Scent Bar X - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-05, 00:24   #1111
porzeczki
Zadomowienie

Dot.: Scent Bar X

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Ale jakie potrafią być piękne... nie to co ostatnio, człowiek lata spocony jak szczur po tym upale, na nic nie ma siły, dusi sie w środkach komunikacji miejskiej, a wieczorem spać nie może bo się gotuje, a jakby tego jeszcze było mało, co drugi dzień burza... dziekuję za takie atrakcje
Tylko nie jesień/zima
Na zewnątrz zimno i wieje, w sklepach i komunikacji miejskiej zaduch i gorąco (człowiek lata spocony jak szczur ), gil u nosa wisi, ubierać się trzeba z 10 minut (czapka/szalik/palto/kozaki/rękawiczki/sweter/rajstopy pod spodnie) oczy pieką od mrozu/wiatru/Centralnego ogrzewania.
W kominku palić trzeba, drewno nosić, popiół sprzątać. Breję błotno-śnieżną usuwać zewsząd.
Jeść paskudne szklarniowe warzywa i owoce.
Wychodzisz rano: jeszcze ciemno
Wracasz wieczorem: już ciemno.
I wszędzie te obmierzłe krasnale od połowy listopada, a potem walentynkowe serduszka od połowy stycznia

To, że niektóre zapachy ładniej się układaną przy niższych temperaturach i że w październiku bywa urokliwie przez klika dni (i to nie zawsze) jest niebywale marnym pocieszeniem.

Ja to bym najchętniej cały rok biegała w sandałkach i lekkich sukienkach.
Nie ma to jak wyleźć rano w koszulce i z mokrą głową na taras i wypić mrożoną kawę w towarzystwie kociego zgromadzenia

porzeczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 00:27   #1112
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez porzeczki Pokaż wiadomość
Tylko nie jesień/zima
Na zewnątrz zimno i wieje, w sklepach i komunikacji miejskiej zaduch i gorąco (człowiek lata spocony jak szczur ), gil u nosa wisi, ubierać się trzeba z 10 minut (czapka/szalik/palto/kozaki/rękawiczki/sweter/rajstopy pod spodnie) oczy pieką od mrozu/wiatru/Centralnego ogrzewania.
W kominku palić trzeba, drewno nosić, popiół sprzątać. Breję błotno-śnieżną usuwać zewsząd.

I wszędzie te obmierzłe krasnale od połowy listopada, a potem walentynkowe serduszka od połowy stycznia
Dostałam ataku śmiechu, jak przeczytałam to, co pogrubiłam

Dobranoc.

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2009-09-05 o 00:29
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 00:34   #1113
gryx82
BAN stały

Cholerny automat z papierosami pozarl mi 6 euro

---

Dobranoc
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 02:04   #1114
teza20
Zakorzenienie

GG do teza20

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

---

Dobranoc
Nie ma palenia

Moge ci pozyczyc jedna fajke
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj.
(Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka

-----------------------------------------

teza20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 08:35   #1115
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Oczywiście, że plusy są Ja bardzo lubię zimę - ale taką konkretną - ze śniegiem i porządnym mrozem Jesieni, w wydaniu: "szaro, zimno, leje", autentycznie nienawidzę.
O, taka zima to nawet lepsza jest niż jesień
No ale ostatnimi czasy coś kiepsko u nas z taką zimą... :/

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
i w dodatku nie ma czym pachnieć , za to jesień ach....alez bedę pięknie pachnieć w tym roku
Zdecydowanie prawda to W chłodne pory roku zapachy zdecydowanie lepiej na mnie leżą...

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Tylko nie jesień/zima

To, że niektóre zapachy ładniej się układaną przy niższych temperaturach i że w październiku bywa urokliwie przez klika dni (i to nie zawsze) jest niebywale marnym pocieszeniem.

Nie ma to jak wyleźć rano w koszulce i z mokrą głową na taras i wypić mrożoną kawę w towarzystwie kociego zgromadzenia
W poznańskim MPK jak dotąd zaduchu nie uświadczyłam, chyba że latem właśnie nie wspomnę już o PKP, które grzeją w pociągach latem, a zimą mozna do siedzenia przymarznąć...
Ja tam wolę jesień i (porządną) zimę

A tak w ogóle to widzę, że dziś pierwsza jestem...
Wstawać!
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 09:47   #1116
Madzikon85
Zakorzenienie

Cytat:

A tak w ogóle to widzę, że dziś pierwsza jestem...
Wstawać!
Tak jest ! Melduję, że wstałam z lekkim trudem ale się udało - teraz jakaś herbatka i czekam na rodziców bo dzis przyjeżdżaja w odwiedziny
Madzikon85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 09:52   #1117
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Kto mnie budzi? Czego chciał?!.....

Kawyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!! ( idę po drugą)

Frank Zappa

Stary 2009-09-05, 09:56   #1118
Pin up girl
Zakorzenienie

Dziewczyny, piekna pogoda dziś!
Bankowo idę wieczorem na spacer
A ja ziś tak wcześnie na nogach, co mnie zdziwiło, bo wczoraj zmęczona byłam...
Chyba przez to, że w ciągu dnia spałam...
Stary 2009-09-05, 10:01   #1119
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
co do cen to mój w ogóle nie kuma czaczy - jak powiedziałam mu ze męskie jubilation kosztują 800 zł, to po chwili namysłu zapytał- to dużo czy mało?
boski jest

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Mój się kocha beznadziejnie w Molecule. Myślę, że jak nie znał ceny, to było mu lżej na sercu. Dobrze, że zostało mu jeszcze prawie 10 ml odlewki (Molekuły na nim są naprawdę mocarne, psika tylko raz i po 12 godzinach czuję jeszcze zapach; ba! nawet po praniu ręcznym ciucha wymolekułowanego dalej czuję ten zapach), to nieprędko się będę na flakon rujnować
wow normalnie zazdroszczę

Cytat:
Kurka - mam doła, przyszedł wraz z deszczem, zimnem i wiatrem. Od wczoraj nic tylko mi się na płacz zbiera i chęci do życia odeszły.
Madzik, nie będzie tak źle
Ja mimo że wolę lato i wiosnę jakoś mnie nie przeraża ta jesień i zima w tym roku. Ba, nawet się cieszę że już nie ma upałów (starzeję się czy co )

Cytat:
Dostałam ataku śmiechu, jak przeczytałam to, co pogrubiłam
Ja również

Mąż mi zaraz przyniesie śniadanie i kawkę, mam chwilę dla siebie na kompie, więc żyć nie umierać
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 10:03   #1120
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

U mnie leje od rana, wyciągnęłam jesienną kurtkę, półbuty i parasol. Ziąb i deszcz za oknem. Niech ta jesień jeszcze nie nadchodzi bo ja mam zaledwie 2 swetry na krzyż i marynarkę. 2 pary półbutów, jedne stare, drugie na niestabilnym obcasie.

Możemy przeskoczyć już do wiosny?, kiedy na chodnikach leży jeszcze pozostały z zimy piasek, słońce świeci, pierwsze ciepłe dni kiedy odpina się już po jednym guziku od płaszcza, zdejmuje rękawiczki.

Kawy jeszcze nie piłam, zostawiłam sobie przyjemność picia kawy na popołudnie, najpierw muszę upiec ciasto ze śliwkami.
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 10:24   #1121
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
U mnie leje od rana, wyciągnęłam jesienną kurtkę, półbuty i parasol. Ziąb i deszcz za oknem. Niech ta jesień jeszcze nie nadchodzi bo ja mam zaledwie 2 swetry na krzyż i marynarkę. 2 pary półbutów, jedne stare, drugie na niestabilnym obcasie.

Możemy przeskoczyć już do wiosny?, kiedy na chodnikach leży jeszcze pozostały z zimy piasek, słońce świeci, pierwsze ciepłe dni kiedy odpina się już po jednym guziku od płaszcza, zdejmuje rękawiczki.

Kawy jeszcze nie piłam, zostawiłam sobie przyjemność picia kawy na popołudnie, najpierw muszę upiec ciasto ze śliwkami.
Blue, z ciuchami i butami u mnie podobnie ale już wypatrzyłam kilka super rzeczy które chciałabym kupić Tylko pytanie kto mi je zasponsoruje Ehh, znów będę pod kreską

A kawkę sobie wypij, nie czekaj do popołudnia Kawa z rana jak śmietana
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 10:33   #1122
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Blue, z ciuchami i butami u mnie podobnie ale już wypatrzyłam kilka super rzeczy które chciałabym kupić Tylko pytanie kto mi je zasponsoruje Ehh, znów będę pod kreską

A kawkę sobie wypij, nie czekaj do popołudnia Kawa z rana jak śmietana
Kawę uwielbiam/uwielbiałam, ale piłam jej stanowczo zbyt dużo, chociaż od czasu kiedy walczyłam z bólem i nie byłam w stanie nic przełknąć oprócz łyka Kubusia przez słomkę, kawa nie smakuje mi już tak jak dawniej.
Dwa tygodnie byłam bez kawy, teraz znów pijam rano, ale raczej z przyzwyczajenia i wypijam co najwyżej pół kubka przy malowaniu, nie ma już porannych kawek przy Wizażu, raz że nie mam komputera w pokoju, dwa że nawet jakbym mogła przysiąść w pokoju brata to pora deszczowa się zaczęła i znów net mi zamókł.

Ja na oku z ubrań nie mam nic, koloru jestem pewna swetry najpewniej czarne, ewentualnie fiolet albo grafit.
Buty - czarne, na stabilnym, niewywrotnym obcasie.
Gdzie takie rzeczy znaleźć?
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 10:38   #1123
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Słuchajcie - moja trzecia kocica jest jednak kotką:hah aha:Wet ostatecznie potwierdził. Zwariować możnaI z Loli trzeba będzie zrobić Lolka jakiegoś. Jednak pierwsze wrażenie nie myliło tylko mały miał spuchniętą pupkę i trudno było jednoznacznie stwierdzić.

Frank Zappa

Czas edycji: 2009-09-05 o 11:20
Stary 2009-09-05, 11:01   #1124
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko nie jesień/zima
wyraziłaś dokładnie moje uczucia w stosunku o później jesieni/zimy
dla mnie największym problemem jest to że nienawidzę mieć na sobie miliona warstw ciuchów dlatego optymalna jest wiosna/lato kiedy to w zupełności jedna warstwa wystarcza (ewentualnie jakaś lekka kurteczka do tego) i można śmigać (byle nie za gorąco było )

Cytat:
kopnij go

Cytat:
Bankowo idę wieczorem na spacer
gdzie piękna pogoda?
u mnie pada od wczoraj

Cytat:

jestem za
Cytat:

Ja na oku z ubrań nie mam nic, koloru jestem pewna swetry najpewniej czarne, ewentualnie fiolet albo grafit.
Buty - czarne, na stabilnym, niewywrotnym obcasie.
Gdzie takie rzeczy znaleźć?
zajrzyj do sklepów sieciowych, tam już wszędzie jesienne kolekcje najlepiej zajrzyj w najbliższym czasie póki są jeszcze wszystkie rozmiary (ja np już sobie na zapas kurtkę na późniejszą jesień kupiłam, bo w październiku to już bym rozmiaru 34 nie uświadczyła )

Cytat:
Słuchajcie - moja trzecia kocica jest jednak kotką:hah aha:Zwariować możnaI z Loli trzeba będzie zrobić Lolka jakiegoś. Jednak pierwsze wrażenie nie myliło tylko mały miał spuchniętą pupkę i trudno było jednoznacznie stwierdzić.
z tymi kotami nigdy nic nie wiadomo

po południu robię babską imprezę, mam nadzieję ze pogoda się poprawi na wypadek jakbyśmy na miasto chciały iść
chociaż nie wiem czy to bezpieczne będzie bo dziś mecz na śląskim

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 11:01   #1125
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Właśnie wymacałam sobie jakieś zgrubienie na dole łydki Nie wiem czy to początki jakiegoś żylaka czy coś. I nie wiem czy olać sprawę czy iść do lekarza. Śmiesznie to wygląda, zgrubienie a tuż nad nim jakby wgłębienie w skórze.

Jeszcze mi teraz jakieś "przeboje" potrzebne
sensownie byłoby poobserwować z miesiąc, dwa- czy sie powiększ, pomniejsza, czy boli, czy napiera kolorków- jak pójdziesz do lekarza to tak ci własnie powie i kaze przyjsc za 2 miechy

Cytat:
Tylko nie jesień/zima

jak sie ma ogród i taras to faktycznie mozna mieć inne postrzeganie pór roku
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 11:19   #1126
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Polly - a jak za 2 miesiące zejdę z tego świata?Nie chciałabym, tak szczerze...

Ale fakt poobserwuję toto.

Frank Zappa

Stary 2009-09-05, 11:24   #1127
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Ale fakt poobserwuję toto.
myslę za jakbyś miała za 2 miechy zejśc to za ok 2 tygodnie będziesz tam miała wielką czerwona gulę.... myslę ze zejście znienacka z powodu małej bulki Ci nie grozi tak czy inaczej-podczas obserwacji na pewno pokazałyby sie symptomy rychłego zchodzenia

włąsciwie to sobie przypomniałam ze ja tez mam bulkę pod kolanem na kości...obserwuję js i nic z tych obserwacji nie wynika...

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-09-05 o 11:26
Stary 2009-09-05, 11:31   #1128
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Polly - czuję się pocieszona i wsparta na duchu

Frank Zappa

Stary 2009-09-05, 11:43   #1129
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
gdzie piękna pogoda?
u mnie pada od wczoraj
U mnie też jest chłodno, szaro i czasem popada, ale to jest właśnie piękne
Dziwna jakaś jestem...

Madziczka - czyżby syndrom hipochondryka?
Stary 2009-09-05, 11:47   #1130
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Madziczka - czyżby syndrom hipochondryka?
A broń Boże! Po prostu coś zauważyłam przypadkiem. Myślałam, że to wystająca kość, ale na drugiej łydce tego nie mam. Nawet mamie nie mówiłam o tym, bo dopiero by cudowała i się zamartwiała na zapas.

Frank Zappa

Stary 2009-09-05, 11:57   #1131
Pin up girl
Zakorzenienie

To może skróć czas obserwacji z miesiąca do 2 tygdni i wtedy udaj się do polikliniki...
Tak pytam o ten syndrom, bo ja mam
Stary 2009-09-05, 12:07   #1132
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Snilo mi sie dzisiaj, ze sobie ten krem kupilem i myslalem o Tobie w tym snie wlasnie(wczesniej smarujac sobie buzie - ale chyba zle sie wchlania, bo mialem twarz jak po masci cynkowej), ze jest taki wydajny Ale ostatnimi czasy moje sny odbiegaja od "normy" W ogole to spalem 13 godzin i czuje sie, jakbym sie wybudzil ze spiaczki
może jeszcze nie potrzebujesz przeciwzmarszczkowca Kup puszkę Nivea też dla siebie.

śnić o nowym, źle wchłaniającym się kremie-dodatkowe wydatki mieć będziesz

Cytat:
Kupiłam jednak filtry na twarz Zapierałam się, ale po toniku z BU swędzi mnie buzia, szczypi, jednak nie będę ryzykować przebarwień czy oparzeń.

Kupiłam zachwalaną Lirene z filtrem 50. Teraz będę biała jak Nicole Kidman
Ja Lirene lubię. Jakiś czas temu używałam i byłam z niej bardzo zadowolona. Z tym,że ja dosmarowywałam twarz w ciągu dnia.

Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość
Tyle, że te naj-naj-naj filtry to za bałdzo nie współpracują z żadnym makijażem. Mnie Lirene 50+ wchłaniała się bardzo dobrze, ale ostatnie wizażowe doniesienia są takie, że ona jednak nie chroni najlepiej przed słońcem. Tak przynajmniej piszą ortodoksy. Ja używałam jej miesiąc i po upływie byłam blada jak trup.
Wydaje mi się,że ona ma całkiem niezłe filtry. Tinosorb M jest przecież stabilny. Ale ja nie jestem ortodoksem.
Z drugiej strony filtry często nie lubią się z miką, tlenkami żelaza i innymi składnikami minerałów.
Ale jak to jest na pewno przekonamy się za kilkanaście lat. Zobaczymy czy są różnice w wyglądzie i kondycji skóry filtrowych ortodoksów i przeciętnych filtrujących się
Wydaje mi się,że ta Lirene na mnie dobrze działała. Znaczy nie opalała mi się buzia po niej. W przeciwieństwie do Antka 50+ , którym smarowałam się obficie w tym sezonie i zamiast bladej twarzy mam indycze jajo.

Cytat:
Ostatnio dowiedziałam się u dentystki że ząb wyleczony kanałowo służy jeszcze 5 do 10 lat, a ja naiwnie myślałam ze to już do końca żywota, po cóż się tyle męczyć, gdybym to wiedziałam od razu kazałabym wyrwać i wprawiać porcelankę, cenowo na jedno by wyszło.
moje kanałowo leczone mają się dobrze, niektóre od kilkunastu lat. To chyba jednak dużo zależy od dentysty.

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

Śniłam dzisiaj ostro, a bohaterką jednego snu była nawet Wizażanka
Na monitoringu z mojego podwórka zauważyłam Vesenkę głaszczącą moją Lotę. I bardzo byłam na nią zła, że mieszka gdzieś blisko, a tak się tajniaczy i nawet mnie nie odwiedzi
taaa...najczęściej tajniaczę się za krzaczkiem
Ale fakt, szkoda,że nie mieszkam bliżej, bo fajnie byłoby się pospotykać bez pokonywania kilkuset kilometrów Miałabym okazję do upieczenia ciacha

Cytat:
Czy ktoś mi może ostatecznie napisac, jakich filtrów ( marki) można używac razem z podkładami czy pudrami mineralnymi? Już wiem, że Lirene odpada, ale co można w takim razxie? Czytam wątek filtrowy i mam sieczkę w głowie.
Ja bym się nie przejmowała wątkiem i jeśli Lirene Ci służy to bym przy niej została.
Teoretycznie makijaż najmniej szkodzi filtrom Avene, ale mi z kolei po nałożeniu minerałów na Avene robi się ciastowata powłoka na twarzy. Bleh...

Cytat:
brzydki automat, kopnij go w wylot...
Z drugiej strony zobacz jak Niemcy dbają o Twoje zdrowie

Cytat:
Bankowo idę wieczorem na spacer .
gdzie ta ładna pogoda? Szaro , zimno i wieje. W nocy usiłowało mi przewrócić ogromną skrzynkę i dwumetrową pergolę.

Cytat:
ja nie mam żadnych normalnych spodni. A tu się zimno robi.
a co do butów to w tym roku Bata ma bardzo ładne modele. http://www.bata.pl/katalog/web-katalog-obuwie-damskie
vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 12:54   #1133
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Jak w "Mannitou" Mastertona?

Cytat:
hej!

wczoraj mój małż zażyczył sobie zebym mu zamówiła jakieś próbki albo kupiła perfumy

oszalał mi chłop
acha..nie powiedziałam jakie mają być:

świeże i dymne i z lekką nutą nikotyny co on jakiś chłopski wizaz czytał czy co no i masz babo placek- on niedługo ma imieniny i pewnie bedzie sie spodziewał wymazonego zapachu a mi sie nawet nic nie kołacze co by odpowiadało temu opisowi
Avant Garde?
Terre de Sarment?
Feuilles de Tabac?
Rebel Ambush?
Tabacco Odori?
Fougere Bengale?
Le Vetiver Lubin?
Eau de Glorie?

Cytat:
Jak będziecie tak o tych mężach, to jeszcze i mi się zachce
Wtedy opowiem Ci o moim i Ci przejdzie. Chcesz?
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 13:09   #1134
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Jak w "Mannitou" Mastertona?
Nie czytałam, nie oglądałam, więc zapytam - o co chodzi?
Cytat:
Sama już sobie wyperswadowałam tę idiotyczną zachciankę

A poza tym - witaj w końcu, w Barze

Co do filtrów - stosuję primer z pudru bambusowego, więc niejako mika i inne takie nie powinny szkodzić. Tylko chciałam się przerzucić teraz na podkłady w płynie z nowu, a jak poczytałam czego z czym nie łączyć, to stwierdziłam, że się nie będę pitolić i będę używać, to co mi pasuje

Pin up - hipochondryczką nie jestem. Działam jedynie jak mi coś przeszkadza, boli, przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu. Nie męczę się wtedy tylko idę do lekarza, żeby skrócił męki. Jestem mało odporna na ból i zawsze się śmiałam,że na torturach wyśpiewałabym wszystko

Frank Zappa

Czas edycji: 2009-09-05 o 13:15
Stary 2009-09-05, 15:41   #1135
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
Moge ci pozyczyc jedna fajke
A podobno rzuciles palenie?

Cytat:
...Możemy przeskoczyć już do wiosny?
Jestem za Pewnie sie powtorze po raz setny, ale wiosna to moja ulubiona pora roku. Kwiecien, maj

Cytat:
Kawy jeszcze nie piłam
Ja tez nie. Siedze z pustym kubkiem, bo mialem w planach po obiedzie wypic kawe przy wizazu, ale przy automacie zastalem Karin, ktora stwierdzila, ze teraz nie da rady, bo potrzebuja duzo kawy dla gosci Zaraz skocze chyba na stacje benzynowa po mrozona

Cytat:
Myślałam, że to wystająca kość, ale na drugiej łydce tego nie mam
Moze masz krzywe/asymetryczne kosci po prostu?

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
śnić o nowym, źle wchłaniającym się kremie-dodatkowe wydatki mieć będziesz ...
I cos mi sie wydaje, ze te wydatki to w pazdzierniku beda

Cytat:
brzydki automat, kopnij go w wylot...
Z drugiej strony zobacz jak Niemcy dbają o Twoje zdrowie
Bardzo smieszne

Cytat:

---

Uciekam stad, tego jodlowania i tej muzyki granej na mandolinie (czy co to tam jest) dluzej nie zniose
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 16:31   #1136
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Gryksiu, co ty masz do moich kości?

Frank Zappa

Stary 2009-09-05, 16:33   #1137
Pin up girl
Zakorzenienie

Jest taki serial - Kości tak przy okazji
Możecie polecic mi jakiś fajny puder matujący do tłustej cery? Fajnie by było przestać kiedyś świecić niczym błędny ognik nad mokradłem...
Stary 2009-09-05, 17:55   #1138
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
co on jakiś chłopski wizaz czytał czy co
umierom
poprawił mi ten tekst humor, bo dzisiaj mam do bani

ja wiem że jesteście dość obiektywne i czasami inaczej patrzycie na pewne sprawy niż ja, byc może dużo bardziej poważnie,więc proszę was o opinię bo nie wiem co mam myśleć

otóż sytuacja wygląda następująco:
mój tż miał dzisiaj przyjechać w południe (200km mieszka ode mnie i widzimy się tylko w weekendy) ale że przyjaciółka tż matki prosiła go aby zawióżł ją i jej chłopaka na wesele, czy tam kolegę, wiec się zgodziłam. Dzisiaj natomiast wynikła sytuacja że córka nie ma z kim iść, bo kolega wystawił ją do wiatru...
i matka tej że córki (czyli koleżanki mojego tż)poprosiła go aby poszedł z nią na wesele, natomiast matka Tż też go prosi o to ze względu na to, że partner życiowy matki ma raka jelita, chodzi na chemię, a ta matka- czyli przyjaciółka matki mojego tż załatwia mu leki za darmo które są bardzo drogie (albo taniej, sama już nie wiem) i załatwiałą mu operacje w tydzień, a miał czekać 6 m-cy.
I mój tż ze względu na matkę poszedł na to wesele, obiecał mi że bedzie godzinke, ale ja wiem że w praktyce moze się przedłuzyć, ja się zgodziłąm tylko aby poszedł na slub.

Zostałąm postawiona w niezręcznej sytuacji, bo by nie poszedł jakby nie sprawy chemii i raka.

Sama nie wiem czy dobrze zrobiłam nie zgadzając się powiedziałąm że mi się te pomysł nie podoba, tym bardziej, że ja w tym momencie naprawdę przechodzę ciężkie chwile i on zamiast byc ze mną, jest teraz na slubie z dziewczyną której nie znam.

Może to ja nie mam serca, ale czuję sie dobita tą sytacją

moim zdaniem bez sensu komuś towarzyszyc 2 godziny.... już nie lubie tej dziewczyny
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 19:17   #1139
Polly_
grozi wypollizowaniem

zuzia, ja sie pogubiłam w tych matkach i córkach, ale pojęłam ogólny sens i dla mnie jest to oczywiste ze gdyby ktoś z kim mialam isc wystawil mnie do wiatru to bym poszła sama, a nie z kims z łapanki i to niezależnie od tego kto ma raka i kto załatwiał lekarstwa-co ma piernik do wiatraka ze tak zapytam?
Ale jest jedno ale- w niektórych kręgach jest taki zwyczaj ze pełnoletnia dziewczyna nie moze iśc sama na wesele,bo to nie wypada, bo wstyd- ja tego kompletnie nie rozumiem, ale miałam koleżankę , która mieszkała na wsi i notorycznie takie łapanki urządzała, chodząc na wesela z kolegami z klasy swojego brata, których nie znała a oni za to dostawali flaszkę i mówiła mi ze po prostu nie moze isc sama i ze wszystkie jej kuzynki tak robią. No i w tej sytuacji posłanie Twojego TZ byłoby rodzajem przysługi w stosunku do osoby która im kiedyś pomogła- wiec powinien iść.

a tam a propos- nie wiecie czy istnieje męski odpowiednik wizazu?

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-09-05 o 19:19
Stary 2009-09-05, 19:29   #1140
Betty83
Zakorzenienie

Sabbath, wszelki duch.... w kazdym razie milo Cie widziec.

Cytat:
Nie czytałam, nie oglądałam, więc zapytam - o co chodzi?
Ciekawosc to pierwszy stopien do wiedzy, piekla... i braku kultury

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
umierom
poprawił mi ten tekst humor, bo dzisiaj mam do bani

ja wiem że jesteście dość obiektywne i czasami inaczej patrzycie na pewne sprawy niż ja, byc może dużo bardziej poważnie,więc proszę was o opinię bo nie wiem co mam myśleć

otóż sytuacja wygląda następująco:
mój tż miał dzisiaj przyjechać w południe (200km mieszka ode mnie i widzimy się tylko w weekendy) ale że przyjaciółka tż matki prosiła go aby zawióżł ją i jej chłopaka na wesele, czy tam kolegę, wiec się zgodziłam. Dzisiaj natomiast wynikła sytuacja że córka nie ma z kim iść, bo kolega wystawił ją do wiatru...
i matka tej że córki (czyli koleżanki mojego tż)poprosiła go aby poszedł z nią na wesele, natomiast matka Tż też go prosi o to ze względu na to, że partner życiowy matki ma raka jelita, chodzi na chemię, a ta matka- czyli przyjaciółka matki mojego tż załatwia mu leki za darmo które są bardzo drogie (albo taniej, sama już nie wiem) i załatwiałą mu operacje w tydzień, a miał czekać 6 m-cy.
I mój tż ze względu na matkę poszedł na to wesele, obiecał mi że bedzie godzinke, ale ja wiem że w praktyce moze się przedłuzyć, ja się zgodziłąm tylko aby poszedł na slub.

Zostałąm postawiona w niezręcznej sytuacji, bo by nie poszedł jakby nie sprawy chemii i raka.

Sama nie wiem czy dobrze zrobiłam nie zgadzając się powiedziałąm że mi się te pomysł nie podoba, tym bardziej, że ja w tym momencie naprawdę przechodzę ciężkie chwile i on zamiast byc ze mną, jest teraz na slubie z dziewczyną której nie znam.

Może to ja nie mam serca, ale czuję sie dobita tą sytacją

moim zdaniem bez sensu komuś towarzyszyc 2 godziny.... już nie lubie tej dziewczyny
Odpuscic teraz (niech idzie, pobawi sie, ale nie narozrabia), a odebrac sobie w przyszlosci, tzn oczekiwac, ze skoro postawil Ciebie w takiej sytuacji i Ty tracisz, bo mial ten czas spedzic z Toba, to za to zrobi cos super dla Ciebie. No chyba, ze Tobie bedzie lzej jesli nie pojdzie wcale. Ale pomysl w jakiej sytuacji on sie znalazl, jak z kilku stron na niego naciskaja...

Trzymaj sie Zuziu, niedlugo bedzie po wszystkim.

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości