![]() |
#961 |
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Hej wszystkim!!
![]() kurcze jaka ja od wczoraj wściekła!!!!! no strasznie!!! Miałam wizytę wczoraj.. i te 2-ki górne mi już się "wyciągnęły" i trzeba przekleić oba zamki wyżej (bo idiota 1-szy mi je krzywo nakleił ![]() ![]() ![]() A więc muszę czekać do nast wizyty.. może głupie zęby się już przyzwyczają.. a tak sie cieszyłam, że szybko się wyciągnęły itd ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Blond forever!
|
Witam, ktoś mnie jeszcze pamięta?
![]()
![]() |
#964 |
Wtajemniczenie
|
byłam dzisiaj u mojej orto, mam jednak ten suchy zębodół.
może przedstawię wam krótko moją aparatową historię ![]() nigdy nie podobały mi się moje zęby. a to dlatego, że nie wyrosła mi lewa, górna dwójka. na jej miejscu zawsze była trójka (kieł). prawa dwójka za to wyrosła za mała. dlatego postanowiłam założyć aparat i zdecydowałam z moją orto, że zrobimy miejsce na tą brakującą dwójkę i w tym miejscu wstawimy w przyszłości implant. natomiast druga dwójka zostanie powiększona (przez koronę). ale okazało się, że mam za mało miejsca żeby wszystko poprzesuwać i trzeba usunąć prawą górną szóstkę (która i tak już była martwa). no i usunęłam. teraz leczę suchy zębodół ![]()
#965 |
Raczkowanie
|
to mnie Morfinko troche pocieszylas ze nie u wszytskich sie robi ta szpara. wiesz ja mam aparat na gorze i on mi dodatkowo sciaga ale wydaje mi sie ze te 6 cos mi sie przesunely w bok bo mialam na nich zwezenie minimalne ale chcialabym zobaczyc wyciski i ocenić
![]() dzis dopadl mnie jakis kryzys psychiiczny ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Btw. co za bubki, nie dodali nam aparatkowej emotki ![]()
Kalosza aparatkowa: góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r. dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r. Koszt leczenia: 4 285zł. Obsesja <3 Edytowane przez smiechotka Czas edycji: 2009-09-05 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Raczkowanie
|
gorzalkaa, napij się gorzałki i kryzys minie
![]() w sumie też mam kryzys, ale dziś zamierzam wieczorem lody jeść i gapić się na przystojnych hiszpanów (mecz hiszpania-belgia) ![]() ![]()
![]() |
#968 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale po egzaminie wybieram się na bans ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymaj się, czytałam że po zakończeniu rozkręcania szpara powinna się zmniejszyć. Ja też juz się boję jak ja będę wyglądać...dopiero zaczęłam rozkręcanie, więc, wiesz, "najlepsze" przed mną... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Rozeznanie
|
Eheee
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Śmiechotka przywiozłaś wielbłąda? ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Mi też zżółkły po założeniu drutexa ale dziś w specjalistycznym sklepie polecili mi pastę wybielającą którą można stosować przy drutexach więc będę testowała - sama jestem ciekawa czy beda efekty!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 |
Rozeznanie
|
Jeszcze wszystko przede mną.. 8 wizyta i w świat...
![]()
#973 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja probuje ten osad drapać, skrobać, pęczkowymi myć i kiszka.. ![]() Do tego dwójka o której już tu pisałam miesiąc temu, boli dalej. 18 września mam wizytę u mojej dentystki.. mam nadzieję, że nie powie 'No to Kaśka robimy kanał' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Konto usunięte
|
Mówiła Ci orto jak duża ma być ta szpara? Bo jak to w sumie jest - rozkręcasz dopóki nie osiągnie jakiejś tam wielkości czy rozkręcasz przez z góry ustalony czas niezależnie od tego jak wielka jest szpara?
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Rozeznanie
|
Ja już po wizycie i ruszam 9
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
Na razie przypomina mi to taki biały proszek do szorowania zębów dla palaczy z dawnych czasów! Ale Wy tu wszystkie mlodziutkie więc pewnie nie pamiętacie! W każdym razie dam znać czy warto było wydac 18 zeta!
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Rozeznanie
|
Mam się szczerzyć do każdej aparatki na Okęciu?
![]()
#977 |
Zakorzenienie
|
Nie tylko pamięta, ale i zastanawia się co się z Tobą stało
![]()
#978 |
Rozeznanie
|
Lecę z Balic więc szeroki uśmiech dopiero po lądowaniu!
...do każdej blond aparatki ![]()
![]() |
#979 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- W ogóle poradźcie mi co mam robić.. ;p Kilka dni temu miałam zakładany metalowy aparat na dół, narazie tylko do piątek. Szóstki miałam wyrywane, a siódemki będą przesuwane przy grubszym drucie. No i mam między piątkami a siódemkami te dziury po zębach, a moim problemem jest to, że jedną piątkę mam obróconą prawie o 90 stopni, tak że zamek mam prawie tej dziurze, a w dodatku odstaje mi tam jakaś pętelka druciku. No a jakiegoś nawyku dostałam i ciągle wkładam język w tą dziurę po szóstce i ciągle haczę o ten drut.. Nakładam tam wosk, ale przecież kiedyś mi się skończy, a wizytę kolejną u orto mam dopiero w połowie października.. I nie wiem czy iść wcześniej by mi coś z tym drutem zrobiła czy kupić gdzieś wosk i ciągle to jakoś zaklejać, by to cholerstwo tak nie odstawało. ;p Drażni mnie to strasznie, a z resztą wosk nie trzyma się na tym dobrze i często odpada.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Raczkowanie
|
11 rozkręcań i bez szpary...fajno....a ile masz mieć docelowo?
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Wtajemniczenie
|
ja bym na twoim miejscu poszła i poprosila żeby ci poprawiła ten drut.
ja gdybym w piątek nie poszła do mojej orto, to przez weekend umarłabym z bólu przez ten suchy zębodół. zawsze jak mam jakieś wątpliwości to chodzę i od razu to załatwiam. kiedyś odpadła mi rurka, to nie czekałam tylko pojechałam dzień później ![]()
#984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#985 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- [1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;14096092]Aż 5 miesięcy? Długo.[/QUOTE] Wiem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Raczkowanie
|
[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;14096293]Skoro i tak masz ten problem z drutem to może umów się na wcześniejszą wizytę i przy okazji dowiesz się dlaczego musisz tak długo nosić, może masz wyjątkowe wąskie to podniebienie... Zawsze lepiej zapytać
![]() No teraz przypomniałam sobie, że za tydzień w poniedziałek mam wizytę na zablokowanie tej śruby od hassa (chociaż może uda mi się przekonać orto, że chcę poprzekręcać jeszcze kilka razy ;p) i wtedy powiem o tym druciku, bo tak nie może być. ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- k@sia: a ty masz hassa lub hyraxa? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Konto usunięte
|
Mam zdecydować we wtorek czy zakładam sam aparat na górę czy hyrax + aparat na dół (a góra za 4 miesiące).
Tu napisałam dokładnie jak to ze mną jest A tymczasem siedzę sobie tylko z separacyjnymi gumkami na górze i spisuję listę pytań do orto na poniedziałek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Raczkowanie
|
[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;14097055]Mam zdecydować we wtorek czy zakładam sam aparat na górę czy hyrax + aparat na dół (a góra za 4 miesiące).
Tu napisałam dokładnie jak to ze mną jest A tymczasem siedzę sobie tylko z separacyjnymi gumkami na górze i spisuję listę pytań do orto na poniedziałek ![]() No ja mam dokładnie ten drugi wariant. ;P Mam hassa + aparat na dole, a góra dopiero za te 5-6 miesięcy. Może to hassa tak długo się nosi? W ogóle czym one się różnią, wiesz? Bo przecież i hass i hyrax cel mają taki sam.. ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Teraz przeczytałam tą Twoją historię i zdecydowanie uważam, że powinnaś zgodzić się na hassa. Nigdy nie słyszałam o żadnym krwawiącym podniebieniu, moje również nie krwawi ;P Ból jest do wytrzymania, po około 5-6 obrotach już prawie w ogóle nic nie czuję, ewentualnie bolą mnie policzki. Moja orto powiedziała, że samo to ulepszy i przyśpieszy późniejsze leczenie aparatem i na pewno szeroki uśmiech wygląda bardziej estetycznie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi orto kazalawyrwac wszystkie 4 czworki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.