszych
Dada z Biedronki - duża paka za 29 zł, a pieluszki bardzo fajne, polubilismy je
Pieluszki z Kauflandu - też fajne i cenowo podobnie do Dady, tylko są w małych paczkach po 32 sztuki.

Sąsiadka wychwala pieluszki z Tesco, duża paka za ok 32 zł. Mamusie polecaja tez pieluszki z Rossmana i Lidla. Tych jeszcze nie probowałam. Narazie mam 2 paki z Biedronki i dwie z Kauflandu i musze to wykorzystać A potem bede testowac z inncyh sklepów.

Cytat:
super, że pępuszek sie goi a lekarz przepisał cos do smarowania?

mój Kuba też zaczyna gaworzyc i coraz lepiej mu to wychodzi, a na dodatek doszły do tego krzyki, jak sie złosci to wykrzykuje cos tam po swojemu

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-08-29, 13:37   #1078
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
mój Kuba też zaczyna gaworzyc i coraz lepiej mu to wychodzi, a na dodatek doszły do tego krzyki, jak sie złosci to wykrzykuje cos tam po swojemu

Lekarka kazała psikać Neomecyną i super wysusza rankę.

My testowaliśmy Dadę i trochę sztywne te pieluszki są, z Rossmana są ok no i Pampers najlepszy

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2009-08-29, 15:13   #1079
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
My testowaliśmy Dadę i trochę sztywne te pieluszki są, z Rossmana są ok no i Pampers najlepszy
A Wy uzywacie tych najmniejszych? One faktycznie są bardzo sztywne, przed każdym uzyciem musiałam wymiętosic pieluszke, żeby sie mietsza zrobiła my mamy teraz te midi od 4-9 kg i są ok.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-08-29, 15:48   #1080
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

My mielismy wczoraj tragiczny dzień ... Bartus obudził się o 4 i od tej pory do godziny 15 miał dwie krótkie drzemki ... potem zasnał na 2 godzinki ...a potem juz była masakra!
Płakał chyba 2 godziny ... nie wiedziałam co mu jest ... nie chciał jeść ... masowałam brzuszek, ale nie pomagało ... nie wiem czy to nie była kolka przypadkiem
Chcieliśmy go szybko wykąpac i okazało się ze ja małż go włozył do wanienki to sie uspokoił ... lezał jak aniołek ... potem zjadł i spał od 22 do 3,30 ... znów zjadł i znów kimono do 7 ... a dzisaij chyba odsypia wczorajszy dzień

Lece dalej sprzatac póki mały śpi
moze rzeczywiscie cos bolalo .......gdyby nasze dzieci mogly mowic to nie byloby problemu

Cytat:
Nie wpędzaj mnie babo w kompleksy i Ty Czekoladko też
nie chcialam
ale mam nadzieje ze teraz kapanie dla ciebie juz nie takie straszne
ja tez sie balam za 1 razem ale jakos poszlo

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości