![]() |
#841 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Witam serdecznie !!i gratuluje przyszlym mamusia
Jestem w 6 tc-termin mamy na ok 24 kwietnia. Troszke sie martwie poniewaz w piatek tzn z czwartku na piatek,kochalismy sie z TZ i rano nastapily plamienia niewielkie bo niewielkie ale panika nie z tej ziemi ,pojechalismy do lekarza ,poki co wsio w porzadku,nastepna wizyta na 14.09,zakaz seksu i ot teraz czekanie... To moja 3 ciaza,wczesniej nic takiego nie spotkalo mnie ,no nic poczekamy zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#842 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=olasia;14003968]
Cytat:
Heh, ja soków owocowych w ogóle nie tykam, a próbowałam chyba wszystkie możliwe smaki ![]() Co do zapachów, to prawdziwa zmora dla mnie, nie wymiotuję po jedzeniu, ale zbyt intensywny zapach od razu goni mnie nad muszlę ![]() Śmiejemy się, że mam nos jak owczarek ![]() Melduję się też w grupie odczuwających kłucia i nieprzyjemne bóle brzucha. Czasami to potrafi byc naprawdę uciążliwe. Trzymam kciuki za wszystkie nadwrażliwe i cierpiące przyszłe mamy! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Zadomowienie
|
moj mezus powiedzial, ze jak ma to wszystko tak wygladac to jest to pierwsza i ostatnia nasz ciaza
![]() poki co, mi wrazen tez nie brakuje ![]() dziewczyny....macie ochote juz cos kupowac dla maluszka? ja na razie ogladam wozki ![]()
#844 |
Wtajemniczenie
|
mrowak nie martw się z tym gotowaniem, mam dokładnie tak samo, ostatnio przesoliłam zupę, musiałam dodać więcej warzyw i wody, w sumie wyszło jej chyba z 5 litrów
![]() ![]() ale wczoraj był u nas mój szwagier (jego żona - moja siostra też jest w ciąży) i mówi, ale kobiety w ciąży chyba gorzej gotują ![]() coś w tym musi być... miejmy nadzieję, że po ciąży minie ![]() hehe z sokami mam podobnie, jabłkowy tylko w nocy pije, bo czasem jak się budzę to mam jakoś chęć poczuć smak w ustach, ale jest to łyk, czasem dwa. Lepiej wchodzi mi Pepsi, ale walczę, żeby jej nie pić, czasem chyba organizm domaga się w ten sposób kofeiny. zapachy - to samo, wszystkie perfumy poszły w odstawkę, będą na dłużej ![]() Lominka witam serdecznie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Wtajemniczenie
|
Heehehehehe moj tzcik sie ze mnie smieje ze mi wszystko smierdzi.........ale sos czosnkowy bym mogla jesc lyzkami....oj co to bedzie z tej mojej fasolki....wczoraj mi przyszla znow ochota na ogorki malosolne na kanapce z szyneczka.....a w domu nie bylo
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- co do zakupow to ja mam juz fiola na tym punckie...juz sobie upatrzylam lozeczko i sie ledwo powstrzymuje zeby nie kupic tzn. zamowic.....ale cale szczescie moj tz'cik jeszcze mnie wstrzymuje - ciekawe jak dlugo mu sie uda.........oj chyba juz niedlugo ![]() ![]() ![]()
#846 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja i czosnku nie moge ale na ogorka bym sie skusila...moze podkradne cos z piwnicy ![]() ogladalam wlasnie zdjecia brzuszkow..... tez chce juz miec taki duzy, widoczny ![]()
![]() |
#847 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A zachcianki to i owszem - ciągle nowe i ciągle dziwne - wczoraj pędziliśmy z TZ w nocy do Tesco - no bo przecież to dla malucha! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Wtajemniczenie
|
Podczas karmienia to tylko gotowane lekko osolone.....wiec korzystajmy przez te......6-7 miesiecy jakie nam zostalo
---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Dobra ja mykam do domku do jutra....
#849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a dzisiaj się skusiłam na 1 mały zakup dla dzidzi.. nasz pierwszy współny zakup: kocyk (zółty- zeby pasował i dla chłopca i dziewczynki ![]()
![]() |
#850 |
Raczkowanie
|
Ja nie mam problemów z zapachami. Nawet moge sie pryskać perfumem i nawet do domu kupiłam taki ładny zapach. Aż sie dziwie że tak mam bo w rodzinie zawsze mi opowiadali ze np babcia nie mogła znieśc wody toaletowej mężczyzn a kiedys wiadomo te perfumy były bardzo intensywne i alkoholowe. Po drugie nie mam jakies konkretnych zachcianek jem wszystko normalnie. W sumie od początku nie mogłam patrzeć na słodkie ale teraz juz mi wszystko wraca do normy może dlatego ze to juz 12 tc. Pić mogę wszystko właśnie pije sok pomarańczowy i to baardzo kwaśny
![]() A co do tych bóli podbrzusza to nie kłuje mnie juz od dawna ale od 3 dni mam takie uczucie jakby takiego wielkiego wzdęcia. jak siedze to tylko chwilke bo juz mi wszystko uciska i to koniecznie musze siedziec wyprostowana z nogami rozkroczonymi bo inaczej nie da rady. To też moze dlatego ze juz macica wypełnia całe dno miednicy i juz sie wysuwa do przodu. |
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Zakorzenienie
|
Mnie jeszcze nie rzuca po sklepach, ale podobnie jak ita, upatrzyłam już sobie łóżeczko, ale jeszcze się wstrzymam chociaż podoba mi się bardzo.
![]() |
#852 |
Rozeznanie
|
Witam po weekendzie.
Asieńka 3mam kciuki. Napewno wszystko bedzie oki, daj znać jak tylko wrócisz z usg. U mnie weekend nieciekawie sie zaczął. Najpierw nas okradli, a później miałam z głowy następne noce mysląc, czy znowu ktos się nie wpakował do garażu albo do domu. Mdłości praktycznie minęłu, od piatku już pracuje i w koncu jestem w swoim żywiole. Jutro pierwszy dzień z dziecmi po wakacjach, coś czuję że bedzie masakra, ale jakoś trzeba przetrwac ten pierwszy tydzień. Brzuszek powoli zaczyna sie pokazywać, szczególnie wieczorem kiedy jelita mi "wywala", aż sie boje co to bedzie później. |
![]() ![]() |
![]() |
#853 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() NO a jesli chodzi o moje usg..... to wszystko jest w porzadku ![]() ![]() ![]() kruszynka ma od głowki do pupci 55 milimetrow ![]() nie mialam robionej przeziernosci karku bo lekarz powiedzial ze ma za slaby sprzet i kazal przyjsc do niego do szpitala w srode... jesli bedzie mial malo pacjentek to mi zrobi to badanie... dobrze ze sie zapytalam ;P ah te baby... no i widzialam standardowo serduszko ![]() ![]() a ze to pierwsze moje zdjecie tutaj na forum to... poznajcie moja kochana kruszynke ![]()
Emilka jest już z nami ![]() Edytowane przez asienka240 Czas edycji: 2009-08-31 o 17:17 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Rozeznanie
|
sorki ze w innej wiadomosci ale... tam cos nie szlo
#855 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Rozeznanie
|
asienka240 śliczne zdjęcie
![]() Ja dzisiaj się kiepsko czuję, wczoraj pisałyśmy o kłuciach w brzuchu...To dziś jak na zawołanie. Jak rano kaszlnęłam to taki ból, że myślałam że mi flaczki wypadną, albo coś tam się rozerwie. Wzięłam nospę i pół dnia przeleżałam.Taka słaba jestem, śpiąca i do niczego ![]() ![]() Nie mam siły nawet się rozpisywać... |
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#858 | ||
Konto usunięte
|
[QUOTE=olasia;14003968]
Cytat:
do tego mam mdłości jak czuje pastę do zębów , zwłaszcza rano ![]() Cytat:
![]() a co do kłucia to też mnie dopada , najczęściej jak wykonam jakiś gwałtowny ruch albo jak za szybko zjem czy wypiję , nie wiem dlaczego. ![]() najbardziej dobija mnie nadmierny apetyt, obiecałam sobie ,że podczas ciąży nie będę się obżerać, a tu lipa ciągle chce mi się jeść ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Rozeznanie
|
O tak, z zapachami się męczę. Dziś rano doleciał do mnie zapach przez otwarte okno od sąsiadki z dołu czegoś przypalonego(mleko?) i tak strasznie mnie zemdliło, to było okropne, niczym tego nie mogłam załagodzić. I jeszcze odrzuca mnie od kurczaków.
