Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-31, 14:24   #1141
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cześć Mamuśki

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
gdzie Ty znakazłaś takiego męża????? .....
Jakoś sam się znalazł

Cytat:
no więc Bartuś pięknie się wykąpał i zjadł jednego całego cycusia ... bez wariacji i płaczu
(...)
oooo i jeszcze uśmieszek Bartolinka

Śliczny Bartuś Malutki i jaki zadowolony

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
to wrzuce do albumu fotki.Bede dorzucac bo sporo ich.Na poczatek te co na nk
Wyglądacie uroczo

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Wypisz-wymaluj JA
(...)
Acha, musze się pochwalić że dzisiaj mam WOLNĄ noc tzn. śpię w innym pokoju a całą noc mąż wstaje do dziecka Zamierzam sie wreszcie wyspać
Już nie raz pisałyśmy - siostro
Mam nadzieję, że się wyspałaś i odpoczęłaś

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Jak Cię to pocieszy to moje dziecko śpi jeszcze krócej niż Twoje.
Usypia tylko przy cycu – potem przeważnie ulewa i się budzi, albo na rękach – jak się go odkłada to też się przeważnie budzi
eleeri a nie próbowałaś odkładać Go do łóżeczka ze smokiem, i nawet jak się obudzi, to nie wyjmować, tylko przytulić policzek do Jego buźki i pogłaskać po główce?

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Tak, zawsze był taki spokojny. Nigdy nie płakał tylko kilka razy jak juz z wanny go wyciagalismy
Teraz mój Kubuś już też nie płacze (odpukać), ale początki były trudne

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
My z Amelką miałysmy dzis babski wypad na miasto A to nie takie proste bo zebrac sie musze z czwartego pietra, z mala na rekach i "niezbednymi" rzeczami dla niej. Wózek mam w samochodzie, Amelke siup na tylnie siedzenie z modlitwa aby nie plakala i szybkie rozkładanie machiny coraz sprawniej nam to idzie
Spryciara

Cytat:
Dzień dobry

no, Bartus nie polubił tak bardzo buleki ... chociaz nie łapie cyca tak jak powinien i zaczyna mnie bleć jak ssa
Mam nadzieje że mu się odmieni
Cieszę się, że cyc mamy jednak górą

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-08-31 o 14:26
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 14:32   #1142
marysia_258
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
marysia_258 mnie pomogły maść i czopki Posterisan H
Dzięki muszę je wypróbować. Jak na razie smaruję je kitem pszczelim troszkę ulgi przyniosło,ale nie za dużo...

Mam pytanie po jakim czasie były w Was położne i czy wcześnej dzwoniły, że sie wybierają z wizytą czy nie??? i o co wypytuja???
Jak już gdzieś takie pytanie było to przepraszam ale nie jestem w stanie wszystkiego przeczytac...

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 14:36   #1143
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie
Chciałam się zameldować na odchowalni-Zosia urodziła się 23.08.2009 i wczoraj skończyła tydzień Jest oczywiście bardzo kochana ale i bardzo hmmm.. jakby to powiedzieć -nieodgadniona Wczoraj przespała cały dzień, a dzisiaj nie śpi od 8 i na razie nie zamierza. Nocki nie są takie złe-najgorzej jest ją przekonać, żeby w końcu zasnęła z wieczora w swoim łóżeczku Potem budzi się na jedzenie, ewentualnie troszkę pogrymasi i tak jakoś zleci zawsze. W ogóle nie lubi wszelkich zabiegów-przebierania, kąpania itp. Widocznie ma temperament
Witaj , gratuluję Zosi
Ja też myślałam, że Kubuś nie lubi, okazało się, że się złościł, bo był głodny (przewijałam i kąpałam przed karmieniem)

Cytat:
Właśnie głównie z tego powodu (to cholerne 4 piętro) nie chodzę na spacery
Niby wózek stoi w piwnicy ale żeby z niego korzystać musiałabym pokonać ponad 10 schodów. Niestety z niemowlęciem na rękach nie jest to możliwe.

Do tego u mnie ciągle wieje i nie miałabym gdzie i jak karmić.
We dwójkę jest inaczej, małż zawsze mi pomoże zarzucić pieluszkę, odgradzając mnie i dziecko od świata zewn. A tak, nie dość, że bym miała zaraz widownię to jeszcze bym się jakiegoś zapalenia nabawiła

Właśnie z tego powodu młody nie dostaje już ani smoczka, ani butelki
W ogóle nie spacerujecie? Czy dopiero np. późnym popołudniem?

Nie dajesz smoczka, żeby nie zapomniał, jak prawidłowo ssać pierś, tak?

