jak znaleźć siłe na walke z rakiem - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-31, 21:08   #1291
milkNhoney
Rozeznanie

Dot.: jak znaleźć siłe na walke z rakiem

To może dziś ktoś się podejmie napisania do administracji o przeniesienie na plotkowe ? By chociaż tym odciążyć Adrianę?

edit: o jest już przeniesione, super

Z biurokracją zawsze są problemy, ale to się załatwi !A najważniejsza jest ta siła w Tobie i nas. Dzięki temu wszystko będzie dobrze.

Uczę się żyć na nowo. Tym co tu i teraz.

Edytowane przez milkNhoney
Czas edycji: 2009-08-31 o 21:11
milkNhoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 21:12   #1292
kasia_1402
Rozeznanie

Dziewczyki, ukradłam jednej z Was podpis, mam nadzieję, że nie będziecie mieć mi tego za złe
madziu.a śledzę wątek od początku i trzymam kciuki, musi być dobrze

jak już będzie nr konta, proponuję wrzucić na pierwszą stronę wątku, żeby nie zaginął- też chcę dorzucić pare groszy

Edytowane przez kasia_1402
Czas edycji: 2009-08-31 o 21:15
kasia_1402 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 21:16   #1293
Silwena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzia.a Pokaż wiadomość
Dziewczyny, myślę, ze tytuł jest ok! Nie chciałabym go zmieniać. Natomiast przeniesienie na plotkowe jest bardzo dobrym pomysłem. Będe sama pisała do administratora wizażu, tylko dzisiaj już naprawde nie mam siły!
Jeszcze przez tą całą biurokracje, jakieś polskie formularze, pojawiły sie problemy z kosztorysem.
Dodatkowo jestem cała obolała, cały czas na lekach przeciwbólowych, mięśnie zaczynają wiotczeć w zastraszającym tempie, przez rosnący guz i ucisk na nerwy. Sprawia to ogrmny ból
przykro mi, że czujesz się dziś gorzej

obejrzyj jakis fajny/ciekawy film na dobry sen, potulaj sie z mężem, odpocznij od zgiełku załatwień

i trzymaj sie dzielnie, jak to masz w zwyczaju

ps. brzydko tu, nie poodba mi sie, nie moge rozweselac Madzie moimi emotkami
Silwena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 21:28   #1294
stasiek
Wtajemniczenie

oooo, super z tym przeniesieniem, bo wzrosła ogromnie oglądalność wątku

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

jedno pytanie madziu, do wpłat zagranicznych, potrzebny jest Swift/ Iban, podasz go również na stronie? Bez tego wizażanki mieszkające za granicą, a myślę, że jest ich trochę, nie mogą dokonać żadnej wpłaty.
Stary 2009-08-31, 21:32   #1295
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Witam jestem mężem Ady! Bardzo przepraszam, że korzystam z jej konta, ale naprawde nie mam czasu na zarejestrowanie się . Widzę że Ada nie ma za bardzo czasu aby sie teraz tutaj pojawić, więc raz ja ją wyrecze.
U nas dzisiaj od godzin popołudniowych mimo że wydawało się ze teraz to juz będzie troszeczkę z górki (jednak nie), zapanowała jakaś masakra!!! Oprócz nr. konta i dopisku z cudzysłowem pojawiły się jeszcze inne problemy o których nie będę się rozpisywał.
Mamy nadzieję że szybko sie wszystko pozytywnie rozpatrzy. Ada widzę że dziś ma już wszystkiego dosyć i od dawna zapowiada mi że dziś idzie spać o mega wczesnej porze, ale jak do tej pory jest "na nogach" i ciągle wisi na telefonie . Acha z tego co sie zorientowałem od osoby która pracuje własnie w banku pekao , to rzeczywiście dopiski z cudzysłowem nie są przyjmowane - system je odrzuca.
Ja również chciałem podziękować w naszym wspólnym imieniu wszystkim zaangażowanym osobom za poświecony czas, nerwy,modlitwę i za samo to że watek nie został bez echa. Sam zresztą nie potrafię uwierzyć w to co sie dzieje na tym watku. W to bezinteresowne dobro ludzi.
A to dla was wszystkich
Konto zagraniczne również będzie