![]() Zawsze je lubiłam , a teraz... na samą myśl robi mi się niedobrze. .... W sklepie jak widzę, to muszę wzrok odwracać bo nie wyrabiam.... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 |
Rozeznanie
|
asienka240 to zmieniło Ci się na tą samą datę, co ja mam!! Mój człowieczek miał dziś 54 mm, więc idziemy równo
![]() ![]() ![]() Też byłam dziś u lekarza i się strasznie cieszę bo wyniki mam bardzo dobre, aż lekarz pochwalił ![]() ![]() No ale niestety ze względu na te moje ciągłe bóle brzucha przedłużył mi zwolnienie lekarskie o kolejne trzy tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#861 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja do końca ciazy musze brac z tygodniowymi przerwami tabsy jakies dowcipne bo mam dosc sporą nadżerkę.... Cytat:
![]() Ciesze sie że przybywa nowych mamusiek!!! Będzie ci z nami na pewno dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A teraz jaaaaaaaa: Byłam dziś z Moim Kochaniem na wizycie i wyniki mam świtne nie musze robic co miesiąc huraaaaaa.... Jak robił mi USg zawołałm męza i wszystko mu tłumaczył.. a On az łzy miał w oczach ale przyznał sie po wizycie ... były raczki i nózki i serduszko i mega główka ![]() .. kolejna wizyta za 3 tyg. i teraz juz kasuje po 50 zł... on jest napawde niesamowity!! Cytologia tylko zła bo mam nadżerke wiec do porodu bede brała dowcipnie tabsy z przerwami ![]() Fotki nie dostała.. ale rośnie ksiązkowo! ![]() W czwartek w nocy wyjeżdzamy na wesele w góry!!! nie ma przeciwwskazń! bedziemy tancować!!! A 19 kolejne wesele w Łodzi ![]() Dzidziolek po rodzicach tancerz bedzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Zakorzenienie
|
Madziwnia, a pochwal się jaki ten adapter kupiłaś, bo mi coś niewygodnie z pasami ostatnio. Zupełnie jakbym w ciąży była
![]()
#863 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Jest już Nas 29 Mamusie MARCOWE 2010 ![]() megi-megi( Magda 29lat) tp.1.03.10r. Lena lub Jakub P0P70 (Ela lat 39) tp. 03.03.10r. Ania lub Sebastian asienka240 (Asia 21lat ) tp. 8.03.10r. Amelka lub Igorek Roza26 Hania 25 lat tp. 08.03.10r. ??? lub ??? karolka2211 ( Karolina ?? ) tp.8.03.10r. ??? lub ??? Baobabek ( ??? ) tp. 8.03.10r. Oliwia lub Hubert mrowak (Ola lat 31) tp. 9.03.10r. ??? lub ???mysia1234 (Joanna 20 lat) tp. 9.03.10r. Wiktoria lub Piotr catro (Kasia, lat 27) tp. 11.03.10r. ??? lub ??? dogisia ( ?? ??? ) tp. 12.03.10r. ??? lub ??? mezatka07 (Joanna, 23 lata) tp 17.03.2010 ??? lub ??? zosia21 (Ewelina l.24) tp. 17.03.10r. ???lub ??? apple66 (Paula, 25lat) tp. 18.03.10 MAJA lub FILIP magda3456 Magda 23l tp. 20.03.10r Wiktoria lub Denis minka26 ( Asia 26 lat ) tp. 20.03.10r. Amelka lub ??? tylkooliwka (Agnieszka 28 lat) tp. 21.03.10??? lub ??? ISIS23 (Iza 25 lat ) tp.22.03.10 ??? lub ??? madziwnia (Magda, 24 lata ) tp. 27.03.10r. Michalinka lub ??? gooffi(Iza, lat 29,) tp 27.03.10r. ??? lub ??? evitka21 (Ewa, 25 lat) tp. ??? ??? lub ??? Mamusie KWIETNIOWE 2010 ![]() izaizula(Iza lat 27) tp. 2.04.10r. Antosia lub Antoś ita83 (Paulina 26 lat) tp. 4.04.10r ??? lub ??? Beatka1984 (Beata 26 lat) tp. 9.04.10r. Wiktoria lub Przemek Agnieszka09 (Aga,lat 24) tp.??.04.10 r. ??? lub ??? fasolka73 ( Jola 36 lat ) tp. 9.04.10 Oliwia lub Kubuś czarymary (maria 30 lat) tp 10.04.10r. Malina lub Witektrolla2405 (Joanna ?? lat ) tp. 16.04.10r. ???lub ??? gosieg1 (Małgorzta lat ?? ) tp. 18.04.10r. ??? lub ??? lucy007 (Ewa, lat 30) tp. 22.04.10r. Maja lub Adam Na liście występuje również kolor biały: karolcia228 Aniołek [*] Karna 33 Aniołek [*]
