|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Rudy, koloryzacja henną.
Cześć dziewczyny!
Wiem, że było już trochę wątków o tym temacie tu na forum, jednak po przeczytaniu ich nie znalazłam konkretnej odpowiedzi na moje pytania. Otóż, wczoraj umalowałam włosy farbą Garniera 100% color o odcieniu "miedziana czerwień", z zamiarem przemalowania ich na rudy, zaznaczam, że moje naturalne włosy są koloru między średnim, a ciemnym brązem. Jednak kolor dosyć ciemno rudy wyszedł mi tylko przy skórze, reszta włosów jest od czerwonego do właściwie mojego odcienia. Myślałam o umalowaniu ich henną, tylko naprawdę nie mam pojęcia, którym odcieniem. Możecie mi coś poradzić? Wiem, że zanim bym to zrobiła to ten kolor się trochę "spierze" i muszę odczekać. Proszę o odpowiedź, pozdrawiam! Edytowane przez quellex Czas edycji: 2009-09-05 o 12:41 |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rudy, koloryzacja henną.
Heh. Ja też farbowałam się jakiś miesiąc temu farbą z garnier ale nie pamiętam odcienia (na pudełku była pani w krótkich włosach xd) ale wyszło wszystko OK.
jakieś 2 tyg temu postanowiłam zafarbować odrosty ale mam słabe włosy i nie chciałam ich truć farbami więc kupiłam farbę ziołową z Venity (6.90). Kupiłam odcień papryczkowy xd. Bałam się efektu. Byłam wręcz przerażona ale jest OK. Farbę trzymałam jakąś godzinę. Jak zmyłam i wysuszyłam włosy to miałam zawał bo miałam MARCHEWKOWE włosy ale rano umyłam drugi raz (szamponem przeciwłupieżowym - gdzieś na wizażu zresztą przeczytałam) i są piękne. Farba trzyma się nadal odrosty zakryła w 100% więc na pewno w tym przypadku też będzie OK.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie taki efekt by mi pasował, może nie aż "marchewkowe", ale troszeczkę bardziej ztonowane, lekko ciemniejsze.
![]() A jaki kolor wyszedł Ci po malowaniu Garnierem? |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Taki miedziano-marchewkowy .. bardziej czerwony(albo bordowy) niż rudy ale z marchewkowym połyskiem .. ładny ^^
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
No to chyba coś podobnego do mojego
bo ja mam bordo-czerwień z rudym przy skórze. ![]() w takim razie już wiem, którym kolorem henny umaluję. ![]() Dzięki! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

bo ja mam bordo-czerwień z rudym przy skórze.