|
|
#1291 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Kosmetyki M.A.C cz. 2
|
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej chyba...chociaż z drugiej strony czarna kredka jakoś tam zawsze się przyda...
|
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
Zostało mi parę pędzli, pedzle zamawiałem dla siebie bezpośrednio u producenta z taiwanu, sa bardzo dobre jakościowo (to nie pędzle w stylu allegro, zamawiałem w fabryce która produkuje pędzle dla innych koncernów) i ładne wizualnie (czarne skówki i profilowane trzonki w kolorze jasnego drewna lakierowane, bardzo podobne do pędzli Bobbi Brown tylko trzonki nieco dłuższe) sam ułozyłem zestaw, ale mojej kursantce zależało bardzo na kilku i musze cos z reszta zrobic
ceny śmieszne w stosunku do jakości 10-25pln, chetnie sie ich pozbędę bo nie jest mi potrzebny niekompletny zestaw, może któras z was chce skorzystać ? najlepiej ktoś z wawy bo nie chce mi sie robic fotek, zostały między innymi do pudru, do różu mały owalny i wiekszy mocno skośny, fan, liner, do ust, do podkładu, do korektora pod oczy, do korektora punktowy, jakies dwa do cieni, i chyba jeszcze coś, jutro dokładnie opisze
![]() Edytowane przez KNK Czas edycji: 2009-08-28 o 01:42 |
|
|
|
#1294 |
|
Konto usunięte
|
Powiem tak, napalona byłam mocno na MAC'a, w końcu dorwałam Orange, Pink Venus i Aquadisiac. I jak to wygląda w praktyce, biorę np. Aquadisiac na całą powieke, w kącik inglot błękitny, w zewnętrzny ciemniejszy, tak dla głębi. Po godzinie po Aquadisiac ani śladu a ingloty jak były tak są... Trochę się zawiodłam, wszyscy tak się drą, że niby MAC się tak długo trzyma...
A lakier? To jakaś porażka, odchodzi połowa już pierwszego dnia. Zdecydowanie w tej cenie lepiej kupic OPI. |
|
|
|
#1295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
każdy używa tego co lubi, pozatym masz dwa lustrzaki a one srednio są napigmentowane
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
KNK móglbyś opisać pędzle do oczu i do korektora? Może byłabym zainteresowana
![]() Nie mogę się zdecydować czy wziąć czarnego Fluidlinea czy Khola w odcieniu Smolder
|
|
#1297 |
|
Zadomowienie
|
mam pytanko ... czy polecacie pędzelek do malowania ust z MACa ??? Szukam właśnie pędzelka i nie wiem czy ten jest warty zainteresowania.
Z góry dziękuję za odpowiedź
|
#1298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Fludline za to jest bardzo trwały, ale trzeba mieć pędzelek, ja lubię używać skośnego
|
|
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
Mam brązowego Fluidline'a i skośny pędzelek, nie wiem na co się zdecydować, z jednej strony kredkę można fajnie rozetrzeć, a Fluidline może być bazą pod smoky. No sama nie wiem
|
|
#1300 |
|
Zadomowienie
|
KNK - dziękuje za informację o farbce
![]() Estello - kohla MACa osobiście odradzam bo nie jest u mnie zbyt trwały Do skompletowania listy (a już całą mam - tylko przepisać ) brakuje mi jednej rzeczy: poszukuję szminki podobnej do Cute-Ster z HK (była chyba taka różowo-beżowa) - ma ktoś pomysł jaki kolor będzie najbardziej podobny?
|
|
|
|
#1301 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak mam na myśli płynny podkład. Cytat:
210zł to dużo. Ja chce nim nakładać podkład i nie wiem czy się sprawdzi w tej roli.
|
|
|
#1302 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A lot of people like using natural fibre, dense brushes to apply liquid foundation. You can totally do it with the 182. If you do use it for liquid, I would probably be more careful to wash it more often since you're using a liquid product that can be more susceptible to bacteria and whatnot. Absolutely! THe 182 brush is fabulous for applying liquid foundation. I love using it with mineralize satinfinish on clients. And recently Victor Cembellin (MAC senior pro artist) did a master class at our store, and he used the 182 to apply studio sculpt, and it looked flawless and perfect. Just have some brush cleanser on a paper towel, to wipe it when you are done applying foundation, and let it dry a minute and dive in with powder product. I highly recommend this technique! Także na specktra same pozytywy jeśli chodzi o aplikowanie płynnego podkładu przy pomocy 182. Pamiętaj, że pędzle MAC to inwestycja, odpowiednie dbanie o nie sprawi, że będziesz je miała na długie lata. Ja jak dotąd nie żałuję żadnej złotówki wydanej na pędzle MAC, ale decyzja należy do Ciebie. |
|
|
|
|
#1303 |
|
Konto usunięte
|
Ja sobie właśnie ten 182 wybrałam..
Edytowane przez 201604211131 Czas edycji: 2009-08-28 o 10:27 |
|
|
|
#1304 |
|
Rozeznanie
|
Ja wiem, ze sie wylamie, ale wedlug mnie nic nie pobije Flat Top Brush z Everydayminerals do plynnego podkladu. Przed nim uzywalam 187 i to jest jak niebo a ziemia. Teraz 187 uzywam do rozu.
|
#1305 | |
|
Moderator
|
[1=c0f5ee3455cfe7f4618d1cb f50b63003f960a820;1393595 9]Nie wiem, czy ten użytkownik Allegro pojawił się już na forum, ale ciekawa jestem, co o tym myślicie: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=12442076 Moje podejrzenie wzbudził między innymi kolor kitschmas..[/QUOTE]
masakra... Boże widzisz i nie grzmisz... TAN, FAIRYLITE - eweidentne podróby!!! że nie wspomnę o nalepce na kartoniku i czcionce na tejże nalepce... Cytat:
dzięki jak tak przeglądam swatche na necie to wręcz marzy mi się Graphic Brown... może byłaby odrobinka nadziei że byś się w tym sklepie na niego natknął? bo czasem jak bywam w MACu to obok regularnych kolekcji są różne inne kolorki... |
|
|
|
|
#1306 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
KNK - lista wysłana |
|
|
|
|
#1308 |
|
Konto usunięte
|
I jak dziewczyny - da się coś z tą paletką w zamian?
Przypominam w załączniku o jaką mi chodzi. Chodzi mi o coś z M.A.C. zamiast niej. |
|
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1310 | |
|
Moderator
|
Cytat:
http://karlasugar.blogspot.com/2008/...dow-recap.html może coś znajdziesz! |
|
|
|
|
#1311 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1312 |
|
Moderator
|
trudno powiedzieć jaki to kolorek perły, może Crystal Avalanche albo White Frost... ten zielony trudniej spasować... coś a'la Warm Chill... musisz te swatche przepatrzeć...
|
|
|
|
#1313 |
|
Wtajemniczenie
|
przeglądam sobie właśnie stronkę macpro i natknęłam się na sculpting powder i shaping powder.. wie ktoś coś na ich temat? co to za wynalazki?
|
|
|
|
#1314 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1315 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do korektowa pod oczy, miekkie synteyczne włosie,bardzo gładkie, dość duzy, taka miniatura pędzla do podkładu, lubie wklepywać nim korektow w skórę do cieni tozstał tylko rozcierak, bardzo krótkie włosie, dobry do konturu oka, podobny do dawnego pędzl n'19 z sephory Cytat:
opisywałem je, to śa te same co będą w Dsquared, tylko ze są dostępne w większej gamie kolorów, pakowane w opakowania jak róze do policzków, są też dostepne jako wkłady do palet
|
|
#1316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to są te co będą podwójne w Dsquared2, tylko te są pojedyncze? godne zwrócenia uwagi? Edytowane przez martiryb Czas edycji: 2009-08-29 o 17:36 |
|
|
|
|
#1317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moim zdaniem warte grzechu
|
|
#1318 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1319 |
|
Konto usunięte
|
KNK - ciekawie to wygląda...
). Cień Moon's Reflection jeszcze chodzi mi po głowie - zakochałam się w nim |
|
|
|
#1320 |
|
Kici kici miau miau
|
hehe ja tez wybralam te pedfzle tylko nie wzielam 182 ale zamierzalam, bo ciut za drogi na te zakupki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

Lush & China Glaze lover!