|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Łozysko a paznokiec
Witam drogie Panie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Michal |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Łozysko a paznokiec
![]() Samego palca, niestey, nie da się zrekonstruować. Można natomiast ten jeden paznokcieć przedłużyć, tak by patrząc z góry był długości pozostałych. Niestey, patrząc "od spodu", będzie widać, ze jest on przedłzon, to, raz, a dwa- trzeba będzie to uzupełniać co ok 3-4 tygodnie, bo zakładam, że paznokcieć będzie rósł....
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
samego palca niestety nie zrekonstuujesz.
mozna bylo probowac szczyc ten kawalek, ktory ci ucielo, ale tylko na swiezo.. nie wiem w jakich okolicznosciach mialo to miejsce, ale szkoda, bo zazwyczaj zrasta sie bez problemu wiekszego.. zrekonstuowac mozna nawet niedawno rekonstruowalam paznokiec koledz, byl baaardzo mocno uszkodzony i mowiac szczerze bylo nie do odroznienia natomiast u ciebie zapewne jest jaskis kat zalamania- wiec i paznokiec bedzie tak jakby lecial w dol.. jednak mysle, ze bedzie wygladalo to lepiej niz teraz. i tak jak albertyna pisze - bierz pod uwage, ze paznokiec bedzie trzeba co jakis czas poprawiac.. jesli mozesz wstawic zdjeciem to mysle, ze moze pomoc ![]() pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dziekuje za odpowiedz
![]() http://www.sendspace.com/file/cuxcv6 http://www.sendspace.com/file/fcbj24 obcielo mi to w pracy - pracuje na kopalni... nasi lekarze to sadysci i goscia nie iteresowalo ze mlody jestem wiec nie szyl a jeszcze mi bardziej skrocil palca... mowil cos ze lozysko jest rozwalone wiec chyba nie bedzie mi rosl paznokiec. Rana jak widac do konca jeszcze nie wygojona bleee ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
eee tam blee..
![]() ![]() powiem ci szczerze, ze nie mam pomyslu w jaki sposob mozna by bylo pomoc.. tam w sumie nie ma co rekonstruowac, bo paznokiec po przedluzeniu wystawalby nazwijmy to za opuszek.. nie wiem skad jestes wiec nie podpowiem do kogo sie udac, ale poszukaj u siebie w miescie jakiejs dobrej stylistki, mysli, ze jak zobaczy to na zywo, to zadecyduje co z tym zrobic jednak wczesniej radzilabym sie udac jeszcze do dermatologa, on powie, czy taki zabieg jest w ogole wskazany. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
hehe mi sie nie podoba mysle ze moze udam sie do
http://www.solpolska.com.pl/new/ i tam moze mi zrobia kawalek palca z paznokciem za kilka tysiecy zlotych hehe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
nie otwiera mi sie strona w linku
![]() powiem ci, ze w porownaniu z chlopcem, ktoremu amputowano obie nogi, bo mu na wsi spadla betonowa plyta i calkowicie zmaizdzyla, amputacja paliczka jest niczym.. a maluch byl taki dzielny.. dlatego mowie, ze to jest drobiazg w porownaniu z tym co juz widzialam ![]() ale wracajac do tematu. ja bym nie inestowala kilku tys zl przez wzglad na estetyke. powiem ci czemu- otoz efekt jest niewspolmierny do wkladu ![]() ale oczywiscie jesli ci to mocno przeszkadza, to dzialaj |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Focie, niestety i mi sie nie otwierają.
Na pewno najpierw to sie musi zagoic, jak sie zagoi i pozostanie choc kawałeczek paznokcia- da sie to zrekonstuowac- ze 2 tygodnie temu rekonstuowałysmy w salonie paznokcia, który miał ze 2mm długości, a łożysko wyglądało mocno dziwnie (dziewczyna ma pewną chorobe- nie będę to wnikała jaką i po prostu naturalny paznokcieć jej odpadł, gdy nim mocmo uderzyła). Dorobiony paznokietek wyglądał ładniej niz jej naturalny (naturalny ma zawsze zdrformowany). Zatem- jest szansa, ale- to musi byc wprawiona stylistka, gdyż to nie jest łatwyi banalny zabieg. A jego wykonanie by był trwały- jest trudne.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.