|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode = Żonki 2009 część XIII
angel hejka!
Najpierwe zaklep sobie termin w kosciele, bo okres swiateczny moze byc oblegany ![]() A potem w pazdzierniku/listopadzie, z aktami urodzenia i uisczona olata 84 zl za wydanie dokumentow konkordatowych w usc, zglaszacie sie oboje z dowodami do usc A potem to juz z gorki. A psa za pozarcie sukni bym zabila A my na weekend jedziemy do poznania!! Miasto w ktorym się poznalismy i w ktorym rozkwitla nasza milosc
|
|
|
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z mojego planowanego wczorajszego "ekscytującego wieczoru" nici. bylismy zmęczeni. ja to nie wiem czym się męczę - siedzę w domu bezrobotna i się męczę. co prawda byliśmy w mieście po południu i u naszych rodziców - u moich bo zdjęcia zawiźliśmy bo koleżanki ammy chca obejrzeć a u Roberta bo drukarę braliśmy od nich.
|
|
|
|
|
|
#3603 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, przezyłam załamanie Wczoraj bylam na drugiej fryzurze slubnej i masakra. PIerwsza o ile pamietacje byla z kreconych wlosow i polupiecie, a wczoraj bylo polupiecie tylko na wyprostowanych. Tragedia. W kreconych wygladam jakbym miala 60 lat a w prostych ulizana. Jednak zrobie sobie upiecie calkowite, jakis wymyslny koczek albo cos i juz nie ide na probna, bo to tylko nabijanie kasy fryzjerce a bierze coraz wiecej. Trudno ide na zywiol. Ale sie zalamałam.
|
||||
|
|
|
|
#3604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
2 dni
ide pakowac torby na podroz poslubna
|
|
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
ach... ja dwa dni przed ślubem sprzątałam w mieszkaniu, które wynajęliśmy... a teraz juz prawie trzy miesiące po...
|
|
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
bosh to już za dwa dni ![]() a ile jeszcze spraw do załatwienia ![]() 1. dzis jade po sukienkę 2. jade sprzatac nasze mieszkanie 3. spotkanie z kwiaciarką i kamerzystą 4. dokończyć albumy (wywołać zdjęcia) 5. kupić wino i napoje 6. kupic podwiązkę i na pewno mnóstwo rzezczy których nie pamietam ![]() zaczynam sie denerwować motley genialna relacja |
|
|
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
o matko...!
widzę, że Wy tu się rozkręcacie, a ja muszę spadać... mam nadzieję, że będzie ktoś wieczorkiem... pa pa! |
|
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
zdołowała mnie tak ze pol wieczoru wczoraj przeryczałam
a do tego jest tż probuje załagodzic sytuacje i mu nie wychodzi twierdzi zeby odpuścić i pozwolic jej miec taki bukiet jak chce do cholery jeszcze on staje po jej stronie powinien uszanowac moje zdanie jesli panna mloda nie chce białego na slubie to tak ma byc!!! wiec mu powiedziała ze nei ma probowac mnei przekonac bo nie da rady nie mam zamiaru płakac na własnym slubie i to jeszcze przez kogo przez swiadkową!!!
|
|
|
#3610 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny.
