|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice w akcji - część VII: bliżej celu ;)
medeline a gdzie będziesz teraz mieszkać?
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja miałam energooszczędną żarówkę! I nie dało się przegadać, ze jej tak się nie gasi i świeci co minutę... Ogólnie była męcząca, nie chcę juz dalej wyliczać, bo wyjdę na totalną zołzę ![]() Co do mieszkania... Sypie sie... Piecyk nam co chwile gasł i się psuł - był do wymiany, ale go właścicielka nie wymieniła ze względu na koszty nowego, kuchenka była stara, taki totalny rupieć. No i jak się okazało, ciekł gaz... Nie można było używać określonego palnika,bo wybuch gotowy. Ogólnie max mogła chodzić jeszcze pół roku, które minęło w maju... Gazownik po zmierzeniu poziomu gazu złapał się za głowę i miałyśmy wybór - albo się męczyć albo on załatwia sprawę, że właściceilka ma tydzien na wymiane i odetną po tym terminie gaz, gdyby nie wymieniła... Ja byłam za wymianą kuchenki, bo uważałam, ze nasze i bloku bezpieczeństwo jest ważne. Ona - nie, bo problemu nie widziała, trzeba by pójść obejrzeć kuchenkę, a jej się nie chce... Poza tym właścicielka też nic nie chciała naprawić w tym mieszkaniu. Rura w łazience była zawiązana szmatą i groziła niezlym peknieciem. NO po prostu masakra jedna wielka za grubą kasę... A jeszcze sprawa z zamkiem - no sorry, płacę za mieszkanie, a nie dostałam kompletu kluczy? Może się i wyprowadzam, ale pytałam właścicielki - X zmieniła zamki jeszcze kiedy nie zmieniałam mieszkania... Bardzo fair :/ Teraz mam ladne mieszkanie, nowiutkie, tzn odremontowane, z nowymi meblami (mam szuflady - w tamtym nie miałąm ani jednej) Płacę 80zł więcej. Pokój jest 6m większy. 10min od tamtego, bliżej uczelni I dziewczyna która ze mną wynajmuje jest strasznie miła I też ma ciężkie studia, więc odpadnie mi to,że ktoś się nudzi i mnie zamęcza od rana do nocy, co tylko z pokoju wyjdęP.S. Mieszkałyśmy we 3, z drugą dziewczyną nie miałam takich irytujących problemów... Ona też miala juz dość, bo jej bardziej się czepiała
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2009-09-05 o 00:06 |
|
|
|
|
#63 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Podczytuję czasem ten wątek, a właściwie poprzednie jego części. Ja już wprawdzie jestem narzeczoną z półrocznym stażem, ale miałam podobne przejścia do waszych. Też wiele razy rozmawiałam z Tż na temat zaręczyn i ślubu, jeszcze częściej się z nim o to kłóciłam, a także obiecywałam sobie, że już nie poruszę więcej tego tematu, co nigdy mi się nie udawało ![]() W końcu oświadczył się i ... zeszło ze mnie całe ciśnienie, przestałam mieć parcie na ślub. Ale nie będę się teraz rozpisywać o sobie. Mam nadzieje, że będę tu mogła od czasu do czasu z wami pogawędzić. A póki co - kibicuję tym niezaręczonym (choć mam wrażenie, że stanowią tu już mniejszość ) - oby pierścienie jak najszybciej zalśniły na waszych dłoniach. |
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane!!
Witam w nowej części - ta musi być dla mnie jeszcze szczęśliwsza ![]() Cytat:
![]() Padam z nóg, pól dnia w pracy. Jutro znow caly dzien, a potem jeszcze w niedzielę na rano, ehhh i tyle weekendu z Tżtem. Czemu ja jeszcze nie śpię??? conclusion witaj! i streść historię swoją i tżta (ile jesteście razem, jak wyglądały zaręczyny itp.) ![]() Dobranoc
Edytowane przez rusałka_1 Czas edycji: 2009-09-05 o 01:48 |
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja ta samo jak Gwizdak obiecałam sobie dzisiaj żadnych budzików, spałam aż wstanę ![]() Aaaa i niech nikt nie myśli, że ta przysięga jest przeze mnie złożona dlatego, że ciągle mu marudzilam "kiedy zaręczyny?". Nie. Nawet raz o tym nie wspomniałam. Po prostu wydaje mi się, że niepotrzebnie komentuję sytuację znajomych, ich zdjęcia na nk czy przygotowania ślubne najlepszej przyjaciółki. Częsciej mówię o ślubie niż o zaręczynach, ale Tż powiedział, że póki nie było zaręczyn, to nie ma o czym rozmawiać. A ja jak ognia unikam tematu. Tylko za często wspominam o planach, przyszłości, mieszkaniu, zmianie pracy... Stąd ta przysięga. |
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez jestem już,bo siedzę w pracy
![]() Czarna_kawa świetne zdjęcia i świetne stylizacje! ![]() Już tu pokazywałam mojego topaza,ale może mnie dziewczynki nie zlinczują jak jeszcze raz pokażę. Ze wszystkich pierścionków ten podoba mi się najbardziej,co nie oznacza,że z innego bym się nie cieszyła ![]() I pokażę jeszcze nr 2 u mnie od Yes (ale oni strasznie przekłamują ceny na stronce,bo w sklepie wszystko jest droższe )http://wkruk.pl/sklep/bizuteria/show...komplet=1_sort= http://www.yes.pl/diamenty/pierscion...-000-Y01-2235W
|
#67 |
|
Rozeznanie
|
śniłam dziś o Carmelovej...........
że ktoś do mnie dzwoni i mówi że carmelova zareczona, to ja pytam jak i co, a jakaś dziewczyna mówi mi przez tel że to sie stało w drodze na basen ![]() i że wszystko jest opisane na wizazu, wiec wooow to ide czytać....no i sie obudziłam w tym momencie![]()
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja nie wiem-może to była jawa I dlatego Carmelova teraz składa jakieś przysięgi,bo chce Nas wprowadzić w błąd
|
|
#69 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Polka, Twój sen..
Jesteś moim guru!
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej Polka moze otworzysz salon wróż, z rąk z nóg i z fusów hahahahha
MOtylku z topazem boski moze moja Aneczka zrobiłabym cos podobnego
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#72 | |
|
Rozeznanie
|
a i fajna ta przysiega wasza...ja tam po wczorajszym spotkaniu, wiem że tż nic o tym nie myśli, to widać w oczach...ale spoko może na 4 rocznice za rok....heh, może na 5...kiedyś na pewno zechce
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Wystarczy, jeśli podeślę Ci zdjęcie swojego?
![]() Motylku, pierścionek z topazem extra Ja mam z szafirem, więc podobny kolorystycznie mamy gust
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2009-09-05 o 10:26 |
|
|
|
#74 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ehh rzeczywiście pierścień piękny!!! |
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po tym jak się wczoraj dowiedziałam o tym hotelu i po ostrej wymianie zdań z TŻem... ech mam doła.
Bo on mi powiedział dużo przykrych słów. I powiedzial mi,że jak ja czuję,że będę miala jakąś niespodziankę to nigdy nie mogę wytrzymać i naciskam i napieram,żeby powiedział. Ogólnie po wczoraj mam dość;(Głupia jestem i tyle;( ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- No pięknyyyy
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Polka ale by było fajnie
Ale Tż jakieś 2 tygodnie temu powiedział, że czeka na specjalną okazję. A że najbliżej są święta, potem moje urodziny w styczniu, 5 rocznica i ostatnie walentynki, to raczej wcześniej się Twój sen nie sprawdzi No i w drodze na basen....nie postarał się ![]() Ja miałam głupi sen. Nagle wykupiliśmy wakacje w Egipcie za 4000 zł. I następnego dnia sobie uświadomiłam, że przecież ja mam tylko 5 dni urlopu do rozdysponowania (po zaplanowaniu świątecznej przerwy tyle akurat mam) i nie mogę jechać. A że to kupa kasy i chcieliśmy ją odzyskać, to chodziliśmy po sąsiadach i szukaliśmy chętnych na nasze wczasy. I w jednym z mieszkań zamieszkała madeline z Tżtem Nie wiem skąd wiedziałam, że to ona, bo przecież jej nie znam, no ale to była ona!
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Polka, a wytrzymasz widok?
Poza tym wiesz, rosnąca popularność skaże Cię na oglądanie tysiąca dużych paluchów ![]() Motylku, ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
TO jak ja Ci się śnię to jest to głupi sen? Heh, kurcze, aż mi się miło zrobiło Może kiedyś zostaniemy sąsiadkami Ale tak ogólnie to ciekawe, że akurat do Egiptu i to tak bez policzenia urlopu :P
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2009-09-05 o 10:37 |
|
|
|
|
#78 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez polka764 Czas edycji: 2009-09-05 o 10:38 |
|
|
|
|
#79 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A Ty skąd wiesz???? Czy ja o czymś nie wiem????????!!!!!Cytat:
Przeczytał sobie na forum, po czym zwalił się z łóżka na podłogę i mówi: padłem ![]() Zaraz lepię pierożki
|
|||
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Polka też pobeczałam do poduszki.
I tka jak mówi medeline-on często o tym mówił,ciągle mówil o tej dacie więc co w tym złego,że przejęłam się,że niebedzie tego hotelu? On się w ogóle nie przejął,bo uważa,że będą inne albo może zwolni się termin. A powiedział,że nie ma mowy i nie zmieniamy daty. Ale najpierw się na mnie wydarł bo się przestraszył,że się tak przejęłam. A on to myślał,że najpierw się oświadczy i wtedy pójdziemy rezerwować. Ja zupełnie inaczej rozumiałam jego słowa i zachowanie i w ogóle...wyszedł klops i nieporozumienie
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Bo kiedyś pytał jakie pierścionki mi się podobają... Więc wysłalam mu linka, że coś takiego, w takim stylu, z kolorowym kamyczkiem w białym złocie, nie za bardzo błyszczący, bardziej skromne, bo ja wystawnie się nie ubieram i wolę takie "normalniejsze" co pasują mi do wszystkiego. Poprosił mnie o rozmiar (dałam mu swój pierścionek z cyrkonią kolorową noszoną na TYM palcu) I on z tym pierścionkiem go poszedł osobiście kupić już na miejscu u jubilera
, nie patrzył za innymi. O czym poinformował mnie, kiedy wieczorkiem siedzieliśmy przytuleni u mnie w Sosnowcu... http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/i/c_big715296.jpg
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
http://partnerstwo.onet.pl/1569901,4628,1,artykul.html
zobaczcie ![]() Ale mialyście sny dziewczynki Może Carmelova i Medeline zamieszkają w Egipcie i zostaną sąsiadkami. A może wyjdą za Arabów?
|
#83 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym on Ci już dał wyraźny sygnał, że się oświadczy, tylko musi wykombinować jakoś tak, zeby cię zaskoczyć któregoś dnia, tak żebyś się nie spodziewała i nie przewidziała (bo wspominałaś chyba, ze jesteś domowym CBŚ ? ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widać my kobiety rozumiemy wszystko inaczej.Ja mu powiedzialam,żeby sobie wyobraził jak ja sie teraz czuję.Troche upokorzona,że zrobiłam coś za wczesnie i wyszło,jakbym wymuszała.A nigdy nie wymuszałam bo przecież on sam poruszał takie tematy-pisałam Wam przecież. A on mi odpowiedział,zebym ja sobie wyobraziła jak on sie czuje.Że już od dawna planuje coś mega zaskakującego( : eek a ja ciągle tylko gadam o ślubie,wyprzedzam fakty i chcę mu zepsuć tę niespodziankę.No ale ja tego nie rozumie,bo przecież on sam dużo gadał... W każdym razie wczoraj na dobranoc powiedział mi bardzo roztrzęsiony "Mam przy sobie ukochaną kobietę, z którą chcę spędzić resztę życia i chcę,żeby zaręczyny były dla niej niezapomniane. A ona mi to wszystko psuje" Po prostu to wszystko uraziło moją dumę
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Nie smutaj się
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki on nie zaczął kilka miesięcy temu tego tematu,to ja w ogóle o tym nie mówiłam,nie myślałam, nie oglądałam żadnych sali. To jego gadanie mnie przekonało,że już mogę zacząć Teraz się czuję jak desperatka i kretynka;(I widzicie-samo to,że dołączyłam do Was oznacza,że myślałam,że mogę już sobie zacząć marzyc ![]() Dlatego podejdę na serio do przysięgi Carmelovej i nie będę o tym gadać, bo to tylko może przynieść ból i rozczarowanie.
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Jej, jakie to wszystko jest okrutne
|
|
#88 |
|
Rozeznanie
|
kurcze dziewczyny, pomijając co jak co, kłótnie, nieporozumienia, ale faktem jest, że wasi faceci jednak o tym myslą! mają plany!" Że już od dawna planuje coś mega zaskakującego" jak napisał motylek.....kompletnie odwrotnie niż mój
powinnam sie stuknąć w czoło o czym ja marze głupia, to nie czas i nei miejsce dla moich marzeń, ide nie bede wam tu zanudzać, poprawi mi sie humor to wróce, znów pogadamy o głupotach i bedzie jak dawniej i tak mi całe zycie zleci heeeh
|
|
|
|
#89 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze to podsumowałaś! ZGadzam się w 100%! ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Polka, marzenia są piękne, budzą w nas prawdziwą kobietę
![]() Daj namiary na swojego, zrobimy mu lincz zazdrośnic ![]() Motylku, Polka ma w suwaczek długości ich związku ukryty w cmoku przy podpisie
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2009-09-05 o 11:47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

A ja miałam energooszczędną żarówkę! I nie dało się przegadać, ze jej tak się nie gasi i świeci co minutę... Ogólnie była męcząca, nie chcę juz dalej wyliczać, bo wyjdę na totalną zołzę 

Przeczytał sobie na forum, po czym zwalił się z łóżka na podłogę i mówi: padłem