Edytowane przez madzia.a
Czas edycji: 2009-08-31 o 21:33
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 21:32   #1296
nestka
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, myślę, ze tytuł jest ok! Nie chciałabym go zmieniać. Natomiast przeniesienie na plotkowe jest bardzo dobrym pomysłem. Będe sama pisała do administratora wizażu, tylko dzisiaj już naprawde nie mam siły!
Jeszcze przez tą całą biurokracje, jakieś polskie formularze, pojawiły sie problemy z kosztorysem.
Dodatkowo jestem cała obolała, cały czas na lekach przeciwbólowych, mięśnie zaczynają wiotczeć w zastraszającym tempie, przez rosnący guz i ucisk na nerwy. Sprawia to ogrmny ból
madzia już niedługo, teraz to już wszystko pójdzie do przodu szybciutko i uzbieramy pieniążki odpoczywaj i trzymaj się kobieto

nestka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 21:38   #1297
mOna01
Zakorzenienie

Madziu, trochę naspamowałam w moich subskrypcjach, mam nadzieję że pomogło mam jedną uwagę. Twój blog jest trochę nieczytelny dla kogoś, kto wchodzi tam pierwszy raz i nic o Tobie nie wie. Czyta się od góry strony, a tam od razu jest info o operacji, kosztach itd. Moim zdaniem mogłabyś rzucić krótką wersję swojej historii na samą górę strony, a dopiero pod tym informacje o koncie itd.

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 21:52   #1298
madzia.a

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Madziu, trochę naspamowałam w moich subskrypcjach, mam nadzieję że pomogło mam jedną uwagę. Twój blog jest trochę nieczytelny dla kogoś, kto wchodzi tam pierwszy raz i nic o Tobie nie wie. Czyta się od góry strony, a tam od razu jest info o operacji, kosztach itd. Moim zdaniem mogłabyś rzucić krótką wersję swojej historii na samą górę strony, a dopiero pod tym informacje o koncie itd.
chciałabym aby mój apel i nr konta był od razu widoczny po wejści na strone. Nie będe upierała się, ze jest to najlepsze wyjście. Jestem otwarta na propozycje co do wyglądu bloga

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
Ada, to jak już będziesz wyjaśniać to może spytaj, co z takim przelewem o tytule:

darowizna na cele ochrony zdrowia & # 8 2 2 2 ; Adriana & # 8 2 2 1 ; (tylko bez tych spacji wyszło tam)

Czy wystarczy, że Twoje imię tam jest?
Bo dzwoniłam na infolinię banku, to koleś powiedział, że przelew dojdzie, a anulowanie go kosztuje 500zł (!)
To ja już nic nie rozumiem. W fundacji mam napisane z cudzysłowiem. Dowiedziałam sie, ze na przelewie nie powinien być używany taki znak, bo banki tego nie przyjmują!
To w końcu jak to jest?
Stary 2009-08-31, 21:56   #1299
Gosiurek
Wtajemniczenie

Ja również dzięki Wizażankom (głownie mOna01, pozdrawiam) trafiłam na ten wątek. Ale to jest tak że wpłacać można od jutra??
Madzia.a jesteś bardzo dzielną osobą! Dasz radę!
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 21:57   #1300
kasia_1402
Rozeznanie

Ech..mam nadzieje, że problemy "urzędnicze"to tymczasowa sprawa, szczerze mowiąc, chciałabym w to wierzyć
Jak np w PZU robią problemy, to idź do samej góry- do dyr jednostki albo cls- Ty albo Twój mąż- to niestety czasochłonne, i denerwujące- ale daje efekty
może db pomysłem jest założenie konta na nk ?
a propos firm ubezpieczeniowych- mają podobno fundacje i fundusze na cele charytatywne -proponuje napisać maile choćby z prośbą o dodatkowe ubezpieczenie na wyjazd dla Ciebie i męża...
Jeżeli będziesz miała wzór plakatów to poproszę -będą rozłożone na UJ i AGH, w październiku, ale przeciez i wtedy kaska się przyda
Stary 2009-08-31, 22:04   #1301
kasandra82
Wtajemniczenie

Juuhuu 59 osób przegląda wątek super że Lexie przeniosła na plotkowy

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 22:15   #1302
moniczorek
Podróżniczka

Madziu....pamietaj, ze sluze pomoca na miejscu we Wroclawiu... wiec jak bedzie taka potrzeba to smialo pisz do mnie

Ja pracuje w centrali duzej sieci hipermarketów. Jutro popytam w dziale reklamy osoby odpowiedzialne za tworzenie i dystrybucje gazetki czy istnieje mozliwosc umieszczenia tam apelu albo dodania plakatu....bo sama nie wiem czy oni na takie akcje ide...a jak nie to chociaz zgode na umieszczenie plakatu w centrali...bo ponad 500 osob tu pracuje i w marketach ( tez ich ponad setka jest) na jakis tablicach ogloszeniowych moze sie cos uda zdzialac w tej kwestii.