Mam pyt z innej beczki do dziewczyn które już są po. Co dawałyście w podziękowaniu dla rodziców?? Nie chcemy dawać tylko koszy z kwiatami więc pomyśleliśmy o dniu w spa dla mam, ale nie wiemy co dla tatusiów wybrać. Może któraś z was ma jakieś pomysły??? Dzięki
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
magialena poznan jest fajnym miastem do zwiedzania. Mieszkanie w nim jest dziwne, bardzo szybkie. Jak w kazdym duzym miesce
![]() mallnestwo my rozicom w kosciele dalismy po rozy w podziekowaniu za dar zycia, a na sali po torcie, z mixowa pisoenka albumy. Albym z czarnymi stronami, a wsrodku wklilam zdjecia z dziecinstwa, same i nasze wspolne, zostawiajac kilka na slubne, Przyoznadabiajac je koronką. i wsio. Nic wiecej ![]() scio dasz rade ![]() Moglabys mi skopiowac kod do twojego podpisu, bo mi sie wczoraj kodowanie przy zmianie suwaczka zepsulo i nie mnoge dojsc jak to bylo
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2009-09-03 o 09:38 |
|
|
|
|
#3612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lub do siłowni albo na basen
|
|
|
|
|
|
#3613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do podkreślonego, to ja tak reaguje jak widzę pająka ![]() ![]() Mam straszną arachnofobie... ale ponoć pająki przynoszą szczęście ![]() Śliwenka, ja miałąm Panieński w zeszłą sobotę i miałąm mnóstwo zabaw, np. musiałam do każdej literki alfabetu podać cechę pozytyywną TŻta, jak nie wiedziałam to był karniak )) Potem miałam quiz, na który wczesniej odpowiadał mój TZ, jak odpowiedź była zgodna, to piły dziewczyny, jak zła, to piłam ja. Potem miałam zadania i za każde wykonane coś dostawałam, a zadania były różne rożniaste - największy hardkor, to wyrzeźbienie z ogórka penisa, albo ubranie na ogórka (naprawdę wielkiego ) prezerwatywy ustami Poza tym było wiele innych i bawiłyśmy sie rewelacyjnie!!!!Jeśli chodzi o przygotowania, to wczoraj załatwiliśmy wszystko z kamerzystą, dziś uamwiam się na sesje i jedziemy wybrać menu. Próbuję się dogadać z parą, która ma ślub przed nami na 16 w sprawie dekoracji kościoła, ale są tak zdecydowani, że mnie nosi... Poza tym, to sie dowiedziałam, że ojciec TŻta, który pełni w swoim mieście dość ważną funkcję, dostanie od swoich kolegów, a włąściwie my dostaniemy w prezencie...DZIKA także super ![]() A mój stres sięga już zenitu, mówię wam dziewczyny...boję się, ze albo będę ryczeć na przysiędze albo się śmiać już nie wiem co gorszePrzepraszam, ze tak rzadko sie odzywam, ale na wszystko brakuje mi czasu... a bardzo lubiłam was czytać i z wami pisać...
|
|
|
#3614 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale chyba wszystko wyszło ok, bo goście do nas dzwonią i piszą smsy i mówią że się świetnie bawili![]() Cytat:
Cytat:
sporo rzeczy masz jeszcze do załatwienia. Ja też zostawiłam sobie albumy na ostatnią chwilę i potem miałam pietra, że jednak nie zdążę ale na szczęście się udało Będzie dobrze, nie denerwuj się, potem będziesz się śmiała z tej przedślubnej bieganiny![]() Cytat:
Cytat:
A tak na prawdę to najbardziej byłam zaskoczona tym, że w sumie nie czułam większego stresu a myślałam, że będę cały czas dygotać Także spokojnie, będzie dobrze
|
|
|
|
#3615 | |||
|
Raczkowanie
|
Scio spokojnie, na pewno uda Ci sie wszytsko pozałatwiac.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3616 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny kupiłam nareszcie buty oj ile z tym było problemu i nareszcie je mam!!
takie jak chciałam, mój rozmiar na małej kaczuszce i do tego w bardzo atrakcyjnej cenie jak na buty do ślubumam pytanie czy na śląsku w pobliżu gliwic, zabrza i okolicach jest może jakas hurtownia z różnościami ślubnymi tzn np pojemniki na ciasto takie plastikowe szukam teraz takich pojemników bo nie chcę zamawiać z allegro a może wiecie gdzie takie mogą sprzedawać w zwykłych sklepach?? |
|
|
|
|
#3617 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie to nie jest takie proste.
