|  2009-09-02, 17:06 | #31 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-08 
				 | 

Dot.: Drugie śniadanie w szkole- jakie ?

Cytat: 
 Ja dziś wzięlam sobie serek ziarnisty. Mniam  Ale można też np. brać (wcześniej inwestyjąc w plastikowe pojemniczki) jedzonko, które wymaga większego wysiłku niż sięgnięcie do lodwki, np: -sojoburger (grahamka + ulubione warzywa + kotlet sojowy + ketchup) -sałatka owocowa, czyli jogurt naturlany do którego wrzucamy ulubione (pokrojone) owoce -sałatka warzywna Ja osobiście zamierzam sobie robić kanapki z chlebem żytnim i warzywami. | |
|     |   | 
|  2009-09-02, 17:24 | #32 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-07 
				 | 

Ja czasami zabieram ze sobą dwie grahamki z szynką i warzywkami lub jedną grahamkę + dużą garść orzechów (jako drugi posiłek)    | 
|     |   | 
|  2009-09-02, 18:17 | #33 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-08 
				 | 

Tweeto - bo niektórzy są ograniczeni. jak nie zachowujesz sie jak reszta jedząca czipsy, tylko wyciągasz serek albo jogurt to patrzą jak na aliena. wiem, bo sama też tak miałam XD

__________________ 'Uważaj czego pragniesz, bo nawet jeśli to zdobędziesz i tak okaże się, że chciałeś czegoś innego.'  Alex Kava | 
|     |   | 
|  2009-09-03, 07:31 | #34 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-11 Lokalizacja: K-ce/Ch-ów 
				 | 

Cytat: 
 lo? 
				__________________ Życie bez pandzi to nie to samo   | |
|     |   | 
|  2009-09-03, 08:31 | #35 | |
| Wtajemniczenie | 

Ja do liceum brałam serki/jogurty/kanapki/marchewki  ale czesto kupowalam cos  w bufcie, jakies salatki np  na studiach nie nosilam nic ze soba oprocz jablka czasem ale to inna historia  ja bym nie patrzyla,ze ktos sie ze mnnnie smieje tylko jadla, na zdrowie   
				__________________ Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2009-09-03, 08:41 | #36 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

Cytat: 
  Do tego jakieś wścibskie i dziwne komentarze typu: "a ty co odchudzasz się że jesz serek wiejski i ciemny chleb?? Przecież ciemny chcleb jest dla tych co się odchudzają (  ) "itd. Albo ona ci nie zje batonika tylko pewnie swój dziwny serek... brak komentarza...nie rozumiem takich uwag i ludzi | |
|     |   | 
|  2009-09-03, 09:16 | #37 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-10 
				 | 

*koniecznie codziennie jogurt naturalny. W domu niekoniecznie jem, w szkole musi być   * do tego obowiązkowo pieczywo : byłka żytnia lub chleb żytni z szynką i warzywami lub z twarogiem i warzywami * coś słodkiego czasami - staram się, żeby to nie był snickers (260kcal) , tylko coś mniej kalorycznego *W malutkim pojemniczku biorę często sałatkę, którą robię dzień wcześniej : kroję warzywa, na przykład : paprykę, pomidora,szczypior i rzodkiewkę i zalewam kefirem lub jogo naturalnym, posypuję białym pieprzem i oregano  Do picia woda 0,7 l plus herbata w termosie. Jak widać trochę dźwigam   
				__________________ Denerwować się to mścić na własnym zdrowiu za głupotę innych. | 
|     |   | 
|  2009-09-03, 10:25 | #38 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-02 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2009-09-03, 19:56 | #39 | ||||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
 a no to tez takie dziwne jest... w szkole sie nei je... bo co? jak jestem glodna to jem...;/ tez tak bywalo,ale jak juz 1 osoba zaczynala jesc to kazdy od niej chcial "gryza"   | ||||
|     |   | 
|  2009-09-04, 14:56 | #40 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-08 
				 | 

tak w lo. a apropos tego "gryza"najgorzej sie czułam jak chciałam przytyć i zaczynałam jeść w szkole jakieś bułki czy drożówki to najpierw patrzyli na mnie jak na idiotke a potem zaczęli objadać :P 
				__________________ 'Uważaj czego pragniesz, bo nawet jeśli to zdobędziesz i tak okaże się, że chciałeś czegoś innego.'  Alex Kava | 
|     |   | 
|  2009-09-04, 17:56 | #41 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-06 
				 | 

Cytat: 
 u mnie to samo... denerwują mnie te komentarze typu-o Iza coś je, wreszcie się wzięłaś za siebie itp... i wogóle ten wzrok... eh, a co się będę przejmować:P (jak nic nie jadłam mieli mnie w dupie...) | |
|     |   | 
|  2009-09-04, 23:35 | #42 | ||
				 | 

Cytat: 
 zreszta..teraz mnie juz to wali bo wiem ze musze jesc(jak mam odn 8 do 20 to bym padla trupem tak chyba;/) nosze wiec salate, marchewki, obowaizkowo jogobella light i wiesniak :d no i mleko swoje tez nosze...streropian..owoce ... co chce to jem i mam gdzies innych. nie stac mnie na bufet w uczelni wiec wole sobie swoje przyn9iesc i miec ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) przynajmniej zdrowo  ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat: 
 dlatego jak poszlam do nowej szkoly to od razu wolalam jesc    
				__________________ Życie bez pandzi to nie to samo   | ||
|     |   | 
|  2009-09-05, 14:34 | #43 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-08 
				 | 

U mnie każdy je co chce i nikogo nie dziwi, że jedna przyniosła sobie marchewki, inna chipsy, jeszcze inna salatkę, albo ktoś inny mega piernika   Ostatnio sobie jadłam serek ziarnisty, to mi się tylko jedna dziewczyna psytała co jem i jak jej odpowiedziałam, to powiedziała, że też lubi sobie zjeśc, ale jakiejś innej firmy ;P Nie rozumiem wogóle co komu do tego co kto je. Jego ciało, jego jedzenie, jego żołądek :P | 
|     |   | 
|  2009-09-05, 14:36 | #44 | 
| Raczkowanie | 

ja albo nic nie jem albo jem jabłko/banana/nektarynkę ; p w tamtym roku miałam zawsze zestaw Grześki + Kubuś bananowo jakiś tam ; p albo Lu Go ! ;d 
				__________________ ]:-> | 
|     |   | 
|  2009-09-06, 08:50 | #45 | 
				 | 

poza tym wszystko tez zalezy od tego ile sie w tej szkole siedzi... bo wiadomo ze jak 4-5 godzin to polowy lodowki sie nie bedzie ibralo;p 
				__________________ Życie bez pandzi to nie to samo   | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2009-12-01, 16:37 | #46 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-05 
				 |  drugie śniadanie? 

Hej wizażanki   A ja mam tu takie nietypowe pytanie: jakaś zdrowsza alternatywa zamiast bułek na drugie szkolne śniadanie i pochłaniania kalorycznych batoników? Jakieś pomysły? Produkty?   | 
|     |   | 
|  2009-12-01, 16:46 | #47 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-09 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Dot.: drugie śniadanie?

Hm . może joghurty ? są czasem w sklepach już od razu z plastikowymi łyżeczkami a jak nie to trza nosic swoją .    
				__________________ kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=45634573  #post45634573 ciuchy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=45634451 #post45634451 | 
|     |   | 
|  2009-12-01, 16:46 | #48 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-09 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

sałatka zrobiona wcześniej, może być też serek wiejski np   jabłko, banan itp   | 
|     |   | 
|  2009-12-01, 16:51 | #49 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  jest podobny wątek, połączę wieczorem jak go wygrzebię  ps. wyszukiwarka nie gryzie 
				__________________ uśmiech pięknie zagrany. sometimes i feel like screaming | |
|     |   | 
|  2009-12-01, 17:54 | #50 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-02 
				 | 

wystarczy spojrzeć na "podobne wątki"    
				__________________ BLOG - zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail   | 
|     |   | 
|  2009-12-01, 21:14 | #51 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-05 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2009-12-01, 22:33 | #52 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-06 
				 | 

Łączę wątki o podobnej tematyce    | 
|     |   | 
|  2009-12-02, 17:55 | #53 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: wlkp 
				 | 

Dot.: II śniadanie

ja przewaznie do szkoly biore jablko i ciastka LuGo! . czasami tez jogurt pitny    | 
|     |   | 
|  2009-12-02, 17:59 | #54 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-02 
				 | 

__________________ BLOG - zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail   | 
|     |   | 
|  2010-08-29, 10:19 | #55 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-02 Lokalizacja: Gdańsk 
				 | 

Dot.: II śniadanie

ja w szkole jadam kanapki z bułki pszennej a w  środek sałatka kiedyś nawet wzięłam do szkoły makaron w  pudełeczku(uwielbiam zimny makaron) i wszyscy się na mnie patrzyli jak  na jakiegoś dziwka ale ja ich olewałam nie przejmowałam się nimi nie  sobie patrzą popatrzą i przestaną bo ile można tak patrzeć na kogoś

| 
|     |   | 
|  2010-11-18, 10:19 | #56 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

Cytat: 
 A mój kolega kupował bochenek chleba i śledzie w wiaderku i nikt się nie śmiał. Najzdrowsze są kanapki własnej roboty z razowego pieczywa lub mieszanego. Chleb lub bułka ziarnista do tego jakiś twarożek, ser biały (żółty jest tłusty i niezdrowy), sałatka, pomidorek, chuda wędlinka. Jogurtem i płatkami na długo się nie nasycisz zresztą w szkole jesteś 7, 8 godzin więc powinnaś zjeść pełnowartościowy posiłek który doda ci energii. Jak twoja mama upiecze schab to możesz sobie włożyć plasterek do bułki ziarnistej lub grahamki do tego jakieś warzywa. To o wiele zdrowsze od batonów, drożdżówek itp. | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Dietetyka | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.

wystarczy Marzena
 wystarczy Marzena