![]() |
#361 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: czy ktoś szuka pracy?
ja o tym napisalam u siebie w CV, ale nie wiem czy to jakas znaczaca pozycja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Przyczajenie
|
Ja tez się dołączam do poszukujących... w lutym szef wręczył mi wymówienie mimo tego ,że w styczniu dostałam umowę na czas nieokreślony ... od tego czasu wysyłam CV ale nikt się nie odzywa na żadnej rozmowie nie byłam od lutego i jestem załamana co miesiąc powtarzam sobie ,że coś znajdę a tu cisza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Czy mogę się przyłączyć do poszukujących? Jestem bez pracy od końca czerwca, dokładniej od dnia w którym zakończył się poprzedni rok szkolny. Nie chce już siedzieć w domu, mam dość, ale co zrobić jak wszędzie gdzie pytam o pracę patrzą na mnie jakbym z kosmosu przyleciała, a później przyjmują kogoś po znajomości, mimo, że niby nikogo nie potrzebują. Co za kraj :/
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Witam nowe dziewczyny: drusia i From ![]() From z tego co napisałaś widzę, że jesteśmy w identycznej sytuacji... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 | |
Raczkowanie
|
From
Cytat:
![]() Praca w Renomie nie aktualna ![]() ![]() ![]() Ale może jutro,bo na 14.15 mam rozmowę w innej galerii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
Niestety, widać inna osoba bardziej powaliła komisję bo dostałam telefon, ze nie zostałam wybrana
![]() Szukam dalej ... już w ciut lepszym nastroju, bo mimo wszystko COŚ się ruszyło ![]()
![]() |
#367 |
Raczkowanie
|
dokładnie,plus taki,że w ogóle nasze telefony zaczęły dzwonić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#368 |
Wtajemniczenie
|
nio jasne ze to jakis plus jest
![]() a jestem ciekawa od czego to zaleczy czy po rozmowie kogos wybieraja czy nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
U mnie nadal cisza...
![]()
![]() |
#371 |
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj powysyłałam CV - pocze4kamy zobaczymy
ps. otwieraja u mnie nowy H&M i oczywiscie wypełniłam ten kwestonariusz na stronce patrze a tam pisze praca w niepełnym wymiarze godzin - finał taki, ze nie wyslalam ![]()
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
Jak dobrze, że jest taki wątek. Zaraz mnei coś trafi. Mam już dość poszukiwań pracy.
Złożyłam dziś podanie do sklepu, tzn meilem wysłałam i wyobraźci sobie, że właśnie mi odpisali. Nie odpowiada im moje wykształcenie. Wolą osoby po handlówce a nie po studiach ![]() Ostatnio zaproszono mnie na rozmowę do sklepu z sukienkami ślubnymi i też podczas niej mówili że raczej wolą po handlówce,ale miło, że przyszłam itp Jak tu się nie wściec
![]() |
#373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie o tym pisałam niedawno - raczej chodzi o to, że osoba po studiach szybko się rozmyśli i zrezygnuje, a wtedy będa musieli szukac nową osobę, przyuczyć itd. Pracodawca zakłada, że ktoś chce się jedynie "zaczepić" do "byle jakiej" pracy i w między czasie szuka czegoś lepszego, związanego z wykształceniem.
![]() |
![]() |
#374 |
Rozeznanie
|
A ja już na stażu w Urzędzie Marszałkowskim
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie jest tak jak piszesz,ALE JUŻ MAM TEGO DOŚĆ. wDUCHU PRZEKLINAM TE MOJE STUDIA. lEPIEJ ZDECYDOWANIE MIEĆ FACH W RĘKu, jakiś konkretny zawód, umiejętność. Wtedy ma się większe szanse na zatrudnienie, przynajmniej u mnie. ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
Zaczynam myśleć podobnie. Przerażające jest to, że np właśnie do sklepu ma się za wysokie wykształcenie, a do pracy w swoim zawodzie za małe kwalifikacje, albo doświadczenia brak itp. I tak źle, i tak nie dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
U mnie nic nowego czyli cisza
Od poniedziałku wysłałam już 5 CV Tak sobie myślę, że jak nie zadzwonią do piątku to już nie ma co czekać ![]() Trzymam za Was kciuki dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety musimy się uzbroić w cierpliwość |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczyny! Nic nie pisałam po rozmowie, bo poleciałam do moich przyjaciółek nacieszyć oczy widokiem Matki Polki na emigracji. Na pocieszenie: jedna mieszka w UK i po socjologii jest opiekunem w psychiatryku ( ale choć dobrą kasę ma z tego), druga - siedzi we Francji i mimo 5 fakultetów nie mogła znaleźć pracy przez jakieś 5 lat, oczywiście nadal bezrobotna. Moja rozmowa całkiem sympatyczna, aczkolwiek praca do kitu, bo dorywcza. Umowa o dzieło, płatne szkolenie itd.Gdybym miała już jakiś etat w szkole, jakiejś placówce, czy nawet sklepie, to mogłabym prowadzić takie kursy, choć max. kwota jaką bym wyciągnęła z tego, to jakieś 200 zeta miesięcznie :/ Po prostu super praca dla studenta pedagogiki na 2 roku. Zresztą, sama idea szybkiego czytania dla dzieci do mnie nie trafia. Dzisiejsze dzieciaki nic nie czytają, a co dopiero żeby szybciej czytały! Weszłam w dyskusję z ową panią, że powinni się nastawić na licea i studentów. No, ale kij. Mają dzwonić. Ja mam przemyśleć. Oczywiście ze szkołami kiszka
![]() Hosenka*, strasznie mi przykro, że nie dali znać. Może zadzwoń do nich i zapytaj co im nie pasowało. Powiesz, że chcesz na przyszłość wiedzieć, żeby podnieść swoje kwalifikacje. drusia, ze sklepami tak jest. Mgr to nie wykształcenie dla sprzedawcy. Sama składałam do Natury, wszelkich księgarń i cisza. Ja też bym nie poszła teraz na żadne studia! Zostałabym krawcową! To dopiero fach! Snufki, widzę, że zaczynasz karierę ![]() Mnie na razie nikt nie pobije z cv. Od marca wysłanych ponad 200. Jestem hero! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Wtajemniczenie
|
ja tez jestem po kolejnej rozmowe ... powiedzieli ze niby jak sie zalapie na drugie etap rozmow to zadzwonia do piatku... tym czasem ja rozwazam zeby jedna wrocic do mc donalda, tam podejrzewam ze prace bym miala , tylko ze niewiadomo jak z atmoswera
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie. Szukając ogłoszeń dość często natykam się na takie dla krawcowych. Ja mgr nie jestem. Skończyłam licencjat. Rok temu co prawda i robię uzupełniające,ale strasznie się na nich męczę i tak myślę czy by nie zacząć jakieś policealnej dającej jakis fajny fach. Pomyślę jeszcze nad tym, tym bardziej, że mam do zaliczenie w połowie września egzamin,a szanse, że go zdam są nikłe. Wysłałam dzisiaj nową partię cv/ Ciekawe czy ktoś się odezwie.
![]() |
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
Jik: dali znać, że nie zostałam wybrana (pierwszy raz sie spotykam, że faktycznie dzwonią, nawet z negatywnym wynikiem, to się im chwali. Aaa o i jeszcze z Policji dostałam pocztą pismo, że nie zakwalifikowałam się do rozmowy kwalifikacyjnej, bo nie spełniaalm wymogów formalnych, co zresztą wydaje mi się dziwne - chyba że roczne doświadczenie w administracji państwowej nie jest spełnieniem wymogu jaki podali: pół roku a wymagane wykształcenie (średnie informatyczne) miało się skończyć własnie na liceum, bo ja skończyłam liceum na profilu informatyczno-językowym a potem studia (z tym, że inny kierunek zupełnie). Ehhh
No ale mam fuchę na czarno na weekend ![]() ![]() ![]() Zaraz biorę się za szukanie ofert. Jik: co do ilości wysłanych CV: w Krakowie jest to liczba jak najbardziej osiagalna, u mnie niestety nie ![]() Wg mnie obecnie najlepszy fach to farmaceuta i to technik, nie mgr. Co prawda mgr zarabia więcej (nawet 4 tys), ale apteki nie chcą przyjmować mgr bo przewaznie uciekają potem za granicę. Zarobki technika też sa całkiem niezłe - ok 2-2,5 tys. Jednak cięzko jest zdać egzamin zawodowy - w tym roku zdało podobno nieco ponad 40% przystępujacych (tego wszystkiego nasłuchałam się czekając na swoją kolej na rozmowe ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-09-03 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Zadomowienie
|
Witajcie,
Zostałam zwolniona 15 lipca tego roku. Powód? Szef wolał mnie zwolnić zamiast odprowadzać na mnie składki. Przykro, że gość który zarabia krocie postąpił w taki sposób. No ale cóż. Pracy szukam od ubiegłego tygodnia, ale już widzę że jest ciężko. Ciągle myślę nad własną działalnością, jednak jeszcze żaden konkretny pomysł nie wpadł mi do głowy. Trzymam za Was kciuki!
![]() |
#384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja szukam ponad 2 miesiące i dla mnie tez to jeszcze krótki czas. Jak zacznie zbliżac się pół roku to zacznę się na poważnie martwić ![]()
![]() |
![]() |
#385 |
Wtajemniczenie
|
nio to wrocilam do pracy do McDonalda, i od jutra moze juz zaczne
![]() ![]() tylko koszty badan lekarskich za same pieczatki 60 zloty wynosza dobrze , ze czesc badan mam aktualynych bo tak to bym placila minumum 100 zl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Raczkowanie
|
maudy zawsze coś,dobrze że udało Ci się załapać
![]() A z tymi badaniami to nie jest tak,że pracodawca oddaje później koszta ?? ja przynajmniej w każdej pracy tak miałam. Ja zaraz się zbieram na rozmowę,trzymajcie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Wtajemniczenie
|
Tyska85 w takim razie zyce powodzenia
![]() wlasnie u nas potem nie oddaja za badanie ze wzgledu na to ze jest to tak jak by prywatna restauracja czy cos takieg ( skomplikowane to jest , mimo ze mi to kiedys tlumaczyli ![]() a tak narazie to tam zostane, zobacze jak pogodze nauke ze szkola to teraz szkola jest juz wazniejsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I dwa miesiące przesiedziałam praktycznie sama, nie mając się do kogo odezwać (bo współlokatorzy wyjechali) i głównie przez to humor sobie całkowicie zepsułam, stwierdziłam, że jestem głupia i niepotrzebna i z tego nicnierobienia odechciało mi się wszystkiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie myślalas o promocjach?? Gdzie mieszkasz?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.