Jeden tata to mniej więcej wiem ale drugi to straszny domator i dla niego jest problem. ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Może jak masz w okolicy makro ja tam kupowałam tylko że potrzebna jest karta wstepu.
|
|
#3618 |
|
Zadomowienie
|
mam własną kartę makro także z tym kłopotu nie ma- dzięki za wiadomość a ile kosztują tam takie pudełka??
|
|
|
|
|
#3619 |
|
Przyczajenie
|
Wisz co róznie zależy jakiej głębokości i wielkości chcesz. Pakowane są po mniej więcej 25 szt. Ja płaciłam od 7 zł z hakiem do 29 zł bodajrze. Dokłądnie nie pamiętam ale w tym przedziale. Ja brałam plastikowe nie styropianowe.
|
|
#3620 |
|
Wtajemniczenie
|
Motley dzięki za pocieszenie
mam nadzieję, że będzie dobrze!!! Musi być!
|
|
#3621 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) .Anika po co wogóle ustalać ze swiadkową jej bukiet. Przychodzi w sobotę na twoje przygotowania i dostaje w łapkę taki bukiet jaki Ty jej dasz i tyle- albo jaki świadek jej da (nie wiem jaka jest u was tradycja). I tyle. Darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby! Nawet nie dyskutuj z nią, ani z TŻ. Strata czasu i nerwów. Chcesz to idź SAMA do tej kwiaciarni, zamów taki bukiet jaki Ty chcesz i sprawa załatwiona. Juz pisałam... Ty płacisz i Ty zamawiasz- jezeli zrobia jakis inny bukiet to za niego nie zapłacisz. Jeżeli świadkowa w dniu slubu nie weźmie tego bukietu to dasz go np. księdzu, albo połozysz po jakimś ołtarzem/kapliczką przy kościele Nie informuj świadkowej- powiedz jej że zamówiłaś i że zobaczy go 19.09 Myślę, że w końcu go weźmie, ze bedzie jej w tym dniu głupio odmówić przy tych wszystkich ludziach. Nie psuj sobie nerwów Cytat:
Cytat:
co roku tam spędzałam wiele dni... godzin ![]() Cytat:
skoro dwa razy jej się nie udało Cię zadowolić... szukaj innej, polecanej przez inne młode panny, koleżanki itdCytat:
P.S. ja Ci na przykłąd zazdroszczę że to wszystko przed Tobą
|
|||||
|
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
11
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2011-05-24 o 14:01 |
|
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
motley ja miałam tak samo, włosy piękne loki jeszcze na sesji się trzymały, ale już na sali zrobiły się fale
takie mamy wlosy i tyle...nie wiem dlaczego. Moja mama ma takie ze jak je nakręci to ma kręcone i pewnie przez tydzień gdyby głowy nie myła. Siostra tak samo, a ja anika to niech idzie bez. Ja nie wiem co to za dziewczyna ale jakaś inna jest żeby tak się upierać to trzeba być debilem u mnie świadkowa nie miała bukietu bo nie ma takiego zwyczaju u nas. Ale pewna jestem że gdyby miała mieć to powiedziałaby że jaki wybiorę.
|
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wcale sie nie dziwię, ze się wkurzasz. Więcej asertywnosci |
|
|
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedziałam i nic to nei daje znaczy sie ma to gdzies
|
|
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś ryczałam jak bóbr od TŻ mama zamiast mojej wszystko mówić że jej się nie podoba to mówi TŻ i on mi i my się później kłócimy dziś z mojego makijażu próbnego nic nie zostało po pół godziny wszystko zmyły moje łzy
|
|
#3627 |
|
Wtajemniczenie
|
Anika, nie zazdroszcze świadkowej...co to w ogóle za fochy i postawa roszczeniowa??? Kurcze, to Ty masz być najważniejsza, a nie ona i jej biały bukiet...porażka! Ja swoją przyjaciółke zapytałam tylko czy chce butonierkę czy bransoletkę, natomiast dla mnie logiczne jest to, ze mamy takie same kwiatki! Nie wolno Ci sie stresować takimi duperelami!!! Powiedz jej, że moze mieć bukiet, ale z tych samych kwiatków co Ty, z tym że np mniejszy. Koniec kropka.
