tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-02, 20:27   #4321
disna
Przyczajenie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

cześć dziewczyny właśnie kończe 6.opakowanie Yazu i dzisiaj byłam u mojego ginekologa po receptę a on zalecił mi dwumiesięczną przerwę...
robiłscie kiedyś przerwę w stosowaniu Yazu? jak się czułyście po odstawieniu?
disna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 20:36   #4322
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez disna Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny właśnie kończe 6.opakowanie Yazu i dzisiaj byłam u mojego ginekologa po receptę a on zalecił mi dwumiesięczną przerwę...
przerwa po 6ciu miesiącach?
niby dlaczego, miałaś złe wyniki badań czy ot tak mu się zachciało żebyś przerwę zrobiła?
Stary 2009-09-02, 20:40   #4323
szafirowa
Rozeznanie

Biorę tabletki juz 8 miesięcy i ostatnio zawazyłam , kiedy juz rzyjmuję ostatnie z tabletek aktywnych - ok 23 czy 24 ... zaczynaja mnie pobolewac nogi , ja zaczynam się doszukiwac na nich jakis zyłek czy jakicholwiek zmian i zawsze coś tam wypatrze .. zastanawaim się tyko czy to nie moje przewrażliwienie , czy powinnam odstawiac tabletki ?? w przypadku zakrzepicy zazwyczaj pisze się o bólu w jednej nodze , ja natomiast odczuwam krótkotrwałe spięcia , nie bardzo bolesne, w obu nogach , okolice kostek , nad kolanhami , roznie ... Zdarza się wam podobnie ??
pytałam juz gina mojego , ale nie potrafił mi odpowiedziec jak to jest dokladnie
powiedzial zebym sobie przerwę zrobila i zwrócila uwagę , ale to musialabym na kilka miesięcy odstawic , zeby zauwazyc , a nie chcę się zbytnio 'rozregulowywac' , bo jezeli moje podejrzenia są nie sluszne i nie ma przeciwwskazan , to nie chcialabym nadal brac Yaz.

Edytowane przez szafirowa
Czas edycji: 2009-09-02 o 20:42
szafirowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 20:50   #4324
disna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Rosaline Pokaż wiadomość
przerwa po 6ciu miesiącach?
niby dlaczego, miałaś złe wyniki badań czy ot tak mu się zachciało żebyś przerwę zrobiła?
twierdzi że trzeba pobudzać jajniki do produkcji hormonów bo potem mogę mieć problem z zajściem w ciążę
disna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 20:57   #4325
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szafirowa Pokaż wiadomość
Biorę tabletki juz 8 miesięcy i ostatnio zawazyłam , kiedy juz rzyjmuję ostatnie z tabletek aktywnych - ok 23 czy 24 ... zaczynaja mnie pobolewac nogi , ja zaczynam się doszukiwac na nich jakis zyłek czy jakicholwiek zmian i zawsze coś tam wypatrze .. zastanawaim się tyko czy to nie moje przewrażliwienie , czy powinnam odstawiac tabletki ?? w przypadku zakrzepicy zazwyczaj pisze się o bólu w jednej nodze , ja natomiast odczuwam krótkotrwałe spięcia , nie bardzo bolesne, w obu nogach , okolice kostek , nad kolanhami , roznie ... Zdarza się wam podobnie ??
pytałam juz gina mojego , ale nie potrafił mi odpowiedziec jak to jest dokladnie
powiedzial zebym sobie przerwę zrobila i zwrócila uwagę , ale to musialabym na kilka miesięcy odstawic , zeby zauwazyc , a nie chcę się zbytnio 'rozregulowywac' , bo jezeli moje podejrzenia są nie sluszne i nie ma przeciwwskazan , to nie chcialabym nadal brac Yaz.
zrób badania na krzepliwość krwi i będzie wiadomo czy problem tkwi w tym.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
twierdzi że trzeba pobudzać jajniki do produkcji hormonów bo potem mogę mieć problem z zajściem w ciążę
pierwsze słyszę coś takiego.
jeśli Ty przerwy nie chcesz robić, a tamten się upiera, to po prostu zmień lekarza, bo ten ma jakieś dziwne teorie. takie branie i przerywanie na przemian to dopiero Ci tak namiesza, że rzeczywiście będziesz mogła mieć problemy z zajściem w ciążę.
Stary 2009-09-02, 23:04   #4326
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
:| jakis nie teges ten lekarz.
jesli juz przerwy powinno sie robic co 2 lata. ale po pol roku? nie warto. tylko sobie namieszasz

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 23:19   #4327
rapifen
Zakorzenienie

Chyba muszę się pożegnać z YAZ. Jest ktoś jeszcze komu libido spadło do poziomu poniżej zera czy jestem ewenement?

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 23:23   #4328
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
Chyba muszę się pożegnać z YAZ. Jest ktoś jeszcze komu libido spadło do poziomu poniżej zera czy jestem ewenement?
ja mam to samo przy Yasminelle (mowie o tym, bo ten sam sklad maja), dlatego zamierzam wyprobowac plastry ;]

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
Stary 2009-09-03, 06:55   #4329
nicole1110
Przyczajenie

UWAGA!
Jestem chora zażywam antybiotyk i .... jestem na 4 tabletce "białej" i nie mam okresu ... wcześniej zdarzało się że podczas choroby zmniejszał mi się okres ale teraz go nie ma ... pomocy ! czy komuś się tak już zdarzało ??
dziękuję z góry za pomoc
nicole1110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 09:18   #4330
marcia
Raczkowanie

Cytat:
Ja tak miałam przy YAZ - ostatnie dwa miesiące. Przeszłam na QLAIRA

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
YAZ jest dość krótko na rynku, więc pewnie nie było wiele pań z dokonaną przerwą Pewnie jak każde odstawienie - szeroki wątek na Forum Wizaż. Ale 6 m-cy to krótko...
marcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 13:42   #4331
Fufka
Zakorzenienie

Dot.: YAZ - gdzie i za ile

w gdańsku na jagiellońskiej cena nadal 33.99 szaleństwo
Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-03, 13:56   #4332
ironcia
Raczkowanie

jestem trzecim opakowaniu i miałam lekkie problemy z krzepliwością krwi, aczkolwiek lekarz rodzinny jak i mój gin powiedział, że to nie jes spowodowane tabletkami. Mam nadzieję, że mówią serio xP
tymczasem przez ostatni tydzień i po dziś dzień przyjmowałam zastrzyki na rozrzedzenie krwi, (co nie było przyjemne...). A zaczęło się od niewinnego bólu łydki, więc jeżeli któraś z Was ma bóle nóg z własnego doświadczenia polecam wizytę u lekarza przynajmniej rodzinnego aby uniknąć takich sytuacji jak moja, ponieważ z początku można podobno rozwiązać to samymi kapsułkami, a nie zastrzykami.

Pozdrawiam serdecznie
Stary 2009-09-03, 14:03   #4333
Fufka
Zakorzenienie

dziś 3 placebo 3 opakowania, niby wszystko ok, ale...
1. mam tendencję do pajaczków i innych żyłek, a w ostatnim czasie żyły na nogach widać je mocniej;
2. libido jest, ale sukcesywnie spada, nigdy nie miałam z tym problemu, co najwyżej, mój TŻ nie dawał rady ;
3. satysfakcja z życia intymnego też maleje, mam trudności z osiagnięciem orgazmu;
4. szczególnie pod koniec opakowania łapię dół, wielki, wciąż mam okresy płaczliwości;

mój TŻ chce bym je odstawiła, ale... mam jeszcze 1. opakowanie w szufladzie, 2. ten komfort, że można się swobodnie kochać, nie chcę go tracić, ale z drugiej strony...

poradźcie mi coś proszę :?
Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 14:32   #4334
marcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
dziś 3 placebo 3 opakowania, niby wszystko ok, ale...
1. mam tendencję do pajaczków i innych żyłek, a w ostatnim czasie żyły na nogach widać je mocniej;
2. libido jest, ale sukcesywnie spada, nigdy nie miałam z tym problemu, co najwyżej, mój TŻ nie dawał rady ;
3. satysfakcja z życia intymnego też maleje, mam trudności z osiagnięciem orgazmu;
4. szczególnie pod koniec opakowania łapię dół, wielki, wciąż mam okresy płaczliwości;

mój TŻ chce bym je odstawiła, ale... mam jeszcze 1. opakowanie w szufladzie, 2. ten komfort, że można się swobodnie kochać, nie chcę go tracić, ale z drugiej strony...

poradźcie mi coś proszę :?
Pięć lat zażywam i pięć lat cierpię, bo uważam, że -tak - komfort jest ważny. Ja zażywam QLAIRĘ, ponieważ przy YAZ, jak pisałam, miewałam wahania, spadło libido. Oczywiście sukcesywnie tabletki u mnie powodowały gorsze krążenie i de facto mam "brzudsze" nogi
Stary 2009-09-03, 16:21   #4335
kaktusica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marcia Pokaż wiadomość
ja tak miałam przy yaz - ostatnie dwa miesiące. Przeszłam na qlaira
:d

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Pięć lat zażywam i pięć lat cierpię, bo uważam, że -tak - komfort jest ważny. Ja zażywam QLAIRĘ, ponieważ przy YAZ, jak pisałam, miewałam wahania, spadło libido. Oczywiście sukcesywnie tabletki u mnie powodowały gorsze krążenie i de facto mam "brzudsze" nogi

Ile jeszcze?
Ja nie wiem, to jakas reklama? Spam, infobot?
Stary 2009-09-03, 20:36   #4336
rapifen
Zakorzenienie

kurde a czemu akurat qlaire to jakaś nowośc czy co z nimi takiego innego?;p

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 07:41   #4337
misunderstood
Raczkowanie

GG do misunderstood
Dot.: YAZ - gdzie i za ile

Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
w gdańsku na jagiellońskiej cena nadal 33.99 szaleństwo
10 pln tansze niz we wroclawiu... to jest szalenstwo;p

misunderstood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 07:45   #4338
madzia13005
Przyczajenie

dziewczyny tak sie zastanawiam nad jedna rzecza: czy tabletki Yazu moga wplywac na to ze ostatnio bardzo czesto w nocy dretwieja mi nogi dostaje silnych skurczy i dopiero po jakims czasie mnie puszczaja... w nocy to nie jest zbyt fajne jak wyrywa mnie ze snu taki bol((
madzia13005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 08:08   #4339
marcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaktusica Pokaż wiadomość
:d

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Ile jeszcze?
Ja nie wiem, to jakas reklama? Spam, infobot?
Wow, mam nadzieję, że nigdy w realu nie zapytałabyś kogoś, kto stara się być pomocny "Ile jeszcze?"

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
kurde a czemu akurat qlaire to jakaś nowośc czy co z nimi takiego innego?;p
Tak, nowość. Po prostu niektórym źle służy YAZ, a Q to jest zmodyfikowany YAZ

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Napisane przez madzia13005 Pokaż wiadomość
dziewczyny tak sie zastanawiam nad jedna rzecza: czy tabletki Yazu moga wplywac na to ze ostatnio bardzo czesto w nocy dretwieja mi nogi dostaje silnych skurczy i dopiero po jakims czasie mnie puszczaja... w nocy to nie jest zbyt fajne jak wyrywa mnie ze snu taki bol((
Spróbuj pozażywać magnez i potas - może to minie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-04, 08:09   #4340
madzia13005
Przyczajenie

ok dzieki za odpowiedz
madzia13005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 11:06   #4341
Wisienka96
Przyczajenie

Mam pytanie do dziewczyn, które po stosowaniu Yazu dostały wysypki.
Czy miałyście to na plecach, twarzy lub ramionach i czy była ona czerwona i Was swędziała, czy ledwo widoczna?
Musiałyście przez to odstawić tabletki, czy brałyście tabletki dalej i Wam to zanikło?
Ja od tygodnia mam małą prawie niewidoczną wysypkę na plecach, nie swędzi mnie, ale czuje ją pod dłonią i własnie nie wiem, czy to jest wina Yazu.
Wisienka96 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 11:17   #4342
malamaluczka87
Zadomowienie

A ja po tej akcji co mój organizm bronił się jak mógł przed YAZ em - to teraz przy drugim podejściu toleruję go bardzo dobrze. Już po tygodniu wyczyściło mi ślicznie buzię, a z trądziku leczę się już 8 lat...raz lepiej raz gorzej...wielce prawdopodobne , ze to moje hormony wrzeszczały o kontrolę i wyrównanie poziomu;-) jeszcze się nie mogę doczekac właśnie tego komfortu...;-)

Serum na hormonalne wypadanie włosów:
http://www.kkkleopatra.blogspot.com/...wypadanie.html
malamaluczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 12:17   #4343
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
koniecznie idz do lekarza!

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2009-09-04, 12:20   #4344
littleblackwitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wisienka96 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które po stosowaniu Yazu dostały wysypki.
Czy miałyście to na plecach, twarzy lub ramionach i czy była ona czerwona i Was swędziała, czy ledwo widoczna?
Musiałyście przez to odstawić tabletki, czy brałyście tabletki dalej i Wam to zanikło?
Ja od tygodnia mam małą prawie niewidoczną wysypkę na plecach, nie swędzi mnie, ale czuje ją pod dłonią i własnie nie wiem, czy to jest wina Yazu.
polecam wątek - ten temat był już poruszany

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
koniecznie idz do lekarza!

i raczej odstaw te tabletki...
littleblackwitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 17:12   #4345
kaktusica
Raczkowanie

Cytat:
Wow, mam nadzieję, że nigdy w realu nie zapytałabyś kogoś, kto stara się być pomocny "Ile jeszcze?"
Nie, nie. W żadnym wypadku, nie umniejszam Twojej pomocy, nawet mi to do głowy nie przyszło. Ale to po prostu dośc zabawne, ze kazdy Twoj post zawiera w sobie subtelną reklamę

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Sprobuj wlasnie z magnezem i potasem, mi się tak zdarzało dłuuugo przed tabletkami. To nie musi, ale może byc ich wina. Zażywaj magnez i potas przez kilka dni (pierwszego proponuje podwójna dawke), a jak sie nie poprawi, to marsz do lekarza
Stary 2009-09-04, 21:25   #4346
Eflinka
Rozeznanie

Cytat:
Tak, jasne oczywiście . Poczytaj coś najpierw na temat reklamowania produktów, a potem się dopiero do tego zabieraj. Nie mogę już czytać o tej Qlairze. Wszystkie tabletki powodują gorsze krążenie i nic tego, co za bzdury

Nikogo poza mną nie drażnią reklamy tych dziewczyn? Może by tak się administracja forum tym zajęła, bo jest to niesmaczne i męczące już.
Na dodatek jest to tak poważny temat - branie i dobranie odpowiednich hormonów, że wprowadzanie na tak poczytne forum informacji że yaz jest szkodliwy już właściwie na wszystko a qlaira to po prostu cud z nieba może spowodować wiele szkód wśród nieświadomych, że to reklama dziewczyn.

I nie, nie uwierzę, że któraś z nich chcę pomóc i że nagle zapałały chęcią zarejestowania i pisania na wizażu, żeby w kółko lecieć z tekstami o tabletkach :/

Edytowane przez Eflinka
Czas edycji: 2009-09-04 o 21:28
Eflinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 21:29   #4347
littleblackwitch
Zadomowienie

dla przypomnienia - to wątek tabletek YAZ
zainteresowanym proponuję założyć osobny o Qlairze czy jakoś tak

littleblackwitch jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-04, 23:02   #4348
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez littleblackwitch Pokaż wiadomość
dla przypomnienia - to wątek tabletek YAZ
zainteresowanym proponuję założyć osobny o Qlairze czy jakoś tak

juz jest nawet ;p

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2009-09-04, 23:48   #4349
Eflinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
juz jest nawet ;p
Tyle, że to nie wątek a kampania reklamowa
Eflinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 23:53   #4350
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eflinka Pokaż wiadomość
Tyle, że to nie wątek a kampania reklamowa
moze część. no ale nie wazne. to jest watek o yaz ;p

Kosmetycznie

Cytat:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości