|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Ale teraz mam problem bo nie wiem na który się zdecydować
czy na romantica czy na baroque oba są śliczne
|
#842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też chętnie umieściłabym romantice i bardoqu w mojej szufladzie, ale teraz potrzebuję przede wszystkim czegoś pod jasne bluzki, marzy mi się jakiś fajny cielaczek
|
|
|
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trosze jestem zagubiona może 34 E kupić? Albo z mniejszym obwodem coś?
|
|
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
A nie orientujesz się jak w tych sklepach jest z towarem? Szybko ucieka? bo jak mają po ostatnim egzemplarzu i juz nie będą ich sprowadzać to bedzie mi żal ale jak jeszcze będą je mieli to nie będę kupowała od razu obu na raz bo nie mam tyle pieniążków..
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
AguniaT
troche przekoloryzowalam ze wszystkie za male. ale dobre sa tylko fifi kremowa i misty
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tego co widzęwczoraj jedna z koleżanek odpowiedziała ci jaki rozmiar powinnaś nosić. Do mnie wczoraj przyszła la senza.......... 30 B a wygląda jak co naj mniej AA Dziewczyny, czy la senza ma tak dzikie rozmiary? Bo chcialam z innej firmy kupic cos z obwodem 65, ale zupelnie nie wiem jaka miskę. Tabelkopwo powinnam miec A ewentualnie B. No, ale przez ta la senze zwatpilam w cokolwiek.
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2009-09-03 o 10:37 |
|
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
też tak miałam,
jakś tabelka na ich stronie sugerowała mi 30 b i po zakupie okazało się że taki mały!!! naprawde !!! na szczęście z all więc tanio. teraz poluje na 70 d, też chyba zalezy od modelu, czy miękki czy troszkę piankowy
|
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
Mi z la senzowej tabelki zawsze wychodzi jakieś 70DD, w porywach 70E, a lovelace i lullaby lace noszę 70F i jest akurat, natomiast cielisty 70F 3way bra, który kupiłam mógłby być jednak 70E, choć 70F też jest ok, tylko mniej dolinkuje
|
#850 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli chcesz wziąć mniejszy obwód, to odpowiednio przelicz miseczkę - 32G/GG, sama musisz sprawdzić nabiustnie w jakim obwodzie i z jaką miseczką się czujesz najlepiej. do ścisłego obwodu można kupić przedłużkę, ale za ciasnego lepiej nie kupować. obwód ma być ścisły, ale wygodny, nie ma cisnąć. ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
simeri Dzięki za pomoc
Wiem że jestem strasznie niecierpliwa ale chciałabym już mieć porządnie dopasowany stanik, w tym co teraz nosze piersi wydają się czymś okropnym sprawiającym ból. Pierwszy zakup będzie to 34F, czy możecie mi poradzić jakiś stanik który nadawałby się na skorygowanie mojego dotychczasowego zaniedbania ?
|
|
|
|
#852 |
|
Rozeznanie
|
to ja ponowię swoje pytanie, bo chciałabym po wypłacie kupić jakiś biustonosz..
jak chodzi o zakup przez internet - któraś dziewczyna o zbliżonych wymiarach może mi polecić konkretny model i rozmiar? pod biustem ściśle 77 w biuście 96. celowałabym w 70 E/F ale wszystko co do tej pory przymierzałam było albo za duże albo za małe, a rozmiarów jak na lekarstwo ): ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- aha, jeszcze jedno.. kalkulator np pokazuje 70g a przy przeglądaniu katalogów dziewczyny wybierające 70 E mają duże biusty, a G to już w ogóle olbrzymi biust w porównaniu do mojego /:
|
#853 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poczytaj na lobby co tam jeszcze polecają http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203...anik_.html?s=0 ogólnie coś z dość wysokimi fiszbinami, żeby trzymały bułki podpachowe, ale nie za wysokimi żeby nie robiły dziury w pasze ![]() Cytat:
![]() kalkulator pokazuje 70G polskie i brytyjskie 32F (ale niektórzy piszą też 70F, co moim zdaniem jest błędem, bo ja widać robi zamieszanie ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- z polskiego 70G na balkonetce tylko Milena ma prawdziwie polską rozmiarówkę, bo Melissa ma swoją i 70G wypada większe, Effuniak też ma swoją rozmiarówkę, a reszta to brytyjczyki za to 32F to prawdziwe brytyjskie 32F ![]() http://www.balkonetka.pl/katalog/size/32f |
||
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Im więcej czytam o dobrze dobranych stanikach tym bardziej jestem zmieszana
Ale co się dziwić skoro tyle lat nie interesowałam się tym i wierzyłam pani z bazarku, jedyny "lepszy" sklep jaki odwiedziałam to Triumph gdzie kobiety chciały mi dopasować dosłownie babcine staniki, białe w kształcie trójkąta mówiąc że mam za duże piersi, "największy rozmiar jaki mamy to D, i to tylko dwa modele, więc nigdzie pani nic lepszego nie znajdzie".---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Który z tych staników powinnam wybrać? http://www.dopasowana.pl/product-pol...ade-4361-.html http://www.dopasowana.pl/product-pol...Mandalay-.html http://www.dopasowana.pl/product-pol...rvy-Kate-.html |
|
|
|
#855 |
|
Rozeznanie
|
Simeri, nie mam na tyle kasy, żeby ryzykować płaceniem za wysyłki jeśli biustonosz kupowany przez internet okaże się zły, a w moim mieście i okolicach rozmiary są beznadziejne.
proponowano mi rozmiary 75DD, 70E, 70EE, 70F, 70G. tego ostatniego nie miałam przyjemności przymierzać, ale wszystkie 70F były już za duże w misce, miękkie 70E także. przymierzałam tylko jeden 70E [niestety nie pamiętam modelu] ale nie było mnie wtedy stać. szczerze mówiąc sama już głupieję i nie wiem jaki mam rozmiar, a jak oglądam katalogu i polskie i brytyjskie rozmiary to te dziewczyny noszące obwód 70 mają strasznie duże piersi w porównaniu do moich i choćby na wymiary patrząc - są węższe w obwodach niż ja.. dziewczyna mająca np 72 pod mówi, że 70 jest dla niej super, a ja z 77 pod mam 75 ewidentnie za duże o_O eh marzy mi się dobry sklep z bielizną, to tam bym poszła zamiast gmatwać tutaj /:
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
w kalkulatorze wyszlo mi ze mam polskie 65C ale to nie mozliwe bo ja zawsze mam 80 B....
|
#857 |
|
Rozeznanie
|
65 z 80? o_O zmierzyłaś się dobrze? i ile Ci wyszło?
ja nosiłam 80 B i patrz jakie wyszły mi wyżej rozmiary..
|
#858 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.dopasowana.pl/product-pol...che-5301-.html http://www.dopasowana.pl/product-pol...leo-5131-.html plunge jak Polka i half-cupy jak Tease me lepiej kupować po migracji ![]() Cytat:
może sama nie wiesz, jak duże piersi masz a ukrywają się np pod pachami i w dobrze dobranym staniku wyglądałyby jak u tych dziewczyn ![]() są różne modele, niektóre są bardziej ścisłe, inne mniej, różne osoby lubią się różnie ściskać, jedne mniej drugie bardziej. najlepiej jakbyś mogła iść do dobrze zaopatrzonego sklepu (adresy w pierwszym poście) i poprzymierzać. |
||
|
|
|
#859 |
|
Rozeznanie
|
właśnie mam piersi na boki ): może nie tak zupełnie, no ale przerwę mam pomiędzy piersiami taką no dość.. zakładać też umiem, ogólnie można powiedzieć, że uświadomiona jestem, ale no cóż.. albo mam pecha albo kasy za mało
bo jak jest w przystępnej cenie to nie ma rozmiaru albo brzydko leży, a jak znajdę coś fajnego to akurat bez grosza jestem, a potem to znika [; a nie pasowały bo mimo moich wymiarów 70 czasem było za luźne, czasem zbyt ścisłe, miski były albo takie, że biust mi wypływał, raz takie, że się gubił.. ciężka jestem najwidoczniej. może kiedyś mi się uda pojechać do któregoś z tych sklepów, potrzeba mi bra-fitterki na żywo [;
|
#860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli 80B ma dla Ciebie dobre miseczki to w przeliczeniu mniej więcej takie same ma 75C-70D-65E, więc 65C będzie za małe następnym razem przymierzaj 70D pamiętaj o ułożeniu piersi w miseczkach
Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-09-03 o 13:17 |
|
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
simeri te również brałam pod uwagę
Bardzo dziękuję za porady. Zastanawiam się tylko czy nie udało by mi się wyrwac któregoś dnia i pojechać na koszykową by dobrali mi właściwy rozmiar, pewnie będzie to bardziej pewne niż zamawianie przez internet i dobieranie samemu.
|
|
|
|
#862 |
|
Raczkowanie
|
Simeri, a jak brałaś retro freyi to mam nadzieję, że wzięłaś pod uwagę to żeby miska była trochę większa? Bo retro jest płytkie (to że jest cholernie ściśliwe, to chyba wiesz skoro wzięłaś obwód 30
)
|
|
|
|
#863 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co...wczoraj ręce mi opadły i w sumie śmiać mi się chciało. U mnie w pracy laski noszą źle dopasowane staniki. Wiadomo-różne wielkości biustów. Moje 65D-DD to maluszek ;-). No i trafiłam na "zebranie" w pokoju z szefową na czele i temat staniki. Dla niej miseczka D to biust monstrum
, ona nosi C a ma troszkę tego biustu. Spojrzała się na mnie (a nie powiem-żelik Opulence robi wrażenie) i podsumowała mnie tak-no a pani to pewnie nosi B i do tego dwa puszapy. A ja na to-nie B tylko D. Warto było to powiedzieć i zobaczyć minę szefowej, ze jak to takie "kleksy" i D |
|
|
|
#864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem, że jest ścisłe, wydawało mi się, że czytałam, że jest rozciągliwe natomiast o małomiseczkowości wiem ale Rosa też miała być małomiseczkowa i nie jest przymierzałam w sklepie 30B i 28DD 30B oczywiście było mega za małe ale to było moje pierwsze mierzenie, więc nie byłam doświadczona. nie podobało mi się jak leżało - brzeg miseczki się wywijał na zewnątrz, poza tym pani 'brafitterka' skróciła mi ramiączka na maxa aha, 28DD było strasznie ciasne i teraz sobie myślę, że chyba miało za małe miseczki dlatego się wywijały, a ja myślałam, że za duże ![]() no nic, jak nie będzie pasować to sprzedam. Rio miało być takie dużomiseczkowe, a na mnie całkiem dobrze leży ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- erolek, uświadomiłaś panie w kwestii stanikowej?
|
|
|
|
|
#865 |
|
Raczkowanie
|
Dwie są uświadomione. Inna ma mniejszy biust ode mnie-chyba- bo nie widziałam i wybiera się do sklepu Lingeira tylko dojść nie może, ale za to przymierza moje staniki, które kupuję. Reszta no cóż, woli nosić za szerokie obwody i za małe miseczki, które spłaszczają biust do połowy a reszta wystaje jak jedna wielka buła. I mówienie nic nie daje bo są mądrzejsze. A nalepsza jest jedna dziewczyna co to twierdzi ze ma bardzo szerokie plecy i nosi obwód 80
a ze stanika wyciąga fiszbiny bo ją gniotą i nosi takie coś zwinięte pod bluzką, ale grunt, że jest jej mega wygodnie . Na mnie patrzą się jak na wariatkę. Jak można na stanik wydać tyle kasy.
|
|
|
|
#866 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tym drugim sklepem styczności nie miałam, kolega google mi go tylko znalazł ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#867 |
|
BAN stały
|
Musze sie pochwalic, nosze stanik od kilku dni, ktory rzekomo byl za duzy a moze i byl niewazne, przez cale te dnie co jakis czas wygarniam to co jest jeszcze raczej piersia a nie zwisem skory z tluszczem pod pacha i w okolicy plecow
i widze efekty , miseczka zaczyna sie cala wypelniac i biust ladnie zaokraglac i wydaje sie byc jeszcze wiekszy niz to mi sie wydawalo . Ale odkrycie Ameryki
|
|
|
|
#868 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was ponownie
![]() zamierzam kupić biustonosze La Senza (nowe= z zza granicznych stron) wypatrzylam na ebayu u jednego sprzedajacego 2 kompleciki ktore mi wpadly w oko i tu nasuwaja mi sie 3 pytania: - jak z rozmiarówka La Senza (to ma byc moj pierwszy DOBRY stanik czy 30C bedzie ok przy rozmiarach 71/82 ?- sprzedający jest z Wielkiej Brytanii- czy ponosze jakies dodatkowe koszta ? Czy tylko koszt stanikow + przesylka jaka mi sie wyswietla? - spodobaly mi sie te 2 komplety wiecie cos o nich? Dobrze powinny leżec na moich maleństwach ?http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...:X:RTQ:GB:1123 http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?...tab%3DWatching |
|
|
|
#869 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- cholernie ciasne, 28 wgniatała mi żebra w plecy, co do rozciągliwości to nie wiem - jak dla mnie jest płytkie: teraz polyyanna 28dd jest za mała, ale jak była jeszcze dobra, to retro było na mnie dobre dopiero w rozmiarze 28e - na dole, przy fiszbinach materiał się jakoś tak dziwnie wywijał i odstawał, ale może trafił mi się taki egzemplarz Na mnie wyglądał marnie, nie wiem, może dlatego, że mierzyłam w beżu :P i stwierdziłam, że poczekam aż wyjdzie nowszy model z totalnie gładkimi miseczkami. Takie były moje wrażenia... I w efekcie kupiłam białą jolie (od razu dodam, że też jest płytka) A tak w ogóle, udało Ci się znaleźć w końcu idealnego cielaka?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.

Polecam się na przyszłość
czy na romantica czy na baroque
oba są śliczne 
obstawiam brytyjskie 34F lub FF, polskie 75G/H/I (polskie staniki mają mało przewidywalną rozmiarówkę).
Trosze jestem zagubiona może 34 E kupić? Albo z mniejszym obwodem coś?

a ze stanika wyciąga fiszbiny bo ją gniotą i nosi takie coś zwinięte pod bluzką, ale grunt, że jest jej mega wygodnie