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi... po kazdym karmieniu odbijacie? I jak dlugo czekacie? az do odbicia czy jak dlugo nic sie nie dzieje to odkladacie? Bo moja strasznie wybudza wlasnie to odbijanie. Usnie przy cycku a jak ja biore na ramie to juz jest po spaniu

Patrze na te krostki mojej malej, dzisiaj jest juz duzo lepiej, i cos mi sie wydaje ze to gronkowca zlapala w szpitalu. Musze powiedziec mojemu lekarzowi zeby zapisal mi nazwe tej bakterii, juz ja sobie znajde i przetlumacze w internecie co to jest

Zdjecia mojej niuni: zaraz po porodzie, w hustawce widac czerwone oczka i krostki, po kapieli...

Załącznik 2481757 Załącznik 2481758 Załącznik 2481759
Ja nie biorę w ogóle do odbicia, Kubuś leży po jezeniu na boczku i pilnuję, czy uleje, ale On mało ulewa, przynajmniej na razie.

Mam nadzieję, że krosteczki znikną i że to jednak coś lżejszego niż gronkowiec.

A Lenka jest taka maciupka

H. MacLeod

.
Stary 2009-08-31, 15:37   #1144
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzcie mi... po kazdym karmieniu odbijacie? I jak dlugo czekacie? az do odbicia czy jak dlugo nic sie nie dzieje to odkladacie? Bo moja strasznie wybudza wlasnie to odbijanie. Usnie przy cycku a jak ja biore na ramie to juz jest po spaniu
Ja biorę do odbicia po każdym karmieniu niestety z różnym rezultatem
Mateusz jak nie beknie to płacze, a niestety nie zawsze udaje mu się beknąć mimo zastosowania różnych technik

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
eleeri a nie próbowałaś odkładać Go do łóżeczka ze smokiem, i nawet jak się obudzi, to nie wyjmować, tylko przytulić policzek do Jego buźki i pogłaskać po główce?

ja już nie daję smoka

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Mam pytanie po jakim czasie były w Was położne i czy wcześnej dzwoniły, że sie wybierają z wizytą czy nie??? i o co wypytuja???
Jak już gdzieś takie pytanie było to przepraszam ale nie jestem w stanie wszystkiego przeczytac...

Do mnie przylazła w tym samym dniu w którym wyszłam ze szpitala
Nie powiem żebym była tą wizytą szczególnie zadowolona
Ja zmęczona, nie rozpakowana, głodna a tu mi położna przyłazi

Cytat:
W ogóle nie spacerujecie? Czy dopiero np. późnym popołudniem?

Nie dajesz smoczka, żeby nie zapomniał, jak prawidłowo ssać pierś, tak?

No kilka razy byłam, niestety jestem zależna od męża a raczej od jego pracy
A u mnie popołudniu jest już za zimno – ach, ten górski klimat

Smoka nie daję z tego właśnie powodu zwłaszcza że już miałam ten problem i myślałam już że zakończy się moje karmienie piersią – drugi raz tego błędu nie popełnię choćbym młodego miała na rękach nosić do uśpienia

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 16:03   #1145
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

My juz po spacerze prawie 3 godziny nas nie bylo mala jak lubi wozek ze szok -jak czuje ze dupka jej trzesie to zasypia a normalnie w domu to nie spi w dzien mam nadzieje ze w nocy bedzie spac

Cytat:
Czekoladko ja też mam wrośnięty kawałek nici ale mi nic nie gnije (już pisałam o tym)
Mi nić już dawno wrosła i położna która przyszła mi odciąć kawałek który wystawał powiedziała, że to co mi wrosło rozpuści się do pół roku (bo ja się bałam że będą mi musieli rozcinać to co się zagoiło żeby tą nić wyjąć)
Ponieważ nie bardzo jej wierzyłam zadzwoniłam jeszcze do położnej ze SZ która potwierdziła to że szwy się rozpuszczą.

Troszkę mnie dziwi bagatelizowanie zapaćkanej rany przez Twoją położną
a swoją nić jeszcze czuję pod palcami pod skórą
dzisiaj znowu wyszedl na wierzch kolejny szewek a z ranki tez mi szewek wychodzi po kawalku razem z ropa......bo ten szewem wrosl do srodka i chyba z miesem sie zroslo wiec dlatego ropieje.....mam wrazenie ze troche mniej dzis boli

Cytat:

czekoladka21
współczuję z ta ranka, oby szybko sie zagoiło

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość

Ja po porodzie powoli dochodzę do siebie nie było by źle gdyby nie hemoroidy;( Wyć mi się już od nich chce. Nic nie pomagaja ani maście, ani czopki ani nasiadówki dosłownie nic.
oby szybko zniknely

Cytat:

Patrze na te krostki mojej malej, dzisiaj jest juz duzo lepiej, i cos mi sie wydaje ze to gronkowca zlapala w szpitalu. Musze powiedziec mojemu lekarzowi zeby zapisal mi nazwe tej bakterii, juz ja sobie znajde i przetlumacze w internecie co to jest

Zdjecia mojej niuni: zaraz po porodzie, w hustawce widac czerwone oczka i krostki, po kapieli...

sliczna mala kruszynka

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 16:16   #1146
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
No kilka razy byłam, niestety jestem zależna od męża a raczej od jego pracy
A u mnie popołudniu jest już za zimno – ach, ten górski klimat