Śliweńka nie płacz! Panny z 12.09. muszą być uśmiechniete
Nasz dzień: 12.09.2009 Zawsze będę wierzyć... Edytowane przez agnusek22 Czas edycji: 2009-09-03 o 15:32 |
|
|
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My swoim dalismy po czerwonej rozy i odtanczylismy walc wiedenski. Nie tylko rodzice sie poplakali ze wzruszenia, ale tez i goscie Stwierdzilismy, ze taki rodzaj prezentu bedzie najlepszy. Kwiaty zwiedna, zawartosc kosza zjedza a tej chwili, w ktorej zatanczylismy raczej nigdy nie zapomna. ![]() To ty tez miej gdzies jej zdanie, jej decyzje i wybory w tym dniu.
|
|
|
#3629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nawet nie wiesz jak ci zazdroszcze ze ten dzien przed Toba Cytat:
|
|
|
|
#3630 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteśmyt z Wałbrzycha dzis kupiłam suknie![]() miałam szyć ale moja krawcowa wyjechała za granice i nie wróci do końca roku a innej nie mogę znaleść a tamta była taka piękna... teraz suknie będe trzymała u mamy z daleka od mojej małej niszczycielki wesele najprawdopodobniej w hotelu Qubus , bądź w restauracji pod Lwami nie możemy się zdecydować ,ale w ten weekend podejmiemy już ostatecznie decyzje![]() Witam wszystkie panny młode 2009 ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
no właśnie z parafią mamy porblem,bo do której mam się udac? do tej gdzie brałam bierzmowanie czy jak... bo nie wiemy do czego zacząć ![]() udanego wyjazdu:0 ja w Poznaniu byłam tylko przejazdem ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
a jeszcze tyle przygotowań przedemną szkoda tylko,że to nie będzie moje wymarzone wesele...(ze względu na budżet) ale co tam najwazniejsze jest to,że sie kochamy a ślub i wesele to tylko taki dodatek dzięki ,któremu będziemy formalnie małżeństwem bo ja jak żonka to się juz 1,5roku czuję tyle razem mieszkamy![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- a ile płacicie księdzu za ślub? wiem dekoracja i organista osobno
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

Też tutaj dawno nie byłam
byłam wczoraj na fryzurze ślubnej próbnej, i ładnie mi zrobiła, a poprzednio, co sobie wymarzyłam to... wyszło... beznadziejnie... Każdy mówił, że jak stara baba wyglądam, że mam za cienkie włosy, itp, i źle się w niej czułam, a wczorajsza (miałam świeżo umyte włosy dlatego takie odstające mam kłaki
powoli chodzę w bucikach, bo trzeba je troszkę rozchodzić, mam 7 cm obcas :P ale to kwestia przezwyczajenia
strasznie się martwię, czy wszystko wypali... bo nie raz śniło mi się, że czegoś zapomniałam, albo jestem nieumalowana, albo fryzjer zamknięty....
a w prostych ulizana. Jednak zrobie sobie upiecie calkowite, jakis wymyslny koczek albo cos i juz nie ide na probna, bo to tylko nabijanie kasy fryzjerce a bierze coraz wiecej. Trudno ide na zywiol. Ale sie zalamałam.

Mam straszną arachnofobie... ale ponoć pająki przynoszą szczęście
co roku tam spędzałam wiele dni... godzin
skoro dwa razy jej się nie udało Cię zadowolić... szukaj innej, polecanej przez inne młode panny, koleżanki itd
takie mamy wlosy i tyle...nie wiem dlaczego. Moja mama ma takie ze jak je nakręci to ma kręcone i pewnie przez tydzień gdyby głowy nie myła. Siostra tak samo, a ja