![]() |
#4321 |
Przyczajenie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
cześć dziewczyny właśnie kończe 6.opakowanie Yazu i dzisiaj byłam u mojego ginekologa po receptę a on zalecił mi dwumiesięczną przerwę...
robiłscie kiedyś przerwę w stosowaniu Yazu? jak się czułyście po odstawieniu? |
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() niby dlaczego, miałaś złe wyniki badań czy ot tak mu się zachciało żebyś przerwę zrobiła?
![]() |
#4323 |
Rozeznanie
|
Biorę tabletki juz 8 miesięcy i ostatnio zawazyłam , kiedy juz rzyjmuję ostatnie z tabletek aktywnych - ok 23 czy 24 ... zaczynaja mnie pobolewac nogi , ja zaczynam się doszukiwac na nich jakis zyłek czy jakicholwiek zmian i zawsze coś tam wypatrze .. zastanawaim się tyko czy to nie moje przewrażliwienie , czy powinnam odstawiac tabletki ?? w przypadku zakrzepicy zazwyczaj pisze się o bólu w jednej nodze , ja natomiast odczuwam krótkotrwałe spięcia , nie bardzo bolesne, w obu nogach , okolice kostek , nad kolanhami , roznie ... Zdarza się wam podobnie ??
pytałam juz gina mojego , ale nie potrafił mi odpowiedziec jak to jest dokladnie ![]() powiedzial zebym sobie przerwę zrobila i zwrócila uwagę , ale to musialabym na kilka miesięcy odstawic , zeby zauwazyc , a nie chcę się zbytnio 'rozregulowywac' , bo jezeli moje podejrzenia są nie sluszne i nie ma przeciwwskazan , to nie chcialabym nadal brac Yaz. Edytowane przez szafirowa Czas edycji: 2009-09-02 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
jeśli Ty przerwy nie chcesz robić, a tamten się upiera, to po prostu zmień lekarza, bo ten ma jakieś dziwne teorie. takie branie i przerywanie na przemian to dopiero Ci tak namiesza, że rzeczywiście będziesz mogła mieć problemy z zajściem w ciążę.
![]() |
#4326 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli juz przerwy powinno sie robic co 2 lata. ale po pol roku? nie warto. tylko sobie namieszasz
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
Zakorzenienie
|
Chyba muszę się pożegnać z YAZ. Jest ktoś jeszcze komu libido spadło do poziomu poniżej zera czy jestem ewenement?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4328 | |
Zakorzenienie
|
ja mam to samo przy Yasminelle (mowie o tym, bo ten sam sklad maja), dlatego zamierzam wyprobowac plastry ;]
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Przyczajenie
|
UWAGA!
Jestem chora zażywam antybiotyk i .... jestem na 4 tabletce "białej" i nie mam okresu ![]() ![]() dziękuję z góry za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4330 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
w gdańsku na jagiellońskiej cena nadal 33.99
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4332 |
Raczkowanie
|
jestem trzecim opakowaniu i miałam lekkie problemy z krzepliwością krwi, aczkolwiek lekarz rodzinny jak i mój gin powiedział, że to nie jes spowodowane tabletkami. Mam nadzieję, że mówią serio xP
tymczasem przez ostatni tydzień i po dziś dzień przyjmowałam zastrzyki na rozrzedzenie krwi, (co nie było przyjemne...). A zaczęło się od niewinnego bólu łydki, więc jeżeli któraś z Was ma bóle nóg z własnego doświadczenia polecam wizytę u lekarza przynajmniej rodzinnego aby uniknąć takich sytuacji jak moja, ponieważ z początku można podobno rozwiązać to samymi kapsułkami, a nie zastrzykami. Pozdrawiam serdecznie ![]()
![]() |
#4333 |
Zakorzenienie
|
dziś 3 placebo 3 opakowania, niby wszystko ok, ale...
1. mam tendencję do pajaczków i innych żyłek, a w ostatnim czasie żyły na nogach widać je mocniej; 2. libido jest, ale sukcesywnie spada, nigdy nie miałam z tym problemu, co najwyżej, mój TŻ nie dawał rady ![]() 3. satysfakcja z życia intymnego też maleje, mam trudności z osiagnięciem orgazmu; 4. szczególnie pod koniec opakowania łapię dół, wielki, wciąż mam okresy płaczliwości; mój TŻ chce bym je odstawiła, ale... mam jeszcze 1. opakowanie w szufladzie, 2. ten komfort, że można się swobodnie kochać, nie chcę go tracić, ale z drugiej strony... poradźcie mi coś proszę :? |
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | |
Raczkowanie
|
:d
---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() Ile jeszcze? ![]() Ja nie wiem, to jakas reklama? Spam, infobot? ![]()
![]() |
#4336 |
Zakorzenienie
|
kurde a czemu akurat qlaire to jakaś nowośc czy co z nimi takiego innego?;p
![]() |
#4337 |
Raczkowanie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
10 pln tansze niz we wroclawiu... to jest szalenstwo;p
#4338 |
Przyczajenie
|
dziewczyny tak sie zastanawiam nad jedna rzecza: czy tabletki Yazu moga wplywac na to ze ostatnio bardzo czesto w nocy dretwieja mi nogi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4339 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4340 |
Przyczajenie
|
ok dzieki za odpowiedz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które po stosowaniu Yazu dostały wysypki.
Czy miałyście to na plecach, twarzy lub ramionach i czy była ona czerwona i Was swędziała, czy ledwo widoczna? Musiałyście przez to odstawić tabletki, czy brałyście tabletki dalej i Wam to zanikło? Ja od tygodnia mam małą prawie niewidoczną wysypkę na plecach, nie swędzi mnie, ale czuje ją pod dłonią i własnie nie wiem, czy to jest wina Yazu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Zadomowienie
|
A ja po tej akcji co mój organizm bronił się jak mógł przed YAZ em - to teraz przy drugim podejściu toleruję go bardzo dobrze. Już po tygodniu wyczyściło mi ślicznie buzię, a z trądziku leczę się już 8 lat...raz lepiej raz gorzej...wielce prawdopodobne , ze to moje hormony wrzeszczały o kontrolę i wyrównanie poziomu;-) jeszcze się nie mogę doczekac właśnie tego komfortu...;-)
![]() |
#4343 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4344 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- ![]() i raczej odstaw te tabletki... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4345 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4346 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nikogo poza mną nie drażnią reklamy tych dziewczyn? Może by tak się administracja forum tym zajęła, bo jest to niesmaczne i męczące już. Na dodatek jest to tak poważny temat - branie i dobranie odpowiednich hormonów, że wprowadzanie na tak poczytne forum informacji że yaz jest szkodliwy już właściwie na wszystko a qlaira to po prostu cud z nieba może spowodować wiele szkód wśród nieświadomych, że to reklama dziewczyn. I nie, nie uwierzę, że któraś z nich chcę pomóc i że nagle zapałały chęcią zarejestowania i pisania na wizażu, żeby w kółko lecieć z tekstami o tabletkach :/ Edytowane przez Eflinka Czas edycji: 2009-09-04 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Zadomowienie
|
dla przypomnienia - to wątek tabletek YAZ
zainteresowanym proponuję założyć osobny o Qlairze czy jakoś tak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4348 | |
Zakorzenienie
|
juz jest nawet ;p
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | |
Zakorzenienie
|
moze część. no ale nie wazne. to jest watek o yaz ;p
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.