![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Trzeba się najpierw na tej stronie zarejestrować w prawym górnym rogu.
Ja mam dziś już lepszy dzień już spadł ten kilogram który był przy @ ![]() ![]() Angeli nie wiem czy owsiankę można,bo mleka to można chyba tyle co do kawy.Ja na innej diecie zalewałam wrzątkiem. Edytowane przez eliza40 Czas edycji: 2009-08-29 o 16:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam jeszcze do Was takie pytanko, boje sie czy po tej diecie z powrotem nie wrócę do wagi, którą mam teraz albo przytyje więcej. Proszę podzielcie się swoimi uwagami i doświadczeniem, czekam na info, pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To mleka nawet tego 0% nie można na dukanie? przecież to nabiał ![]()
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny czekam na jakies porady, naprawde jestem skołowana w tym wszystkim,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Anno , a czego nie rozumiesz ?
a ja dzis wypilam 3 puszki coli light ![]()
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Boję się ze jak uda schundąć mi się 8,5 kg (tyle powinnam wg testu) to potem przytyje z powrotem;-( planuje zacząc diete od poniedziałku, przy wzroście 165 ważę 68 kg czyli duuuużo, dzieki za ospowiedz
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
AnnaOO,
Dukan to nie jest dieta na jakiś czas, a na całe życie. Jeśli oczekujesz powrotu do starych nawyków, to proszę Cię, znajdź coś innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
zastanawiałam się czy można pić herbatę owocową typu saga czy lipton
znalazłam że tam jest 0,5 g węglowodanów,nie mogę tego w książce znależć.moze ktos wie ? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
O mamo, a gdzie wszyscy beze mnie poszli?
![]() Cytat:
![]() Podstawowe informacje masz w pierwszym poście pierwszej części wątku. Resztę doślę na maila. AJKB - już szukam aktywnie pokoju i aktualnie wiem, że kryzys mieszkaniowy troszkę opadł i jest co oglądać, więc się w sumie wyluzowałam. Zaraz wysyłam cv do fajnych prac i na pewno będzie super. Byłam dziś w sklepie - miałam bon na ciuszek do wykorzystania i po raz pierwszy od dawna podobało mi się, że widzę się z trzech stron w przymierzalni. Poza tym ta dieta zabije mój portfel - we wszystkim w zasadzie wyglądam nieźle ![]() Tak, że się dukańmy dalej ![]() A ja z tego wszystkiego po raz kolejny mam @ w połowie opakowania hormonów, i nie mogę się do swojej pani doktor dodzwonić. A jakoś tak mnie ciągnęło na słodkie... :/ EDIT: ła, przegapiłam swój 1000 post :/
I will marry melody... neitka ![]() Edytowane przez neitka Czas edycji: 2009-08-29 o 21:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
w sumie maciupko tych węglowodanów ale sama nie wiem czy popadać w skrajność,bo ona tylko tak się nazywa ze owocowa a to chyba tylko ekstrakty owocowe a nie prawdziwe owocki
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny przepraszam, że się tak wcięłam w dyskusję, ale nie mogłam się powstrzymać...
![]() Zatem witam Was serdecznie i pytam, czy mogę się przyłączyć? Dukanuję od 3 dni, jeszcze 7 na pierwszym etapie. Nie sądziłam, że ta dieta jest tak fantastyczna ![]() Poruszony był wątek o mleku, można je pić - nawet sam Dukan w książce w jadłospisach dla I fazy umieścił dania z mleka chudego (m. in. flan). |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
no a co z tymi herbatkami ? pić .....czy nie pić ....oto jest pytanie
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Pij - "napoje light", które Dukan poleca mają ~2kcal/100ml
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
w sumie to racja ,bo w tej herbacie nic przeciez nie ma takiego kalorycznego
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- ja chciałam jakiejs odmiany i dlatego mnie to zainteresowało |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zapraszam do przeczytaniak siązki DUKANA ![]() Herbatki WSZYSTKIE można, ale nie wolno słodzić ![]() I można dodawać cytryny jak ktoś lubi... ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
Będę się powtarzać z uporem maniaczki ![]() Czytajcie książkę DUKANA "Nie potrafię schudnąć"... Czytajcie ją po wiele razy - tam wszystkie wątpliwości będą rozwiane.. i znajdziecie w niej odpowiedzi na wszystkie pytania ![]() Powiem tak - nie da sie prawidłowo przejsć przez tą dietę nie znając tej książki (!) Powiem więcej: mozna popełniać fatalne błędy i swojemu organizomowi zrobić kuku - i potem będzie na nas że coś tam doradziłyśmy ![]() PISZĘ TERAZ DRUKOWANYMI: W TEJ DIECIE NIE MA GŁODÓWEK... I NIE WOLNO WRĘCZ DOPUŚCIĆ DO UCZUCIA GŁODU. Kto jest na tej diecie głody, to albo za mało je białek, albo je weglowodany które szybko sie wchłaniają i powodują że znów chce sie jeść ' ![]() Wracając do pytanie Anny00 - jeśli będziesz stosować sie ściśle do zalecień diety Dukana, to nie przytyjesz. Sa IV fazy tej diety, każda faza dotyczy czegoś innego. Gdy zlecisz swoje nadkilogramy - przechodzisz do fazy stabilizacji.... Ona pomoże Ci ustabilizować wagę na tym poziomie który osiągnęłaś... czyli nie będzie efektu jo-jo. Ktoś tu napomknął że jest to dieta na całe życie...... Nie zgadzam się z tą opinią. Po fazie III stabilizacji, jest faza IV -> jemy co chcemy po za czwartkami białkowymi i 3 łyżkami otrąb owsianych i to wsio.... Czy to jest dieta? Że trzeba pamietać by w czwartek jeść same chude białka? ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Mleko można! Kto pisze że nie można? Chude i ostatecznie półtłuste (czyli 1,5%).... Toż to nabiał ;> |
||
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ksiażkę mam już od dawna fakt czytałam ale raz tylko musze ja postudiować ![]()
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam;-)Czy mogłabys mi powiedziec ktore otręby należy jeść przede wszystkim??Bo ja kupilam pszenne słyszalam ze maja mniej tłuszczu ale gdzies czytałam ze owsiane niby sa podstawa.To jak to z tym jest??Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Ci KREDKO za odpowiedź, już zamówiłam tą książkę i jak tylko mi przyjdzie wezmę sie za czytanie, a potem do dzieła!!! ciesze się że znalazłam to forum!!!! Kredko, naprawde podniosłaś mnie na duchu, bo jak KADABRA napisała zer to dieta na całe życie i takie tam to zaczęłam się zastanawiać czy dam rade. Jeszcze raz dzięki!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Czesc Wam dukanki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
cześć wszystkim, u mnie - 4kg dziś, 21 dzień Dukana
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli się mylę to niech mnie ktoś proszę poprawi. Tak, otręby ugotowałam, odcedziłam i dodałam serek. ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- polecam, naprawdę fajne śniadanie. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
paulina22, nie daj się maminym ciastom
![]() na takie ciasto będziesz mogła pozwolić sobie od fazy III, teraz Ci "zaszkodzi", bo jesteś na diecie białkowej - po takiej ilości prostych węglowodanów wszystkie dobre procesy chemiczne, które w tobie przechodzą zostaną zahamowane. można, ale skrobię kukurydzianą! osobiście nie mam i używam mąki kukurydzianej ![]() GRATULUJĘ !! ![]() Edytowane przez kadabra Czas edycji: 2009-08-30 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziekuje ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- [QUOTE=kadabra;13982218]paulina22, nie daj się maminym ciastom ![]() na takie ciasto będziesz mogła pozwolić sobie od fazy III, teraz Ci "zaszkodzi", bo jesteś na diecie białkowej - po takiej ilości prostych węglowodanów wszystkie dobre procesy chemiczne, które w tobie przechodzą zostaną zahamowane. można, ale skrobię kukurydzianą! osobiście nie mam i używam mąki kukurydzianej ![]() Wiem wiem probuje sie nie dawac ale mi nie wychodzi:-/jestem zla na siebie. Ja juz glupieje bo nawet leząc sobie przypomina mi sie wyglad i smak tego ciasta bo to tez jest takie jak te twoje z kruszonka tylko ze z jablkami:-D:-D ono jest zarąbiste nikt sie nie umie oprzec.Byloby latwiej gdyby mama nie robila go i by mnie nic nie kusilo a tu kicha ![]() Wiec jak cos to ja tez ta make kukurydziana kupie bo skrobi nie widzialam chyba ze natrafie gdzies...a moze ktos wie gdzie jest????Lidl,Biedrona,Tes co??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
w Lidlu i Biedronce nie ma, nie wiem jak w Tesco. Może sklepy ze zdrową żywnością? A już na 100% kupisz w jakimś internetowym sklepie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.