Przedluzanie wlosów-czescIII wątek zbiorczy - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Pokaż wyniki sondy: Co myślisz o przedłużeniu włosów [?]
super . ! 475 61,29%
nie mam na ten temat zdania. 40 5,16%
wolę zapuścić swoje. 160 20,65%
wygląda to nienaturalnie. [!] 100 12,90%
Głosujący: 775. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-03, 09:30   #3721
matiadas
Raczkowanie

Wink Dot.: Przedluzanie wlosów-czescIII wątek zbiorczy

Stokrotka, ja w ringach chodzilam prawie 3 lata...Od czasu do czasu pojawiało mi się takie swędzenie - pomagało jedynie wyczesywanie...Nie raz wydawalo mi się, że nawet łupież mi przez te ringi się robił, ale po czasie doszlam do wniosku, że to keratyna (z końcówek wlosów). Im gorsza ta keratyna tym bardziej się kruszyła i tym bardziej swędziało...A grzywka...może to przez częste dotykanie włosów? Ja mialam tak, że podobały się takie nowe długie i lubiłam je stale przeczesywać palcami - w rezultacie szybciej się przetłuszczały...Albo - za dużo odzywki generalnie ja odzywke zawsze nakladalam dwustopniowo. Najpierw na włosy tak od polowy gługości w dół (5 minut ) potem na minute na całość - tab by nie obciążać tych od skóry.
matiadas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 09:44   #3722
LaBombaa
Rozeznanie

Dot.: Przedluzanie wlosów-czescIII wątek zbiorczy

Wiecie co, tak sie zastanawiam w jakiej cenie sa wloski naturalne na klipach w UK. Jak wiadomo u nas w PL wszystko jest drozsze itd.
(przykladem laptop ktory kupilam w UK w sklepie, za polowe ceny co u nas... )
Niedlugo lece do Londynu i myslalam zeby odwiedzic sklep z wlosami. Pamietam jak jezdzilam do pracy tam, to mijalam taki sklep gdzie bylo full włosów na wystawie.. wtedy jakos nie zwracalam super na to uwagi, ale teraz z ciekawosci sie przejde. Tylko oby Hindus nie namotal mi w glowie

Skoro wlosy z UK sprzedawane na all sa za 250zl to mysle ze duzo taniej mozna je tam wyrwac..

Ps.
http://www.allegro.pl/item731419923_...stowac613.html

szkoda, ze nie naturalne ciekawe jak gramowo no ale mozna dac te 37zl za 120cm tasmy

Edytowane przez LaBombaa
Czas edycji: 2009-09-03 o 09:48
LaBombaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 10:28   #3723
StokrotkaS
Raczkowanie

Matiadas - bardzo Ci dziękuję za odpowiedź - a wiesz, że nawet nie pomyślałam, że to może byc wina tej keratyny, która ochrania ringi i włosy ?? właśnie mam wrażenie, że ona mi się wysunęła z tych ringów w niektórych miejscach i pewnie dlatego tak się dzieje ... Moja koleżanka w takim razie musi mi obejrzec każde pasmo i zobaczyc co się tam dzieje ... Pozdrawiam serdecznie ... PS. A z grzywką sobie poradzę - masz rację może faktycznie nakładam za dużo odżywki ... teraz spróbuję Twoim sposobem... może będzie lepiej )
Stary 2009-09-03, 10:42   #3724
ooodeta
BAN stały

GG do ooodeta

kuseczka haha AA hit z londynu tez mysle ze ten tekst to sciema , napisali tak po prostu :
http://allegro.pl/item724895867_hitw...aa_jakosc.html

patii postaram sie zrobic jakies wyrazniejsze zdjecie , jestem ciagale w biegu , co do wlosow to nie wiem od czego to zalezy ze u jednych wygladaja inaczej niz u innych .. moj chlopak to w ogole twierdzi ze wygladam lepiej z moimi krotszymi wlosami (ale to nieprawda )
ooodeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 10:56   #3725
LaBombaa
Rozeznanie

Bardzo sie kolor moich wlosow odznacza od klipow? Bo wyplukal mi sie juz ciemny braz i zostal jakis kasztanowaty taki.. i nie wiem teraz czy tak isc na ulice czy lepiej zdjac a mam niecala godzinke na ta decyzje

Po za tym musze wsuwek wiecej wpiac bo moje wlosy sa dosc krotkie i wycieniowane od góry i z kitki mi wychodza :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1100698.jpg (135,3 KB, 145 załadowań)

Edytowane przez LaBombaa
Czas edycji: 2009-09-03 o 10:57
Stary 2009-09-03, 11:05   #3726
Patiirafaello
Raczkowanie

GG do Patiirafaello

Cytat:
Napisane przez LaBombaa Pokaż wiadomość

Ps.
http://www.allegro.pl/item731419923_...stowac613.html

szkoda, ze nie naturalne ciekawe jak gramowo no ale mozna dac te 37zl za 120cm tasmy
Ja tez o taśmie myslalam, szukalam, ale nie znalazlam i kupilam gotowy zestaw. A ta aukcja? Trudno powiedziec najgorsze, ze nie ma ciemnego brazu.

