|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz IV.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3002 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam przeczytać w wakacje Lalkę i Potop, ale cóż
![]() Też zauważyłyście, że w większości lektur kobiety są przedstawienie w złym świetle? Albo jako zupełnie uległe i posłuszne mężczyznom. Zamiast wyrabiać w uczniach przekonanie, że są naprawdę różne typy osobowości zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn, to nie. Facet zawsze jest inteligentny i odważy, a kobieta jak chce mieć chociaż mały wpływ na swoje życie to zaraz jest zła intrygantka, manipulatorka i materialistka, natomiast kiedy wychodzi za starego capa, jest mu wierna i oddana i z pokorą znosi bicie, to jest kobieta idealna. Nie żebym była wojującą feministką, ale dla mnie mężczyzna i kobieta są po prostu równymi ludźmi i nigdy nie zrozumiem żadnego szowinisty. Przepraszam za mój bulwers, ale szkoła jaka jest każdy widzi ![]() Nerchie - dla mnie też pozytywizm ble ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3003 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj, tam, pozytywizm, romantyzm był chyba najgorszy. Ci wszyscy "emo uzalacze" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem w szoku http://www.samosia.pl/pokaz/317811/m...ch_dziewczynek ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Ja mam właśnie na odwrót, jak przeczytam książkę to zapominam najważniejsze rzeczy, a ze streszczenia umiem wywnioskować jak to mogło wyglądać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3005 |
Zakorzenienie
|
heh ja mam prawie sam budżet - państowy i samorzadowy (już zrobiłam
![]()
#3006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3007 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3008 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zawsze chcę czytać lektury, a wychodzi na to, że czytam i tak inne książki, ale przynajmniej każda jedna jest ciekawa i wartościowa ![]() Cytat:
![]() Ja nie rozumiem dziewczyn, które godzą się na "dowód miłości" ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam maturkę za rok i zastanawiam się na jakie studia pójdę, nic mi nie odpowiada póki co, a nie chcę iść na coś po czym nie będę miała pracy. Też chcę czytać lektury, ale nie mam na to czasy, Tadzia przeczytałam do piątej księgi, mimo iż się bardzo starałam przeczytać całą, bo podobała mi się. W szczególności postać Telimeny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3010 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale niezależnie od wszystkiego kanon lektur powinien być zupełnie inny. Obecny tylko zniechęca do czytania. Podobno młodzież coraz mniej czyta, a przecież nic się nie robi, żeby to zmienić ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3011 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciaż też dużo zależy od nauczycieli, u mnie w lo przez dwa lata prawie żadnej lektury nie przerobiliśmy, za to w 3 klasie zdarzało się ze mieliśmy zadane 3 lektury na tydzień- przecież wuadomo ze w takiej sytuacji wszyscy będą jechać na streszczeniach...
![]() |
#3012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No ja przerabiałam współczesnych artystów ![]()
Włosy: 75/100 ![]() Waga: 68/55 ![]() „Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.” Edytowane przez Nerchie Czas edycji: 2009-09-05 o 17:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba tylko gorzka czekolada tak działa. Czy wszystkie? Ja mam alergię na winogrona, które wprst ubóstwiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3014 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A u mnie też z lekturami strasznie gonimy. 1 września nawet było "przeczytajcie na jutro chłopów" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3015 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda mi tej dziewczynki, mimo wszystko. Znaczy, mi chodzi o to, ze później na lekcji jest "znajdzcie fragment o tym i o tym", a jak nie czyta się książki to ciężko to znaleźć. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba każda magnez zawiera ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3017 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
Gdzieś czytałam , że gorzka jest najzdrowsza |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3018 | |
Zakorzenienie
|
Tak, wtedy jest ok
![]() Macie rację, ze często się czyta książkę i dostaje gorszą ocenę. Ja się załamałam jak przeczytałam "Cierpienia..." i dostałam 2, a koleżanka streszczenie i 6 ![]() Tearz czytam najcześciej i książkę i streszczenie. Chyba, ze mam książkę z opracowaniem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3019 |
Zakorzenienie
|
Jyyli ja Cię rozgryzłam, Ty szukasz pretekstu żeby czekoladę jeść i sobie wmawiać że to dla zdrowia
![]()
#3020 | |
Zakorzenienie
|
Soleilka, ja "Potopu" nie przeczytałam,ale nie dlatego, ze byłą gruba
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Ja zjadłam cała tabliczkę czekolady z orzechami. TŻ przywiózł,a ja zjadłam..
![]() ![]() |
![]() |
#3021 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Masakra, co oni nie rozumieją ze to trzeba tak jakoś systematycznie i mieć czas na przeczytanie a nie z dnia na dzień ... wlaśnie przez takie postawy nauczycieli wzyscy jadą na streszczeniach....
![]() |
#3023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3024 | |||||||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja w ostatnie tydzień wakacji przeczytałam "Lalkę", "Potop" i zrobiłam rozdział zadań z matmy [ funkcja kwadratowa ;/ ]. Nie ma to jak praca wakacyjna. Przez całe wakacje zrobiłam z tej matmy 4 rozdziały... O_o Cytat:
![]() Ja przeczytałam :P Cytat:
Chociaż? Antygona według mnie wcale nie była zła. I nie była też podporządkowana mężczyźnie. Oleńka z "Potopu" już tym bardziej. A i faceci w lekturach nie zawsze są fajni. Chociażby Makbet. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z drugiej strony na maturze na wypracowaniu nie liczy się opinia zdającego na dany temat tylko jego umiejętność napisania wypracowania. A jak wiadomo łatwiej udowadnia się, że coś jest fajne aniżeli, że coś jest niefajne. Co do "Potopu" to on wydawany był przecież w odcinkach. I to sami czytelnicy namawiali go by pisał więcej i więcej. Nic dziwnego, że jak się to wszystko zebrało do kupy to wyszły trzy tomy. Mnie czytanie "Potopu" zajęło kilka dni, nie żałuję czasu, który na to przeznaczyłam ![]()
![]() |
#3025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez otako Czas edycji: 2009-09-05 o 18:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3026 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Numerem jeden w zwalczaniu bóli miesiaczkowych jest dla mnie wiesiołek. A miałam z tym naprawdę wielki problem.
![]() ![]() |
![]() |
#3027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- hahaha, ustawiłam sobie dzwonek wiadomości nowy na gg i ciągle drze mi się "ciastko, karmel, czekolaaaaaaaaaaaada !", normalnie padam już xD I mam puchowe gg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3028 |
ma zielone pojęcie
|
Właśnie po to żeby było łatwiej
![]() Zresztą, tutaj nie pójście na łatwiznę niczego właściwie nie dawało poza możliwością napisania własnego zdania, a to niczego w tym wypadku nie daje :P A napisanie, że "Potop" jest dziełem jednak coś dawało- ćwiczyło się w ten sposób pisanie do matury. A wiadomo co oznacza dobrze zdana matura. Czasem pójście na łatwiznę wcale nie jest takie złe ![]()
#3029 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, powiedzicie mi czy widzicie reklame w poscie #95 a dokladnie to co ja zacytowałam, bo zgłosilam to jako reklame, ale nie widze zeby cos sie dzialo,a teraz autorka zmienila tresc postu
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post14062778
[*] 11.09.2012 jeszcze się kiedyś spotkamy... Edytowane przez motylek1007 Czas edycji: 2009-09-05 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.