Teraz najwazniejszy dopisek.
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 22:28   #1303
madzia.a

ide łyknąć coś przeciwbólowego i kłade się spać! Padam ze zmęczenia!
Dobranoc życze wszystkim wizażankom! To dzięki wam wierze, że dam rade uzbierać pieniązki na operacje i pokonam tą chorobę Dodajecie mi sił
Stary 2009-08-31, 22:37   #1304
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

A ja mam jeszcze 1 pomysł:

Pod wątkami są tzw "Tagi". Nie wiem dokładnie jak to działa, ale chyba ma to wpływ na wyświetlanie wątku w wyszukiwarce...
Można by tam umieścić jakieś "chwytliwe" słowa, dzięki którym wątek ten będzie się częściej pojawiał w wyszukiwarce

Tylko jakie słowa
Jak na coś wpadniecie, to dodajcie

Ja na razie dodałam słowa "jak" - bo jest to chyba najczęściej używane słowo w wyszukiwarce, oraz "rak".
Widzę, że ilość tagów jest ograniczona... Jeśli wy nie będziecie mogły dodawać swoich tagów, a będziecie miały lepszy pomysł ode mnie, to napiszcie mi to na PW...

Edytowane przez kasia083
Czas edycji: 2009-08-31 o 22:42
kasia083 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 22:44   #1305
purple
Zadomowienie

Chwilę mnie nie było przy komputerze a tu 3 strony nastukałyście Cieszę się, że wątek przeżywa takie oblężenie - im więcej osób tu zajrzy tym lepiej

Mam nadzieję, że sprawa z kontem szybko się wyjaśni i będzie można wpłacać pieniążki
Stary 2009-08-31, 22:48   #1306
selfish
Rozeznanie

Madziu.a - uruchomiłam swoje kontakty prasowe, mam nadzieję, że to coś pomoże.
Czekam na konto i na wzór plakatu.
Ściskam ciepło!!!

--------l
selfish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 22:48   #1307
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia083 Pokaż wiadomość

Pod wątkami są tzw "Tagi". Nie wiem dokładnie jak to działa, ale chyba ma to wpływ na wyświetlanie wątku w wyszukiwarce...
Można by tam umieścić jakieś "chwytliwe" słowa, dzięki którym wątek ten będzie się częściej pojawiał w wyszukiwarce

Tylko jakie słowa

Ja na razie dodałam słowa "jak" - bo jest to chyba najczęściej używane słowo w wyszukiwarce, oraz "rak".
Widzę, że ilość tagów jest ograniczona... Jeśli wy nie będziecie mogły dodawać swoich tagów, a będziecie miały lepszy pomysł ode mnie, to napiszcie mi to na PW...
Super pomysł (ja dodałam "walka z rakiem", "operacja", bo na razie nic innego nie przyszło mi do głowy, na użytkownika jest max 5 tagów, więc można w sumie całkiem sporo dodać)

Edycja
Jednak jest max 5 tagów na wątek, jeśli ktoś ma lepsze propozycje niż "operacja", "walka z rakiem" niech napisze PW, to zmienię.

Edycja II
Sprawdziłam w innym wątku i jest tam chyba z 10 tagów, więc dodawajcie, na użytkownika jest chyba max 2 jednak.

Edytowane przez Fresa
Czas edycji: 2009-08-31 o 22:55 Powód: plus nowy tag
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 22:57   #1308
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasia_1402 Pokaż wiadomość
jak już będzie nr konta, proponuję wrzucić na pierwszą stronę wątku, żeby nie zaginął- też chcę dorzucić pare groszy
Dobrym pomysłem jest także umieścić numer w podpisie Ady , tak żeby od razu rzucał się w oczy.
Nie udało mi się go jeszcze nigdzie odnaleźć.
Podzielicie się ze mną informacją?

Edytowane przez cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Czas edycji: 2009-08-31 o 22:58
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 22:57   #1309
martini.
Zakorzenienie

Cytat:

Tylko jakie słowa

Bardzo dobry pomysł Zaraz coś dodam.

Madziu nie piszę tu często, ale ciągle zaglądam. Czekam, aż się wyjaśni sprawa z kontem i też rozsyłam dalej.

Dodałam "nowotwór" i "subkonto"

Moje propozycje na tagi (może ktoś doda):
fundacja, zasiłek, wypłata, tvn, uwaga, interwencja, instytut, chemioterapia, radioterapia, Durczok (jest kojarzony z nowotworem), Doda (jest chodliwa i padło, że ktoś do niej pisał), guz, kręgosłup, NFZ, koszt, kosztorys, leczenie, rehabilitacja, konsylium, diagnoza, ZUS, koncert charytatywny, akcja charytatywna, zbiórka pieniędzy, chrzęstniakomięsak, guz olbrzymiokomókowy, guz złośliwy.

To są takie, które mi przyszły na myśl teraz i takie, których ja sama bym użyła szukając czegoś. Dodajcie też coś, jak Wam wpadnie.

Dorzuciłam jeszcze kilka, jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy to dodam.

Edytowane przez martini.
Czas edycji: 2009-08-31 o 23:20
martini. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 23:17   #1310
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam jestem mężem Ady! Bardzo przepraszam, że korzystam z jej konta, ale naprawde nie mam czasu na zarejestrowanie się . Widzę że Ada nie ma za bardzo czasu aby sie teraz tutaj pojawić, więc raz ja ją wyrecze.
U nas dzisiaj od godzin popołudniowych mimo że wydawało się ze teraz to juz będzie troszeczkę z górki (jednak nie), zapanowała jakaś masakra!!! Oprócz nr. konta i dopisku z cudzysłowem pojawiły się jeszcze inne problemy o których nie będę się rozpisywał.
Mamy nadzieję że szybko sie wszystko pozytywnie rozpatrzy. Ada widzę że dziś ma już wszystkiego dosyć i od dawna zapowiada mi że dziś idzie spać o mega wczesnej porze, ale jak do tej pory jest "na nogach" i ciągle wisi na telefonie . Acha z tego co sie zorientowałem od osoby która pracuje własnie w banku pekao , to rzeczywiście dopiski z cudzysłowem nie są przyjmowane - system je odrzuca.
Ja również chciałem podziękować w naszym wspólnym imieniu wszystkim zaangażowanym osobom za poświecony czas, nerwy,modlitwę i za samo to że watek nie został bez echa. Sam zresztą nie potrafię uwierzyć w to co sie dzieje na tym watku. W to bezinteresowne dobro ludzi.
A to dla was wszystkich
Konto zagraniczne również będzie
Trzymajcie się kochani Macie tutaj dużo pozytywnej energii od nas wszystkich i dużo otwartych głów z pomysłami.
Jeżeli potrzebowalibyście kogoś na miejscu wygadanego i bezczelnego, żeby załatwiać trudne sprawy, gdy Wy już nie macie siły "walcie" do mnie śmiało na PW - mam trochę czasu w porannych godzinach do dyspozycji póki co - chętnie pomogę.

Myślałam o firmach z regionu, które chciałyby zostać sponsorami, może czas kryzysowy nie jest najlepszy na takie prośby, ale może warto spróbować?

Cały czas próbuję poprzez znajomych działać w redakcji TVN - jeśli tylko coś będzie wiadomo zaraz napiszę.
Wszystko to, co Was spotkało ze strony lekarzy, urzędników, znieczulica fundacji, które mają bezinteresownie(!?) pomagac zasługuje na nagłośnienie. Ludzie lubią sensacje, a im więcej o historii Ady będzie się mówiło tym szybciej zbierzemy pieniądze. Musimy tylko wszyscy "wczuć" się w rolę profesjonalnego marketingowca - apeli o pomoc czy interwencję znane osoby i redakcje otrzymują mnóstwo, "zwykli" ludzie na maila też sporo - nie możemy pozwolic, żeby historia Ady była "jedną z kolejnych".

Buziaki dla Was i wszystkich osób, które pomagają - serio przywracacie wiarę w ludzi

<Przepraszam za nieco płaczliwy i patetyczny ton>
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 23:26   #1311
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

Ktoś mógłby dodać jeszcze w Tagach słowa:

razem, siła, współpraca, zdrowie, życie, ciekawe, ważne, wizażanki, ... te ostatnie to są z tych słów, które mogą być często używane przy wyszukiwaniu różnych rzeczy...