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez LaBombaa Pokaż wiadomość
Bardzo sie kolor moich wlosow odznacza od klipow? Bo wyplukal mi sie juz ciemny braz i zostal jakis kasztanowaty taki.. i nie wiem teraz czy tak isc na ulice czy lepiej zdjac a mam niecala godzinke na ta decyzje

Po za tym musze wsuwek wiecej wpiac bo moje wlosy sa dosc krotkie i wycieniowane od góry i z kitki mi wychodza :/
Tak jak powiedzialas, ze kolory sie roznia to po przyjrzeniu sie widac, ale nie jest to duza roznica. Wydaje mi sie, ze na ulicy nikt nie zauwazy, bo trzeba sie przyjrzec, zeby roznice zobaczyc.Ja chyba bym poszla.
Patiirafaello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 11:20   #3727
blondi1041
Rozeznanie

la bomba - nie widac roznicy, moim zdaniem mozesz spokojnie wyjsc tak z domu, twoje tez sie kreca wiec ladnie to wyglada
blondi1041 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 11:21   #3728
LaBombaa
Rozeznanie

W sumie doszla taka kwestia, ze jeszcze strasznie mi ciążą te wlosy, musze chyba w jakas duza frotke sie zaopatrzyc coby lepiej trzymala kite. mam na sobie 2 tasmy 5cm i 2 po 13cm.

Mam nadzieje ze w pracy bede jakos normalnie wygladac przy tym sztucznym swietle a dzis najazd klientow ma byc hehe.
Swoje wlosy potraktowalam jedwabiem CHI zeby sie blyszczaly, wiec nie jest az tak zle.

Dzieki Pati i blondi.

Moje sie kreca na górze, w sumie moglam je troche podprostowac.. najgorsze jest to ze mam tak krotkie wlosy ze jak wiaze w kitke to wystaja wszedzie (gdzies tak 2cm) :P Jenyy oby mi szybciej te wlosy rosly :/ to w koncu pochodze w rozpuszczonych.

Edytowane przez LaBombaa
Czas edycji: 2009-09-03 o 11:23
Stary 2009-09-03, 11:23   #3729
ooodeta
BAN stały

GG do ooodeta

na zdjeciu nie widac roznicy , ewentualnie moze byc widac na dworze jakies inne refleksy ..
ja tez zastanawiam sie nad tasma i potem bym doszyla sobie spineczki , wtedy mialabym gestosc taka jaka chce .. ogladalam oferty na all , za 100g na tasmie Remy ok 230 zl to dziwne bo gotowe clipy naturalne sa tansze hehh
Stary 2009-09-03, 11:34   #3730
Patiirafaello
Raczkowanie

GG do Patiirafaello

Cytat:
Napisane przez ooodeta Pokaż wiadomość
na zdjeciu nie widac roznicy , ewentualnie moze byc widac na dworze jakies inne refleksy ..
ja tez zastanawiam sie nad tasma i potem bym doszyla sobie spineczki , wtedy mialabym gestosc taka jaka chce .. ogladalam oferty na all , za 100g na tasmie Remy ok 230 zl to dziwne bo gotowe clipy naturalne sa tansze hehh
Uwazam, ze za drogo.

LaBombaaa
jak bedziesz kupowala ta frotke to kup w jakims stonowanym kolorze bo te kolorowe gumki do czarnej bluzki nie pasuja i ta wsuwke tez bys mogla zmienic na jakas inna.
Stary 2009-09-03, 11:41   #3731
LaBombaa
Rozeznanie

Ale ja lubie kolorowe fortki i kolorowe dodatki a do czarnego wszystko pasuje Wsuwki mam czarne, wiec chociaz to kolorowe nie jest
Dobra, czas wychodzic..

Mysle ze jutro poszukam w necie moze na stronach zagranicznych sa jakies oferty tanich tasm wlosow naturalnych badz klipow gotowych..
Stary 2009-09-03, 13:16   #3732
neverstop
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patiirafaello Pokaż wiadomość
Uwazam, ze za drogo.

LaBombaaa
jak bedziesz kupowala ta frotke to kup w jakims stonowanym kolorze bo te kolorowe gumki do czarnej bluzki nie pasuja i ta wsuwke tez bys mogla zmienic na jakas inna.

też mi się straszzzzzzznie gryzą te jaskrawe kolory gumek do takich ładnych elegancko skręconych włosów filolet z pomarańczą... moim zdaniem frotka powinna być w takim kolorze, żeby nie odwracała uwagi od włosów ale jeżeli Tobie się podobają, to najważniejsze moim zdaniem jeżeli chodzi o kolor to jest ok, na moje oko nie widać dużej róznicy kolorów między Twoimi a doczepionymi

Edytowane przez neverstop
Czas edycji: 2009-09-03 o 13:17
neverstop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 13:48   #3733
Patiirafaello
Raczkowanie

GG do Patiirafaello

Jak widzialam dziewczyny w takich kolorowych frotkach i niemodnymi wsuwkami to mi sie kojarzylo to zawsze z takim powiedzonkiem : "wies tanczy i spiewa" bez obrazy Labombaa, jezeli by to bylo do jaskrawej np sukienki w tych kolorach to super, ale wiesz co? Jednak Twoje wlosy troche to nadrabiaja.
Stary 2009-09-03, 15:40   #3734
matiadas
Raczkowanie

ta cena tych taśm za 100 gram wcale nie musi być droga. Ważne jest to jak gest jest ta taśma i jak długa. Generalnie zasada jest prosta im krótsza taśma i więcej gram tym lepsza. A na allegro pełno jest tasm w stylu : waga 100 gram, dlugość prawie 200 cm Znaczy to tyle, że bardzo rzadka ta taśma i trzeba będzie się nieco napracować by ją jakoś poprawić... U nas sprzedawcy nie dzielą taśm na podwójne, pojedyncze itd itd, albo na ręcznie zszywane, albo mechanicznie...Nie wspominając, że taśma może być sortowana bądź selekcjonowana, czyli, że wlosy są równe (nie ma rzadkich końcówek). A co do clipów, tu zawsze są wykorzystywane te rzadsze taśmy, by wraz z dodatkową spinką nie odstawać za bardzo.
Stokrotka - keratyna to zakończenie pasemka włosa doczepionego, tak by mogl zmieścić się w ring. Często stosuje się domieszki dziwne by zrobić takie własnie zakończenie włosów i wtedy to się kruszy itd itd
Stary 2009-09-03, 16:22   #3735
Patiirafaello
Raczkowanie

GG do Patiirafaello

Cytat:
No wlasnie, Ooodeta jaka jest dlugosc?
Stary 2009-09-03, 18:58   #3736
Shakira_19
Raczkowanie

To są te klipsy co kupiłam, gdyby któraś była zainteresowana proszę o pm
mam je na sprzedaż, bo nie trafiłam z kolorem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 964.jpg (21,0 KB, 89 załadowań)
Shakira_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 19:27   #3737
Patiirafaello
Raczkowanie

GG do Patiirafaello

Cytat:
Napisane przez Shakira_19 Pokaż wiadomość
OOO jest ich faktycznie duzo, sa bardzo geste, nie to co moje naturalne od clip hair. Niestety jestem brunetką i nie kupie.
Stary 2009-09-03, 22:03   #3738
LaBombaa
Rozeznanie

WOW, tylko doczepilam wlosy to od razu meska czesc w pracy jakas milsza sie dla mnie zrobila
Nie wiem jak mozna miec niemodne wsuwki? ja mam zwykle czarne, a tu sie swiatlo odbilo. Bez przesady? Z reszta nawet jakbym miala jakies dziwne wsuwki.. nie jestem taka jak inni i lubie sie wyrozniac. Moj styl to punk rock, choc na karku prawie 30stka no ale co tam

Bylam dzis w sklepie fryzjerskim i ku mojemu zdziwieniu mieli tam jakies 8 pasm naturalnych za 120zl, pisalo ze indyjskie, w ogole jakies grube dosc.. no i chyba nie oplaca sie czasami na all kupowac, tym bardziej ze na miejscu mozna kolor dobrac i sobie pomacac wlosy..

