|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Farbowane włosy - czarne - pomocy...
Witam, szukałam już wszędzie i nic nie mogę znaleźć, a może ja po prostu złą frazę wpisuję, mam nadzieje jednak, że mi pomożecie.
Sytuacja wygląda następująco. Byłam ciemną brunetką, od pół roku farbuję włosy na czarno i za każdym razem mam ten sam problem... jak już pofarbuję włosy, wypłukuje dobrze farbę a potem myje je szamponem jeszcze jakieś 5 aż woda będzie czysta. Jednak później jak już na następny dzień myje włosy to znowu jakby farba puszczała i farbuje mi ręczniki, pościel (bo często śpię z mokrymi włosami). Raz za słabo wysuszyłam włosy i zafarbowałam sobie białą bluzkę. Same szkody z tego farbowania a ja naprawde lubię sie w czarnych włosach. Czy jest coś co zatrzyma kolor w jakis sposób? dodam, że mój kolor nie traci na jakości, tylko nie wiem skąd jeszcze ta farba mi znika, jak już wszystko wypłukałam. I czy to prawda, że skóra nie bedzie zafarbowana, jeżeli natrę ją przed farbowaniem wazeliną? Czekam na pomoc od was... |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Farbowane włosy - czarne - pomocy...
ja tak mam nawet po kilku miesiacach, z tego, co wiem, wszystkie moje kolezanki maja tak samo...chyba taki urok czarnej farby
ale moze dziewczyny cos poradza... mclena, to i tak nic w porownaniu z balsamami kolorujacymi, ktore stosuje, one farbuja nawet jak sie spoce
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
wiesz co innego, jakby mi ta farba chciala sie sprać a tak to wszystko jest do wyrzucenia...
musi byc jakis sposób...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Ja farbuje ponad 3 lata i niestety też tak mam, najdłużej puszcza mi kolor po farbowaniu garnier, trochę mniej palette, tyle zauważyłam
![]() A zamiast wazeliny może być zwykły tłusty krem np. nivea, też chroni skórę. Ja mam stary ręcznik, którego używam z 5 myć po farbowaniu i potem dopiero biorę normalny. A co do spierania, jak byłam nad morzem i trochę popływałam zapomniałam o włosach i położyłam się na ręcznik, zostały ślady, ale mi to zeszło w 60 stopniach. Edytowane przez gosiaczekkk85 Czas edycji: 2009-08-28 o 17:05 |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
ja od kilku lat się farbuje na czarno i zauwazylam ze farba mi puszcza tylko przez 2-3 dni.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakiej farby używasz?
Słyszałam,że po Palette takie są przygody. Moja koleżanką używała chyba Joanny i nie farbowało jej tka okropnie wszystkiego.
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
wogole nie polecam farb z seri pallet. sprobuj joanne lub garnier kolor naturals (chyba tak to sie zwie) ja farbuje wlosy na czarno od nie wiem kiedy i nigdy mi niczego nie pofarbowaly. no i uzywaj szamponu i odzywki do wlosow farbowanych- ciemnych bo one troche zatrzymuja kolor.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

musi byc jakis sposób...