Edytowane przez kasia083
Czas edycji: 2009-08-31 o 23:50
kasia083 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 23:28   #1312
Charmain
Zakorzenienie

Probowalam dodac tagi. Niestety nie da sie juz ich dodac, maksymalna ilosc jest juz wpisana.
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 23:34   #1313
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

Cytat:
Napisane przez Charmain Pokaż wiadomość
Probowalam dodac tagi. Niestety nie da sie juz ich dodac, maksymalna ilosc jest juz wpisana.
szkoda w takim razie wybierzmy te które prawdopodobnie są najczęściej wpisywane w wyszukiwarce Ja swoje zawsze mogę zmienić
Stary 2009-09-01, 01:20   #1314
Marilyn
Wtajemniczenie

Dziewczyny - muszę wiedzieć czy któraś z Was pisała do TVN - uwagi, kontakt24 lub Prosto z Polski i najwazniejsze dostała jakąś odpowiedz?
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 03:19   #1315
madmuazelle
BAN stały

To wspaniałe ile wizażanek się angażuje i chce pomóc Madz.i/Adze
Ja napisze tylko,że mam nadzieje że Ada nie będzie zla,ale założylam konto na naszej klasie http://nasza-klasa.pl/profile/27921966 bo tam dużo osób siedzi i a nóż widelec znajdzie się ktoś o dobrym sercu kto pomoże.I dostałam wiadomość od kogoś że cytuje:
Witam , zakładam że to profil pomocowy dla tej pani , tak?
Jeśli mogę zaproponować można zgłosić się o pomoc na www.podaruj-zycie.com.pl/
lub na www.ludzie-serca.pl są to grupy wsparcia które pomagają .
Zapraszam Serdecznie .

Takze trzymaj się mocno Madziu/Ado wizaż jest z Tobą.

---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ----------

A jeszcze jedno jakby był plakat,to wkleje je na zdjęcie głowne.

Profil na anszej klasie o pomocy dla Madzi/Ady
http://nasza-klasa.pl/profile/27921966

---------- Dopisano o 02:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:43 ----------

Znalazłam też takie coś:

Promujemy inicjatywy społeczne, fundacje, stowarzyszenia - jeśli robisz coś dobrego i chcesz, żeby inni dowiedzieli się o tym, albo jeśli szukasz pomocy dla kogoś z Twoich bliskich - wypełnij nasz formularz:
http://www.pomagam.info/kwestionariusz/
Więc jak wypełniamy??

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2009-09-01 o 03:20
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 04:07   #1316
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda w takim razie wybierzmy te które prawdopodobnie są najczęściej wpisywane w wyszukiwarce Ja swoje zawsze mogę zmienić
Eh no szkoda.

Chyba to tak jest w ogóle, że każdy może zmienić te tagi. Jak uważacie moje za mało chwytliwe, to wywalcie je i dajcie inne. Jeśli okaże się, że ja to tylko mogę zrobić, dajcie znać, zmienię je sama na inne.
martini. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 08:03   #1317
19monisia89
Zakorzenienie

cieszę się, że jest tyle zainteresowanych osób

myślę, że to z nk też jest dobrym pomysłem. Jednak chyba lepiej będzie, jeśli będzie to profil otwarty - wtedy każdy, kto zajrzy na str., będzie mógł zobaczyć zdj., dodać komentarz itp.

ja już w swoim, koncie na nk, nawet w podpisie podałam adres bloga. i napisałam - Twoi znajomi też mogą potrzebować pomocy, myślę, że może to trafić do niektórych osób.

Moja mama sama powiedziała, że wyśle razem ze mną pieniądze.

04.01.2014r.

19monisia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 08:05   #1318
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cbc6429be45513368b51b71e3 40d921ce6d338a3 Pokaż wiadomość
Dobrym pomysłem jest także umieścić numer w podpisie Ady , tak żeby od razu rzucał się w oczy.
Nie udało mi się go jeszcze nigdzie odnaleźć.
Podzielicie się ze mną informacją?

dokladnie,ja tez nie odnajduje tego...
a powinno byc widoczne!
Ada,trzymaj sie,bo wszystkie jestesmy z Toba

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 08:32   #1319
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Madziu, dziś wieczorem zamierzam przeczytać cały wątek.
Póki co życzę Ci wiele siły i dużo dużo zdrowia.
Ściskam i będę cię wspierać
Stary 2009-09-01, 09:08   #1320
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Czy numer konta i ten dopisek, który obecnie jest na blogu jest tym docelowym? Bo jest tam taka notka na czerwono, że numer konta pojawi się jutro, ale nie mam pewności, kiedy notka była pisana. Można już wpłacac?

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości