|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jak znaleźć siłe na walke z rakiem
Cytat:
|
|
#1862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem mało wpisów jest na blogu.Powinien być Madziu wpis,że udzielasz się na forum i znalazłaś tu ludzi którzy tak mocno Cię wspierają i walczą i każdą pomoc dla Ciebie. Ludzie mają różny stopień wrażliwości dlatego jedni reagują bardzo empatycznie inni nie ale tego nie zmienimy Nadal mocno trzymam kciuki i wierzę w sukces całej akcji |
|
|
|
|
#1863 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dlaczego ignorujesz pytania dotyczące dokumentacji medycznej, umiejscowienia jej na blogu oraz linka do tego wątku? |
|||
|
|
|
#1864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Warto spróbować, najwyżej YT wyrzuci muzykę i wtedy się ją zmieni na inną. Chodzi o życie Ady, trzeba wszystkiego spróbować.
|
|
#1865 |
|
Wtajemniczenie
|
no dokładnie. Nie dziwię się, ze ludzie nie dowierzają bo to forum jest słabo rozbudowane. Szczerze; gdyby nie to, że całą historię śledzę już od kilku miesięcy na tym forum to blog nie zaciekawił by mnie i nie czytałabym. Może to zabrzmieć dziwnie, ale naprawdę co chwilę dostaję info o tym, ze ktoś potrzebuje pomocy, ale ja mam bardzo ograniczone możliwości.
Ten wątek jest naprawdę super...bo rozwijał się dosyć długo. Dla mnie jest wiarygodny...blog nie (obiektywnie patrząc) Dlatego rada; ROZBUDOWA !! tym bardziej, ze jest już bardzo popularny. Brakuje dokumentacji medycznej (w tym jakieś zdjęcia USG jeśli są), jakaś galeria zdjęć, i więcej wpisów z życia codziennego!! ps; błagam nie linczujcie za ten wpis...
|
#1866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moim zdaniem - zdjęcie guza, diagnoza + odmowa pokrycia kosztów przez NFZ ( ludzie muszą wiedzieć dlaczego zbieramy te pieniądze, że to jedyna szansa) to dokumnety, które uwiarygodnią opowieść Adriany w oczcach kogoś kto nie śledził historii w wątku albo mu się nie chce poświęcic kilku godzin na czytanie. Dziewczyny - dziś chciałabym rozdać kilku osobom ulotki z informacją o Adzie, ale dotąd nie dostałam ich, jedynie plakat był w wątku. Do kogo mogę się zwrócić na PW? |
|
|
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie linczuję a popieram. 1. Link do wątku 2. Dokumentacja medyczna (OBOWIĄZKOWO) 2. Więcej wpisów i zdjęć 3. Wystrój bloga też niezbyt zachęcający jest prawdę mówiąc... Zbyt chaotyczny i amatorski, dlatego ludzie mogą nie dowierzać
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnośnie ulotek, to myślę, że można plakat wydrukować w mniejszym formacie i rozdawać do ręki. |
|
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie czego brakuje to ta dokumentacja i link do tego wątku. |
|
|
|
|
#1872 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
Ty chyba żartujesz!!! Takie dokumenty są tajne i nie pokazuje się ich publicznie. A może chciałabyś zobaczyć jeszcze ksero dowodu osobistego?Aby dostać się do fundacji, musiałam pokazać wszelkie dokumenty świadczące o mojej chorobie. Czy to nie wystarczy? |
|
|
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na innych blogach i stronach tego typu jest dokumentacja medyczna - skany. Pierwszy z brzegu link: http://julinek.blox.pl/strony/dokument.html Takich osób, które uważają, że dokumentacja Twojej choroby powinna być na blogu jest więcej, poczytaj wątek. |
|
|
|
|
#1875 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po kiego grzyba ci zdjecia USG Ady???!!!! Naprawde masz ochote przejrzec sobie galerie zdjec RAKA??!!! I co??? Patrzysz "ooo tu guzek" " ooo tam guzek" " ooo a ten wyglada jak truskawka" ??!!! Bo nie rozumiem ??!!! Trzeba miec chyba jakas dewiacje zeby miec ochote ogladac medyczne foty?! Az nie wiem, co napisac, zatkalo mnie. Zdjecie szyjki macicy tez ma zamiescic zeby pokazac, ze nie ma przerzutow ?!
|
|
|
#1878 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie żebym się czepiała:http://julinek.blox.pl/strony/dokument.html http://www.natalianiemczyk.pl/?page_id=15 http://stronapiotrusia.blox.pl/html/...21.html?295344 pierwsze wyniki z google i szczerze - dziwię się dlaczego tak "naskoczyłaś" na Fresę moi znajomi również się dziwią że na blogu jest zdjęcie pięknej, zdrowo wyglądającej dziewczyny, bez śladu dokumentacji ... zrozum, że niejeden człowiek nabrał się na "pomoc potrzebującym" i teraz jest ostrożny a też nie każdy będzie marnował kasę aby dzwonić do Fundacji i pytać czy to prawda
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1880 | |
|
|
Cytat:
http://paulapruska.blogspot.com/2009...-mi-pomoc.html zbiera na leczenie i operacje, ma bardzo rzadki nowotwór, nigdzie nie widze dokumentacji choroby, a obecnie jej akcja jest najbardziej rozpowszechniona w Polsce Ania Hermanowicz http://www.aniahermanowicz.pl/?page_id=2 zbiera na leczenie, ten sam nowotwór co Paulina, również brak dokumentacji Moim zdaniem to jest nieodpowiedzialne, pokazywanie dokumnetacji medycznej publicznie! Ja już tutaj przelałam wiele spraw z mojego prywatnego życia, a wy ciągle chcecie więcej... Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2009-09-05 o 17:00 |
|
|
|
|
#1881 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wyluzuj ...
|
|
#1882 |
|
Wtajemniczenie
|
oj nie przesadzaj, ale chodzi mi o jakieś dokumenty potwierdzające...ot cała filozofia...no dobra może przesadziłam ze zdjęciem...ale reszta argumentów wymieniona jest we wcześniejszych postach.
Zresztą wyobrażam sobie sytuascję; Ktoś podrzuca mi adres bloga jakich w necie tysiace. Mam na imię XX, mam raka, potrzebuję pomocy!! A skad mieć pewność że ten nr konta jest właściwy?? Ludzie z reguły są niedowiarkami i chcą potwierdzenia, bo jak nie mają to nie pomagają
|
#1883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie krzycz na mnie ok? Nie chcesz dodawać dokumentacji medycznej - nie dodawaj. Obawiam się jednak, że oprócz Wizażanek i ich znajomych nikt więcej nic nie wpłaci. Nikt tu nie czerpie przyjemności z czytania o cierpieniu, nikogo nie ucieszy widok guza...Ba, pewnie masz rację, że laik nic nie zobaczy. Ale JAKAŚ informacja poiwnna być - uważam, że jestes to winna pomagającym. Nie wiem co to może byc - pismo z NFZ, opinia lekarza, cokolwiek. Cokolwiek co uwiarygodni Twoją historię w oczach kogos kto wchodzi na Twój blog. Nie unoś się Ada, bo my działamy w Twoim interesie a nie przeciwko Tobie. Edit: Przecież nikt nie chce szczegółów, wystarczy ksero, na czarno przekreslić prywatne informacje, niech zostanie tylko diagnoza i z tego skan...Tak samo z pismami - adres i wszystkie prywatne informacje czarnym markerem... Edytowane przez Marilyn Czas edycji: 2009-09-05 o 17:26 |
|
|
|
|
#1884 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
madzia - chyba na prawde nie ogladalas w/w blogow a tylko rzucilas okiem
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obie mają wsparcie znanych osób, pojawiły w mediach. Przy braku dokumentacji to jest dowód. A my ciągle chcemy więcej? Teraz to chyba Ty żartujesz. Dziewczyny siedzą godzinami i wysyłają maile, wiadomości, robią filmy, plakaty, to wszystko DLA CIEBIE.
|
|
#1887 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja jako niezaangażowana w sprawę nie spodziewałabym się takich słów z Twojej strony ale wyobrażam sobie jak czują się dziewczyny które siedzą i trwonią własny wolny czas na pomoc, jakby nie było- zupełnie obcej osobie ... jestem w szoku i to głębokim ...brak mi słów!
|
|
#1888 |
|
Wtajemniczenie
|
No racja Paula Pruska zebrała sporo kasy, ale jej historia była bardzo rozpowszechniona medialnie. TVN co chwile ją pokazywał, jak nie Dzień Dobry TVN to Uwaga, TVN Warszawa promowała koncert dla niej, na dodatek mnóstwo ująć uwiarygadniających jej chorobę więc nie dziwię się, że tyle kasy.
Ja potrafię zrozumieć opory Madzi, wiem, że ciężko było jej się ujawnić. To jej decyzja czy da jakieś dokumenty czy nie, ale tak jak ktoś napisał konto zasilą Wizażanki + ich znajomi i może się okazać ze na tym koniec, że braknie kasy Coś za coś!
|
#1889 |
|
Zadomowienie
|
I rozgdakały się wszystkie jak kury w kurniku.... Więc i ja się dołączę ...
Adriano - dziewczyny mają rację - cokolwiek z dokumentacji jest konieczne- by wzmocnic wiarygodność. Twoja wiarygodność daje Ci większe szanse na uzbieranie potrzebnej kwoty. Nie wiem... diagnoza, odpowiedź z kliniki z Włoch... A nawet zdjęcia. Tak, tak. Nie jesteś już anonimową osobą - a niestety ludzie tak mają NIE ZOBACZĄ NIE UWIERZĄ. Nie wystarczy im informacja- o, ma konto w fundacji to na pewno jest chora.... Wszystkie tu obecne na forum bardzo się zaangażowały, by Ci pomóc... Nie krzycz więc, tylko pomyśl na spokojnie... Nasza wiara w Ciebie nie gaśnie, ale tą wiarę trzeba dalej rozsiewać... |
|
|
|
#1890 |
|
Raczkowanie
|
szczerze? nie rozumiem Cię Ada... Przeciez chcialas upublicznić swoją historię... Potrzebujesz pomocy innych ludzi, a nikt Ci nie pomoże, jeśli nie będzie miał pewności...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.

Ty chyba żartujesz!!! Takie dokumenty są tajne i nie pokazuje się ich publicznie. A może chciałabyś zobaczyć jeszcze ksero dowodu osobistego?
nie żebym się czepiała:
moi znajomi również się dziwią że na blogu jest zdjęcie pięknej, zdrowo wyglądającej dziewczyny, bez śladu dokumentacji ... zrozum, że niejeden człowiek nabrał się na "pomoc potrzebującym" i teraz jest ostrożny