|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Buc
|
Dot.: jak znaleźć siłe na walke z rakiem
Cytat:
jeszcze nie
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
O dokumentację medyczną miałyśmy prawo pytać, bo to logiczne, że w takich przypadkach jest ona do wglądu. Ada odmawia jej ujawnienia, ok, ma prawo. Dlatego, żeby nie było dłużej nieporozumień w tym temacie nnapisalam wiadomość do Złośliwca. Proponuję, żebyśmy zaczekały na odpowiedź a na razie wyciszmy emocje. |
|
|
|
#1983 |
|
Wtajemniczenie
|
Przestancie dziewczyny pisac w sprawie tych dokumentów
uwazam ze to jest całkowicie niepotrzebne, wiarygodnosc Adriany potwierdza Fundacja widziałyście żeby ktos udostepniał dokumenty medyczne ludziom z internetu? to niepoważne pisałam o tym, ze to przesada i widzę, że w koncu odezwał się ktos jeszcze kto mnie popiera Poczekajcie co odpisze Madzia Swoją drogą, Madziu dziekuje za rozwiaznie sprawy z moim bratem i allegro, bardzo mi pomoglaś sie w tym wszystkim odnaleźć i przepraszam za narobienie kłopotów |
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Silweno, jeśli to mnie masz na myśli to ja uważam, że dokumentacja powinna być na blogu. (oraz link do tego wątku)
Edytowane przez Fresa Czas edycji: 2009-09-05 o 22:54 |
|
|
|
#1985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie ze tak ,w kazdym prawie blogu ,w ktorym prosi sie o pomoc jest taka dokumentacja ,dziewczyny wczesniej dawaly linki ,poczytaj. |
|
|
|
|
#1989 |
|
Wtajemniczenie
|
u pauli pruskiej nie widziałam, a to bardzo medialna osoba i jej sie udało mimo braku skanów
uwazam ze jak Madzia nie chce tego upublicznic, to nalezy ja poprzec, a nie naciskać w ten sposob to naprawdę nie ejst konieczne |
|
|
|
#1990 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam dziewczyny, jesli to kogos urazilo, ale takie jest moje zdanie.
Kazdy ma prawo je wyrazic i wcale nie musicie pisac, ze powinnam myslec, zanim cos napisze, bo tak wlasnie MYSLE. I nie widze w moim pogladzie nic szkodliwego - poza tym, ze nie jest taki jak wiekszosci. Uwazam, ze ostateczna decyzja nalezy do Ady i nie mozemy zmuszac Jej do umieszczania pewnych informacji na blogu ![]() Jesli bedzie chciala, to fajnie, ale nic na sile. Kazda wie najlepiej, co umiescic, ale moze gdyby Was to dotyczylo, to tez czulybyscie bariere?? Tego nie wiemy, dopoki same nie znajdziemy sie w podobnej sytuacji. A co do wiarygodnosci - moze jestem naiwna, ale mnie w pelni przekonuje konto fundacji (ktorego wiarygodnosc mozna sprawdzic) i dluga, szczegolowa historia na Wizazu... |
|
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sporo osób w ciemno już pomogło, ale nie każdy na ślepo ufa. |
|
|
|
|
#1992 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dziewczyny, nie przeczytałam wszystkich waszych postów, ponieważ wyjaśniałam sprawe z Silwenią odnośnie allegro.
Wracając do sprawy. Ja licze się z tym, ze dla wielu osób, które mnie nie znają, moja historia moze budzić wątpliwości. Dlatego staram się jak najwięcej działać w moim mieście, gdzie ludzie mnie znają. Absolutnie nie zosatwiłam zbieranie pieniędzy tylko wam. Mój oprór przed publikowaniem moich osobistych danych jest spowodowany jedynie strachem przed nielegalnym ich wykorzystaniem Nawet jeśli umieszcze swoja dokumentacje choroby, zawsze znajdą sie osoby, które będą miały wątpliwości, takie dokumnety przecież również można łatwo podrobić wklejając do internetu. Żeby dostać się do fundacji, należy przedstawić swoja dokumentacje choroby. Żadna fundacja nie wydaje pieniędzy chorej osobie dopóki nie przedstawi się faktury wystawionej na fundacje za operacje, leczenie czy rehabilitacje. Ja nie mam dostępu do tego konta, nie moge dysponować tymi pieniędzmi. Jeśli na koncie uzbiera sie duzo pieniędzy, a ja wyzdrowieje, pieniądze przechodzą na rzecz fundacji. Wszystko to mozna przeczytać na stronie fundacji. Link- na blogu. Jeżeli ktoś naprawde chce mi pomóc, ale ma wątpliwości co do mojej wiarygodności, wystarczy zadzwonić do fundacji i zapytać czy do nich należe. Jeżeli wkleje swoja dokumentacje, gdzie zamaże część danych np.pesel, nip, adres zamieszkania, to nadal nie będe wiarygodna osobą. Po dzisiejszej akcji z allegro (która naszczęście okazało się nieporozumieniem) widzicie jak łatwo o wykorzystanie moich danych w nieprawidłowy sposób. Jeszcze raz chciałam podkreślić, ze bardziej licze na siebie w zbieraniu pieniędzy. Bardzo się ciesze, ze mi pomagacie, ale musimy wszyscy liczyć się z tym, ze osoby które mnie nie znają mogą mieć wątpliwości! Zdaje sobie sprawe, ze pomoga mi kilkadziesiąt osób w moim imieniu i od początku mam obawy, czy ktoś nie popełni błędu za który ja poniose konsekwencje. Przepraszam, ze tak wybuchłam ale od kilku miesięcy jest w ciągłym stresie. Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2009-09-05 o 23:10 |
|
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie przekonałaś i zdobyłaś moje zaufanie. niestety moich znajomych/rodziny to nie przekonuję. nie wyjdę też z prośbą o pomoc dalej, bo nie jestem na to wystarczająco wiarygodna...
|
|
|
#1995 | |
|
|
Cytat:
http://www.dolfroz.pl/wcms/ftp//d/do...ds/decyzja.jpg Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2009-09-05 o 23:15 |
|
|
|
|
#1996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm... Tak mnie trochę zatkało.... I chyba już się nie wypowiem... Niefajnie mi się to czytało... Och no po prostu brak mi słów... |
|
|
|
|
#1997 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wszyscy z tej fundacji mają nr konta taki jak Ty DOWÓD: http://cms.halpress.eu/news_view.php?tpl=57&nid=3031 79 1240 1994 1111 0010 1861 8795 http://www.mateusz.budziar.pl/ 79 1240 1994 1111 0010 1861 8795 http://www.nowakadriana.blog.interia.pl/ 79 1240 1994 1111 0010 1861 8795 sama widzisz
Masz ręce, aby dawać Serce, aby kochać I ramiona, które są dokładnie tak długie Byś zdołał nimi drugiego obejmować Phil Bosmans Edytowane przez nick_OLA Czas edycji: 2009-09-05 o 23:20 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#1998 | |
|
|
Cytat:
Dlatego ja staram się instensywnie działać w moim mieście i tutaj zebrać jak najwięcej pieniędzy. Tutaj ludzie mnie znają, jestem wiarygodna. Wizażanki zrobiły dla mnie dużo, bardzo dużo, są wspaniałymi osobami!!!!!!! Ale powtarzam, nie da się wszytskich przekonać. Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2009-09-05 o 23:21 |
|
|
|
|
#1999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiedz mi, czy jesteś świadoma tego, że zmiejszasz swoje szanse, BARDZO zmniejszasz? Powiedz, czy zdajesz sobie sprawę, że nikomu nie będzie się chciało dzwonić do fundacji? Rozumiem, że nie chcesz, żebysmy pomagały, bo w takiej sytuacji nic więcej nie możemy zrobić (znajomi niedowierzają, lekceważą o instytucjach nie wspomnając) Obstawiam tez, że żadne media też się nie zainteresują na poważnie... I co dalej? No co będzie dalej...? ![]() Rozumiemy wszystkie, że możesz nie mieć wszystkiego na papierze, naprawdę rozumiemy, ale cokolwiek...Mam napisać, że błagam, żebys to przemyślała? |
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twój upór budzi coraz więcej wątpliwości. |
|
|
|
|
#2001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez kasandra82 Czas edycji: 2009-09-05 o 23:24 |
|
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie dlatego ze jest medialna niepotrzebowala dokumentacji ,bo trudno nie uwierzyc komus kto jest w telewizji,prasie i radio ,Paule wspieraja gwiazdy i artysci ,lepszego potwierdzenia jej nie trzeba,Ada jest osoba znana tylko wsrod nas ,trudniej jej bedzie uwiarygodnic swoja historie bez dokumentow .
|
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo po co były te wszystkie filmiki, starania o allegro i radośc z konta, skoro Ty i tak fundatorów upatrujesz się w osobach z najbliższego otoczenia. jak jeszcze możemy pomóc? narobiłyśmy szumu, a teraz zostajemy w pustymi rękoma. napisałam Ci, że to nie może być tak, że pieniądze (ich brak) są przeszkodą... bo to Twoje niezdecydowanie wiąże nam ręce. mam nadzieję, że znajdą się ludzie dobrej woli...
|
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spekuluje teraz, bo nie wiem jak jest ale jakbym była postawiona choć na chwile na miejscu Madzi - sprzedałabym np samochód, pewnie inni z mojej rodziny tez by pomogli mi w taki sposób uzbierac tak duża sumę też liczyłabym głownie na siebie, nie lizałabym niczyjego ego, piszac ze TYLKO WY mi pomagacie nikt inny bo by tak nie było ja to widze w ten sposob, w ten sposob widze słowa Madzi, poza tym kobieta jest juz zmęczona, z mojej troche winy, może poczekacie do jutra z tymi żalami takie decyzje nie naleza do nas, a naciskania z Waszej strony wygladają okropnie i naprawde te PW do mnie sa nie na miejscu, brzydko pogrywacie |
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2007 |
|
Raczkowanie
|
na stronie fundacji jest zakładka podopieczni - Adrainy tam nie ma, ciekawa jestem kiedy ( w jakim czasie) jest uaktualniana baza osób - jeszcze to mogłoby być wiarygodną informacją dla darczyńców
a te dokumenty, które prezentujesz na blogu w zakładce ZGODA NA ZBIÓRKĘ PUBLICZNĄ również traktowałam jako Twoje własne (tzn uzyskane przez Ciebie od fundacji) ale buszując po stronie fundacji faktycznie są one do pobrania z ich strony http://www.dolfroz.pl/121/Informacje...publiczne.html więc wizażanka wspominająca o tym, że dokument należy do fundacji miała rację
|
#2008 |
|
Zadomowienie
|
Madziu, wybacz, ale albo mi się wydaje że sprawa jest poważniejsza niż jest w istocie albo Ty nie widzisz o jaką stawkę grasz. Ty się boisz, że ktoś wykorzysta Twoje dokumenty medyczne? A nie boisz się że pieniędzy się nie uzbiera, albo że będą za późno? Przecież tu chodzi o czas, sama widziałaś jak szybko Twój guz urósł w ostatnich miesiącach. Wiesz o tym, że za czas jakiś może być już nieoperacyjny. I wtedy pieniądze na koncie szlag trafi. Weź to pod uwagę proszę.
|
|
|
|
#2009 |
|
Wtajemniczenie
|
Silwena do mnie pewnie ta uwaga - brzydko - niebrzydko, ale jakie to ma znaczenie jeśli chodzi o życie?
No chyba, że sytuacja nie jest tak dramatyczna jak do tej pory to przedstawiano... Ada zrobi jak zechce. Namawiamy ją, bo jesteśmy pewne, że to ważne a nie dlatego, że chcemy być "lizane". Najgorsza jest bezradność, jeśli ktoś nigdy tego nie doświadczył, to nie boi się jej tak bardzo jak Ci, którzy usłyszeli, że nic już nie można zrobić. Edytowane przez Marilyn Czas edycji: 2009-09-06 o 00:23 |
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
internet to potężne narzędzie! nam jednak brakuje środków, by je wykorzystać. dajmy sobie spokój? dlaczego ja sądziłąm, że liczy się każdy dzień?! że nie można siedzieć z założonymi rękami, że trzeba działać?! mnie także jest przykro. za dziewczyny, które zrobiły naprawdę WIELE...zupełnie bezinteresownie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

Tak mnie trochę zatkało.... I chyba już się nie wypowiem...