Smoka nie daję z tego właśnie powodu zwłaszcza że już miałam ten problem i myślałam już że zakończy się moje karmienie piersią – drugi raz tego błędu nie popełnię choćbym młodego miała na rękach nosić do uśpienia
Ja teraz zaczęłam wychodzić na spacer przed południem, bo jesienią i zimą po południu to nie ma co się wybierać, bo ciemno . Też się tarabanię z Kubą na rękach z 4 piętra, o tyle dobrze, że wózek stoi na parterze w wózkarni i muszę 3 schodki pokonać, żeby wydostać się z budynku, Tylko muszę otworzyć drzwi i ten wózek z wózkarni wyprowadzić, wtedy trzymam Kubusia jedną ręką, ale długo tak nie dam rady, bo On jest coraz cięższy i też nie wiem, co zrobię

A po jakim czasie po ssaniu smoczka przez Matiego zaczęły się takie problemy? Bo Kubuś ssie smoka już 3 tydzień i na razie pierś ładnie chwyta, jak przedtem, ale może to później się dzieje, te problemy?

H. MacLeod

.
Stary 2009-08-31, 16:31   #1147
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Ja teraz zaczęłam wychodzić na spacer przed południem, bo jesienią i zimą po południu to nie ma co się wybierać, bo ciemno . Też się tarabanię z Kubą na rękach z 4 piętra, o tyle dobrze, że wózek stoi na parterze w wózkarni i muszę 3 schodki pokonać, żeby wydostać się z budynku, Tylko muszę otworzyć drzwi i ten wózek z wózkarni wyprowadzić, wtedy trzymam Kubusia jedną ręką, ale długo tak nie dam rady, bo On jest coraz cięższy i też nie wiem, co zrobię

A po jakim czasie po ssaniu smoczka przez Matiego zaczęły się takie problemy? Bo Kubuś ssie smoka już 3 tydzień i na razie pierś ładnie chwyta, jak przedtem, ale może to później się dzieje, te problemy?
A na długo wychodzisz na spacer ?
I gdzie, i jak karmisz ?

Myślę, że nie masz co się już przejmować, Mateusz już po kilku dniach zaczął mnie łapać za samą brodawkę, a w przypadku korekty natychmiast spłycał ssanie i dalej chwytał brodawkę

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Dziewczyny, czy w przypadku karmienia piersią dziecko może mieć uczulenie na gluten ?

Stary 2009-08-31, 16:53   #1148
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
A na długo wychodzisz na spacer ?
I gdzie, i jak karmisz ?

Myślę, że nie masz co się już przejmować, Mateusz już po kilku dniach zaczął mnie łapać za samą brodawkę, a w przypadku korekty natychmiast spłycał ssanie i dalej chwytał brodawkę

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Dziewczyny, czy w przypadku karmienia piersią dziecko może mieć uczulenie na gluten ?
Na razie nasze spacery trwają przeważnie godzinę, do półtorej, wychodzę po nakarmieniu i przebraniu Małego, więc nie karmię na spacerze.

Mam nadzieję, że masz rację i Kubuś nie zapomni, jak się je z piersi.

Co do glutenu, to nie pomogę

H. MacLeod

.
Stary 2009-08-31, 17:06   #1149
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie nasze spacery trwają przeważnie godzinę, do półtorej, wychodzę po nakarmieniu i przebraniu Małego, więc nie karmię na spacerze.

Mam nadzieję, że masz rację i Kubuś nie zapomni, jak się je z piersi.

Co do glutenu, to nie pomogę

U mnie to nie działa, niedawno po nakarmieniu młody już na klatce zaczął ssać paluszki
Dojechaliśmy do parku i zaraz musiałam rozkładać się z cycami, bo był już baaardzo głodny co głośno manifestował

Myślę, że jak nie zapomniał to będzie już pamiętał

Stary 2009-08-31, 17:21   #1150
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to nie działa, niedawno po nakarmieniu młody już na klatce zaczął ssać paluszki
Dojechaliśmy do parku i zaraz musiałam rozkładać się z cycami, bo był już baaardzo głodny co głośno manifestował

Myślę, że jak nie zapomniał to będzie już pamiętał

Ja się tym strasznie stresuję, że będzie manifestował jaki jest głodny, bo jakoś ciężko mi się przemóc do karmienia na spacerze, poza tym ja karmię na leżąco i na siedząco średnio mi wychodzi

Oby

H. MacLeod

.
Stary 2009-08-31, 17:30   #1151
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się tym strasznie stresuję, że będzie manifestował jaki jest głodny, bo jakoś ciężko mi się przemóc do karmienia na spacerze, poza tym ja karmię na leżąco i na siedząco średnio mi wychodzi