![]() |
#864 |
Zakorzenienie
|
No pochwal się
![]()
#865 |
Rozeznanie
|
Co do zapachów to byłam wczoraj w zoologicznym i to była masakra. normalnie mam teraz tylko troszkę wyczulony zapach ale tu myslałam ze nie zdaże wyjść
![]() ![]() Katalin też miałam takie założenie ale na szczęscie nie mam zachcianek wogóle jakaś ta moja ciąża spokojna(może 5 razy mi było niedobrze, trochę boli brzuch, i ze 2 tyg miałam z 37st wieczorem)tyle objawów ![]() madziwnia jak sprawuje się adapter - napisz czy się opłaca kupić, też trochę jeżdzę autem Jestem ciekawa jak przyszli tatusiowie reagują na propozycję wizyty u gina. Powiedziałam żeby mój się też zastanowił nad porodem-poczytał sobie gdzieś. No i się pokłociliśmy............ Kolejne "Zobaczymy" wprowadza mnie w stan takiej wsciekłości że eksploduje. Na koniec rzuciłam że będę sobie sama chodzić do szkoły rodzenia bo też "zobaczy" i rodzić też!! A zaczęło się pytaniem czy chce zebym zapytała jutro gina kiedy jest sens żeby przyszedł ze mną oglądnąć dzidzie na ekranie................ (odp. "zobaczymy") ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a co do porodu, ja bym nie chciała ,żeby mnie widział w tym stanie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#867 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam z urlopu i czytam i czytam...
W połowie wyjazdu w toalecie zauważyłam, że krwawię - już miałam wizję szpitala, ale zbadałam sprawę - krwawienie z cewki - zapalenie pęcherza. Ech... przyszło nagle i 3 dni później już samo się niemal uleczyło. Teraz lecę na Furaginie. Trafiłam do lekarza w Krośnie w 14 tygodniu - miałam pierwsze USG robione przez brzuch. Maluch pokazał tylko plecy i za nic nie chciał ujawnić czy to on czy ona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Rozeznanie
|
co do porodu to sama nie wiem czy bym chciała ale to też jego dziecko wiec może podjąć decyzję ani mu nie zabronie ani mu nie każe..............ja będę czym innym zajęta niż jego samopoczuciem :/
a wogóle poród to mi spędza sen z powiek - opisy które czytałam od tych delikatnych wyważonych do tych z najgorszymi szczegółami brrrrrrrrrrrrrrrrrrr chyba decyzję o dziecku m.in dlatego tak długo odkładałam, cóż każdy się czegoś boi. megi megi kurcze 14 tc i już dresik? jak ja do biura do pracy pójdę? myslałaś o pasach ciążwych czy też już nie bardzo byś się zmieściła? Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2009-08-31 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Raczkowanie
|
Miał mi kupić loda i przed chwilą przyszedł bez niego. To zrobiłam mu awanture że czekałam na loda( troche głupio ze nie na niego) ubrał sie i poszedł... po loda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.