Sluchajcie a co znaczy to AAA przy wlosach?

a wlasnie.. zdjelam przed chwial wlosy i normalnie masakra, splataly sie strasznie w tym kucyku (tarcie mechaniczne o plecy), glowa mnie boli od tych klipow.. i juz wiecej nie zrobie kucyka tylko jak cos to zepne klamrą dla komfortu noszenia :/

Edytowane przez LaBombaa
Czas edycji: 2009-09-03 o 22:06
Stary 2009-09-04, 08:22   #3739
matiadas
Raczkowanie

AAA, +++ to oznacza jakość. 3 A to ponoć rewelacja Ale nie dowierzałabym tym oznaczeniom. Tak jak pisalam wcześniej, mój ulubiony sprzedawca ma w swojej ofercie super wlosy indyjskie, jakość AAA a w rezultacie to azjaty...tylko tyle, że lepszej jakości...Ale jednak azjaty.
Stary 2009-09-04, 11:35   #3740
ooodeta
BAN stały

GG do ooodeta

dziewczyny znalazlam na stronie dobrych wlosow tasme 180cm z wlosami 45cm o wadze 100gram .. wiem ze pewnie bedzie rzadka ale mozna podwojnie zszyc .. co do tasm to jestem zielona dlatego prosze o rade TmargoT jakiej dlugosci musze znalesc te tasme zeby to mialo rece i nogi ? na all widzialam tez takie 140cm/100gr

znalazlam jeszcze taka oferte 90cm 115gramowej z tym ze wlosy sa indyjskie :
http://haarhaus.pl/index.php?page=sh...emart&Itemid=1
TmargoT czekam na rade

Edytowane przez ooodeta
Czas edycji: 2009-09-04 o 11:46
Stary 2009-09-04, 12:41   #3741
sintagma
Wtajemniczenie

Odeta miałam te taśmy w ręce i powiem Ci ze nie są rzadkie i jakość jest dobra, nawet bardzo, miałam te same na keratyne i jakościowo nie miałam im nic do zarzucenia az do dnia ściągnięcia
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 13:26   #3742
ooodeta
BAN stały

GG do ooodeta

sintagma mowisz o tasmach z dobrewlosy ?? slyszalam juz opinie ze jakosciowo wlosy sa ok , jedyne co to te 180cm i 100gram wlosow wlasnie wydaje mi sie ze bedzie rzadkie to .. na pewno bedzie trzeba zszywac , oby nie okazalo sie ze potrojnie ..
Stary 2009-09-04, 13:59   #3743
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny znalazlam na stronie dobrych wlosow tasme 180cm z wlosami 45cm o wadze 100gram .. wiem ze pewnie bedzie rzadka ale mozna podwojnie zszyc .. co do tasm to jestem zielona dlatego prosze o rade TmargoT jakiej dlugosci musze znalesc te tasme zeby to mialo rece i nogi ? na all widzialam tez takie 140cm/100gr

znalazlam jeszcze taka oferte 90cm 115gramowej z tym ze wlosy sa indyjskie :
http://haarhaus.pl/index.php?page=sh...emart&Itemid=1
TmargoT czekam na rade
zlicz sobie w centymertach długość tych taśm co nosisz i pomnóż razy dwa (bo trzeba bedzie je zszyć)
zawsze mozesz dokupić jeszcze jedno pasmo (też razy dwa) w razie czego użyjesz ,lub nie.
moje stare miały 160 cm i jeszcze mi zostało.tylko ja zszywałam dwie pierwsze warstwy od doły,a ostatnia górna była pojedyńcza,żeby nie wystawała spod włosów.miałam 3 szerokie (dwie zszyte) i 4 pojedyńcze na boki (jedna warstwa)

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Shakira_19 Pokaż wiadomość
no to ja mam dla ciebie dobrą radę cioci margo .
herbata ponoć barwi włosy i syntetyki za złoto (żółto). widziała efekt i wyglada,jak płukanka fioletowa,tylko w odcieniu złota.
odcień musisz kontrolowac odpowiednio nasycając esencję herbacianą.tak ,jak płukanka.gdyby była za mocna można ją zmyć
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 14:22   #3744
ooodeta
BAN stały

GG do ooodeta

ciociu TmargoT dokonalam obliczen , wyszlo ze powinno zostac jakies 40cm tasmy , jesli zrobie 2 tasmy 25 i 18 cm .. 180zloty jakos ta tasma kosztuje , tylko ze co dalej , jakich spinek mam uzyc ? rozmiaru S czy M ,, te co mam przy moich clipach to chyba M bo sa dosc duze , wolalabym mniejsze tylko czy mniejsza spinka utrzyma ciezar podwojnej tasmy ? jak musza byc M to bym nawet nie musiala nowych zamawiac , odprulabym te co mam przy starych wlosach , zostaje jeden problem : NITKA , pisalas ze trzeba miec potrojna mocna nitke , skad ja takie cos bede miec ? sa specjalne takie nici na allegro czy normalnie w sklepie sie kupuje ?
zszywanie polega tak jakby na normalnym szyciu z tym ze trzeba mocno i uwaznie robic tak ? ja w sumie umiem szyc :P kilka razy zwezalam sobie spodnie i takie tam ale nie wiem czy o to samo chodzi
Stary 2009-09-04, 14:56   #3745
sintagma
Wtajemniczenie

na allegro są specjalne nici do taśm chyba z 10 zł kosztują a ja Ci polece mniejsze spinki a szyte gesto , ja tak mam zrbione fabrycznie i trzymają sie super
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 15:12   #3746
LaBombaa
Rozeznanie

Weszlam na :

http://www.visionremyhair.com/12Clip...0Extension.htm

Lecz nie bylo cen, wiec wyslalam im maila z zapytaniem o koszt zestawu klipow QEY-207, tak tylko przykladowo bo chcialam sie zorientowac w koszcie naturalnego zestawu.. no i odpisali mi ze ten zestaw kosztuje $22,5 i ze jest 6 tasm o wadze 60gram wiec pewnie cienizna.
Bardziej mnie interesowalo kilka innych zestawow, w sumie moglam zapytac o koszt tych wszystkich
Stary 2009-09-04, 17:20   #3747
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
ciociu TmargoT dokonalam obliczen , wyszlo ze powinno zostac jakies 40cm tasmy , jesli zrobie 2 tasmy 25 i 18 cm .. 180zloty jakos ta tasma kosztuje , tylko ze co dalej , jakich spinek mam uzyc ? rozmiaru S czy M ,, te co mam przy moich clipach to chyba M bo sa dosc duze , wolalabym mniejsze tylko czy mniejsza spinka utrzyma ciezar podwojnej tasmy ? jak musza byc M to bym nawet nie musiala nowych zamawiac , odprulabym te co mam przy starych wlosach , zostaje jeden problem : NITKA , pisalas ze trzeba miec potrojna mocna nitke , skad ja takie cos bede miec ? sa specjalne takie nici na allegro czy normalnie w sklepie sie kupuje ?
zszywanie polega tak jakby na normalnym szyciu z tym ze trzeba mocno i uwaznie robic tak ? ja w sumie umiem szyc :P kilka razy zwezalam sobie spodnie i takie tam ale nie wiem czy o to samo chodzi
wiesz...do tej pory byłam przekonana tylko do dużych spinek,bo one sa naprawde mocne.
pierwszy raz kupiłam sobie osobno te małe i były do .strasznie sie rozpinały i nie miały silikonowego paska.dokupiłam te masywniejsze.
teraz w tym nowym zestawie mam te małe i sa fajne.nie zrozpinaja się i maja pasek gumowy.
tak jak pisała stingma sa fajne i mniej widoczne.
na kazdym szerokim pasmie mam 3 spinki,możesz na najszerszym doszyć 4 .
nikta.sa takie mocne nici w sklepach,ale ciężko się je wiąrze w supełki.możesz kupić na all specjalne,ale można inaczej.
kidy szyjesz normalnie dajesz podwójną nić,ja dawałam poczwórną .
szyjąc już pamiętaj,żeby nić szła prosto pod kątem 90 stopni od spinki.zapobiegniesz tarciu nici o metalową spinkę i przecieraniu jej.
to tyle.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-04, 18:11   #3748
Agatau88
Zakorzenienie

odeta - wyslalam Ci wiadomosc prywatna, nie jestem w tym dobra wiec nie wiem czy dojdzie dlatego zaznaczam na forum

Wystawilam naturalne wlosy na Allegro, nie ma co, nigdy ich nie dopne, 2 razy probowalam i to na tyle, moze sie sprzedadza, odeta - jak chcesz to podam Ci linka do aukcji

Edytowane przez Agatau88
Czas edycji: 2009-09-04 o 18:46
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 19:32   #3749
LaBombaa
Rozeznanie

Znalazlam na all brazowe na tasmie 130cm:

http://www.allegro.pl/item733407881_...ci_130_cm.html

Moze ktos bedzie zainteresowany, wyslalam zapytanie ile gram maja, ale poki co zero odpowiedzi.
Kupilabym gdyby nie to, ze nie mam aktualnie €$
Stary 2009-09-04, 20:22   #3750
ooodeta
BAN stały

GG do ooodeta

agatau podaj ..
TmargoT gdybym kupila clipy od agatau i ewentualnie chcialabym zszyc 2 tasmy z tego zestawu to by sie dalo ?? chyba tak .. ty chyba doszywalas cos do swoich nowych
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości