|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cześć Mamuśki
![]() Jakoś sam się znalazł ![]() Cytat:
Śliczny Bartuś Malutki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że się wyspałaś i odpoczęłaś Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-08-31 o 14:26 |
|||||||
|
|
|
#1142 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Dzięki
troszkę ulgi przyniosło,ale nie za dużo...Mam pytanie po jakim czasie były w Was położne i czy wcześnej dzwoniły, że sie wybierają z wizytą czy nie??? i o co wypytuja??? Jak już gdzieś takie pytanie było to przepraszam ale nie jestem w stanie wszystkiego przeczytac...
|
#1143 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też myślałam, że Kubuś nie lubi, okazało się, że się złościł, bo był głodny (przewijałam i kąpałam przed karmieniem)Cytat:
Nie dajesz smoczka, żeby nie zapomniał, jak prawidłowo ssać pierś, tak? Cytat:
Mam nadzieję, że krosteczki znikną i że to jednak coś lżejszego niż gronkowiec.A Lenka jest taka maciupka
|
|
|
#1144 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mateusz jak nie beknie to płacze, a niestety nie zawsze udaje mu się beknąć mimo zastosowania różnych technik ![]() Cytat:
ja już nie daję smoka Cytat:
Do mnie przylazła w tym samym dniu w którym wyszłam ze szpitala ![]() Nie powiem żebym była tą wizytą szczególnie zadowolona Ja zmęczona, nie rozpakowana, głodna a tu mi położna przyłazi Cytat:
No kilka razy byłam, niestety jestem zależna od męża a raczej od jego pracy ![]() A u mnie popołudniu jest już za zimno – ach, ten górski klimat ![]() Smoka nie daję z tego właśnie powodu zwłaszcza że już miałam ten problem i myślałam już że zakończy się moje karmienie piersią – drugi raz tego błędu nie popełnię choćbym młodego miała na rękach nosić do uśpienia
|
|
|
#1145 | |||
|
Zakorzenienie
|
My juz po spacerze prawie 3 godziny nas nie bylo
mala jak lubi wozek ze szok -jak czuje ze dupka jej trzesie to zasypia a normalnie w domu to nie spi w dzienCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Też się tarabanię z Kubą na rękach z 4 piętra, o tyle dobrze, że wózek stoi na parterze w wózkarni i muszę 3 schodki pokonać, żeby wydostać się z budynku, Tylko muszę otworzyć drzwi i ten wózek z wózkarni wyprowadzić, wtedy trzymam Kubusia jedną ręką, ale długo tak nie dam rady, bo On jest coraz cięższy i też nie wiem, co zrobię ![]() A po jakim czasie po ssaniu smoczka przez Matiego zaczęły się takie problemy? Bo Kubuś ssie smoka już 3 tydzień i na razie pierś ładnie chwyta, jak przedtem, ale może to później się dzieje, te problemy?
|
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I gdzie, i jak karmisz ? Myślę, że nie masz co się już przejmować, Mateusz już po kilku dniach zaczął mnie łapać za samą brodawkę, a w przypadku korekty natychmiast spłycał ssanie i dalej chwytał brodawkę ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Dziewczyny, czy w przypadku karmienia piersią dziecko może mieć uczulenie na gluten ?
|
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że masz rację i Kubuś nie zapomni, jak się je z piersi. Co do glutenu, to nie pomogę
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie to nie działa, niedawno po nakarmieniu młody już na klatce zaczął ssać paluszki ![]() Dojechaliśmy do parku i zaraz musiałam rozkładać się z cycami, bo był już baaardzo głodny co głośno manifestował ![]() Myślę, że jak nie zapomniał to będzie już pamiętał
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się tym strasznie stresuję, że będzie manifestował jaki jest głodny, bo jakoś ciężko mi się przemóc do karmienia na spacerze, poza tym ja karmię na leżąco i na siedząco średnio mi wychodzi ![]() Oby
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi proszę czy to normalne żeby tygodniowe dziecko nie spało od 8 rano do 17?? Miała może dwie półgodzinne drzemki... W tym czasie trochę machania łapkami, ze 4 czkawki, jedzenie, w końcu płacz. Teraz zasnęła. Ciekawe na jak długo. Chodzi mi po głowie kolka, ale sama nie wiem. Brzuszek ma miękki. Zosia czasami tak strasznie płacze.... Aż się zanosi. Tylko że ona się tak zanosiła już na drugi dzień w szpitalu-to chyba za szybko na kolkę? No i pory-raz rano, raz wieczorem. W porach ogólnie nieokreślonych. Mam niezły mętlik w głowie
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nie pomogę bo nie wiem ale przeczytaj to:http://www.erodzina.com/index.php?id=68,258,0,0,1,0
![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png Edytowane przez eleeri Czas edycji: 2009-08-31 o 18:20 |
|
|
|
|
#1154 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja czasem odbijam jak widze, ze Bartus się męczy - już po jego minach poznaje, ze chce żeby go wziaść do odbicia .... a jak uśnie przy cycu to odkładam do kołyski i przekręcam główkę na bok no i chyba butla wygrała Wczoraj jak mu leciało samo mleko /cyce były przepełnione/ to super sobie pojadł i poszedł spać ... rano to samo. A teraz juz od 16.15 za nim siedzę i nie moze sobie złapać ... łapie samą brodawkę i złosci się strasznie bo mu nie leci Teraz małż go wział bo mi już sutki odpadają ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestescie plodne dziewczeta fiu fiu
Normalnie jak za starych dobrych czasow. Zajrzalam na chwile bo mala z wozka przynioslam do domu a ona jeszcze spi ![]() Taki dlugi spacer mialysmy ze w koncu polar i czapeczka sie przydala i kocykiem ją nakryłam.(Zawsze rozne zestawy mam na kazda ewentualnosc.Bluzeczke spodenki,cos cieplejszego-no niestety jesien idzie ,pampersy,krem ochronny,mleko w proszku,butle herbaty itp )No i zaraz kąpiel,az sama sie zmeczylam.Padne raz dwa.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1156 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja tylko na chwile bo obrabiam wlasnie Eryka na jutro do przedszkola i w miedzyczasie susze malego suszarka
Cytat:
wozek ma duze tylne pompowane kola i na tych kolach zjezdzasz z tych schodkow przed wozka trzymajac w powietrzu tak samo wjezdzasz pod gore
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
ona jeszcze spi.... moze przez ta herbatke
kupilam hippa bo humany nigdzie nie moglam spotkac a odwiedzilam kilka aptek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
witam ponownie
![]() Jestem okropnie zmeczona i juz mi sie chce spać. Byłam z Kuba na spacerze. Zjadł o 14, ubrałam go i poszlismy do mojej babci. Przez cała droge spał u babci też, dopiero o 18.30 jak wrocilismy do domu to sie obudził i od razu rozpłakał. Był juz strasznie głodny a jeszcze musiałam go wykapac. Zjadł 120 ml mleczka i usnał. Dzisiaj Kubcio sporo czasu spedził w kuchni połozyłam go w bujaczku, żeby mnie widział i wziełam sie za obiad i zmywanie naczyn. Tak ładnie sobie gadał, patrzył sie co robie i zaczał stekać. Myslałam, że to zwyczajna, normalna koopka zaglądam do pieluszki a on umazany prawie po pachy chusteczkami to nie dałoby rady zmyc, wiec położyłam go na przewijaku, oczywiscie leżał z brudną, gołą dupcią zadowolony nalałam wode do małej miski i umyłam go. Bodziaki i spodenki od razu namoczyłam w wodzie z proszkiem bo pozniej by sie nie odprały Mam pytanie do mam butelkowych. Co jaki czas jedza wasze dzieci?? Mój mały na poczatku jadł co 3 godziny a teraz potrafi nie jesc nawet 6 czy to normalne? Dzisiaj wysłałam TŻ-ta do Lidla bo były artykuły dziecięce. Chciałam bodziaki i rajstopki ale juz wszystko przebrane i zostały same duze rozmiary. Kazałam tez kupic pampersy bo z lidla jeszcze nie miałam. Kupił dwie paczki - dwa rodzaje. W jednych jest 53 sztuki, paczka za ok 25 zł (wydają sie fajne), drugie za ok 6 zł, 16 sztuk, te juz wyglądają na gorsze ale zobaczymy jak sie sprawują na pupci. ![]() Ale zimno sie robi... musze rozejrzec sie za jakims ciepłym kocykiem dla małego. Mam tylko takie cieniutkie, a pod wieczór to juz przydałoby sie cos grubszego. Kasiu jaka herbatke z Hippa kupiłaś? Tą uspokajającą z lipa i melisą? My tez ja mamy, Kubie bardzo smakuje. Aniu może jednak to chwiloy problem? Trzymam kciuki zeby mały nadal ładnie ssał cycusia. Dzisiaj jak byłam u babci przyszła ta jej sąsiadka, która ma 6-miesieczną córcię. Mała zrobiła sie głodna, wzieła ja na kolana, wystawiła cycucha, a malutka sobie jadła... normalnie smutno mi sie zrobiło, że ja tak nie mogę Tak wspaniale to wygląda - matka karmiąca piersią.
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Tak ta z hippa i chyba dziala
mala spi od hmmm niech sie zastanowie od 16 jakos,z przerwa na mleczko.Co do butelki mialysmy tak samo.Najpierw idealnie co 3h, a teraz czekam az sie rozplacze lub jak piastki zacznie ssac.Juz 6x mleczko pije,a pila 7x Sama sobie tak wyregulowala-jak zaczela kilka ml wiecej pic, to teraz roznie co 3,4 a noca raz sie nie obudzi a raz do ok 5wytrzyma wiec to nawet wiecej niz 6h bez mleczka ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Jeszcze pchwale niesmialo bobotic Laura wyjatkowo lagodnie zniosla dzisiejsze koleczki.Poprostu byla marudna,ale nie plakala w nieboglosy. Chyba z godzinke sie napinala i cisneła W skuoieniu w lezaczku.I bodzik zalatwila,spodenki a nawet skarpetki wiec nie ogarnialam tego chusteczkami tylko pupke pod kran ![]() Zebym tylko nie przechwalila.Niech dziala juz do koncatych kolek.
|
|
|
#1160 |
|
Ola-Unhola
|
Ja również z tego samego powodu co Svinecka zaglądam na chwilkę
Szykuję Bartusia na rozpoczęcie jutrzejsze. Juz po kapieli i wizycie u fryzjera (czyt. u mnie ) Antoś po spacerze non stop spi i chyba tą kąpiel dzisiaj sobie darujemy. Ale herbatki żadnej uspokajającej nie pił. Też ma mega kupala w pielusi, bo słyszałam aż w drugim pokoju , ale poczekam jeszcze chwilkę z przebraniem, bo muszę jeszcze poprasować koszulę Zerówkowiczowi i jego samego spać wysłać. Rozpuszczony z tym spaniem przez wakacje, że hoho A jak się dobiorę do przewijania, to na bank się przebudzi po takiej długiej drzemce ![]() Jak dam radę jeszcze zajrzę i doczytam co u Was, a jak nie to mówię juz dobranoc
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
To jutro pewnie bedziecie ze swoimi malymi mezczyznami emocjonowac sie przezyciami hm?
spotkaja kolegow,bedzie boisko i pani.Wszystko nowe,swierze,zaostrzone na igłe kredeczki i ołówki,tornister ...mmm rozmarzylam sie Wybudzilam ją delikatnie jak zaczela sie przeciagac.Wode do wanienki i siup.Byla bardzo pogodna,zero płaczu,krzyku, byl dlugi masaz bo dzisiejsze mizianki wolala przespac. Wypila mleczko i ją odłożyłam do łóżeczka. Zawsze na wieczor wydaje mi sie ze ma katar,wiec od kilku nocy spi w spiworku i mam pewnosc ze sie nie odkryje i nie wyziebi. Odlozylam ją po mleczku i bez marudzenia zasnęła. Wczoraj tez mi sie wydawalo ze ma zapchany nos, ale mąż ją karmil i fontanne puścila wiec pewnie do noska tez jej poszlo i harczała Tak łapczywie piła nad ranem to mleczko, a potem oddała.Zmienilam do nocnego karmienia na 1 avent z 2.Bedzie musiala sie "nadoic" ale bedzie mogla za to po swojemu łapczywie pic. Przynioslam sobie miche małej prania ale nie mam ochoty prasowac...Moze jutro sie wezme za to A teraz do kapieli.
|
|
|
#1162 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
o matko mam dosc - moje dziecko o statnio codziennie do 1-2 w nocy wojuje i dopiero zasypia
fajnie, jutro musze o 7 wstac i zawiezc Eryka do przedszkola a jeszcze nawet myc sie nie poszlam, a jak w koncu moze uda mi sie polozyc o 2 w nocy spac to i tak za chwile bede znow wstawac na cyca ehhh mam dola
|
|
#1163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mamusie moja ranka chyba sie goi bo ropa juz nie leci tylko sama krew jak scisne wiec chyba sie oczyszcza i juz mnie nie boli
|
|
#1164 | |||||
|
Zadomowienie
|
Ale sie wczoraj wyspałam że szok! Od 24 do 9 rano
Nawet nie płakał tylko sobie jęczał i wydawał rózne dźwięki ale to było dla niego za wiele. No ale plusem jest to że nie budził mnie tylko dał mi sie wyspać. Po czym po 9 przyniósł małego i powiedział że ma go dość co mnie strasznie zabolało i było mi przykro.Cytat:
Cytat:
więc nie wiem czy on dobrze działa czy ja coś źle ustawiam.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2x zrobila tak mężowi mi też 2x wiec nie wiem czy zle ja trzymaL czy butelke za bardzo pionowo,albo moze za bardzo ją "gniótł" jak ją do odbijania brał albo poprostu.Mi tak zrobila jak zasneła przy jedzeniu i potem dalej zaczela pic. Ja w dzien i w nocy jak widze ze robi sobie przerwe i nie ciagnie to ją odbijam i potem kończy i znowu odbijam. Dzis mąż mowi ze wstanie do niej ale pod warunkiem ze ja po porannym mleczku wstane, bo ona juz nie chce spac.Ide na to bo mam w planie conajmniej 2pralki wstawic no i poprasowac a ona rano jest grzeczniutka.Slucha "muzyki bobasa" troche zamknie oczko,i juz jest pora nastepnego mleczka po ktorym zaspia na dluzej ![]() Zobaczymy czy dzis pusci fontanne na innym smoczku.Moze ta metoda u nas sie sprawdzi. Cytat:
a byla jego noc na wstawanie.Jak odespal to trzezwosc umyslu odzyskal i powiedzial ze to z niewyspana,zdenerwowania i bezsilnosci ze nie mogl jej placzu opanowac i przepraszal.Teraz pyta co zrobic bo placze,, jak jej pomoc itp i twardo opieke sprawuje ![]() Przez kolki niechetnie chce zostawac z mala,(znaczy zostaje, ale ja jeszcze nie wyjde aon juz pyta za ile wroce Albo czy dlugo mnie nie bedzie itp) bo ona tak przenikliwie płakała... ze na sama mysl smutno mi sie robi, jak zipała ostatkiem sił w płuckach.On potem mysli ze jest zlym tatusiem i nie umie jej pomoc.A przeciez to nie tak. Oby te kolki max do 3mc byly.Dzis taka kochana byla,nic ja nie wiercilo w brzuszku,prutała sobie frywolnie i byla zadowolona ![]() O wymiotowaniu, zwracaniu i ulewaniu sporo dzis wygoolowalam, ale nie mam juz sil szukac na nowo i wklejac linkow.Przepraszam.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-09-01 o 00:17 |
||
|
|
|
#1166 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
![]() nie smutaj się! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
... bo ja ostatnio zauważyłam że bartek zasypia i budzi się o takich porach jak ja w czasie ciąży ... a moze to przypadek ![]() Cytat:
Cytat:
... ja teżz tak chcę!!! a małż to pewnie tak z niewyspania powiedział! |
|||||
|
|
|
#1167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1168 | |
|
celebriti
|
witam
![]() w koncu mogę oficjalnie przeniesc sie na ten wątek - choc poki co nie ogarniam małej i brak mi czasu na wszystko. urodzilam 29.08 3450gramów dziewczynki. od razu mam pytanie co na pełne bolące piersi? pozdrawiam was serdecznie.
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Groszko na piersi mi położna przepisała (ale to bez recepty) homeopatyk-BRYONIA ALBA - to takie kuleczki pod język i biorę je 3x dziennie po 5 sztuk. Zapobiega zrobieniu się stanu zapalnego w brodawkach. Oprócz tego babcine sposoby: liście kapusty schładzamy, tłuczemy lekko tłuczkiem i robimy okłady na piersi. Dobre są też podobno gotowane ziemniaki i też okłady z nich.
|
#1170 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
masakryczna noc
spalam dzis ze trzy godziny ![]() groszkolino gratulacje
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.

gdzie Ty znakazłaś takiego męża?????
..... 

tylko kilka razy jak juz z wanny go wyciagalismy 

troszkę ulgi przyniosło,ale nie za dużo...
to jeszcze bym się jakiegoś zapalenia nabawiła 
i że to jednak coś lżejszego niż gronkowiec.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i juz mi sie chce spać. Byłam z Kuba na spacerze. Zjadł o 14, ubrałam go i poszlismy do mojej babci. Przez cała droge spał u babci też, dopiero o 18.30 jak wrocilismy do domu to sie obudził i od razu rozpłakał. Był juz strasznie głodny a jeszcze musiałam go wykapac. Zjadł 120 ml mleczka i usnał.

a byla jego noc na wstawanie.