Oby
W takim wypadku pozostaje Ci tylko koc i karmienie na trawce

Stary 2009-08-31, 17:36   #1152
angy
Zakorzenienie

Powiedzcie mi proszę czy to normalne żeby tygodniowe dziecko nie spało od 8 rano do 17?? Miała może dwie półgodzinne drzemki... W tym czasie trochę machania łapkami, ze 4 czkawki, jedzenie, w końcu płacz. Teraz zasnęła. Ciekawe na jak długo. Chodzi mi po głowie kolka, ale sama nie wiem. Brzuszek ma miękki. Zosia czasami tak strasznie płacze.... Aż się zanosi. Tylko że ona się tak zanosiła już na drugi dzień w szpitalu-to chyba za szybko na kolkę? No i pory-raz rano, raz wieczorem. W porach ogólnie nieokreślonych. Mam niezły mętlik w głowie

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 18:06   #1153
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzcie mi proszę czy to normalne żeby tygodniowe dziecko nie spało od 8 rano do 17?? Miała może dwie półgodzinne drzemki... W tym czasie trochę machania łapkami, ze 4 czkawki, jedzenie, w końcu płacz. Teraz zasnęła. Ciekawe na jak długo. Chodzi mi po głowie kolka, ale sama nie wiem. Brzuszek ma miękki. Zosia czasami tak strasznie płacze.... Aż się zanosi. Tylko że ona się tak zanosiła już na drugi dzień w szpitalu-to chyba za szybko na kolkę? No i pory-raz rano, raz wieczorem. W porach ogólnie nieokreślonych. Mam niezły mętlik w głowie

Niestety nie pomogę bo nie wiem ale przeczytaj to:
http://www.erodzina.com/index.php?id=68,258,0,0,1,0

Edytowane przez eleeri
Czas edycji: 2009-08-31 o 18:20
Stary 2009-08-31, 19:09   #1154
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ją kupowałam końcem lipca i działa ciągle na tych samych bateriach. Tylko że ja nie huśtam młodego cały dzień tylko jak muszę coś zrobić a jemu się nudzi i nie chce leżeć w łóżku. Dodatkowo jest to jakby nie było młody leży wtedy w pozycji w jakiej małe dzieci nie powinny zbyt długo przebywać.

Ja osobiście z huśtawki jestem zadowolona, chodzi cicho, nie trzeszczy, można ją szybko złożyć i nie zajmuje wiele miejsca co w moim przypadku jest bardzo istotne bo mam malutkie mieszkanko.
dziekujemy za opinie
Cytat:
Witam wszystkie mamusie
Chciałam się zameldować na odchowalni-Zosia urodziła się 23.08.2009 i wczoraj skończyła tydzień Jest oczywiście bardzo kochana ale i bardzo hmmm.. jakby to powiedzieć -nieodgadniona Wczoraj przespała cały dzień, a dzisiaj nie śpi od 8 i na razie nie zamierza. Nocki nie są takie złe-najgorzej jest ją przekonać, żeby w końcu zasnęła z wieczora w swoim łóżeczku Potem budzi się na jedzenie, ewentualnie troszkę pogrymasi i tak jakoś zleci zawsze. W ogóle nie lubi wszelkich zabiegów-przebierania, kąpania itp. Widocznie ma temperament
Co do mnie to nie chce mi się goić szew po nacięciu... Biorę antybiotyk, bo był duży obrzęk. Boli to cholerstwo strasznie. Do fryzjera bym poszła, ale nie mogę jeszcze usiąść na prosto-w domu siadam na kole dmuchanym, ale do fryca z nim nie pójdę bo powiedzą, że matce odbiło. Jutro przychodzi położna to powie co w dolnych partiach słychać
To na razie tyle kobietki. Życzę nam dużo siły i cierpliwości
witaj

Cytat:
Moja mala jak sie obudzila rano tak dopiero teraz zasnela. Juz nie wiedzialam co z nia robic bo tylko na rekach byla spokojna.

jaka Ona słodka! ...

ja czasem odbijam jak widze, ze Bartus się męczy - już po jego minach poznaje, ze chce żeby go wziaść do odbicia .... a jak uśnie przy cycu to odkładam do kołyski i przekręcam główkę na bok
Cytat:
Cieszę się, że cyc mamy jednak górą
no i chyba butla wygrała
Wczoraj jak mu leciało samo mleko /cyce były przepełnione/ to super sobie pojadł i poszedł spać ... rano to samo.
A teraz juz od 16.15 za nim siedzę i nie moze sobie złapać ... łapie samą brodawkę i złosci się strasznie bo mu nie leci
Teraz małż go wział bo mi już sutki odpadają
Cytat:
Cytat:
a jak go oduczyłaś tego łapania za samą brodawkę????? Podziel się sposobem

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 19:26   #1155
katarzynka00
Zakorzenienie

Ale jestescie plodne dziewczeta fiu fiu
Normalnie jak za starych dobrych czasow.
Zajrzalam na chwile bo mala z wozka przynioslam do domu a ona jeszcze spi

Taki dlugi spacer mialysmy ze w koncu polar i czapeczka sie przydala i kocykiem ją nakryłam.(Zawsze rozne zestawy mam na kazda ewentualnosc.Bluzeczke spodenki,cos cieplejszego-no niestety jesien idzie ,pampersy,krem ochronny,mleko w proszku,butle herbaty itp )
No i zaraz kąpiel,az sama sie zmeczylam.Padne raz dwa.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 19:32   #1156
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja tylko na chwile bo obrabiam wlasnie Eryka na jutro do przedszkola i w miedzyczasie susze malego suszarka

Cytat:
Właśnie głównie z tego powodu (to cholerne 4 piętro) nie chodzę na spacery
Niby wózek stoi w piwnicy ale żeby z niego korzystać musiałabym pokonać ponad 10 schodów. Niestety z niemowlęciem na rękach nie jest to możliwe.
chcialam sie tylko wypowiedziec w tej kwestii - bo u mnie mimo, ze jest winda to z windy na sam dol mam wlasnie ok 10 schodow jeszcze i to nie jest zaden problem przeciez

wozek ma duze tylne pompowane kola i na tych kolach zjezdzasz z tych schodkow przed wozka trzymajac w powietrzu

tak samo wjezdzasz pod gore
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 20:00   #1157
katarzynka00
Zakorzenienie

ona jeszcze spi.... moze przez ta herbatke kupilam hippa bo humany nigdzie nie moglam spotkac a odwiedzilam kilka aptek

Stary 2009-08-31, 20:30   #1158
Cassandra 23
Zakorzenienie

witam ponownie

Jestem okropnie zmeczona i juz mi sie chce spać. Byłam z Kuba na spacerze. Zjadł o 14, ubrałam go i poszlismy do mojej babci. Przez cała droge spał u babci też, dopiero o 18.30 jak wrocilismy do domu to sie obudził i od razu rozpłakał. Był juz strasznie głodny a jeszcze musiałam go wykapac. Zjadł 120 ml mleczka i usnał.

Dzisiaj Kubcio sporo czasu spedził w kuchni połozyłam go w bujaczku, żeby mnie widział i wziełam sie za obiad i zmywanie naczyn. Tak ładnie sobie gadał, patrzył sie co robie i zaczał stekać. Myslałam, że to zwyczajna, normalna koopka zaglądam do pieluszki a on umazany prawie po pachy chusteczkami to nie dałoby rady zmyc, wiec położyłam go na przewijaku, oczywiscie leżał z brudną, gołą dupcią zadowolony nalałam wode do małej miski i umyłam go. Bodziaki i spodenki od razu namoczyłam w wodzie z proszkiem bo pozniej by sie nie odprały

Mam pytanie do mam butelkowych. Co jaki czas jedza wasze dzieci??
Mój mały na poczatku jadł co 3 godziny a teraz potrafi nie jesc nawet 6 czy to normalne?

Dzisiaj wysłałam TŻ-ta do Lidla bo były artykuły dziecięce. Chciałam bodziaki i rajstopki ale juz wszystko przebrane i zostały same duze rozmiary. Kazałam tez kupic pampersy bo z lidla jeszcze nie miałam. Kupił dwie paczki - dwa rodzaje. W jednych jest 53 sztuki, paczka za ok 25 zł (wydają sie fajne), drugie za ok 6 zł, 16 sztuk, te juz wyglądają na gorsze ale zobaczymy jak sie sprawują na pupci.

Ale zimno sie robi... musze rozejrzec sie za jakims ciepłym kocykiem dla małego. Mam tylko takie cieniutkie, a pod wieczór to juz przydałoby sie cos grubszego.

Kasiu jaka herbatke z Hippa kupiłaś? Tą uspokajającą z lipa i melisą? My tez ja mamy, Kubie bardzo smakuje.

Aniu może jednak to chwiloy problem? Trzymam kciuki zeby mały nadal ładnie ssał cycusia.
Dzisiaj jak byłam u babci przyszła ta jej sąsiadka, która ma 6-miesieczną córcię. Mała zrobiła sie głodna, wzieła ja na kolana, wystawiła cycucha, a malutka sobie jadła... normalnie smutno mi sie zrobiło, że ja tak nie mogę Tak wspaniale to wygląda - matka karmiąca piersią.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 20:43   #1159
katarzynka00
Zakorzenienie

Tak ta z hippa i chyba dziala mala spi od hmmm niech sie zastanowie od 16 jakos,z przerwa na mleczko.
Co do butelki mialysmy tak samo.Najpierw idealnie co 3h, a teraz czekam az sie rozplacze lub jak piastki zacznie ssac.Juz 6x mleczko pije,a pila 7x
Sama sobie tak wyregulowala-jak zaczela kilka ml wiecej pic, to teraz roznie co 3,4 a noca raz sie nie obudzi a raz do ok 5wytrzyma wiec to nawet wiecej niz 6h bez mleczka

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Jeszcze pchwale niesmialo bobotic
Laura wyjatkowo lagodnie zniosla dzisiejsze koleczki.Poprostu byla marudna,ale nie plakala w nieboglosy.
Chyba z godzinke sie napinala i cisneła W skuoieniu w lezaczku.I bodzik zalatwila,spodenki a nawet skarpetki wiec nie ogarnialam tego chusteczkami tylko pupke pod kran
Zebym tylko nie przechwalila.Niech dziala juz do koncatych kolek.

Stary 2009-08-31, 21:20   #1160
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja również z tego samego powodu co Svinecka zaglądam na chwilkę

Szykuję Bartusia na rozpoczęcie jutrzejsze. Juz po kapieli i wizycie u fryzjera (czyt. u mnie ) Antoś po spacerze non stop spi i chyba tą kąpiel dzisiaj sobie darujemy. Ale herbatki żadnej uspokajającej nie pił. Też ma mega kupala w pielusi, bo słyszałam aż w drugim pokoju , ale poczekam jeszcze chwilkę z przebraniem, bo muszę jeszcze poprasować koszulę Zerówkowiczowi i jego samego spać wysłać. Rozpuszczony z tym spaniem przez wakacje, że hoho A jak się dobiorę do przewijania, to na bank się przebudzi po takiej długiej drzemce

Jak dam radę jeszcze zajrzę i doczytam co u Was, a jak nie to mówię juz dobranoc
Stary 2009-08-31, 21:49   #1161
katarzynka00
Zakorzenienie

To jutro pewnie bedziecie ze swoimi malymi mezczyznami emocjonowac sie przezyciami hm?
spotkaja kolegow,bedzie boisko i pani.Wszystko nowe,swierze,zaostrzone na igłe kredeczki i ołówki,tornister ...mmm rozmarzylam sie

Wybudzilam ją delikatnie jak zaczela sie przeciagac.Wode do wanienki i siup.Byla bardzo pogodna,zero płaczu,krzyku, byl dlugi masaz bo dzisiejsze mizianki wolala przespac.
Wypila mleczko i ją odłożyłam do łóżeczka.
Zawsze na wieczor wydaje mi sie ze ma katar,wiec od kilku nocy spi w spiworku i mam pewnosc ze sie nie odkryje i nie wyziebi.
Odlozylam ją po mleczku i bez marudzenia zasnęła.
Wczoraj tez mi sie wydawalo ze ma zapchany nos, ale mąż ją karmil i fontanne puścila wiec pewnie do noska tez jej poszlo i harczała Tak łapczywie piła nad ranem to mleczko, a potem oddała.
Zmienilam do nocnego karmienia na 1 avent z 2.Bedzie musiala sie "nadoic" ale bedzie mogla za to po swojemu łapczywie pic.
Przynioslam sobie miche małej prania ale nie mam ochoty prasowac...Moze jutro sie wezme za to
A teraz do kapieli.

Stary 2009-08-31, 23:24   #1162
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

o matko mam dosc - moje dziecko o statnio codziennie do 1-2 w nocy wojuje i dopiero zasypia

fajnie, jutro musze o 7 wstac i zawiezc Eryka do przedszkola a jeszcze nawet myc sie nie poszlam, a jak w koncu moze uda mi sie polozyc o 2 w nocy spac to i tak za chwile bede znow wstawac na cyca

ehhh mam dola
Stary 2009-08-31, 23:30   #1163
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Mój mały na poczatku jadł co 3 godziny a teraz potrafi nie jesc nawet 6 czy to normalne?
moja jak narazie domaga sie co 2-3 godziny w dzien a w nocy roznie zalezy ile godzin spi

Cytat:

Wczoraj tez mi sie wydawalo ze ma zapchany nos, ale mąż ją karmil i fontanne puścila wiec pewnie do noska tez jej poszlo i harczała Tak łapczywie piła nad ranem to mleczko, a potem oddała.
Zmienilam do nocnego karmienia na 1 avent z 2.Bedzie musiala sie "nadoic" ale bedzie mogla za to po swojemu łapczywie pic.
Przynioslam sobie miche małej prania ale nie mam ochoty prasowac...Moze jutro sie wezme za to
A teraz do kapieli.
Kasiu moja mała tez tak łapczywie pije a potem ulewa......ale robie jej przerwy w piciu tzn. czekam az wypije 60ml i biore do odbicia i potem daje reszte.....i co prawda nie ma to wplywu na ulewanie bo czasem uleje a czasem nie

Mamusie moja ranka chyba sie goi bo ropa juz nie leci tylko sama krew jak scisne wiec chyba sie oczyszcza i juz mnie nie boli

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 23:33   #1164
majka versace
Zadomowienie

Ale sie wczoraj wyspałam że szok! Od 24 do 9 rano Niestety mój mąż poniósł klęske bo całą noc nie spał bo mały "charczał" Nawet nie płakał tylko sobie jęczał i wydawał rózne dźwięki ale to było dla niego za wiele. No ale plusem jest to że nie budził mnie tylko dał mi sie wyspać. Po czym po 9 przyniósł małego i powiedział że ma go dość co mnie strasznie zabolało i było mi przykro.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Majko, Tomme Tippee tutaj, zazwyczaj można kupić je w Boots. Wchodza do nich butelki z Avent i Nuka, w ogóle wszystkie chyba wchodzą, bo Tomme Tippee ma chyba najszersze butelki
Dzięki, myślałam o tych. Tyle że sie strasznie zwiodłam na butelkach TT że jakoś ta firma mi się nienajlepiej kojarzy.

Cytat:
Majko-ja mam wlaczony non stop.Nie wiem jak wygląda twoj podgrzewacz.Moj ma skale z pokretłem.Metoda prób ustalilam optymalna temperature do mleczka.Raczej nie powinno byc to urzadzenie caly czas wł-tak jest napisane w instrukcji,ale jak mialabym to wyl. to byloby mi to zupelnie niepotrzebne.Musialabym czekac az mi sie zagrzeje i podgrzeje to rownie dobrze wode moglabym w czajniku grzac i mieszac z zimna a czas jest cenny jak glodomorek sie budzi.
Mój ma pokrętło z 1,2 i 3 i nie wiem co oznaczają te cyferki. Jak jest ustawione na 1 to woda jest za ciepła więc nie wiem czy on dobrze działa czy ja coś źle ustawiam.

Cytat:
A jak go posadze na kolanach to cały czas podnosu sie do siadu, głowa cały czas sie podnosi.
Mój był karmiony na siedząco prawie od początku żeby mu się łatwiej odbijało i żeby go gazy nie męczyły więc on też nie lubi leżeć. A główke to ciągle podnosi i musze mu przytrzymywać.

Cytat:
Mój je co 3 godziny ale on nie ma jeszcze miesiąca. Chciałabym żeby już jadł co 6 godzin......chociaż w nocy......

Cytat:
Często zdarzają sie wam te "fontanny"? Bo mój czasem też zwymiotuje i sie troche martwie dlaczego tak sie dzieje. Naogół to jest po tym jak łapczywie je. Tyle że on prawie zawsze je łapczywie......

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 00:14   #1165
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Kasiu moja mała tez tak łapczywie pije a potem ulewa......ale robie jej przerwy w piciu tzn. czekam az wypije 60ml i biore do odbicia i potem daje reszte.....i co prawda nie ma to wplywu na ulewanie bo czasem uleje a czasem nie
ale ona nie ulewa, ona zwraca.Nie leci stróżka a fontanna.
2x zrobila tak mężowi mi też 2x wiec nie wiem czy zle ja trzymaL czy butelke za bardzo pionowo,albo moze za bardzo ją "gniótł" jak ją do odbijania brał albo poprostu.Mi tak zrobila jak zasneła przy jedzeniu i potem dalej zaczela pic.
Ja w dzien i w nocy jak widze ze robi sobie przerwe i nie ciagnie to ją odbijam i potem kończy i znowu odbijam.
Dzis mąż mowi ze wstanie do niej ale pod warunkiem ze ja po porannym mleczku wstane, bo ona juz nie chce spac.Ide na to bo mam w planie conajmniej 2pralki wstawic no i poprasowac a ona rano jest grzeczniutka.Slucha "muzyki bobasa" troche zamknie oczko,i juz jest pora nastepnego mleczka po ktorym zaspia na dluzej

Zobaczymy czy dzis pusci fontanne na innym smoczku.Moze ta metoda u nas sie sprawdzi.

Cytat:
Po czym po 9 przyniósł małego i powiedział że ma go dość co mnie strasznie zabolało i było mi przykro.

Często zdarzają sie wam te "fontanny"? Bo mój czasem też zwymiotuje i sie troche martwie dlaczego tak sie dzieje. Naogół to jest po tym jak łapczywie je. Tyle że on prawie zawsze je łapczywie......
raz jak mąż do malej musial wstac w nocy kilka razy i plakala to nad ranem placzaca ja odlozyl do lozeczka i mówi do mnie ze on idzie spac bo juz nie moze, jest niewyspany,idzie do pracy a ona placze a byla jego noc na wstawanie.
Jak odespal to trzezwosc umyslu odzyskal i powiedzial ze to z niewyspana,zdenerwowania i bezsilnosci ze nie mogl jej placzu opanowac i przepraszal.Teraz pyta co zrobic bo placze,, jak jej pomoc itp i twardo opieke sprawuje

Przez kolki niechetnie chce zostawac z mala,(znaczy zostaje, ale ja jeszcze nie wyjde aon juz pyta za ile wroce Albo czy dlugo mnie nie bedzie itp) bo ona tak przenikliwie płakała... ze na sama mysl smutno mi sie robi, jak zipała ostatkiem sił w płuckach.
On potem mysli ze jest zlym tatusiem i nie umie jej pomoc.A przeciez to nie tak.
Oby te kolki max do 3mc byly.Dzis taka kochana byla,nic ja nie wiercilo w brzuszku,prutała sobie frywolnie i byla zadowolona

O wymiotowaniu, zwracaniu i ulewaniu sporo dzis wygoolowalam, ale nie mam juz sil szukac na nowo i wklejac linkow.Przepraszam.

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-09-01 o 00:17
Stary 2009-09-01, 08:42   #1166
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Aniu może jednak to chwiloy problem? Trzymam kciuki zeby mały nadal ładnie ssał cycusia.
Dzisiaj jak byłam u babci przyszła ta jej sąsiadka, która ma 6-miesieczną córcię. Mała zrobiła sie głodna, wzieła ja na kolana, wystawiła cycucha, a malutka sobie jadła... normalnie smutno mi sie zrobiło, że ja tak nie mogę Tak wspaniale to wygląda - matka karmiąca piersią.
ale wydaje mi sie ze jest coraz gorzej

nie smutaj się! ... ja wałsnie chciałam napisac plusy dla karmienia butelką ... a znalazłam takich dużo, przez ten jeden dzień
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Szykuję Bartusia na rozpoczęcie jutrzejsze. Juz po kapieli i wizycie u fryzjera (czyt. u mnie ) Antoś po spacerze non stop spi i chyba tą kąpiel dzisiaj sobie darujemy. Ale herbatki żadnej uspokajającej nie pił. Też ma mega kupala w pielusi, bo słyszałam aż w drugim pokoju , ale poczekam jeszcze chwilkę z przebraniem, bo muszę jeszcze poprasować koszulę Zerówkowiczowi i jego samego spać wysłać. Rozpuszczony z tym spaniem przez wakacje, że hoho A jak się dobiorę do przewijania, to na bank się przebudzi po takiej długiej drzemce

Jak dam radę jeszcze zajrzę i doczytam co u Was, a jak nie to mówię juz dobranoc

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
o matko mam dosc - moje dziecko o statnio codziennie do 1-2 w nocy wojuje i dopiero zasypia

fajnie, jutro musze o 7 wstac i zawiezc Eryka do przedszkola a jeszcze nawet myc sie nie poszlam, a jak w koncu moze uda mi sie polozyc o 2 w nocy spac to i tak za chwile bede znow wstawac na cyca

ehhh mam dola
a nie wydaje wam się, ze nasze dzici chodzą spac tak jak my chodziłyśmy w ciązy? ... bo ja ostatnio zauważyłam że bartek zasypia i budzi się o takich porach jak ja w czasie ciąży ... a moze to przypadek
Cytat:
Mamusie moja ranka chyba sie goi bo ropa juz nie leci tylko sama krew jak scisne wiec chyba sie oczyszcza i juz mnie nie boli
to super!
Cytat:
Ale sie wczoraj wyspałam że szok! Od 24 do 9 rano Niestety mój mąż poniósł klęske bo całą noc nie spał bo mały "charczał" Nawet nie płakał tylko sobie jęczał i wydawał rózne dźwięki ale to było dla niego za wiele. No ale plusem jest to że nie budził mnie tylko dał mi sie wyspać. Po czym po 9 przyniósł małego i powiedział że ma go dość co mnie strasznie zabolało i było mi przykro.
zazdroszcze tych 9 godzin przespanych bez przerwy!!!! ... ja teżz tak chcę!!!

a małż to pewnie tak z niewyspania powiedział! ...

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 09:04   #1167
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
My juz po spacerze prawie 3 godziny nas nie bylo mala jak lubi wozek ze szok -jak czuje ze dupka jej trzesie to zasypia a normalnie w domu to nie spi w dzien mam nadzieje ze w nocy bedzie spac
chyba wszystkie dzieciaczki lubią jak sie im dupka trzęsie. moja tez zaraz zasypia na spacerach

Cytat:
moja Oliwka tez tak " charczy" ostatnio. to naprawde spac nie pozwala, sama czasami mam dosyc. ale to chyba ją brzuszek bolał, ze tak robiła i sie napinała. Dzisiaj na ranem to samo, znaczy gdzies od 3 w nocy do 7 rano nie spałam, to ona tak sie kreciła i prezyła ze szok.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 09:40   #1168
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

witam
w koncu mogę oficjalnie przeniesc sie na ten wątek - choc poki co nie ogarniam małej i brak mi czasu na wszystko.
urodzilam 29.08 3450gramów dziewczynki.

od razu mam pytanie co na pełne bolące piersi?

pozdrawiam was serdecznie.

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 09:51   #1169
angy
Zakorzenienie

Groszko na piersi mi położna przepisała (ale to bez recepty) homeopatyk-BRYONIA ALBA - to takie kuleczki pod język i biorę je 3x dziennie po 5 sztuk. Zapobiega zrobieniu się stanu zapalnego w brodawkach. Oprócz tego babcine sposoby: liście kapusty schładzamy, tłuczemy lekko tłuczkiem i robimy okłady na piersi. Dobre są też podobno gotowane ziemniaki i też okłady z nich.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 09:56   #1170
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

masakryczna noc spalam dzis ze trzy godziny

groszkolino gratulacje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości