|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX
To będzie ciężkie bo mam to zachomikowane w różnych zakamarkach w 3 domach.
![]() Na razie usiłuję zrobić zdjęcia tego co aktualnie używam i ciągle coś mi staje na przeszkodzie.
|
#3512 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratuluję zużywania Zaraz napiszę Ci pw![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja używam tylko tego do włosów suchych. Teoretycznie mam lekko tłuste, ale składy mają bardzo podobne i się przyzwyczaiłam. Przede wszystkim, jak pisałam, słabo się pieni, ale to dobrze i można się przyzwyczaić - teraz to już mi się wydaje, że pieni się mocno I, uwierzcie, włosy są po nim czyste Ja go używam też do mycia twarzy - nie wysusza mi skóry, a skład ma podobny do żelu do twarzy Fitomedu. To po co mi dwie (nie ukrywajmy - brzydkie ) butelki na półce Ma delikatny ziołowy zapach i jest dosyć płynny. Nie wiem, czy Wasze włosy potrzebują takiego oczyszczenia bez obciążania - moje to lubią i polecam![]() Cytat:
Tylko E. używam na nos, bo na nim mam naczynkową skórę, więc mocne kwasy odpadają.---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
Więc się nie wykręcaj i daj zdjęcia
|
|
#3513 | |||
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
wishlisty, zakupy, wydane kwoty, zdjęcia Cytat:
pozwól człowiekowi na odwyku na trochę radości Cytat:
i działa na nosie? bo ja w sumie tylko na czole go próbowałam...a mam naczynka na nosie, widoczne i nie chcę ich dodatkowo podrażniać, a oczyścić by się przydało.
|
|
|
#3514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po wakacjach wygląda gorzej niż kiedy go katowałam effem A Effaclar jest na tyle łagodny, że noc mi się od niego nie robi jeszcze bardziej czerwony
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Ale paskudna pogoda dziś A pasowało by jeszcze popisać co nieco mojej pracy lic. Ech ![]()
|
#3516 |
|
po prostu Em :)
|
Mnie też coś drapie w gardle.
![]() Ale nie przejmuję się tym, jadę na cały dzień do TŻa. Ale sobie ładny makijaż zrobiłam. Lecę, bo spóźnię się na PKS. Miłego dnia!
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pogoda! A dziś idziemy na wesele, tylko, że ciuchy mam przygotowane na ładną pogodę, a tak to nie wiem.
Buty mam letnie no i w kurtce będę musiała iść. Tata nas zawiezie do kościoła ale i tak się stopy upaćkają. I odwieczny problem: jakie perfumy ?
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
fuksjo, bardzo współczuję i pamiętaj że tu zawsze znajdziesz wsparcie.
Policzyłam swoje żele:P Mam 1 w użyciu (blubel) i 4 w zapasie (luksja, 2xnivea happy time, 1x nivea dla niemowląt). Szamponów jest więcej. 1 w użyciu (timotei do brązowych włosów) i w zapasie (1xsyoss, 1x timotei, 1 x hipp, 3x joanna naturia). W tym miesiącu nie mam otrzeby kupowania żadnych. Za to coraz bardziej kręcą mnie lakiery do paznokci
|
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Się jakoś zmobilizowałam i napisałam parę zdań mojej pracy. Ale nadal czuję się kiepsko
Dobrze, że chociaż pogoda się zaczyna poprawiać.Za chwilę idę zrobić coś do jedzenia. Dziś będą brokuły z ryżem. Nie wiem skąd mnie wzięło na takie połączenie, ale po prostu mam smaka na jedno i drugie. Ja też podliczyłam trochę moją pielęgnację i myślę, że źle nie jest: 3 balsamy(jeden na wykończeniu), 4 żele pod prysznic(w tym jednego końcówka - Blubel Ziai), 2 peelingi i 4 szampony(2 się kończą) ![]()
|
#3520 | ||||
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Też tak myślę.
Cytat:
Bo zastanawiam się nad tą maską, ale nie lubię takiego mega pieczenia. Z drugiej strony błotna i miodla też mnie piekły, więc może jednak spróbuję. ![]() Właśnie, właśnie. Bez wykrętów. Cytat:
![]() Super. Cytat:
Cytat:
![]() Aż się głodna zrobiłam. Żeby dziś nie przeżywać za bardzo wzięłam się za sprzątanie - został mi już tylko mój pokój, pranie pędzelków i prasowanie ubrań. Przy okazji poukładam sobie kosmetyki i zrobię zdjęcia moich lakierów, nie mam ich wiele, ale wszystkie kocham. A jutro zobaczę się z TŻem! EDIT: Bardzo lubię tą emotkę - ![]() Poprawia mi nastrój. |
||||
|
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robię prościznę - ryż z odrobiną masełka i brokuły, ale nie mieszam tego w jedną całość tylko jem normalnie.Poza tym potrzebowałam zjeść coś lekkiego, popołudniu robimy grilla a ja nie mogę przesadzać z jedzeniem w weekend, bo cały tydzień dzielnie się trzymam a jak siedzę w domu to zawsze istnieje zagrożenie, że zjem za dużo i muszę się pilnować ![]() Zrobiłam mały porządek w kolorówce i wywaliłam 2 stare, zaschnięte tusze(nie wiem po co je w ogóle trzymałam ). Znalazłam też eyeliner Color Trend z Avonu i zrobiłam sobie nim od razu kreski. Pamiętam, że zjechałam go strasznie w KWC, bo nie mogłam się nim umalować a w dodatku odbijał mi się na powiece a teraz jakoś nie mam tych problemów
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Przejaśniło się
Isa, loverynko, ale z Was minimalistki! Cytat:
ja też się zrobiłam głodna! Po takim opisie! Ale dzis pojem na weselu smakołyków
|
|
#3523 | |
|
|
Cytat:
Bo ja generalbnie lubię gotować. Sama chętnie wybrałabym się na wesele. Posprzątałam wszystko, poodkurzałam i koło łóżka zobaczyłam mega pająka. Taki wielki, czarny, gruby. No ale się go pozbyłam. Fuuj! Pędzelki czekają na czyszczenie, za ciuchy się też jakoś nie mogę zebrać. Może potem mi się zachce. Podczas porządkowania kosmetyków wywaliłam 3 lakiery, miałam je od baaardzo dawna, nie dało się już nimi malować. Zaraz wrzucę obecne zdjęcia. ![]() BTW. Potrzebuję sportową kurtkę w góry, najlepiej z kapturem. Nie wiecie gdzie zznajdę jakąś w miarę rozsądnej cenie? Edytowane przez fuksjaa Czas edycji: 2009-09-05 o 13:10 |
|
|
|
|
#3524 |
|
|
cześć
![]() em super że udało Ci się wyrwać do TŻ, to na pewno doda sił siedzę w domu, projektuję łazienkę... kompletnie się na tym nie znam lepiej mi idzie projektowanie zawartości szafek w łazience
|
|
#3525 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ello
Mam chwilę, to postanowiłam się odezwać, a nie tylko podczytywać cichcem ![]() Zaraz się biorę za porządki Zauważyłam dziwną regularność - jak mam sprzątać swój pokój zwykle prędzej czy później ląduję przed Wizażem i się tu odzywam Taki rytuał Cytat:
![]() Cytat:
Kusi mnie szara Emilka z etorebki, ale 25ego mają się pojawić jesienne nowości, więc na razie się wstrzymuję z bólami. Zresztą w tym miesiącu i tak nie jestem w stanie wyłożyć kasy na torebkę, a tam się kartą płacić nie da. A szkoda... Chociaż z drugiej strony może to i lepiej Przynajmniej dla mojego budżetu ![]() Cytat:
Jak nie tam, to do takiego pana doktora na Floriańskiej, którego też sobie chwalą Sama zaczęłam nosić soczewki bodajże w lutym, ale sama do końca nie wiem czy już znalazłam te jedyne, a tutejsi okuliści wiedzą tyle co i nic. Już więcej się z netu dowiaduję niż od nich ![]() Cytat:
No przecież po to tu wszystkie jesteśmy Kto inny nas zrozumie ![]() Cytat:
![]() Zmykam, wpadnę potem, jak ogarnę mój pokój. W międzyczasię zrobię i ja kosmetyczny rachunek sumienia, bo też staram się ograniczać, ale myślę, że mobilizacja będzie tym większa, im większe cyferki będą do mnie przemawiać ![]()
|
|||||
|
|
|
#3526 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Kupiłam sobie po egzaminie 3 lakiery Bell: liliowy Glam Wear, i dwa Fashion Colour - brudny ciemny róż (śliczny Żelu Palmolive nie kupiłam, bo jak weszłam do Rossmanna, to w promocji były wszystkie poza tymi nowymi, więc zbuntowana wyszłam, bo coś mi świtało, ze wg gazetki tak być nie powinno. ![]() Nastrój mam fatalny - pms nadchodzi, pogoda przygnębiająca, TŻ w Wa-wie, muszę się uczyć na kolejny egzamin, mam dzień paszteta (o takiego: ) a wieczorem kolega urządza urodziny i pasowałoby wpaść na moment. To zdecydowanie nie jest mój dzień.
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
MagJa kopę lat
Gdzie się podziewałaś tyle czasu? Mówisz, że na e-torebce mają być nowości? Może coś fajnego będzie i w końcu się zdecyduję na zakup jakiejś torebusi, choćby malutkiej ![]() ice Ja sobie próbowałam właśnie zrobić jakieś wzorki na paznokciach, ale nic mi dzis nie wychodzi i w końcu sobie dałam spokój.
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
My z TŻ dziś na obiad ruskie zjedliśmy. Dobre były.
Byliśmy na szybkich zakupach i teraz odpoczywamy. |
|
|
|
#3529 |
|
|
Ice, wklej kiedyś zdjęcia lakierów na pazurkach, zwłaszcza tej kawy z mlekiem Fashion Colour.
Dzięki za info dot. Himalayi. Dziś mam w planach kompleksową pielęgnację i regenerację, zrobienie pazurków, itd. Ale to później.
|
|
|
|
#3530 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Co mam nadzieje nastąpi do miesiąca czasu...
|
|
|
#3531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja cały czas jestem, tylko w ukryciu, bo czytam co parę dni, a pisać nie zawsze mam kiedy. Zawsze mam za duże zaległości, chciałabym każdem odpowiedzieć, zaznaczam cytaty, strona mi się ładuje wieki, a koniec końców ładują mi się ze 3 wypowiedzi na krzyż ![]() A torebki mają być, prócz czarnej Emilki niewiadomo dokładnie co jeszcze, ale liczę, że znajdę coś dla siebie. Najchętniej w śliwce/fiolecie, brązie czy czerwieni. |
|||
|
|
|
#3532 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Nic nie szczypie a efekty są jak na moje potrzeby idealne.![]() Cytat:
) słynne OPI.
|
|
|
#3533 |
|
|
MagJa
ice zazdroszczę, u mnie maseczka Galenica zupełnie nic nie robiła lubię mocniejszy kaliber chociaż muszę przyznać, że miodla mnie zupełnie nie szczypie a z oczyszczaniem radzi sobie najlepiej. Owocowa szczypie, a efekty nie są takie spektakularne, za to wczorajsza L'Biotica mimo, że nie szczypała wysuszyła mi czoło Odwyk idzie mi dobrze, narazie we wrześniu kupiłam tylko 1 kosmetyk (tak,tak wiem że dziś dopiero piąty..) i jeśli nie dostanę nagle jakiegoś szału na kolorówkę (znowu mnie ciągnie do róży..) to powinno być w miarę w porządku.
|
|
#3534 | |
|
|
Cytat:
nosku, mnie baaardzo ciągnie na kosmetyczne zakupy. Nie wiem jak będzie z tym moim wrześniowym odwykiem. Właśnie skończyłam dziś pierwszą partię rolniczenia, jutro dokończę co by na spotkanie z TŻem być piękna i gładka. Ale cudnie wygląda ten czerwony Bell Fashion Colour na paznokciach. ![]() Jutro rano skoczę też do CH, bo potrzebuję bluzki i kolczyków (jak zawsze ). Obym tylko nie wstąpiła do Douglasa i Natury, bo to po drodze.
Edytowane przez fuksjaa Czas edycji: 2009-09-05 o 22:31 |
|
|
|
|
#3535 | |
|
|
Cytat:
ja póki co tłumaczę sobie, że to naprawdę nie wypada mieć tyle kosmetyków, bo nawet przed własną mamą muszę je chować i chwilowo pomaga.Szkoda tylko, że nic mi się nie kończy, to najlepiej motywuje No i na dodatek dowiedziałam się, że w GC jest - 30% na kosmetyki... ale nie jestem pewna czy tylko w tej lubelskiej czy we wszystkich.. no przecież ja nie mogę tam pójść, bo skończy się tragedią
|
|
|
#3536 | |
|
|
Cytat:
![]() Z jednej strony wiem, że mam wszystko czego potrzebuję, a z drugiej.. ![]() EDIT: właśnie mi przypomniałaś, że w tym CH do którego się wybieram jest też apteka z całą Ziają Med.
|
|
|
|
|
#3537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ************* Posprzątałam pokój, a mama całą resztę domu i moja kota stwierdziła, że jest tak czysto, tak wszystko pachnie, nawet drzwi wejściowe i płytki przed domem ![]() Piekłam muffinki z szynką, fetą i pomidorami i tak się rozpędziłam ze składnikami, że w końcu wyszło mi ich 24 zamiast 12 Pożarłam 3 na kolację, ale chyba jutro zawiozę TŻ i teściom trochę i trochę dam babci, bo sami tyle nie zjemy. Zwłaszcza, że rodzice średnio lubią te wytrawne muffinki.Powinnam się wziąć za aukcje, bo zrobiłam trochę fot, ale mam lenia. Pazury też od tygodnia czekają na malowanie, ale też mam lenia W ogóle ostatnie 2 tyg. w pracy tak mnie wykończyły, że sama siebie nie poznawałam, o północy już padałam jak mucha, ledwie się zmuszałam do kąpania i ścielenia łóżka. A dodam, że dla mnie normalką było siedzieć do 1-2. No ale widać starość nie radość ![]() Miałam zrobić kosmetyczny rachunek sumienia, ale żem leń , to mi się nie chce iść do łazienki i tego liczyć, więc tak tylko z pamięci to, z czym mam największy problem i nie powinnam kupować więcej :
- balsamy zwykłe - 3 napoczęte, ale dwa jak na teraz zbyt się kleją, trzeci mnie chyba uczula :/ - masła do ciałą - jednego połowa, ale też za ciężkie na teraz, drugie nówka sztuka - brązujące - jednego końcówka, drugie prawie całe - rozświetlające - 2 -jednego końcówka, drugi prawie cały, ale to chyba ledwie 100ml - olejek - jeden napoczęty
![]() Ogólnie rzecz biorąc mam zakaz kupowania żeli pod prysznic i mazideł do ciała, ale przyznaję bez bicia, że pozwalam sobie jeszcze na wyjątek, a nawet i dwa Mooooże zdecyduję się na drugie zamówienie z YR 2 żeli w cenie 1, żeby zdobyć drugą miniaturkę So Elixir, bo bardzo mi się spodobał ten zapach. Iiii, jak Garnier mocznikowy dalej się będzie kleił, to kupię do smarowania na teraz Neutrogenę. Jednak wszystkie mazidła, które mam sprawiają, że moja skóra się dusi jak jest ciepło w nocy, a u mnie jest, bo ciągle mnie zawiewa i okno na noc zamykam ![]() Tymczasem zmykam, postaram się zrobić coś pożytecznego ![]() Edytowane przez MagJa Czas edycji: 2009-09-06 o 12:34 |
||
|
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam wczoraj wieczorem małe rozliczenie: ogoliłam nogi, wybalsamowałam się i nałożyłam miodlę na twarz i dziś mam piękną cerę. Zrobiłam sobie w związku z tym porządny mejkap: na twarz minerały TBS, czarne kreski eyelinerem, mocno podkreślone rzęsy i rozświetlacz z paletki H&M na policzki. Efekt jest...
|
|
#3539 | ||
|
|
Cytat:
jestem już na takim dnie odwykowym, że nawet płyn do higieny intymnej mnie kusi Cytat:
zużyj końcówki, od razu zrobi się luźniej ![]() Garniera mocznikowego też nie mogłam znieść, dosłownie lepiłam się do pościeli i miałam wrażenie, że zalepił mi skórę, nie lubię tego typu nawilżenia
|
|
|
#3540 | ||
|
|
Cytat:
![]() Nie mam jeszcze żadnego modelu, od jakiegoś czasu przeglądam ich internetową stronę, ale chyba poczekam jeszcze na nowe modele skoro mają się pojawić. A taki makijaż o jakim piszesz baaardzo lubię. Cytat:
No nie ma dnia żebym nie przeglądała KWC i nie szukała nowych kosmetyków, nie sprawdzała recenzji, nie planowała nowej listy zakupów. Straszne to. Ale tak jak powiedziałam, muszę trochę przystopować z tym wszystkim, no i najważniejsze - nie robić zapasów. Wpadłam do Inglota pooglądać cienie - już chciałam kompletować kolejną paletę cieni ale uświadomiłam sobie, że przecież ja i tak używam tylko brązów, beży, szarości, czasem czerni, a takie cienie już mam (perły, maty, satynowe) i byłby to kompletnie zbędny zakup teraz. Nic nie poradzę, że w innych kolorach czuję się jak idiotka. W Rossmannie nie mieli jeszcze nowych szminek Maybelline. Ale może to i lepiej, bo zgarnęłabym co najmniej kilka. Podsumowując - dzielnie się oparłam kosmetycznym i nieplanowanym zakupom - kupiłam tylko top w H&M, po który pojechałam. Spodobało mi się też kilka kompletów bielizny, sprawię sobie jakiś na wyjazd z TŻem i będę go kusić.
Edytowane przez fuksjaa Czas edycji: 2009-09-06 o 11:38 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.

Zaraz napiszę Ci pw

Ja go używam też do mycia twarzy - nie wysusza mi skóry, a skład ma podobny do żelu do twarzy Fitomedu. To po co mi dwie (nie ukrywajmy - brzydkie
) butelki na półce

Buty mam letnie no i w kurtce będę musiała iść. Tata nas zawiezie do kościoła ale i tak się stopy upaćkają. I odwieczny problem: jakie perfumy ?

Dobrze, że chociaż pogoda się zaczyna poprawiać.

Ja robię prościznę - ryż z odrobiną masełka i brokuły, ale nie mieszam tego w jedną całość tylko jem normalnie.

Zauważyłam dziwną regularność - jak mam sprzątać swój pokój zwykle prędzej czy później ląduję przed Wizażem i się tu odzywam
A w porównaniu z niektórymi "fachowcami", to w VE dobieraniem zajmują się całkiem nieźle.
Gdzie się podziewałaś tyle czasu? Mówisz, że na e-torebce mają być nowości? Może coś fajnego będzie i w końcu się zdecyduję na zakup jakiejś torebusi, choćby malutkiej
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)